Burasi cocuksuz kadinlarin bölümü

sheker keske daha önceki konumuzda sende bizlerle sohbet etseydin. 300 sayfaya gelmistik. Hepside senin ve benim gibi düsünen arkadaslarin yorumlariyla doluydu. Vaktin varsa o bölüme bir bak derim.
Seni cok cok iyi anliyorum ama yasin daha cok genc simdilik böyle düsünüyorsun ama belki zamanla taslar yerine oturdugunda belki istersinde.
Bende senin gibi disaridaki bebislerimi hep düsünürüm.
Bugün esimle disarida gezdik elimde ekmek martilara attim hepside havada yakaliyorlardi, esimde cok üzüldü keske fotograf makinamida yanima alsaydim diye..
Ben dishekimiyim canim, calismayi, üretmeyi cok seviyorum. Hic bir günde eksikligini yasamadik. Sansim suki, esimde bende ikimizde cocuk istemedik.
hayatimizi cok güzel yasiyoruz, cünkü saglimizin kiymetini biliyoruz. Her an her sey olabilir bu hayatta, her zaman pozitif bakmak ve yasamak lazim.
Icinden geldigi gibi yasa, toplum baskisiyla hareket etme bence. Sen zeki birisisin, vakti geldiginde zaten kararini verirsin. Ama esinle ortayi bulmani tüm kalbimle diliyorum.

bugun kayinvalidemle konustum ve bana yine bebek imaasi yapti
ögleden beri aklimdan cikmiyor, cok sinirime dokundu
komsulari misafirlige gelmis, bebek haberi bekliyoruz falan demisler, kayinvalidemde bana anlatiyor (asla kötü niyetle degil biliyorum)
bende bir daha söylerlerse bebege siz mi bakicaksiniz dogunca diye sorarsin dedim
bozuldu galiba biraz :26:

Iste konuda bu ya, Thirty...herkes bir dogurma yarisinda, oysaki ne evliligi oturmus, nede meslegini almis, ama hic önemli degil...
Ne zaman kendini hazir hissedersen esinle, iste o zaman heyecanla, sevincle kararinizi beraber verin.
Eger cocuk doguruyorsan ona hayatindaki ön hazirligini en iyi sekilde sunman gerekiyor....saldim cayira mevlam kayirayla bu isler yürümez...

Olivia... Topiğini çok geç fark ettim...
Günümüzde çoğu kadın çocuğu; gönül meyvesi diye, onunla oyalansın diye, 'bu' da aradan çıksın diye, evliliği tamamlasın diye, çevre baskısı bitsin diye, hatta kimi kendini ispatlasın diye doğuruyor.
Erkeklerin büyük bir çoğunluğu da kadın onu kısıtlamaktan vazgeçsin diye, ailesi mutlu olsun diye çocuk yapmak istiyor...
Buna itiraz edenler olacaktır, elbette kimseye sen öylesin demiyorum ama böyle olanlar da çok...
Mutsuz olan çiftler evliliklerine renk katmak için dahi çocuk yapabiliyorlar...
Çocuk çok büyük bir sorumluluk. Şu an bekarım, çocuğum da yok. Evliliği şu an planlıyoruz, çocuğu da düşünüyoruz amma ve lakin bunun sorumluluğunu almak çok güç benim için...
Ne olsa büyür mantığıyla dünyaya gelen çocuklar yüzünden bilinçsiz anne-baba dolu değil mi çevremiz?
Herkes çocuk doğurabilir evet ama herkes anne olamaz. Bu yüzden gerçekten istemeyen hiçbir kadın zoraki anne olmamalı...
Bu toplum açısından çok önemli.

bende 23 yaşındayım....1.5 yıllık evliyim...taabiki çocuk yok ve olmayacak da inş uzun bir zaman ....geçen gün kayınvaldemin komşusu geldi oturuyoruz...dediği şu...sizin nasıl çocuğunuz olmaz onca zamandır ?çok mu tembelsiniz lafa bak

aynisini dedim kayinvalideme biliyor musun... dedim daha belimizi dogrultamadik maddi acidan, türkiyede onlarin borcu var bizimde burda.dedim o borclar kapanmadan belirli bi birikim olmadan cocuk düsünmüyorum, o cocuguda kendimide heba edemem.
kayinvalidemin tepkisi: oooooooo, borc biter mi kizim. millet gec kalirlarsa cocuklari olmaz diyor
dedim olmazsa simdide olmaz, ALLAH kismet ederse olur, eger istemezsede hic olmaz simdi veya sonra fark etmez.
baya bozuldu. ki bi sürü torunu var, dedim anne onlari sev simdilik bizim daha bi kac senemiz var, BI KAC SENE MIIIIIIIIIIIIIIIIII...
oglumun cocugu baska, öbürlerine benzemez :26:
cok sinirime dokundu, mens dönemindeyim bide sinirlerim zaten tepemde telefonda yanlis birsey demedigime sükrediyorum.

