Buraya böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi ne yapmayi düşünüyorsun? Hadi 1 ay konuşma 2 konuşma ama ne yapmak istediğin önemli olan. Hastaneye gidip darp raporu alabilirsin, elinde durur en azından. 1 ay konuşmayım sonra affediyim diyeceksiniz gibi hissettim ama unutmayın 1 kere başladıysa devami gelir. Bir kere affediyorsaniz bundan sonrasına izin veriyorum demek bana göre. Iyi düşünün oyle hareket edin

bak sen sabrli davranirsan oda anlar yanlisini bidahakine oda sana karsi oyle davranir sen sinirli olunca karsilikli anlasma yapiyosunuz iste insanlik hali hep mutlu gunler olmuyoki
Insanlik hali nolacak ki hepi topu sac kurutmayi kafasina gecirmis. Hiiic bisey olmaz. Erkek milleti boyledir. Ama boyle kadin zihniyeti oldukcada erkekler daha beterini yapar.

Ramazan ayı ilk defa böyle geldi. Benim sevip saydığım hareketlerini her zaman örnek aldığım eşim. Bugün bana şiddet uguladı. 3 gündür temizlik yapıyorum evde dün eksik kalan yerler oldu bugun yapayım dedim cunku dün yemek hazırlamak zorundaydım. Bugunde kalan yerleri bitirdim. Mutfaga gectim yemekleri isitmak icin. Dunden kalan yemekler baya vardı çunku. Mutfaga girdi napiyosun dedi yemekleri hazirlicam dedim baska birsey yapmicak misin dedi hayir zaten vakit yok kalktigimdan beri temizlik yapiyorum dedim oda ne işe yariyosunki dedi bende ne diyosun dalga gecme zaten yorulmusum dedim yapıcaksın tabi ki dedi bende bak orucluyum benimle kafa bulma halim yok dedim sonra hakaretlere devam etti bende kavga etmemek icin yatak odama geldim. Zaten oruçluyum yorulmuşum. Oda odadan iceri bi girdi iftar saati geldi yemek yok dedi şifonyerin üzerindeki saç kurutma makinesini kafama geçirdi ben hala şoktayım şuan hala ne oldugunu anlamış degilim ağlamaktan duramiyorum ben naptim simdi çok kötüyum sadece buraya içimi dökebilirim başkasina anlatamam.. :KK42:
Geçmiş olsun, ezdirmeyin kendinizi, pısıp ağlamayın köşenizde.. bu adamlardan korkuluyor bu devirde, kendinize dikkat edin, koruyun kendinizi.. Korkutun adamı da..
kendilerini kral kadını da malları sanıyor bu tür geri zekalılar!

Ben pek magazinde ya da sosyal mecralarda yer alacağını sanmam. Bir çocuk oyuncunun evinde şiddet olması bence magazini meşgul edecek bir konu değil. Eğer kastettiğiniz buysa.
Magazinde degilde sosyal medyasi var kizimin ve karalamaya calisanda cok oluyor. Sosyal medyada gundem olur

Asla gitmez oyle bir yapisi varki ozellikle bana karsi dibimden ayrilmaz. Gezmeye gitmek isterim asla tek gondermz bensiz geziyosun diye duygu somurusu yapar. Mutfakta kahve icerim beni niya cagirmiyosun der. Uykuya daliyo yerine yat diyorum gidiyo odaya benim uylum gelmiyo film acim diyorum aciyorum bi bkiyorum geri gliyo sen neden gelmiyosun diyo bende yat sen film izlicem diyorum oda benimd uykum kacti bende izlicem diyor. Asiri dibimde ve asla birakip gitcegini dusunmuyorum bu yuzden
Siz ya safsınız ya da eşinizin normal olmadığını anlayamadınız. Bu gün yaptığı kabul edilir bir durum değil. Sizi sürekli kontrol etmesi zaten kontrol delisi olduğunu gösterir. Dikkatli olun. Gezmeye yalnız göndermeme ne demek? Sizi gerçekten seven biri gelip böyle saçma sapan davranışlara girmez, söyledikleri de kabul edilir değil.

