• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buraya elti konusu açacağımı tahmin etmezdim

Yarın memlekette eşimle benim çok yakın arkadaşımız evleniyor. Bizde Cumartesi gecesi için eşimin abisinin evinde kalmayı düşünüyorduk daha öncede kalmışlığımız var. Eşimin abisinin evi diyorum ama normalde eşimin evi, biz samsunda oturmayı reddedince abisi kalıyor evde kira vermeden kira vermemesinin sebebi yeni iş kurması 7 yıl kirada oturmalarıymış.
Neyse, eşim abisini arayıp söylemiş bizim kalacağımızı eltim eşimi arayıp olmaz Demiş buna Karşılık abisi eşime yengen sana hizmet etmek zorunda değil kalmayın annemlerde kalın demiş. Bunu bana eşim söylediğinde Önemi yok oteldede kalırız dedim.
Kızlar varya içim içimi yiyor sanki ben eltimi Hizmetçi gibi kullanıyordum ne yapılıyorsa birlikte yapıyorduk elim boşta gitmiyordum, ettiği Lafı gördüğüm muameleyi haketmedim sesimide çıkarmak istemiyorum ama içime oturdu. Ne yapayım ben bu durumda nasıl davranayım ?

canım seni anlıyorum hem bedava evinde oturuyor hem evine davet edilm
Yarın memlekette eşimle benim çok yakın arkadaşımız evleniyor. Bizde Cumartesi gecesi için eşimin abisinin evinde kalmayı düşünüyorduk daha öncede kalmışlığımız var. Eşimin abisinin evi diyorum ama normalde eşimin evi, biz samsunda oturmayı reddedince abisi kalıyor evde kira vermeden kira vermemesinin sebebi yeni iş kurması 7 yıl kirada oturmalarıymış.
Neyse, eşim abisini arayıp söylemiş bizim kalacağımızı eltim eşimi arayıp olmaz Demiş buna Karşılık abisi eşime yengen sana hizmet etmek zorunda değil kalmayın annemlerde kalın demiş. Bunu bana eşim söylediğinde Önemi yok oteldede kalırız dedim.
Kızlar varya içim içimi yiyor sanki ben eltimi Hizmetçi gibi kullanıyordum ne yapılıyorsa birlikte yapıyorduk elim boşta gitmiyordum, ettiği Lafı gördüğüm muameleyi haketmedim sesimide çıkarmak istemiyorum ama içime oturdu. Ne yapayım ben bu durumda nasıl davranayım ?

takma kafanı benim amcaoğluda bizim evle kendi evini birleştird lokanta açtı değil kira bir bardak çay ikram etmedi yüzümüze bakmadı şimdi ordan ayrılmış lokantayı başkası işletiyo eltin bedava evinde oturup seni kendi evine almadı

abiyle kötü olmayı göze alabiliyorsanız bizim de ihtiyacımız var bu evi satıyoruz deyin ve de satın.
ister abisi alsın ister başkası.
o zaman görür o ev kiminmiş.

Belki müsait değil. Orası sizin eviniz değil hanımefendi.
şu an çok şaşırdım. sen hep mantıklı akılcı akla yatkın yorumlar yaparsın aslında. bugün muayyen gün mü :KK54:ev gerçekten de onlarınmış eşinin parasıyla alınmış yani. hadi onu geçelim, kalacakları zaten bir gece imiş, onu da geçtim belki cidden müsait değil, kavga ettiler belki, belki sinirliler vs. müsait değiliz demenin bin türlü uygun yolu var. insan kardeşine böyle söyler mi hiç.

eğer eltin sana gelmiş olsaydı yine konu açıp mecburmuyum eltıme hizmet etmeye diyecektınız .

Bazi arkadaslarin da sordugu gibi benim de merak ettigim konu şu ,

Eltinize bu durumu nasil actıniz da
,kaynın öz kardesine"yengen size hizmet etmek zorunda degil" diye tepki verdi?
Neye bu kadar alinmis olabilir? Emrivaki mi oldu acaba?