merhaba ...Benim bir oğlum var 11 yaşında evliliğimi bitirmek istemiyecek kadar mutlu ,ama bazen dengemi bozacak kadar mutsuz yaşıyorum.Biraz karışık oldu sanırım.Neyse asıl konu banada sürekli oğluma kardeş yapmam gerektiği konusunda baskı yapılması.Oysa ben tekrar çizgi film izlemek çocuk parkında saatlerce beklemek geceleri uykusuz kalmak birinci sınıfa tekrar gidip okula götür okuldan al yapmak istemiyorum .Bu liste uzar gider düşündükçe afakanlar basıyor içimi.Zaten ikinciyi denedik uzun zaman olmadı ama olmuyoda ...Şu an insanlara darısı başına filan dedikleri zaman kısmet diyip geçiştiriyorum.Çünkü ne kadar konuşursan konuş söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.Böyle karışık duygularım var.Paylaşmak istedim yalnızca ...

Geztapo aramiza hosgeldin ilk önce, bence bundan sonrada kendin icin yasa be güzelim.
Cünkü iki cocugun arasindaki yas farki cok bence, böylelikle cocuklar icinde pek birsey fark etmeyecek.
Kendine bak, hayatini yasa, sen sadece cocuk büyütmek icin yaratilmadin, esinle oglunla kücük cekirdek bir ailesiniz, bunun en güzelini yasayin bence....tabiki karismis gibi olmayayim..
Sagligini düsün, sporunu yap, kendini gelistir, mutluluk bunlarin icinde, eee zaten bir cocugun var Allaha sükürler olsun, daha ne olsun?

benım oglum 4 yasına gırdı bana bıle 2. cıyı soruyolar yok kızın olurmus yok eşın ıstıyomus

bız eşımle cozduk sorunu kımseye ılgılendırmez dedım

oglumu allahım bana bagıslasın baska cocuk ıstemıyorum gercekten. aynen senın gıbı dusunuyorum o uykusuzluklar benı benden ettı

eşımle cok tartsıtık bu yuzden o vazgcetı artık 1 tane olsun temız duzgun yetıstıreyım ıhtıyaclarını karsılayayım yeter
ay gıcık olıyorum ben ya musabetsızlre aksam aksam gene sınır oldum

olivia bende artık yaşamak istiyorum gerçekten ..Ama neyle uğraşırsam keyif alırım devam ettirebilirim bilmiyorum.Pek el becerimde yoktur aslında..Sizlerin ne gibi hobileriniz var biraz bunlardan bahsetsek...

Ikrar sende aramiza hosgeldin, vallahi sabit düsüncen ve özgüvenine hayran kaldim,amannnnn yalan dünya birazda kendimize ve sagligimiza bakalim, bosversenize.

Geztapo sizin yine birer cocuklariniz var, benim hic yok ( biliyorsunuz ben ve esim cocuk istemedik, ve hicde pisman degiliz ), yani diyecegim su:
senelerce cok calistim ve cok yoruldum, evet cok güzel yerlere geldim ve cok güzel bir hayatim var.
Hayatin bir anlik oldugunu hepimiz bizzat biliyoruz, simdi Yüce Rabbim bana bu genc yasimda bagisladigi bu güzelim hayati en dibine vurarak cok güzel yasayacagima ant ictim. Simdi baska seyler önemli olmaya basladi hayatimda..
Sporuma baslayacagim, aslinda saglikli besleniyoruz esimle ama daha saglikli yasamaya ve beslenmeye dikkat edecegim, cünkü biz bunlari yapmaz isek kocalarimizin aklinin ucundan gecmez.
Ben 100 yasina gelmek istemiyorum ama saglikli ve kaliteli ve mutlu yasamak istiyorum.
Evimde esimle baskalari hakkinda kim olursa olsun kattiyen konusmayiz, cünkü baskalari benim icin dis kapinin dis mandali...
Sonra yapmak ve ögrenmek istedigim bana zevk verecek bir sürü meraklarim var, yavas yavas onlari ögrenmeye koyulacagim. Allah bize bir ömür vermis ama hic birimiz kac sene ömrümüzün kaldigini bilemeyiz onun icin neden yapmak istediklerimi erteleyeyim??? Niye erteliyeyim, yarina cikacagima kim garanti verebilir?
Hastahanede hasta yatan insandan dahami iyiyim, haberlerde duydugum o korkunc kazalarin beni bir gün bulmayacagini nereden bilebilirim?
Ömrümdeki her günümü, sonmus gibi yasiyorum ama hic ölmeyecekmis gibide keyfini cikariyorum.