Konu sahibi ile ilk kez karşılaştım; 27 sayfanın da tamamını okudum...
İçim cız etti her kelimesinde ama kesinlikle bir konuda emin oldum. Mağdur tarafın naifliği... Olayın şoku ile ne yapacağını bilemeyip buraya konu açınca - biz de çoooook güçlü kadınlar olarak olaya ben etrafı birbirine katarım-yıkarım-dökerim delikanlılığı yapmışız.
Arkadaşlar hiçkimse karşısındakini naif diye siz barışacaksınız anlaşılan devamı gelir diye üzemez.
Ben başıma gelse ne yaparım diye düşündüm; önce evdeki bilumum kırılacak eşyayı döker parçalar yerde, sonra çantamı alır çıkar giderdim. Çünkü bana bu güvenceyi sağlayan bir eğitimim, kariyer geçmişim ve her ne olursa olsun yanımda olacağını bildiğim bir ailem var.
Konu sahibi ailem anlamaz, cahil insanlar demiş. Çok da anlaşılacağı üzere 7 yıllık geçmişlerinde böyle bir durum yaşamamış ve şuan hala olayın şokunda. Üstüne de naif, kırılgan.
Aynı tavrı biz görsek belki biz de ilk saatlerde ne yapacağımızı bilemeyiz.
Tuuu kakaaaa dan önce biraz empati.

Son olarak sevgili yoluzun, bu hareketin sahiden dönüşü yok-olmamalı. Şiddet sözlü olarak başlasa bile devamı gelir :KK43: Çok üzgünüm ama lütfen bu adama bir şans daha vermeyin.
Vermeyin ki; hödüklüğünün karşılığının sizi kaybetmek olduğunu anlasın.
Çok güzel özetlemişsin aynen öyle biz çok cesur yorumlar yapıyoruz ama empati yapmıyoruz ben mesela konu sahibine ne dicem bilemedim dün eşimle kavga ettik kapıyı çarpıp çıkamadım evde bi şekilde öc almaya çalışıyorum bırakıp çıkmak kolay değil ki o kadar kimse kimsenin evinin durumunu bilemez

yaa canim sabrli ol erkekler ac olunca hep bi canavara donusurler benimde esim sakin insandir bende onca sey yapmama ragmen surekli emrler yagdriyo napalim iste erkekler

Dalga mı geçiyorsunuz? Sizin gibiler yüzünden erkekler uyguladıkları şiddeti meşru görüyorlar. Böyle bir şeyi bu kadar normal karşılamanız o kadar anormal ki! Pes pes pes. Bir de kadın olacaksınız, çok yazık.

Peki daha sonra özür dilemedi mi. İlk defa mı oldu böyle. Bence diğer akşamlar hiç yemek hazırlamayın. Aç kalsın

yaa canim sabrli ol erkekler ac olunca hep bi canavara donusurler benimde esim sakin insandir bende onca sey yapmama ragmen surekli emrler yagdriyo napalim iste erkekler
Yani saç kurutma makinası kafasına geçirmesi normal diyorsunuz ?

Çok güzel özetlemişsin aynen öyle biz çok cesur yorumlar yapıyoruz ama empati yapmıyoruz ben mesela konu sahibine ne dicem bilemedim dün eşimle kavga ettik kapıyı çarpıp çıkamadım evde bi şekilde öc almaya çalışıyorum bırakıp çıkmak kolay değil ki o kadar kimse kimsenin evinin durumunu bilemez

Bırakıp çıkmak kolay da, sonrası ???
Yanında olabilecek kimse yoksa?
Bir gelirin, tutunacak bir mesleğin yoksa?
Ailen içindeki fırtınayı, örselenmişliğini, yaşadıklarını ve yaşatmak istediklerini anlayacak fıtratta değilse?

Zor...
Hiç de kolay olmayacak yol uzun.
Ama kullanıcı adın da ki gibi ''yol uzun, imtihan çetin ve savaş mutlaka şart''...

