benimde ihtiyacım vardı ama burs çıkmamıştı kredi almak zorunda kaldım
Uğraş canım niye uğraşmayacaksin itiraz et bence
Neye göre veriyorlar bende anlamadım canım.Bizde de öyleydi bi bakıyon varlıklı insana çıkmış babası işsiz kıza çıkmamış filan ilginç yani.Benimde 2. senemde çıktı.O sene ikiz kardeşim vardı o da okuyordu ona da çıkmıştı.Hatta kimi kişiler aynı anda iki kardeşe vermiyorlar demişti ama biz almıştık.İnşallah sonra ki sene çıkar cnm umudunu kaybetme devletin işi nolacağı belli olmuyor.
Üniversitede bursların öğrenci ailesinin maddi durumuna göre verilmesi adaletsizlik bence. Kimse benim aile ilişkilerimi bilemez ki. Ben 20 yaşıma gelmişim annemle babamla görüşüyor muyum, bana para veriyorlar mı, vs vs. Benim babam da çok varlıklı öğrenciliğimi devlet ünisinde 50 lira haftalıkla geçirdim kendisi bmw ile gezerken. mühendislik öğrenimim boyunca çalıştım ben. Üstüne krediye başvurdum çalıştığım ve sigortam ödendiği için kredi çıkmadı.
üniversiteye gelmiş bireylerin sadece başarı durumuna göre burs verilmeli. Çünkü artık ailemizden bağımsız bir bireyiz, babamızın arabasının evinin dışında bir bireyiz. Adaletli olan budur.
He o burs verilen çocuğunun not ortalaması kuzeninden düşükse itiraz edebilir..
Kimi diyor ki ilk uc tercihinden birine yerlesirsen cikiyor, kimi diyor ki basarina gore, kimi diyor ki lisede bursluysan universitede de veriyorlar vs vs. Ben hicbirine inanmiyorum. Kafalarina gore veya kura cekerek sectiklerini dusunuyorum. Kyk bursu cikmadiysa okulunuzun sosyal hizmetler birimiyle gorusun sene basinda "rektorluk bursu" adiyla yine kyk bunyesi altinda bir burs var, ona basvurun. Ailesinin evi arabasi oldugu halde bir arkadasim bu sekilde burs almisti. Burs verilecek ogrenciler mulakatla seciliyor.
Bu yil icin gecti tabi ama seneye bu firsati degerlendirin derim.
Kime cikiyor bu burslar derken bir baktim bana cikmis.Hic bir siyasi kurumla dini kurumla acik ifadesiyle belli kisilere cikiyor denen o sinifla ilgim yok.Cok basarili bir ogrenci de degildim turkiye derecem yok.30 yilina karsilik hic denebilecek bir maas bicilen emekli bir babanin cocuguyum.iki kardes universite okuyoruz belki bumun etkisi vardir bilmiyorum acikcasi.Ama ilac gibi geldigi kesin.hem madden hem manen.Surekli ders calisma sevki oluyor sirf kesilmesin diye.
Bana da cikti burs..bence haksizlik yapildigini dusunuyorsan ilgilj mercilere basvurmani oneririm. Veya gsbyurtkur twitter adresinden derdini yazabilirsin cevap veriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?