Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

tecrübeli annişler bizimkiler önümüzdeki aylarda ek gıdalara geçecekler ya onlarla ilgili sizden bilgi istiyorum bu dönemlerde neler yedirdiniz bebişlere tarif alalım hazır kavonoz mamalarından sebze meyve pürelerinden de verdiniz mi ? neler yedirmek lazım nasıl başlayacağız geniş bir zamanınızda detaylı bir şekilde anlatabilirmisiniz?katı meyve sıkacağım yok benim ilk fırsatta almam lazım. bitki çayları ıhlamur falan ne zaman verdiniz? o zaman ne kadar mama vermek gerekiyor.öğünler nasıl oluyor mesea örnek bir gün beslenmeyi anlatabilirmisiniz? ayyyy ne çok sordum dimi ama öğrenmek istiyorum hiç bişeyi atlamak istemiyorum. katı meyve sıkacağı alayım değil mi? kızlar yardımlarınız için çok tşkler şimdiden ay çok sordum valla

küçük cadı günleri günlerini tutmuyo işte bi gün uyur bi gün seni ayakta tutar annesi byöle böyle büyür sonrada

evet bu hafta sevinç olmayacak ama geldiyinde bize hayırlı haberler versinde gerisi önemli deyil mr çektircek bide onun sonuçlarını bekeleyeck o dadaha can sıkıcı

limoncum ek gıdaya ilk başlarken elma suyula başladım ben bi kaşık sonra hergün artırdım sebze patates havuç kabak içine azcık pirinç yada irmik haşladım rondodan geçirdim zeytinyağı koydum bi kaşıkla başladım hergün artırarak devam ettim yoğurtuda öyle ben hazır vermedim hiç meyve yemiyodu bi ara o zaman bi kaç kere almıştım yoksa almadım hazır ben meyve sıkacağı almadım hiç elmayı cam rendeden geçiriyorum püre yaparken muzuda kaşıkla eziyorum portakalıda küçük sıkacakla sıkıyorum katı meyve sıkacağı alacaksan püre yapanlarıda var ben onlardan al derim

biizm doktor vitamini ölmesin diye cam rendeden geçir demişti o yüzden hala cam rendeden geçiriyorum elmayı

herkese günaydın benim cadı 06:30 uyandı kahvaltısını yaptı çizgi film izliyo:)bende eşimin uyanmasını bekliyorum acayip acıkmışım:)herkese keyifli pazarlar

selam kızlar nasılsınız
haftasonu gezmelerdeydim, o yüzden gelemedim
evde olduğum zaman da mavişe doğumgünü için slayt gösterisi hazırladım
epey uğraştım, müzikli falan doğumdan bugüne kadar olan fotolarını koydum
güzel oldu, değdi yani uğraştığıma ama epey duygusal
özellikle aile büyüklerini ağlatacak cinsten yani bakalım ne olacak
ben bile ağlamamak için zor tuttum kendimi hazırlarken senağlama

mecbure demek fotoları limona gösterdin
çok kzıdım valla :mymeka: yüzgörümlüğü isteyecektim :roflol:

iyi yapmışsın canım ya, kızmadım limoncum şaka tabiki
niye kızayım, ama siz de bana gönderirseniz sevinirim yani
ben de sizleri merak ediyorum sonuçta :uhm:

ek gıda için de erken daha gerçi ama ilk önce meyve püresi ile başlamıştık biz
sonra evde yoğurt mayaladık, sebze çorbalar falan. katı meyve sıkacağı çok gerekli değil aslında yani mecburenin dediği gibi biraz posalı olursa daha iyi olur, hem bağırsakları çalışır, ek gıdaya alışma sürecinde sindirim problemleri olabilir. ilaydanın epey olmuştu ve çok gazı oluyordu. şu an hemen herşey yemesine rağmen ben halen bakliyet vermiyorum ilaydaya büyüyene kadar da vermiycem sanırım. bir keresinde 1 çorba kaşığı hatta daha da az kırmızı mercimek katmıştım sebze çorbasının içine sonrasında saatlerce ağladı gaz yaptı çok kötü. sen de teker teker başlarsın böylece ne iyi geliyor, hangisi yaramıyor anlamış olursun ama daha erken. hele sen anne sütü veriyorsun sadece sanırım o durumda 6 aylık olana kadar ek gıda tavsiye edilmiyor. ama 4-5 aylık olunca parmağının ucuyla bazı şeylerin tadına baktırırsın.

sevinç bu hafta gelmiyecekti sanırım. inşallah dorukta herşey iyi çıkar ve kolayca atlatırlar bu haftayı :Saruboceq:.

mecbure evet canım biz bir fan club kuralım kız senle :lepi:
ama ben daha özer bey için kurmadım:1shok:
önce onunkini kurayım sonra ahmet bey :roflol:

maviş niye yalnız kalasın ki, biz buralardayız canım :teselli:

iyiyiz cnm sen nasılsın
ohhhhhhhh gez valla ne güzel biz eve tıkıldık kaldık orkuyorum üşütürüm hasta ederim falan diye ama inan .ok bunaldım çok istiyorum çıkıp hava almayı ama havala biraz daha iyileşsin öyle çıkarız artık. neyse az kaldı biraz daha sabır
canım ben sadece anne sütü veremiyorum sütüm az mama destekli gidiyoruz hele bugünlerde iyice azaldı beni emiyor düşün bide üzerine 120 cc içiyor çok az yani çok ağladım ama olmayınca olmuyor işte bak yine gözlerim doldu :-( kızıma yetemiyorum ne yapayım çok üzülüyrum ama elimden bişey gelmiyor.
ek gıda işine yabancı kalamamak için şimdiden hazırlanayım bilgi sahibi olayım dedim. o zaman ben cam rende alayım katı meyve sıkacağı almayım cam rendeyle yapar tülbentten geçiririm daha sağlıklı oluyormuş biraz uğraştırıcı ama olsun değer küçük meleklerimiz için.
yani senden foto konusunda izin almadık ya ondan dedim kızarmısın diye ama sen zaten gönderecektin o yüzden bi cesaret yolladı mecbure çok hoş kadınsın bide fazla kilolarım var diyorsun ya fıstık gibisin daha ne zemuszemus sen mail adresini at oradan göndereyim cnm mail adresin yok bende cnm.

