Bununla ömür geçmez.

Yeğenlerimize kardeşlerimize anne babamıza evlendikten sonra da hediye alabilmeliyiz çünkü hala onlar yeğenimiz kardeşimiz anne babamız. Ancak şöyle bir durum var evlendikten sonra sorumlu olduğumuz bir eşimiz olduğundan(karşılıklı olarak) birbirimize danışarak yapmalıyız bu işi. Ben yeğenime şunu almak istiyorum ne dersin vs. Şeklinde. Uygun bulunursa birlikte gidip alınır maddi boyutu gelir miktarına bağlıdır kimisi için iphone almak bi kıyafet almak gibi kolay kimileri için bütçesini zora sokacak şekildedir çünkü. Siz eve geliyorsunuz haberiniz yok eşiniz yeğenine telefon almaya gitmiş bu çok çirkin işte. Sorun bu yani.
Öte yandan benim çocuğumun ihtiyaçlarını devamlı olarak kardeşim karşılaşın istemezdim abartmamak gerek bir şeyleri . Bir art niyet görüyorsanız eşinizle konuşun ya da empati yapabilmesi için benzer şeyler yaşatın kendinizi izah ediş şekliniz sinirli olduğundan belki paragöz olmakla suçluyor eşiniz daha ılımlı ifade etmeye çalışın kendinizi.

Bi kere ortak hesap açtık şuan birikmiş biraz paramız var ya ona güveniyor bu adamla hiç bişey olmaz

Bence hesapları ayırmanın tam zamanı.

Aynen buraya yazdığınız gibi “ben yatırım olması için ortak hesabı kabul etmiştim ama görüyorum ki bu şekilde zaten yatırım yapamayacağız. Ben hesabımı ayırmak istiyorum ve hesaptaki payımı da alıyorum” diyeceksiniz.

Benim canım eşim de böyle. Hiç kıyamaz kim ne istese böbreğini satıp alacak kıvama gelir. Bu nedenle maaşını aldığı gibi benim hesabıma aktarır. Harçlığını veririm gerisi bendedir. Faturalar, kira ödemesi, market pazar ve yatırım işi bana ait. Aksi taktirde varını yoğunu salt ailesine de değil ihtiyacım var diyen herkese verecek bir insan. Ben bu yönünü çok da seviyorum çok habis ve cimri bi babayla büyüdüğüm için.. Ama işte böyle de olmaz.. Ne kadardır birliktesiniz bilmiyorum ama biz ilk 2 seneden sonra bu sistemi oturttuk kafam rahat. Ben tutumlu kadınım. Hatta biraz babama bile çekmişliğim var. Paragözüm ve cimriyim diyorum zaten eşime açık açık.

IPHONE almış farkındamısınız.Fazla kazandığı için milete mi yedirmesi gerekiyor.
İphone 15 e de var, 3 e de var.

Ayrıca millet dediğiniz yeğeni oluyor.
Almak istemiyorsa almaz, iphone değil şunu alacağım der, eşi bu durumdan rahatsız ise kendi de o kadar meblağyı hesaptan çeker.

Çocuk sevindiren birine asla bir şey demem, annesi babası olsa ayrı ama bir çocuğu mutlu etmek için kendini zora sokmuyorsa her şeye varım:)

Evli misiniz?

Annesine canım görümceme çünkü git dayından iste diyen o çoçuğun suçu yok
Alıntıladığınız mesajın hedefi görümce olunca... :))
Bazı insanlar yaşayarak öğrenir, eşiniz de sizin rahatsızlıklarınızı sonucunu yaşamadan ciddiye almayacak anlaşılan.
Kolaylıklar diliyorum.

Böyle pahalı hediyeler eşlerin rızasıyla alınır. Kafana göre 3 - 5 - 10 binlik harcamalar kendin için bile yapılmaz. Eşinizle ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Çözüm olmuyorsa eşinizin harcadığı kadarını siz de kenara atacaksınız. Elde para kalmadıkça hediyeler de küçülür diye düşünüyorum.

Başına gelmeyen hic kimse anlamaz malesef. Dayıdır yapsın amcadır halletsin onu yapsinlar bunu yapsinlar bitmez.... ihtiyaci olan insan isteyemez zaten nerde ihtiyaci olmadigi halde sirtini başkalarına dayamis kisi var onlar bu haldedir. Cimri falan değilsiniz. Geleceginizi dusunmek en büyük hakkınız. Ha evet durumlari yoktur yardim edersiniz kendi cebinize gore yok markali seylermis onlar zaten olmaz. Ortak hesap kullanmayin. Hesaplarinizi ayirin ve evin giderleri dahil tum herseyi esiniz karşılasın. Bunu yapamıyorsanız harcamalarinizi arttirin. Eşiniz biraz sorumluluk alma bilincine girsin. Birseylere yatirim yapmayi deneyin. Para olarak kalmasin. Altin ha deyince bozdurulmaz bu sekilde ufak ufak yatirimlar yapin ki değişim gecirmeye baksin

Az yesinde çoluğunun çocuğunun isteklerinikarşılasın görümce hanım.Kimse evinin rızkını yedirmek zorunda değil

Borca sokun kocanızı ben bu durumu böyle atlattım .paraları olduğu halde benim çocuğum bi kuruş bişeylerini hiç görmüyordu hiç . Kesinlikle ufak tefek doğum günüdür karne hediyesidir ha bir de gönülden kopar ya harçlık ya da kıyafet tarzı bişeyler alınır Ama görümcenizin çocuğunun istediği şeyler çok uçuk ben böyle bişey yapsaydım dayıma karşı annem ağzımın payını verirdi olur mu öyle şey diye.

Demekki görümcemde bu mantıkta ki habire istetiyor
Bildigim tek sey bakamayacagin cocugu yapmayacaksin. Çocuğumun birinden birsey istemesi benim eksik ebeveynligimi gösterir. Hediyelesmek, cocuk sevindirmek cok güzel birsey ama bu devamli hale gelip markalasip pahalilasma yolunda ilerleyemez. Bu yuzden bu tarz seylerin önüne geçilmeli. Karsi tarafla araya mesafe koymaya bakin. Zaten calisiyorsunuz gelmek istediklerinde temizlik haftam deyin, hastayim deyin, ya da esinizle planlar yapin... Esinizde gitmek istediğinde ben bugun bunu yapariz diye düşünmüştüm falan de. Ama yegeniyle ya da gorumcenizle ilgili tek kötü sey agzinizdan cikmasin. Erkekler daha cok bu durumun üstüne üstüne gidiyorlar genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…