Şu gun size gelip 1_2 gun kalacagiz mi dediniz

Yoksa,

Su gun dugun sebebiyle oraya gelecegiz, musait misiniz ,ewde misiniz, eger uygunsa 1_2 gunlugune size gelebilir miyiz mi dediniz?

Iki uslup arasinda daglar kadar fark var. Ne demek istediginizden cok nasil soylediginiz cok onemlidir.

Not:
Ev bizim, istedigim gun gelir_kalir ve giderim. Sizden izin mi alacagim havasinda gectiyse konu uzgunum ama hatali olan taraf sizsiniz. Evet cok buyuk iyilik yapmissiniz ama o ew bos degil, icinde oturan bir aile var. Sonucta size cesitli yemek yapacak,yatak_yorgan cikaracak/yikayacak, belki ewini fazlasiyla temizleyecek, ewinin harcini gorecek fazlasiyla,yorulacak..
Basina kakar gibi dediyseniz kırılmislardir( bence iclerindeki birikimle soylemislerdir)

Ayrica, siz hatali olsaniz bile erkeklerin birbirine bu sekilde soylemesi cok onur kırıcı! Hic degilse esini 2gun ikna edebilirdi, onlarin da uzerimizdeki iyiligi buyuk,nankorluk etmeyelim diyebilirdi!
Sonucta kardes onlar. Deger mi kirmaya,yuzyuze bakacaksiniz sizler. Onlar da cok ayıp etmisler ne olursa olsun oyle denmezdi, musait degiliz o gune, baska gune agirlayalim sizi diyebilirlerdi. Boylece kalpler de kirilmazdi,sizi nazikce reddetmis olurlardi. Siz de gonul koymazdiniz bu kadar.

evin size ait olup olmaması apayrı bir konu, ama insan kardeşini ve eşini 1 gecelik evinde ağırlamamak için böyle bir kelime nasıl kullanır aklım almıyor.

İşte fazla özveri yapınca bunlar iyilik olmaktan çıkıp sizin göreviniz haline döner.
Yani "aman abisi nolacak zaten durumu kötü bir de kira mı verecek kardeşine, hem kardeşinin ihtiyacı mı var?" gibi bir ton cümle ile senin görevin haline getirirler bu işi.
Ama sen biraz çemkiren bir tip olsan rengi değişir mi ki? Çünkü eşinin bunu demesinden sonra hiç yorum yapmadan otelde kalabileceğinizi söylemişsin. Eşin gerçekleri görüyor mu ki?

Ben çemkirmeyi istemiyorum çünkü evi biz evlenmeden önce Aldı biz oturamıyorsak istediğini oturtur mantığındayım

Sizde kalacağız mı dediniz yoksa müsaitseniz sizde kalabilir miyiz mi? Ikisi Arasında çok büyük fark var. Eğer ilk şık ise siz hatalısınız. Ikinci şık geçerli ise çok kaba davranmışlar.

Ben hiç kalma konusunu eltime açmadım eşim konuştu abisiyle muhtemelen abi arkadaşımız evleniyor bizde sizin oraya gelecez sizde kalabilirmiyiz demiştir. Kaba bir adam değil eşim

Bazi arkadaslarin da sordugu gibi benim de merak ettigim konu şu ,

Eltinize bu durumu nasil actıniz da
,kaynın öz kardesine"yengen size hizmet etmek zorunda degil" diye tepki verdi?
Neye bu kadar alinmis olabilir? Emrivaki mi oldu acaba?

Şu gun size gelip 1_2 gun kalacagiz mi dediniz

Yoksa,

Su gun dugun sebebiyle oraya gelecegiz, musait misiniz ,ewde misiniz, eger uygunsa 1_2 gunlugune size gelebilir miyiz mi dediniz?

