Burcucumm ile modaya dair hersey

Maşallah sana yaaa çok beğendm fiziğin olsun tarzın olsunn 18 yaşındayım bende ve yaşımdan utandm resmenn çocuk gibi kalırım senin yanında

Kizlar bu aksam sizlere kiyafet ve makyaj de renk uyumunu nasil yaptigimi ve dikkat ettigim seyleri anlatacam. Ve size renklerin siniflandirmasini ve nasil kullanilmasi gerektigini gostercem. Umarim isinize yarar.

Renkleri uydurmakta zorluk cekiyorsaniz ve hergun nude renkleri ve siyah/beyaz renkler seciyorsaniz, kesinlikle okumaniz lazim yazacaklarimi. Moda dunyasinda bunu kolaylastirmak icin cogu zaman renk skalasi ni kullaniyorlar. Evet ressamlarin kullandigi, ve muhtemelen okulda ogrendigimiz renk skalasi. Bu renk skalasinda, birincil, ikincil ve ucuncul renkler yer almaktadir. Daha buyuk renk skalalarinda hue, tint ve shade, saturation renkleri de vardir. Kiyafet ve makyajda tamamlayici renklerde onemlidir.

Once term lere aciklik getirelim:

birincil renkler : Bunlar baska renkleri karistirarak elde edilemeyecek renklerdir. 3 tane birincil renk vardir (MAVI, SARI, KIRMIZI)

ikincil renkler: Bunlar 2 birincil rengin karisimidir. Mesela sari ve kirmiziyi karistirirsak turuncu olur. Ikincil renkler 3 tanedir (TURUNCU, MOR, YESIL)

Ucuncul renkler: Bunlar birincil ve ikincil renkleri karistirarak yapilan renklerdir. Mesela kirmizi(birincil renk) ve turuncu(ikincil renk) karisimi. 6 tane ucuncul renk vardir ( kirmizi-turuncu, sari-turuncu, sari-yesil, mavi-yesil,
mavi-mor, kirmizi-mor)

Tamamlayici renkler: Bunlar renk skalasinda tam karsi karsiya olan renklerdir, mesela mavi rengi tam turuncu rengin karsisindadir. Yani mavi turuncunun tamamlayici rengi. Bu renkler ayni yogunlukta beraber kullanilirsa cok guzel bir kontrast verir.

Neutral renkler: Bu renkleri 2 tamamlayici renkleri karistirarak elde ede biliriz.

Hue: Bu rengin en yogun hali, bu renk skalasinin en disindaki renkler. Yani Kirmizinin en goze batanindan.

Tint: Bir rengin beyazla karisimi. Bir renge nekadar beyaz karistirirsan okadar rengi acilir, yani bu renkler renk skalasinin ortasindaki renkler

Shade: Bir rengin siyahla karisimi. Bir renge nekadar siyah karistirirsak okadar koyulasir

Saturation: Bir rengin en koyu halinden en acik haline gecisi.

Makyajda tamamlayici renkler.

Tamamlayici renkler ozellikle makyaj da cok onemli, mesela gozleriniz maviyse, turuncu ruj veya far kullanarak gozlerinizin rengini vurgulaya bilirsiniz. Veya goz makyajinda hafif turuncu far ve kalin yogun bir mavi rengi kullanarak, mavi goz kalemini daha fazla on plana cikara bilirsiniz. Veya pembe ruj kullanip gozlerinizi yesil yapa bilirsiniz, cunku yesil-kirmizi tamamlayici renklerdir, ve pembe kirmizinin tint rengidir. vesaire vesaire, secenek cok yani :)

Unutmayin burda anlattiklarim sadece makyaj icin gecerli degil, kiyafet uyumunuzdada cok iyi kullana bilirsiniz. Mavi bir bluzu turuncu aksesuarlarla tamamlaya bilirsiniz. Yesil bir etegin altina pembe ayakkabilar giye bilirsiniz...

bolme-tamamlayici renkler: Bunlar bir Hue rengin, tamamlayici rengin yaninda yer alan 2 renktir. Yani toplamda 3 renk oluyor. Resimdeki gosterildigi gibi. Mesela resimdeki gosterilen renkleri bu sekilde kullana bilirsiniz. Gozlerinizin ustune orta yogunlukta mavi far surun, yanaklariniza acik kirmizi-turuncu allik, ve dudaklariniza acik nude renginde bir parlatici ile makyajinizda guzel bir renk uyumu elde ede bilirsiniz, abartmadan.

Benzer renkler: Bunlar renk skalasinda yan yana yer alan renklerdir. Bu renkler kiyafette ve makyajde guzel bir denge verir. Ozelikle makyajda yuzunuze hareketlilik verir cok fazla dikkat cekmeden, acik ve koyu tonlarini kullanirsaniz.

