Burcucumm ile modaya dair hersey

Merhabalaar :)

Kizlar soz verdigim gibi burada kot pantolonlar hakkinda bir parca. Yazi internetten alintidir, fakat katilmadigim noktalar, benim kendi yazim kalin harflerle yazilan yazidir. Iyi okumalar

Günlük hayatımızın vazgeçilmez kıyafeti kot pantolonlar her zaman moda ve hep gündemde kalıyor. Piyasadaki marka bolluğu, sayısız model ve renk seçeneği arasında kaybolmamak için ilk yapmanız gereken aslında kendi vücut tipinize göre en doğru modele karar vermek olacaktır. Yanlış bir kesime yönelerek gözünüze kestirdiğiniz o güzel jean vücudunuz için bir kabusa dönüştürmeniz içten bile değil… Ancak herkes için uygun bir kesim, doğru bir model var.

Kalçanız düz ve kıvrımsız…
‘Androjen’ olarak tabir edilen erkeksi hatlara sahipsiniz. Kot pantolonlar sizin için yaratılmış sanki, çok şanslısınız. Çoğu zaman erkeklerin üzerinde nasıl bol ve ‘cool’ duruyorsa, biz de o görüntüyü isteriz. Sizin için en uygunu düşük belli ‘boyfriend’ jeanler, bacak kısımları geniş ve bol paçalı kot pantolonlardır. Fazla erkeksi oldu diyorsanız paçaları hafif kıvrın, altına topukluları geçirin. Ama ideali kotun doğasına uyumlu bir seçim yaparak spor ayakkabılarla bütünlemek…

Eger duz kalcaya sahipseniz cok fazla bol jeans lerden uzak durun, bu sizin disiliginizi alir ve erkeksi gosterir. Yazida yazdigi gibi bir kot pantrolon tercih edildiginde, pacalarini kivirip ve altina topuklu ayakkabi giyildiginde hos bir goruntu ortaya cika bilir.

Bir diğer seçenek elbette dar kesimli kot pantolonlar. Bacakları kavrayayn ‘skinny’ler. Bu model özellikle dar ve kıvrımsız kalçalarından şikayet edenler için bire bir çünkü kalçalarınızı iyice ortaya çıkarıyor, yani ne varsa ortaya koyuyor. Burada arka ceplerin pozisyonu çok önemli. Cepler alçaktaysa kalçalarınızn daha yüksek olduğu ilüzyonu yaratılır ve daha yuvarlak hatlara sahipmiş gibi görünürsünüz.

Cepler nekadar buyukse kalcanizi okadar duzgun gosterir. Cok kucuk cepler kalin kalcalari dahada ortaya cikarir. Cepler yana dogru ise kalcalari yine dengeler.

Bu arada siz her türlü fermuar, cep detayı ve süsü kaldırabilirsiniz. Daha macaracı olabilir, çılgın modellere rağbet edebilirsiniz.
Renk olarak seçim sizin. Ama vücudunuzu biraz daha ortaya çıkartacak farklı yıkamalı, açık mavi hatta yırtık modeller çok uygun !

Bacaklarınız kısa…
Kesim ! Kesim ! Kesim ! Bacaklarınıza görsel hileler yardımıyla birkaç santimetre kazandırmak elinizde. Burada kesim çok önemli. ‘Bootcut’ modeli, yani ayaklara doğru paçaları hafifçe genişleyen modeller özellikle uzun tutulduklarında ve yüksek topuklu ayakkabılarla giyildiğinde daha uzun bir silüet görüntüsü yaratıyor.

BUna kesinlikle katiliyorum! Ozelikle utu cizgisi bacaklari dahada uzun gosterir. Bootcut modelleri koyu renkte ve pacalarin ortasinda utu cizgili tercih ederseniz, altina da guzel bir topuklu ayakkabi giyerseniz, degisiklige kendiniz bile inanamayacaksiniz !

Yükseklik konusunda yine sizi uzun gösterecek modelleri ; eğer inceyseniz yüksek belli kesimleri tercih etmeye çalışın. Koyu renk kotları tercih edin. Siyah ve gri ya da koyu denim rengi mesela…

Koyu renkler herzaman daha uzun ve daha ince gosterir. Koyu yuksek bel pantolonlar bacaklari daha uzun gostere bilir, acik renk yuksek pantolonlar icin aynisini diyemeycegim.