Çok içten diliyorum ki, hakkında hayırlı olan kararı verirsin.
:KK200:

yok kadin erkekle bas edemez ablacim guc dersen erkekde daha cok ikiside kavga etseyi ya ayrilicaklardi yada cok kotu seyler ola bilirdi erkek malum gucludur kadindan siddet dogru bisey diyil amma evli onnar hemde iyydi bu zamana kadar mutlu olmuslar belli iste ozur istiyicejk gecib gidicek sohbete olumsuz seyler yazib kadincagizi daha da sinirlendirmeyelim
Siz gidin önce Türkçe yazmayı öğrenin ondan sonra da o muhteşem düşünceleriniz ile yokolun

vala bizde o kadar cok mutluyuzki esimle hep bana sarilir iki dakkadan bir amma dun kavga etmisdik yataga gecince barisdik hemde bana el kaldirmaya calisti bende sen ban boylemi yapicaksin dedim agladim sora hersey unutuldu hatta dalga bole gectik kendimizle

Sizdeki bu zihniyet olduktan sonra, size el kaldıran adam sizle neden mutlu olmasın ki :)

Polisi arayın hemen ve sizi hastaneye götürmelerini isteyip darp raporu alın. Eşinizden de şikayetçi olun.
Uzaklaştırma kararı çıkarın 1 aylık, evden giden o olsun.

Bu akşam bunları yapmazsanız devamı gelecek üzgünüm. Kendinizi odaya kapatmak hiç bir şeyi çözmeyecek. Kocanızın aklını başına getirmeyecek.

Oruç tutup eşine böyle davranınca allah nezdinde sevaba mı girmiş oluyor şimdi. Hoşgörü, saygı birinci önceliktir bizim dinimizde. Yaptığı hatayı hiç bir bahaneye bağlayamaz. Yok açıkmış, yok sinirmiş, yok yemek olmasamıymış. Kendisi size hem yardım etmiyor hem 4 4lük hizmet bekliyor. Yok öyle yağma. O şey kafanıza bir kere geçtiyse geçmiş olsun 2,3,4,5 devamı gelir hepte altında saçmasapan bahaneler olur. Benim gözümde şiddetin affı asla yok ki bu fiziki olmak zorunda değil psikolojik şiddete dahi izin vermem. Allah yardımcınız olsun şu durumda sizi teselli etmek isterdim ama gerçekler malesef bu şekilde

bak sen sabrli davranirsan oda anlar yanlisini bidahakine oda sana karsi oyle davranir sen sinirli olunca karsilikli anlasma yapiyosunuz iste insanlik hali hep mutlu gunler olmuyoki
aglama yaaa kotu gunler gecicidirrrrrr
vala bizde o kadar cok mutluyuzki esimle hep bana sarilir iki dakkadan bir amma dun kavga etmisdik yataga gecince barisdik hemde bana el kaldirmaya calisti bende sen ban boylemi yapicaksin dedim agladim sora hersey unutuldu hatta dalga bole gectik kendimizle
yok kadin erkekle bas edemez ablacim guc dersen erkekde daha cok ikiside kavga etseyi ya ayrilicaklardi yada cok kotu seyler ola bilirdi erkek malum gucludur kadindan siddet dogru bisey diyil amma evli onnar hemde iyydi bu zamana kadar mutlu olmuslar belli iste ozur istiyicejk gecib gidicek sohbete olumsuz seyler yazib kadincagizi daha da sinirlendirmeyelim
yo saka falan degilim seviyorum esimi sadece sevgi herseyi degistirir herkesin bi dusucesi var
her kesin bi dusunce tarzi var dogru siddet cok cok kotu bisey amma mutluylarmis herkes bi sansi hakk eder bence ikinci kez yaparsa ondan sora bosanmayi dusunur diyorum yni
benim nasil biri olmam seni hic ama hic ilgilendirmez sen git kendi yolunda oyna bence
ahh canim benim sen kendini fazla buyutmussun kendi gozunde benim hayatim keyfim gayet yerinde yazdigim seylerin seninle hic bi alakasi yok Sen kimsin de bana akil vericeksin /benim dusuncelerim boyle ve hayatim cok yerinde ezilmem hicbizaman sevdiyim icin yapiyorum herseyi .sen bence git kendi hayatina bak
saklamiyorum ne yapcaksin sen kimsinde bana akil koyuyosun ya anlamiyorum
ya arkadasim bana siddet yapan yok hic bizamanda olmadi ben kendimi ezdirmem.KIm ezdirirki ayrilmak istiyorsa ayrilsin ben kadincagiz uzulmesin fazla diye yazdim malum ayni evdeler ya dahada kotu seyler olursa ?burdan yazdiklarimizla daha da f=sinirlenib kocasiyla cok kotu kavga ederse sonuclari cok kotu olur
ablacim turk deilm diye sorun ola bilir yazdiklarimda normaldir Azerbaycanliyim azerbaycanda yasiyom
siddeti normal karsilamiyorum

