- Konu Sahibi umutdoluyuz
-
Hoşgeldiniz. Ben de sizinle aynı sıkıntıyı taşıyorum pco ve şeker ben de metforminle 14 kg 1 yılda verdim. Osman hocanın sayesinde 1 yıldır düzenli regl oluyorum. Hangi şehirdesiniz?
hoşbuldum arkadaşım.hepimizin tedavisi hayırlı olsun inşllh.ikiz veya tek,rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin inşllh hepimize...kütahyadan geliyorum,zor oluyor gerçekten.2 saat mesafe ama git gel 4 saat sürüyor.özellikle yumurta takibi sırasında 2 günde bir gittik,rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşllh..inşllh sende ilk denemede hamile kalırsında bebişini kucağına alırsın..bende anestezi korkusu olduğu için opu işleminde lokal istedim.çok zorluk çektim.polip operasyonunda bayılmadan oldu.ama onda çok cnm yanmadı.zaten 10 dk sürdü.opu işleminden sonra OHSS(yumurtalıklar ve karın içinde sıvı toplanması)yaşadım.zor günlerdi. nefes almakta yatıp,kalkmakta yürümekte zorluk çektim.karnım 3-4 aylık hamile gibi şişti.neyseki atlattım.sonrasındada dış gebelik oluştu.çok stresli 2 ay geçirdim.neyseki o günler bitti çok şükür.rabbim tekrar göstermesin sağlıklı gebelikler yaşatsın hepimize aminn.....
çok geçmişler olsun ohss çok kötü bir deneyim okuduklarımdan tahmin ediyorum çok yumurtan olmuş o yüzden oluyor pko sıkıntısı çekenlerde oluyor bu öle değil mi?...opudan sonra normalde 3 günde kendime geliyorum tam anlamıyla geçmesede...bu arada benim 3. denemem olucak 2 opu yaşadım...
opu lokal nasıl oldu?acı hissetmedin mi?zaten o ortam ameliyat hane ortamı beni geriyor...benim ilk gebeliğim normal yolla dış gebelikti bir tüpümü kaybettim öbürünüde kemiğe yapıştırmış yapan doktor...o yüzden hala uğraşıyorum...çok acılar çektim...
kütahya çok zordur tabi git gel ama osman hocam çok iidir...ii bir seçim yapmışsınız...
kaç yum. toplandı kaçı döllendi kaçı 5. günü gördü?
tşk ederim cnm.sanada çok geçmiş olsun...tekrar opu işlemini göze alamam gibi geliyor.inşllh gerek kalmaz.sen iki kere yaşamışsın ,dondurulmuş yokmuydu?hepsini aynı merkezdemi yaptırdın.
lokal opu aşağıdan bir iğne yapılarak oluyor.rahim ağzı olabilir.iğnenin acısını hissetmediğim için nerden olduğunu anlamadım.ama sanki iğnenin hiçbir etkisi olmadı gibi geldi.yapılan her işlemi fazlasıyla hissettim.dr damar yolunu açık tuttu.istediğin anda bayıltacam dedi.ama istemedim,dayandım.yarım saat sürdü.18 yumurta toplandı,16 döllendi.5 tanesi 5.günü gördü.1 tanesi transfer edildi.istersen 2 tane koyabiliriz ama gebelik olursa (OHSS olduğum için)karnın daha çok şişer ve şikayetlerin artar,birkaç ay çekersin dedi.bize bıraktı yani.yada transferi erteleyip bir ay sonraya bırakabiliriz dedi.bizde şehırdışından geliyoruz,gelmişken olsun artık dedik.ama ertelemediğime pişman oldum,çok sıkıntı çektim ohss yüznden.şimdi 4 tane dondurulmuş embriyo var.mayıs gibi düşünüyorum Allah nasip ederse.
sende çok çekmişsin rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşllh.şimdi kemiğe yapışık tüptemi çalışmıyor?.gerçi tüp bebekte tüplerin açık ve kapalı olması önemli değil.sen nerde oturuyorsun?
OHSS pco hastalarında oluyormuş.çok yumurta oluştuğu için.hoca demiştiki ,normalde biz 9-10 yumurta isteriz,ama pco hastalarında fazla yumurta oluyor.bu tedavide en şanslı onlar demişti.hatta 25-30 bile yum. olanlar oluyormuş.hatta eşim yani bir koli yumurta mı oluyor hocam diye şaka yapmıştı.:))
senin transferin ne zaman olacak.inşllh hemen gebelik olur ve burdan güzel haberleri verirsin bize...
