- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.493
- 78
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Aynen, benim çocuğuma durup dururken neden sürekli dayısı tablet, telefon, oyun konsolu alsın, çok saçma. Öncelikle ben kabul etmem zaten böyle bir durumu. Çocuk istiyor diye bir şey yok çocuk her şeyi ister engelleyecek olan anne babadır.Baskasina gidecegine gerekirse anlamsiz gereksiz harcar dururum daha iyi. Hayir yararli ya da ihtiyaci olan bisey olsa alsin. Allah bilir kucuk cocuktur iphone, ipad çok mu lazim coluk cocugun eline?
Cocuk olmasa da bile ihtiyac degil o ayri. Hadi ayda yilda bir defa hediye aldi olsa onu bile anlarim ama o da değil, cocugun anasi babasi huy edinmiş bu isteme durumunu. Kusura bakmasin anasi babasi durumu varken paraya kiyipta alamiyorsa ben de aldirmam.
Benim ıphonum yok 12 yaşındakı kıza alındı ben kendime almasını bilmiyormuyum para biriktirelim ev alalım istiyorum sinirlerim çok bozuldu laf anlamıyor
Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....
Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....
Nerde adalet...
Herşeyi tek yapmıyorum, örnek olsun diye yazdım...Her şeyi tek yapıyorsanız, hesap dışında başka şeyleri gözden gecirmelisiniz:)
Bebeği karnında taşıma ve emzirme dışında sağlıklı bir ilişkide hepsi olur ve olması lazım. Bunlar yoksa o ilişkide sorun vardır zaten.Benimde kafamın basmadığı tek konu bu ortak hesap meselesi....
Adam evdeki her işe ortak oluyor mu?
Misafir gelince benimle birlikte hazırlık ve temizlik yapıyor mu?
Onun ailesine gelinlik yaptığım ölçüde benim aileme damatlık yapıyor mu?
Bebegi benimle birlikte karnında taşıyor mu?
Geceleri ben bebe emzirmeye kalkınca o da kalkıyor mu?
Çocuklar hasta iken benimle birlikte sabahlıyor mu?
Niye herşeyi tek başıma yaparken adamın ev geçindirmesine ortak olacağım ki....
Nerde adalet...
Herşeyi tek yapmıyorum, örnek olsun diye yazdım...
Her işe yardım isterim, yapmak istemezse ben de yapmam, ta ki o yapana kadar..
Çocukları babamın evinden getirmediğime göre çocukların bakımı da ortak..
Ama yinede param ortak değil, kadınsam pozitif ayrımcılık isterim.
Parası biterse destek olurum ama bitmeden vermem
İnsanlar çeşit çeşit, fikirler de çeşit çeşit...Maaslar konusundaki yaklaşımınız bana enteresan geldi. Ayrımcı zihniyetin her türlüsü enteresan geliyor, ondan olsa gerek.
su anda hemen gidip sende kendine al ama gercekden al.madem hediye edecek paramiz var, bende kendime bi hediye yaptim de. nokta. yoksa daha coooooook alir esin
Valla konu sahibi sende söylenip söylenip susacaksın gibi geldi bana somut şeyler yapsana mesela kendine başka hesap aç ortak hesaptaki paranın yarısını ve yarınki maaşı direk oraya at ve anneme bilezik aldım bu kadar paragöz olma de. Niye pasifsiniz hiç anlamıyorum görümceniz dayından iste dediğinde artık dayısınında sorumlu olduğu şeyler var diyeceksiniz orada susmayacaksınız.
Valla konu sahibi sende söylenip söylenip susacaksın gibi geldi bana somut şeyler yapsana mesela kendine başka hesap aç ortak hesaptaki paranın yarısını ve yarınki maaşı direk oraya at ve anneme bilezik aldım bu kadar paragöz olma de. Niye pasifsiniz hiç anlamıyorum görümceniz dayından iste dediğinde artık dayısınında sorumlu olduğu şeyler var diyeceksiniz orada susmayacaksınız.
Evet. siz kendi paranızı kontrol edin? Hiç aksiyon almayacak gibi duruyorsunuzYa kışın ne kavgalar ettik tablet üzerine söz verdi ama yalana başladı bide işten erken çıkacağımı düşünmedi çoçuk gibi herşeyini kontrol edememki
Bi kere ortak hesap açtık şuan birikmiş biraz paramız var ya ona güveniyor bu adamla hiç bişey olmaz
Oprah'a nasıl ulaşabilirim?Ortak hesap halen dursun, o zaman görürsün ne yaptigini. Kendine yeni hesap aç ve maasin o hesabe gelsin. Ve o ortak hesaba hiç para yatirma. Hatta simdiye kadar yatan maasin, o ortak hesapta duran parayi yani, yeni yarattigin kendi hesabina aktar.
Beyefende o ortak hesaptaki miktarin azaldigini görünce, hapi yuttugunu ancak anlar. Ve böyle bir kaç ay daha bir kurus koyma o ortak hesaba. Bakalim daha oprah gibi herkese hediye dagitacakmi.
Bana da bizi burda şikayet duvarı gibi kullanıp konuşup konuşup susacak gibi geliyor, madem böyle devam edeceksiniz konu açıp kendinizi dolduruşa getirmeyin bari, idare ediver canım nolacak demeyeceğimize göre
Evet. siz kendi paranızı kontrol edin? Hiç aksiyon almayacak gibi duruyorsunuz
güzelce lafını görümceye sokacaksın canım. böylesi sana alınsa küsse daha çok makbule geçer zaten. inanki taviz verdikten sonra bir laf etsen sanane kardeşimizin parasını sen mi yiyeceksine kadar götürürler yüzsüzlüğü.Ya para göndermiyim sorun değil kendi hesabımı da yönetirim ama o yine para gö
Ya ben ona arazi tazmınatlarımı seyyar görevlerimi söylemiyorum kendi ayrı birikimim var maaşımı da yönetirim ama gönderecekse kendi parasından fönderiri onun aldığı maaşıda harcıyamıozkı zaten onun kendi maaşındanda almaması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?