Monokrom renkler: Bunlar renk skalasinda alt alta yer alan renklerdir. Bu renkler dinlendirici ve dengeli bir gorunum verir.

Triadic renkler: bu termin turkcesini bilmiyorum, ama bu renkler skaladan ozensiz secilen renkler. Yani bunun ozel bir kurali yok, ayni resimdeki gibi.

Renkleri kullanirken her rengi ayni yogunlukta kullanmayiniz, yoksa rukus bir gorunum ortaya cika bilir. Umarim isinize yaramistir yazdiklarim. Renklere biraz daha aciklik getirmek icin sizlerle bir video paylasmak istiyorum.
Video daki adam renkleri ve makyajda nasil kullanilmasi gerektigini tek tek anlatiyor.

[video=youtube;63pogF_ZiQk]http://www.youtube.com/watch?v=63pogF_ZiQk[/video]

Bu arada turkce harflerim yok, kusuruma bakmayin, ve turkcemde yanlislarim olursa gormemezlikten gelin

Son düzenleme:
Dun basladigim renk skalasi hakkinda yarin devam edecegim kizlar.

Bugun sizlerle makyaj video su paylasacagim, 1 ayni kizi 3 farkli kisiye ceviriyorlar sac,makyaj ve kiyafetle. Kesinlikle izleyin, mukemmel yapmislar.

Transforming in Marilyn Monroe:
[video=youtube;iVqPyYGPPeQ]http://www.youtube.com/watch?v=iVqPyYGPPeQ&feature=player_embedded[/video]

Transforming in Audrey Hepburn:
[video=youtube;GF4RwPa4tO0]http://www.youtube.com/watch?v=GF4RwPa4tO0&feature=relmfu[/video]

Transforming in Elizabeth Taylor:
[video=youtube;DasTiKHyj40]http://www.youtube.com/watch?v=DasTiKHyj40&feature=relmfu[/video]

burcu kilonu nasıl koruyorsun?

ne yiyip ne içiyorsun anlatır mısın?

diyetisyen kontrolünde misin?metabolizman mı çok hızlı?

spor düzenli yapıyor musun?

Ama fotograflarini kim çekiyo boyle ? cok guzellerrrr :))))))
Giysilerin cok guzel onalri nerden aliyosuuun ??

Tesekkur ederim birtanem, giysilerimi hertaraftan aliyorum, hosuma giden birsey olursa alirim, marka takintim pek yok ama sIk sIk gezdigim magazalar var. H&M, Zara, Bershka falan felan, ve internetten cok alisveris yapiyorum.

burcu kilonu nasıl koruyorsun?

ne yiyip ne içiyorsun anlatır mısın?

diyetisyen kontrolünde misin?metabolizman mı çok hızlı?

spor düzenli yapıyor musun?

Merhaba Sudem, ben fizigimi korumak icin pek ozel birsey yapmiyorum. Bazen 24 saat cikolata ve tatli yerim Cok tatli duskunuyum..
Ama kendimi bildigimden beri hep spor yapmisimdir, aslinda cok fazla da spor yapmiyorum. Gecmiste 3 sene volleybol oynadim, senelerce dans yaptim, son 2 senedir Cheerleader dim bu sezon biraktim. Bos zamanlarimda veya tatillerimde aktif olmayi seviyorum, volleybol ve futbol'u cok seviyorum. Suan spor yapmiyorum, ve son 1 senede 3-4 kilo aldim. Bir kac kilo vermeyi dusunuyorum, bunuda duzenli yemek yiyerek ve spor yaparak yapmayi dusunuyorum. Ama kac haftadir hergun diyetteyim, sabah baslayip aksama bozuyorum
Metabolizmam hizli sanirim..

Diyet'e tamamen basladigimda burada kahvaltimi, oglen yemegimi ve aksam yemegimi paylasirim :)

Son düzenleme:

Hmmmm anladim canim :) evet H&M, Zara ve Bershka'nin giysileri guzel oluyo :) bende seviyorummm.... ama internetten alisveris yapmiyorum....
Bu arada siz nerede oturuyosunuz isviçvrede mi ???:44:

Hiç daha olgun ve daha buyuk gosterdigin için takinti yaptin mi ? :)) ben 20 yasindayim ve banada bazen daha buyuk gosteriyosun derler pek te hosuma gitmez hani :)

Hollandada yasiyorum. Daha buyuk gosterdigimi hic takinti yapmadim, cunku ilk kez 7-8 yas buyuk gosterdigimi burda duyuyorum, burda beni en fazla 20-21 saniyorlar, oda cok nadir. Belki resimlerden dolayidir, cunku gunluk hayatta yasimi gosteririm.