Kıvrımlı bir kadınsınız…

Eva Mendes, Jennifer Lopez gibi dolgun bir vücuda, seski kıvrımlara sahipsiniz. Belki biraz da göbeğiniz var… Öyleyse nasıl bir model seçmeli ? Yine ayaklara doğru hafif genişleyen ‘boot cut’ modeli vücudunuza ihtiyacı olan dengeyi getirecektir. Tavsiyemiz, üzerine dökümlü bir bluz veya tunik seçmeniz. Yüksek belli modeller armut şeklindeki göbeğinizi ve fazlalıklarınızı gizleyecektir. Kalın bir kemerle vurguladığınız beliniz gurur duyduğunuz seski kalçanızı en güzel biçimde gözler önüne serecektir

Koyu renk ve utu cizgisi bunu unutmayin !!!

Vücudunuz armut şekline benziyor ve kalçalarınız genişçe…
Yoksa Marilyn Monroe musunuz ? Geniş kalçalar için en ideal kesim düz kesimdir. Bu modelde kalçadan ayaklara kadar kesim aynı çizgide devam eder. Böylelikle kalçanın hatları yumuşatılacak, hafif traşlanacaktır.

Bu kesimlere 'boru-modeli' de denir.

Bedeninizin üst kısmını vurgulayarak denge unsurunu sağlamak için dar atletler, vücudunuza tam oturan bluzlar seçin. Topuklu ayakkabılar en iyi arkadaşınız olsun…

Hayir, armut seklinde bir vucudunuz varsa dar pantolon ve ustune dar atlet GIYMEYIN! Boylece kalcalari daha da fazla on plana cikarirsiniz. Geniz omuzlu, bol gomlekler, dokumlu bluzler veya yakada falan detaylari fazla olan bir ust secin. Boylece goruntunuz dengelenecektir.

Ceplerin olabildiğine sade, kabarasız ve zımbasız olması önemlidir. Aksi taktirde gereksiz detaylarla daha kilolu görünme riski var.
Kıvrımlı ve armut şeklinde vücutlar için kot pantolonda renk önerimiz koyu yıkamalı denimler.

Bacaklarınız uzun…

Çok şanslısınız ! Vücuda yakın, güzel oturan ve fazla bol olmayan modeller size göre. ‘Skinny’ veya kalçalarınızı güzelce saran düz kesimli bir jean olabilir.
Düşük belli modellere yönelin. Çünkü bel ne kadar yüksek, siz de o kadar daha uzun görünürsünüz ve bu durum her koşulda en ideali değildir. Bu yüzden kemer kullanıyorsanız da belin olabildiğine altında kullanmalısınız.
Renk konusunda özgür davranabilirsiniz.

Uzun bacaklara sozum yok, ne giyseler yakisiyor

kombinlerinin hepsi birbirinden güzel,sanada çok yakışmış manken sandım seni maşallah

Kadinlarkulubu eskisi gibi degil sanki artik, bu duruma cok uzuluyorum

BU kombinasyonu feminin gorunmeyi seven bayanlara ozel yaptim. Bence bir bayan disiligini kullanarak herseyi elde ede bilir :)
Daha fazla resim icin: Chocolate & Vanilla

Etek: Koton
Gomlek: Kenzaa.com
Penti: Penti
Clucth: Forevernew
Ayakkabi: Nelly

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kizlar :)

Eminim hepimiz Karadayi dizisini izlemisizdir, ve izlerken Feride rolunu canlandiran Berguzar Korelin saçi gozden kacmamistir!!
Dizi de yapilan sac topuzuna bayiliyorum, elegan ve ayni zamanda eskileri animsatan bir havasi var!
Bu yuzden video yaptim bu sac topuzu ile, adim adim kendinizde evde yapa bilirsiniz:)
Iyi seyirler.