Herkesin bir hayati var, önemli olan onu en güzel kendi düsüncesiyle yasamasi...

geçen bir kadın üst düzey bürokrat ile evliymiş adam bu hanımını 15 yıl başka kadın ile aldattığı halde evliliğe devam ettirme kararı almış ama bu 15 yıl boyunca evde huzur kalmamış gerekçeside çocuklarımdan dolayı bu kararı aldım diyor ayrıca ekliyor ki ortaokul mezunu sonradan olmuş bu adam eğitimininede izin vermemiş e kadın yaşlanınca meslek yok para yok ne diye boşanayım demiş ama adam eninde sonunda boşanıp sevgiliisyle evlenmiş ,şimdi eğitim görmüş bir yere gelmiş kızı annesiyle görüşmüyor , ben bu duruma çok üzüldüm akaşam uyuyamadım evlat dahi anneye ihanet ediyor bu kadın zaman zaman dayakta yemiş , evlatlarda yamuk yapabiliyor ,

insan bu kadar vicdansız olmamalı , kadın acısından çok konuştu ayrıca kendi hayatıyla ilgili birde kitap yazmış ,umarım o vicdansız evlat

annesine sahip çıkar , adam geriye ev ve biraz aylık veriyormuş ayda ,kadının en acıklı sözü ise ben halen geçmişte yaşıyorum sözüydü bence

aaaah aaaahh bende tam gezmeler günler düşünürken sürpriz yumurtam geldi hamile olduğumu dr söyleyince şok olmuştum evet gerçekten tekrar başladık çizgi filmler kitaplar oyuncaklar tam evden bitmişlerdi yeniden başladı sıkıcı böyle düşünürken ama onun değil yüzünü o aklıma geldiğinde bile bütün zorluklarını unutuyorum şu an bütün arkadşlarım benimle uğraşırlar torunda yakın [oğlum 21 yaşında] sen bakarsın diye büyük konuşmayayım hayır diyorum anneannesi bakar ben sadece çocuk büyüttüm bu yaşıma kadar ......

aaaaaa cok ilginc, oglun 21 yasinda ve sen ikinciyemi hamilesin, hadi hayirlisi o zaman.....gercekten cok macerali olmus....
Desene gelin kaynana hamis hamis dolasirsiniz....

Yok canim ben almiyayim böyle cok mutluyum cocuksuz....

aaaaaa cok ilginc, oglun 21 yasinda ve sen ikinciyemi hamilesin, hadi hayirlisi o zaman.....gercekten cok macerali olmus....
Desene gelin kaynana hamis hamis dolasirsiniz....

Yok canim ben almiyayim böyle cok mutluyum cocuksuz....

yok canım oğlum kızım 2.5 yaşında ayy yok hamilelikmi Allah korusun rabbim isteyene versin amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin....

Bazi kadinlarimiz, saldim cayira mevlam kayira diyerekten hic bir sey düsünmeden cocuk yaptiginda bu en cok cocuklara zarar verir.
Sonrada vay efendim bana saygi duyacaksin, ben anneyim der.
Vallahi kimse kusura bakmasin ama her anneyede saygi duyulmaz, cünkü cok azi gercek anne, gerisi anneligi hak etmedigi halde anneler...

Insanlar mutlulugu yasamak ister ise, her ne sebebden olsada yasar, yani cocuklar veya maddiyat degildir insani mutlu eden.
Insanlar mutlulugun degerini bilmiyor ise, istersen 10 cocugun olsun veya cok paran olsun, yine o mutlulugu görmeyebilirsin.
Istatistiklere göre cocuklu ve cocuksuz kadinlar ayni oranda mutlu ve mutsuzlar. Ne ilginc degilmi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…