Iki uslup arasinda daglar kadar fark var. Ne demek istediginizden cok nasil soylediginiz cok onemlidir.

Not:
Ev bizim, istedigim gun gelir_kalir ve giderim. Sizden izin mi alacagim havasinda gectiyse konu uzgunum ama hatali olan taraf sizsiniz. Evet cok buyuk iyilik yapmissiniz ama o ew bos degil, icinde oturan bir aile var. Sonucta size cesitli yemek yapacak,yatak_yorgan cikaracak/yikayacak, belki ewini fazlasiyla temizleyecek, ewinin harcini gorecek fazlasiyla,yorulacak..
Basina kakar gibi dediyseniz kırılmislardir( bence iclerindeki birikimle soylemislerdir)

Ayrica, siz hatali olsaniz bile erkeklerin birbirine bu sekilde soylemesi cok onur kırıcı! Hic degilse esini 2gun ikna edebilirdi, onlarin da uzerimizdeki iyiligi buyuk,nankorluk etmeyelim diyebilirdi!
Sonucta kardes onlar. Deger mi kirmaya,yuzyuze bakacaksiniz sizler. Onlar da cok ayıp etmisler ne olursa olsun oyle denmezdi, musait degiliz o gune, baska gune agirlayalim sizi diyebilirlerdi. Boylece kalpler de kirilmazdi,sizi nazikce reddetmis olurlardi. Siz de gonul koymazdiniz bu kadar.

Ben eşimle hiç konuşmadım bana kalsa düğünden sonra tekrar yol yapar evimize döneriz. Eşim konuşmuş abisiyle Kırıcı kaba bir insan değil eşim kalabilirmiyiz ve müsaitmisiniz diye sormuştur elbet. Ayrıca eltim benimle herhangi bir konuşmada bulunmadı eşimle muhatap oldu hem abisi hemde yengesi. Bize müsait değilsiniz dedelerde hiç gocunmazdım ev eşimin diye üstelemezdim. Ama bu kadar kaba tabirler olması canımı sıktı, bende öğle Arasında öğrendim olayın detaylarını

Size o evi derhal satmanızı öneririm. Evinizde kirasız oturuyorlar ve sizi bir gün ağırlamaya mı acizler? Hayır ev sizin olmasa bile insan kardeşini bir gün ağırlamaz mı evinde ya? Çok sinirlendim şu an. Nolur o evi satın.

S
Size o evi derhal satmanızı öneririm. Evinizde kirasız oturuyorlar ve sizi bir gün ağırlamaya mı acizler? Hayır ev sizin olmasa bile insan kardeşini bir gün ağırlamaz mı evinde ya? Çok sinirlendim şu an. Nolur o evi satın.

Sanmıyorum zaten isteseler. Bile evi sattırtmazlar o evden zor çıkarlar benimsemişler zatenn evden çıkartabileceklerini bile sanmıyorum

Ben eşimle hiç konuşmadım bana kalsa düğünden sonra tekrar yol yapar evimize döneriz. Eşim konuşmuş abisiyle Kırıcı kaba bir insan değil eşim kalabilirmiyiz ve müsaitmisiniz diye sormuştur elbet. Ayrıca eltim benimle herhangi bir konuşmada bulunmadı eşimle muhatap oldu hem abisi hemde yengesi. Bize müsait değilsiniz dedelerde hiç gocunmazdım ev eşimin diye üstelemezdim. Ama bu kadar kaba tabirler olması canımı sıktı, bende öğle Arasında öğrendim olayın detaylarını
Cok ilginclermis gercekten. Hem elti niye esinizi ariyor ki , bayan bayana size soyleseymis ya.
yuz goz olmayin bundan sonra. Iyi ki de uzaksiniz birbirinizden.
Elti de sorun var bence,kocasini da puskurtmus ustunuze.
Evi satma_kiralama isini dusunurseniz de seneye falan yapin bari ne de olsa akrabasiniz, gecinemiyoruz falan dersiniz...

Back
X