benimde transferim perşembe günü oldu beklemedeyim 5.günüm
slm canım benimde transferim dün oldu dondurulmuş 1 tane yumurtam vardı.Dün akşam çok mide bulantım oldu seninde olmuşmuydu.senin de dondurulmuş mu
saol amin inşallahhhh....1. deneme kimyasal gebelik 2. deneme donmuşlarla negatif yum. bitti...şimdi 3. deneme için tekrar opu oldum 9 yum. 8 tanesi döllendi 6 tanesi 3. günü gördü ama 5. güne kaldı 3 tane daha doğrusu şimdi çözülünce ne olacak bilmiyorum...inşallah 3de sağlam çözülür bi dahada sil baştan olmaz...
bursa dayım ben...
uyutulmak aslında insanı kurtarıyor uyutulmadan opu işlemi yaptırmak mümkün değil bana göre orda ölüp kalırım heralde panik ataktan...yani sana bravo nasıl dayandın...uyurken nasıl uyuduğunuda anlamıyorsun ki o kadar şeye dayanmak çok cesaret işi...
bu ay regl olmayı bekliyorum artık ay sonuna mı denk gelir yoksa nisan başına mı adet olmama bağlı...inşallah bu sefer iki tane birden tutarda 1 taşla iki yavrum olur...o da çok güzel olurr...:)
benimde transferim perşembe günü oldu beklemedeyim 5.günüm
slm canım benimde transferim dün oldu dondurulmuş 1 tane yumurtam vardı.Dün akşam çok mide bulantım oldu seninde olmuşmuydu.senin de dondurulmuş mu
hayırlı olsun tedavin misman.inşllh güzel haberini verirsin burdan.osman hocada tedavi oluyorsun sanırım.dondurulmuş embriyo transferi için ne kadar ödeme yaptınız?birde öncesinde ne gibi hazırlıklar var,ilaç vs.?
inşllh burdan güzel haberler verirsin ve bizlerede umut olursun arkadaşım...dondurulmuşlarmı vardı yoksa taze embriyomu?
inşllh bebişlerin sağ salim çözünür ve annesinin karnına yerleşirler cnm.....)))bursada oturduğun için şanslısın cnm...gerektiğinde kendin bile gidebilirsin takiplere...
ben bayılmaktan değilde,bayılınca ayılamamaktan korkuyorum aslında.snki bayılınca nefes alamıyacakmışım gibi geliyor..takıntı aslında ama elimde değil işte...yarım saat olunca dayandım işte,geçti bitti çok şükür....
sen bu ay 2 embriyomu koyduracaksın.?yaşın kaçtı senin?35 yaş altındakilere koymuyor iki tane.allah gönlüne göre versin inşllh.ben ikiz bakamam gibi geliyor,zor olur yani aynı anda iki bebekeşimle anlaşamıyoruz bu konuda.eşim çift embriyo koydurmaktan yana,bende tek.dondurulmuşlar kalırsa birkaç sene sonra tekrar düşünüyorum kısmet olursa(3. bebek için).rabbbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize.ikiz,tekiz farketmez yeterki sağlıklı olsunlar....
cnm yeni daha ilk denemem 7.günüm bu gün
ben de yarın inşallah aşılama için ilaçlara başlıcam.Osman hoca önce bir defa aşılama denemek istedi.sonra tüpe geçeriz dedi.Yumurtalıklarım aşırı pco olmuştu.İnşallah hepimizin güzel bebişleri olur :)
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım,insan hem maddi hem manevi yıpranıyor.tedavi sırasında aldığımız hormonlar vücudun bütün dengesini bozuyor...inşllh embriyolar sağlıklı bi şekilde çözünürler ve sımsıkı annlerine tutunurlar.inşllh ikiz ikiz bebeklerin olur.....cuma gecesi bugün bol bol dua edelimde bebişlerimiz biran önce gelsin hayırlısıyla....aminn...aminn aminn inşallahhh...3. denemede 2 tane konuyor zaten...hoş yaşımda geldi 35 e temmuzda gün alıcam...yani her halde oluyor...:))...inşalahha çözülsünlerde bu sefer pozitifi görürüm inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız...ben artık psikolojik olarak ve vücud olarak çok yıprandım bir an evvel olsun bitsin istiyorum yaş geldi geçiyor...yani iki tane birden elbette çok zordur ama bir kerede 2 tane evladın olur fenada olmaz...:)...
evet sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin herkeze...
sağolasın canım hepimiz muradımıza ereriz inşaallah.dondurulmuş embriyo transferi için 1500 tl ödedik.sadece estrofem hap kullandım halada devam ediyorum içmeye bide transfere 4 gün kala progestan kullanmaya başladım. geri kalan diğer süreçle aynı.senin 3 tane dondurulmuşun varmış.şanslısın.çok rahat oluyor dondurulmuşla.inşaallah sorunsuzca çözünürler.
en zor kısmındasın bekleme allah sabır sıhhat versin...28 perşembe değil miydi trnasferin 11 de test günün öyle olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?