Blogum:

Son düzenleyen: Moderatör:
burcucum tarzın ve sen gercekten muhtesemsin seni hep begeniyle ve merakla takip ediyorum masallah cok basarılısın

burucum hazır seni bulmuşken şu prımer dediğin şeyle ilgili biraz daha bilgi verebilrmisin bana..hangi marka alayım mesela gibi....kk'şenlensin artık hem

burucum hazır seni bulmuşken şu prımer dediğin şeyle ilgili biraz daha bilgi verebilrmisin bana..hangi marka alayım mesela gibi....kk'şenlensin artık hem

Canim Primer makyaj yapmadan baz olarak kullanilir. Primer kullanildiginda makyajin daha purussuz durur, cunku primer cildine daha egal ve kusursuz bir gorunum verir. Makyaj icin yuzunu hazirlar, ve makyajin daha uzun yuzunde kalmasini saglar. Ressamlarin tuvalini dusun, herzaman boyaya baslamadan once tuvali hazirlamak icin ozel bir boya ile gecerler, boylece boya daha kusursuz durur.
Butun yuz ve sadece gozler icinde primer var, bunlari beraber ayni zamandada kullana bilirsin.
Icerisinde silikon bulunan primerlar yuzunu daha purussuz gosterir.

Eger mat bir gorunum istiyorsan, matlastiran primer kullana bilirsin, bu yuzundeki parlakligi ve yagligi gorunumu yok eder ve boylece fondotenin ve pudran daha mat durur. Ozellikle yagli cildin varsa mat primer kullanmalisin kesinlikle!! Mat primer olarak siradakileri tavsiye ederim: Clinique Pore Minimizer Instant Perfector, MAC Mattifying Gel, Smashbox Photo Finish Foundation Primer, MAC prep+prime ve bircok baska markalar var.

Dogal bir parlaklik icin mat primer kullanmayin, dogal parlaklik veren ozel primerlar var. Ben L'oreal magic lumi primer kullaniyorum ve memnunum, Mac Natural Radiance primer da iyi bir primer!

Goz primeri, goz farini surmeden kullanilan primer. Eger goz fari kullanmayi seviyorsan ve renk renk farlar kullaniyorsan kesinlikle kullanilmasi gerek, primer sayesinde butun gun rengi hic dagilmadan goz kapaginda kaliyor far. Urban decay eye primer kesinlikle tavsiye edilir!!!

Umarim yardimci ola bilmisimdir canim :)

Ben bu başlığı neden daha önce fark edememişim ya :S Burcu sana , tarzına, mütevaziliğine, samimiyetine, çalışkanlığına bayıldım. Dün geceden beri topiğini okudum. Her yorumun faydalı. Teşekkür ederiz :)

Coook tesekkur ederim canim !! Moda veya guzellik hakinda merak ettiklerin olursa sora bilirsin herzaman :)

dışı gibi içinin de güzel olması ne kadar da önemli.

burcucumm bu konuda çok güzel bir örnek insan

insan hemen anlayabiliyor tanımasa da şahsen,yazdıklarından..sözlerinden.

Merhaba burdayken bende bir şey sormak istiyorum deri ceket aldım ama rengi konusunda kararsız kaldım siyahı beğendim ama her aldığım siyah gibi geldi o yüzden gri aldım sizce hangi renk tercih etmeliyim.

daha ne kadar yardımcı olcan canm çok saol aydınlatııcı bilgilerin için :)

dışı gibi içinin de güzel olması ne kadar da önemli.

burcucumm bu konuda çok güzel bir örnek insan

insan hemen anlayabiliyor tanımasa da şahsen,yazdıklarından..sözlerinden.

Canim benim ya, neguzel bir yorum bu, ne diyecegimi bilemedim. Çok tesekkur ederim cok mutlu oldum :)

Merhaba burdayken bende bir şey sormak istiyorum deri ceket aldım ama rengi konusunda kararsız kaldım siyahı beğendim ama her aldığım siyah gibi geldi o yüzden gri aldım sizce hangi renk tercih etmeliyim.

Canim ceketin modelini gormeden pek fazla yorum yapamam, ama gri rengi guzel bir renk ve cogu renk ile kullanila bilir (ayni siyah gibi). Eger dolabimda cok siyah var diyorsan gri almakla iyi etmissin, sonucta gri rengi siyaha cok yakin bir renk. Icin rahat olsun cok iyi bir secim yapmissin ! :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…