Burcucum maşallah hem zevklisin hem güzelsin ne giysen yakışır sana biblo gibisin ya topiğini takip edicem selamlar canım

Burcucum maşallah hem zevklisin hem güzelsin ne giysen yakışır sana biblo gibisin ya topiğini takip edicem selamlar canım

ayy canim benim cok tesekkur ederim.
SOn 2-3 gundur biraz aksattim topigi, ama yarin yine aranizdayim tamamen ins :)
Dun sac video'su cekiyordum, dalgalarimi nasil yapiyorum diye, yarida arkadasim geldi yarim kaldi maalesef

Son düzenleme:
hayirli olsun topigin canim..
ilk actigin zaman bakmistim topigine..
herkese katiliyorum yani gercekten cok hos bir fizigin var..
zaten mankenlik yapmissin.. ayni zamanda cokta zevklisin ve bilgilisin moda konusunda..
paylastiklarinida cok begendim.. kendi giymis olduklarinida uyumunuda cok begendim...

bu arada bugün bir konu vardi, bir derdim var bölümünde..
kizin öyle bir havali ve kendini bilmez bir üslubu vardirki..
herkes onun insanlari asagilamamasi gerektigini, bu kadar havanin iyi olmadigini iyi bir dille
anlatmaya calissada, hepiniz kiskancsiniz catlayin demeye devam etti..
eger kiskanc olsaydik, sana bu kadar güzel yorumlar yapmazdik mesela..
keske kiz banlanmadan önce senin topigini kopyalayip gösterebilseydim.. anlardi belki..

Canimmmmm oncelikle cok tesekkur ederim. Herzaman topigime beklerim tabi kii :) Bu gunler biraz yogun gecti, hafta sonu oldugundan dolayi, yarin dan itibaren yine aktif sekilde birseyler paylasmayi dusunuyorum. Moda hakkinda aklina takilanlar olursada herzaman sora bilirsin tatlim.

Kiskancsin demek korunmaya gecmek icin en kolay soz, insanin kendi guveniyle alakali birsey oldugunu dusunuyorum. Kizin zaten kendine guveni olsaydi, hemen korunmaya gecmezdi, en iyisi birsey dememek ve hic tennezul etmemek, zamanimiza yazik olur. Ben boyle dusunuyorum.

ben o konuya cevap yazmadan kapandi ama kim ne dediyse, hepiniz kiskancsiniz deyip durdu..
haklisin herkes degerli vaktini ona ayirdigi icin yazik etti bence kendinede vaktinede..
bu arada bende tesekkür ederim.. sorum olunca gelip sorarim mutlaka..
paylasimlariinin devamini bekliyoruz

Merhaba kizlar, bir kac ozel mesaj aldim, sac bakimi icin neler kullaniyorum diye. Bu yuzden sizlere bir video yaptim, dus sonrasi sacima kullandiklarimla, ve acelem oldugunda kullandigim fon teknigi ile.
Yani eger zamaniniz kisitliysa, ideal bu sekilde fon cekmek. Ben arada cunku fon cekmeden disari cikmam, sacim duz olsada, ciksamda sacimi toplarim mutlaka. Bu sekilde 5-10 dk da sekil vere biliriz saclarimiza, ama maalesef sadece duz veya hafif dalgali saclar icin kullanisli dir.
Fon cekerken goruntuyu hizlandirdim, bu yuzden ekran titriyor, sonradan fark ettim, ama ne yapalim yoksa 15 dk surerdi video. Webcam ile cektim bu yuzden kalite pek iyi degil, idare edin artik kizlar
Umarim isinize yarar. :116:

Dus sonrasi cekildigi icin yuzumde makyaj yok, sadece Garnier miracle skin perfector var, yani Garnier BB cream. Bu krem cok kullanisli ve kesinlikle tavsiye ederim, cunku bir cok sey bir arada, hem yuz kremi, hafiften fondoten var icinde ve primer.

[video=youtube;RSZ7uBpAQ7Y]http://www.youtube.com/watch?v=RSZ7uBpAQ7Y&feature=youtu.be[/video]

Sarki: Steliana : don't wanna miss you

Bu arada fon cekerken ben tahta firca tarak kullaniyorum, metal de kulla bilirsiniz tabi. Her ikisindede satin alirken fircanin saclari kalin olmasina dikkat edin, ozellikle tahta firca taraklarda, cunku bunlarin saclari cok cabuk eriye biliyor kalitesi kotu oldugunda.
Mavi su'yu ve fonumu istanbulda kuaforden aldim.

Son düzenleme:
Hollandada yasiyorum. Daha buyuk gosterdigimi hic takinti yapmadim, cunku ilk kez 7-8 yas buyuk gosterdigimi burda duyuyorum, burda beni en fazla 20-21 saniyorlar, oda cok nadir. Belki resimlerden dolayidir, cunku gunluk hayatta yasimi gosteririm.

Hmmm anladim canim :)
Hollandayi hep cok merak etmisimdir :) ins bi gun nasip olur oralara gelmek... çok uzakta oturmuyorum cunku :)

Haklisin belki fotograflar buyuk gosteriyodur......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…