Burs sonuçları

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.839
1.165
373
Merhaba burslar açıklandı bana çıkmadı çok şaşırdım aynı şekilde evi arabası olmayan annesi babası çalışmayan gelirleri olmayan kuzenimede çıkmamış bu nasıl bir adalettir! Ama sıfır evi arabası annesi babası çalışan aylık gelirleri 5000tl olan arkadaşıma çıkmış çok moralim bozuldu itiraz etmek istiyorum ve sonuç alırmıyım yoksa uğraşmayayımmı?

Sadece gelire değil başarı durumuna ve gidilen üniversitesiye de bakıyolar. Ama dediğin gibiyse adeletsiz olmuş haklısın

Ozel unide burssuz okuyanlara falan cikar zaten genelde.
Itiraz etme sonuc alamazsin ugrastigina degmez.

benimde ihtiyacım vardı ama burs çıkmamıştı kredi almak zorunda kaldım

Neye göre veriyorlar bende anlamadım canım.Bizde de öyleydi bi bakıyon varlıklı insana çıkmış babası işsiz kıza çıkmamış filan ilginç yani.Benimde 2. senemde çıktı.O sene ikiz kardeşim vardı o da okuyordu ona da çıkmıştı.Hatta kimi kişiler aynı anda iki kardeşe vermiyorlar demişti ama biz almıştık.İnşallah sonra ki sene çıkar cnm umudunu kaybetme devletin işi nolacağı belli olmuyor.

Üniversitede bursların öğrenci ailesinin maddi durumuna göre verilmesi adaletsizlik bence. Kimse benim aile ilişkilerimi bilemez ki. Ben 20 yaşıma gelmişim annemle babamla görüşüyor muyum, bana para veriyorlar mı, vs vs. Benim babam da çok varlıklı öğrenciliğimi devlet ünisinde 50 lira haftalıkla geçirdim kendisi bmw ile gezerken. mühendislik öğrenimim boyunca çalıştım ben. Üstüne krediye başvurdum çalıştığım ve sigortam ödendiği için kredi çıkmadı.

üniversiteye gelmiş bireylerin sadece başarı durumuna göre burs verilmeli. Çünkü artık ailemizden bağımsız bir bireyiz, babamızın arabasının evinin dışında bir bireyiz. Adaletli olan budur.

He o burs verilen çocuğunun not ortalaması kuzeninden düşükse itiraz edebilir..

Kimi diyor ki ilk uc tercihinden birine yerlesirsen cikiyor, kimi diyor ki basarina gore, kimi diyor ki lisede bursluysan universitede de veriyorlar vs vs. Ben hicbirine inanmiyorum. Kafalarina gore veya kura cekerek sectiklerini dusunuyorum. Kyk bursu cikmadiysa okulunuzun sosyal hizmetler birimiyle gorusun sene basinda "rektorluk bursu" adiyla yine kyk bunyesi altinda bir burs var, ona basvurun. Ailesinin evi arabasi oldugu halde bir arkadasim bu sekilde burs almisti. Burs verilecek ogrenciler mulakatla seciliyor.
Bu yil icin gecti tabi ama seneye bu firsati degerlendirin derim.

Son düzenleme:

Umarım çünkü ihtiyacım vardı o paraya..

Kesinlikle katılıyorum araştırıp etmeden yapılıyor.Çok zor şartlarda okumuşsunuz.Keşke böyle bir sistem olmasa.Evet çünkü çoğu kişi yurdunun dışında okuyor.Benimde kuzeniminde not ortalaması daha yüksek itiraz ettik ama uzun süreceği söyleniyor..

Bencede öyle yoksa bi varlıklıya çıkıyor bi gerçekten durumu kötü olana.Benim abim lisede alıyordu üniversitede çok iyi bir yer kazandı o halde kestiler yani başarısıda çok iyiydi.Acaba dernekleremi başvursam diyorum bazı arkadaşlarda ilerde kamuda çalışamıyorsun bazı derneklerden burs alınca diye bence kararsız kaldım :/ Bundan haberim yoktu mutlaka görüşeceğim çook teşekkürler

Bana da cikti burs..bence haksizlik yapildigini dusunuyorsan ilgilj mercilere basvurmani oneririm. Veya gsbyurtkur twitter adresinden derdini yazabilirsin cevap veriyorlar.

Kime cikiyor bu burslar derken bir baktim bana cikmis.Hic bir siyasi kurumla dini kurumla acik ifadesiyle belli kisilere cikiyor denen o sinifla ilgim yok.Cok basarili bir ogrenci de degildim turkiye derecem yok.30 yilina karsilik hic denebilecek bir maas bicilen emekli bir babanin cocuguyum.iki kardes universite okuyoruz belki bumun etkisi vardir bilmiyorum acikcasi.Ama ilac gibi geldigi kesin.hem madden hem manen.Surekli ders calisma sevki oluyor sirf kesilmesin diye.

Son düzenleme:

Bizde öyleyiz 3 kardeşiz 2 kişi üniversitede ama niye çıkmadı bağımız bahçemizde yok.Eminim öyledir ailenizde rahatlıyor bir parça.Hemde ilerde borcunuz olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…