slm kızlar ellerine sağlık yaprakcım eminim güzel olmuştur ilaydanın fotolarıyla yaptığın slayt oh gezmelerdeydin demek biz evdeydik eşim yorgunum dedi yattı dün bütün gün bi pazara gittik ecrine meyve alalım diye ondada hadi çabuk olalım deyip durdu evet artık yüzgörümlüğünü unut sen ben gösterdim seniohaoldumsmileizin almadık ama limonunda dediyi gibi sende zaten yollacakatım olmadı diyince bende gösterdim seni evet fanatikiz aç bi tanede sen özer beye fan club sevinç yok bu hafta galiba iyi haberlerle gelsinde gerisi önemli deyil hava bugün gene bozdu yaa ecrin gene çıkamadı bugün burdayız maviş neden yalnız kalasın sen aklına estikçe yaz gördükten sonra yazarız bizde

limoncum biraz uğraştırıcı evet rendeden geçir sonra tülbentten ama sağlıklı oluyo şimdi suyunu içmiyo zaten ecrin püresini zorla yediriyorum meyveyle arası pek yok cadının biraz daha büyürse alayım diyorum bende meyve sıkacağı

offffffffffff offfffffff sabahtan beri doğru düzgün uyumadı salla salla kollarım koptu delirmek üzereyim neden böyle bu kız ya ölüyorum yorgunluktan bide başım ağrıyor çatlıcak

offffffffffff offfffffff sabahtan beri doğru düzgün uyumadı salla salla kollarım koptu delirmek üzereyim neden böyle bu kız ya ölüyorum yorgunluktan bide başım ağrıyor çatlıcak

ah cadı ahh oluyo böyle limoncum günleri günlerini tutmuyo geçen gün çok uyudu dedin bak bugünde cadılık yapıyo ayy inan ki nisan ayının başından beri bi yorgunluk bi halsizlik var bende sabahları ecrinin ağlamasıyla zor kalkıyorum yataktan bahar mahfetti beni başağrısıyla bebek bakmakta zor oluyo yatıp biraz dinlensen geçer ama işte yatamıyosunda

evet cnm ya bazen öyle bunalıyorum ki anlatamam yok dinlenemiyorum ki iş hiç bitmiyor valla kaç gündür yemek bile yapamıyorum öyle hazır bişeyler geçiştiriyoruz işte günü gününü tutmuyor tam diyorum bi düzene girdi hoooopppppppp tekrar başa sarıyoruz bahar gelince bendede oluyor yorgunluk bir uyku hali çöküyor insana ama nerde bizim cadıyla akşam belki uyur tek umudum o şimdi.gazı mı vardır nedir bir taraftan bağırıyor bir taraftan gaz çıkartıyor bir büyüse diyecem ama bemin askerlik bitmez daha :-(

biraz daha sabır limoncum gerçi daha benimki normale dönmediki gözünü korkutmak istemiyorum ama ayy nasıl yorgunluk hemde sorma bugün ev süpürdüm toz almaya halim yok o kadarki yorgunum yani gözlerim kapanıyo ecrinde saolsun gecede kaç kere uyanıyo hatırlamıyorum eşim gece 2 gibi işe gidiyo ona kalkıyorum uyanmaıs zor oluyo derken gece yat kalk sabahta 6 gibi uyanıyo benim küçük cadı sonrada tüm gün ayakta geçiriyoprum bakarsan ne yaptım hiç ev işi ecrine yemek püre vs vs ama hiçte oturamıyorum yemekte yapmayıver napcaksın küçük daha seninki benim eşim yemek aramaz hatta yemek olsa bile kahvaltı ister küçükken ecrin eşim gelince o bakıyodu bende hemen kahvaltı hazırlıyodum bi şekilde birbirimize destekle büyütcez işte bu cadıları eşlerde destek olcaklar napalım :teselli:

bende umutlanmak istemiyorum okula başlayana kadar rahat yok sanırım. iyice saldım kendimi bakım falan hiç yok zaten bazı günler saçımı bile tarayamıyorum valla. evler desen temizlik şart. ilk fırsatta yapacağım derin bir temizlik ama o ne zaman onu bilmiyorum. şimdilik bir tek mama derdimiz var sonra bide ek gıdalar çıkacak bilmem valla o zaman daha çok iş mama işi bile çok zor meme ne güzeldi çıkar ver ohhhh şimdi yapana kadar basıyor yaygarayı. sen temizliği halletmişsin ohhh ütü işide bitti ne güzel darısı bizim başımıza. benimkide çok şükür ne bulsa yer problem çıkarmaz bana bazen o hazırlar öyle böyle gidiyor işte. ama iki kilo daha vermişim. yavaş yavaş forma kavuşacağız ama bide şu göbek olmasa.

naber canım nasılsın güzel kzın nasıl kaçgündür giriyorum çıkıyorum kimseler yoktuuu yaaa çok yalnız kadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…