Bununla nasıl baş edecem? ruhum daraldı

Yerinde olsam oncekinden daha acik giyinip ikide bir kahkaha patlatirdim. Arada bir de laf sokardim arkamdan konusanlar var ama bu onlarin kendi sorunu benim asla degil derdim...

keşke sizin hiç tanımadığınız bir insanı düşündüğünüz kadar kayınvalidemde beni birazcık düşünebilseydi...desteğiniz için teşekkürler kızlar..

Kendini haklı çıkarıcak şekilde anlat. İlk yüzün asık dolaş illa ki farkedip soracak, de ki abartmadan ama bunları bunları duydum ağırıma gitti ben anneni annem gibi görmüştüm neden böyle yaptı hiç anlamıyorum diyerek gözlerini doldur ve yere bak.

Kesinlikle katılıyorum

Eşin seni korur, sana destek olur mu? Yoksa onlari mi savunur? Verecegi tepkiyi sen bilirsin.. Ama tavsiyem, kotuleyerek hirslanarak anlatma, daha duygusal daha naif şekilde ifade etmen daha iyi olur gibi.. Hani cok uzuldum, kirildim, beklemezdim vs diyerek..
onlara da bence mesafeli davran, sorarlarsa da sakince soylersin hakkinda konustuklarini duyduğunu.. Hic gerilip kavga etme, onlar utansin yaptıklarından..
Nasil baş edicem demişsin, hic korkma, baş edemeyecek bi durum yok, biz gözümüzde cok buyutup korkuyoruz bazi insanlardan.. Allah var, gam yok.. Hayalkirikligi ve şok yasamis, uzulmussun ama gecer insaAllah.. Rahat ol..

Kimse dost degil...
Anne babandan başka kimsede seni gerçekten kızı gibi görmez hepsi boş laf..
Bi kötü olsanız o zaman çıkar gerçek yüzleri..
İnsanların işine yaradıgın kadar iyisindir bu hayatta.
Yavaş yavaş mesafe koy ve tepki verirlerse duyduklarını söylersin.
Allaha havale et.

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için karar verdim artık mesafe koymaya ve eşimle konuşmaya
eşim çabuk sinirlenmez ama duygusal konularada gelemez öyle tam bir oğlak erkeği..ailesine toz kondurmadığı için ailesini savunacaktır adım kadar eminim.ama orta yolu bulmaya çalışıcam

Koca kadınsın evet.demekki ne giyecegine sen karar verebilirsin. Biz ne ara insanların giydigini konusacak kadar boş, dedikoducu fesat insanlar olduk. Çocuk sahibi kadın açık giyemez ama torun sahibi kadın gelininin arkasından konuşabilir.. ohh pırıl pırıl kafalar. Eşine söyle bence. Ama sadece söyle. Fazlaca yorum yapma. Moralsiz olduğunu görsün. Sessiz ol. Derdini çok anlatan değil. Az anlatan karşısındakini etkileyebilir. Sonra vur kafayı yat. Unutma ki. Gorumcenle kayınvalidene teşekkür borclusun. Gunahini aldılarm sen hafifledin. Kısa günün kârı vur kafayı yat. Keşke benim de Günahımı toplayan insanlar olsa

Bence esinize anlatmayin.

Bu kayinvalide gorumce ve sizin aranizda bir olay. 3 yetiskin insan kendi sorununu kendileri cozebilir.

Esiniz sizin veliniz degil gidiip onlardan hesap sorsun.

O anda tepki verseydiniz keske.

Duydugunuzu kirildiginizi kayinvalidenize ve gorumcenize soyleseydiniz.

Cok kirildim ben sizi anne kardes bildim deseydiniz.

Orada susup gelip ese anlatmak cocukluk olur. Hem esiniz ne yapabilir ki?

Soyleyin bir dahaki sefere duydum kirildim diyin ve soguk mesafeli olun.

Eşine sakince anlat bilsin.Çok kırıldığını söyle.Kv.le görümcene de mesafe koy.Anlayıp sorarlarsa da söyle
mevzuyu.Senin utanacağın bişey yok.Onların ayıbı.Hem sen evdeyken böyle konuşanlar yokluğunda neler diyo kimbilir.

Eşine sakince anlat bilsin.Çok kırıldığını söyle.Kv.le görümcene de mesafe koy.Anlayıp sorarlarsa da söyle
mevzuyu.Senin utanacağın bişey yok.Onların ayıbı.Hem sen evdeyken böyle konuşanlar yokluğunda neler diyo kimbilir.

Ben bu konulara esin karistirilmamasi taraftariyim.

Esi kayinvalide gelin cekismesine dahil etmek sadece evliligi yipratir.

Belki es basta evet hayatim sen haklisin gidip anneme kizacagim der ama oyle bile yapsa bu sefer kayinvalide gelin oglumu dolduruyor diye daha cok cephe alir ve oglunu kendi tarafina cekmeye baslar.

Simdiye kadar kayinvalidem ile olan hicbir sorunu esime anlatmadim.

Esime annesi veya benim aramda secim yapmaz zorunda birakmadim.

Kayinvalideme gerekli cevabi yerinde zamaninda bizzat kendim verdim.

Yeri geldi mesafe koydum ama esime hic ben mesafe koyacagim cunku annen soyle boyle demedim.

Esimde bu durumdan memnun olacak ki mesafe koydugum zamanlar neden boyle mesafelisin diye hic sormadi.

Anlatmak sadece evliligi bu polemigin icine suruklemektir.

Evliliginiz disarida kalsin kayinvalidenizle probleminizi kendiniz cozun.

Üzülme ya Allah bilir onlar nasıl giyiniyordur? Anlamadığım ne demeye çalıştılar?

o gün biraz açık giyinmiştim havadan dolayı anlaşılan giyim tarzım bile zorlarına gitmiş oğullarına yakıştıramadılar..

bilmiyorum canım ben eşimlede konuşmak istiyorum çünkü bu gidişle sadece içime atıcam.kayınvalidemin suratına bile bakmak istemiyorum açıkcası..

Hic kimseye giyim tarzinizla ilgili hesap vermek zorunda degilsiniz, bu konuda en ufak bir sucunuz yok.

Hmm anladım.Öncelikle canını sıkma hiç duymadın farzet duysanda duymasan da o konuşma olacakmış.Bence eşine hiç anlatma çünkü aileci bir tavrı varmış birden seni haksız çıkartmaya kalkar iyice üzülürsün.Kayınvalidenlerede güvenmezsin olur biter.Ya da tişört mü giydin eşin karışmıyor oraya gidince ince hırkanı al üstüne gitsin çıkınca da çıkart.Tatsızlık çıkmasın aslında çözümü bu kadar basit:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…