ben kadini teselli etmeye calistim siz yanlis anlamissiniz
sen benim yazdigim yorumdan cok kadinin yazdiigi seylerle kafayi yor bence hadi bebeyim
sen kendi isine baksana benim mesajima bakmak zorundamisin?
hayir esim hic bi zaman siddet uygulamadi uygulsaydi bilmiyordum neler olacaginiki ben o kadin kadar sakin deilim bisey soylememis bizimkinin sonu herhalde cok kotu olurdu hatta bazi insanlar olur olmaz seyler yazmis benim yorumlarim icin amma akla gerek oldugunu duymuyorum
yok ben anladim siz burda kagini fazladan sinirle dirib alevlendirmek istiyorsunuz kavgani buyutmek suan onun yaninda siz deilsiniz kocasi var burdan yazdiklarinizi okuyub onunla bi kavgaya baslarsa erkekle bas edemez her seyi mahv etmis olursunuz aslinda en cok kadini ben dusunup yorum yazmisdim .azeri oldugumdan icimdekini ifade edememisim /Amma ben gayet mutluyum siddete maruz kalmadim akradaslar.Sinirli basta akil olmaz ya daha beter ederse kocasi onu.Bence akilli kafayla konusmak ayrilmak ve ya baska bi cizum dusunmek olur amma suan boyle seyler yazmak cok ayip
arkadasim bi erkekle kavga edersen dovulen kim olur acaba ? tabi erkekler gucludur bence ayrilib sakin sakin cekib gitmek daha iyi deilmi kavgami etmeli sence kocasi onun evden cikmasina izin verirmi ?bu ssatden sonra

Buyurun, kamu hizmeti. Zira ben tüm yazdıklarını merak ettim hanımefendinin, her kelimesi mi saçma diye. Evet öyleymiş.

Bir de biz konu sahibini alevlendirip kavgayı büyütmek istiyormuşuz da en çok kendi düşünmüşmüş konu sahibini.

Allah akıl fikir versin.

Erkektir yapar zihniyetinin ekmeğine yağ süren yorumları okurken ben utandım, aç olmak bahane değil, insan orucu eşi için değil kendi için tutar !
Sabret, kocandır, bu da gelir bu da geçer !!!
Arkadaşlar bu tarz yorumlara inanamıyorum gerçekten, hem de bir kadın sitesinde !

Napalim erkekler diye normallestirmeyin bi yaa.
Erkek diye aç diye kafasına mı geçirsin eline geçen şeyi !
Bilmiyorsunuz açken sadece erkekler sinirlenir gözleri döner
Bu yüzden memnun tutulmalı günün en az 5 saatini erkeğe farklı yemek hazırlayarak geçirmeli adam küfür etse bile
sinirlenmemeliyiz
Erkekler sinirlenebilir küfür edebilir dayak atabilirler
Ama kadınlar bütün gün oruçlu haliyle fır fır evi işi yapsalar bile yorulmazlar acıkmazlar
Çok yazık bu zihniyet hala var her konuda erkek savunuculuğu

Sen ciddisin ya gercekten konusmucak misin benimle?
Ben 🤐
Özur dilerim vallahi billahi boyle olucagini dusunemedim
Ben 🤐
Askim vallahi istiyerek yapmadim yalvaririm gel yemek ye cidden pişmanim
Ben 🤐 Mubarek gunde kurana el basim istersen vallahi birdaha yapmicam bile isteye yaparmiyim hic.
Ben 🤐
Çok geçmiş olsun. Bakın böyle susarsanız bi süre sonra yeter be deyip tekrar sinirlenecektir. Susmak yerine bağırın tersleyin ama mutlaka bi tepki verin. Bi süre durumun müsaitse ailenizin yanında kalmanız iyi olur. Tekrar evinize döneceksiniz galiba ama lütfen normalleştirmesine fırsat vermeyin. Susmak fırsat vermektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X