Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

selam ,

ben Ufuk Bilkay a ameliyat oldum,canım ilk iki gun baya zor geçiyor,tamponlar çok rahatsız ediyor,ağrı sızı olmuyor zaten,arada bir zonklama oluyor sadece,narkozdan da kusma falan olmadı bende ama sırt ağrım .çok oldu neden oldu bilmiyorum sanırım çok üşüdüm,ayrıca istediğin soruyu sorabilirsin :)) çekinme bende senin gibiydim,inşallah senin de çok iyi geçer canım,birde benim ameliyatım biraz uzun sürdü,burnum baya bir sola doğru yamuktu , biraz fazla narkoz yedim galiba ama şu an iyiyim,

slm arkadaslar,
ameliyattan 40 gün geçti gayet memnunum ama bu aralar işegelirken sabahları burnum akıyor e silemiyorum kokuyorum bir sey olur diye....çok zor oluyor peçete tıkıyorum burnuma yada yukarı dogru çekmedensilmeye çalısıyorum.....
siz bu durumda kaldınız mı ???
neler yapıyorsunuz.....
önümüz kış malum herkesin basına gelebilir!!!!

Benim ameliyatımın üzerinde tam 2 ay geçti. Birinci aydaki doktor kontrolümde sormuştum, burnumu silebilir miyim artık diye. Silebilirsin demişti ama ben yine de cesaret edemedim, hem açık ameliyat olduğum için hem de burnumun ucuna kıkırdak eklendiği için hassasiyet, kısmi uyuşukluk hissi devam ediyor o nedenle incitirim diye korkuyorum. Çok zor durumda kalırsam da hafifçe, nazik dokunuşlarla siliyorum.

Onun dışında evde ve işyerimde hala kulak çubuğu kullanıyorum burnumu temizlemek için. İnanılmaz rahatlatıyor tamamen temizleyebildiğim için. Ben daha uzun süre böyle yaparım gibi geliyor bana... Haldur huldur silemem buruncuğumu, darılır bana sonra :)

Selam kızlar benimde 2 aya yakın süre geçti ama ben 1 ay bittiğinden beri çok rahat siliyorum burnumu.Hiç sorun olmadı yani ben sorun yapmadım sildim eskisi gibi.Bilmiyorum ki acaba ben mi hor kullanıyorum burnumu:)

Arkadaşlar,
Ameliyat sonrası 8.günüm.Ama burun deliklerimden biri diğerine göre daha küçük..Normal mi bu ?Doktor mu hatalı bir işlem yaptı anlamadım?kendi burun deliklerim küçüktü.Doktor birini ideal büyüklüğüne kavuşturmuş,diğerini unutmuş galiba?Bi anlam eremedim.Doktorum "geçer" dyo..Aynı sorunu yaşayan var mı?

Canım 8. gün karar vermek için çok erken. Benim orjinal burun deliklerimde de asimetri vardı, hala da bir miktar var (gerçi ben kafama takmıyorum onları bir ben biliyorum bir doktorum, bir de şimdi siz hehe) Ama ameliyatımın sekizinci günü ile 61. gününü kıyaslayacak olursam (Bugün 61. günüm) benim orjinal asimetri oluşuna rağmen bile aradaki fark 8. güne göre azaldı gibi. İlk haftalarda daha belirgindi, hatta o zaman kafama takdım takacaktım... Burun kendini çok yavaş toparlayan bir organ, o yüzden en az 6 ay bekleyin şekli oturur anca diye boşuna demiyorlar. Bence aceleci davranma, peşin hükümlü olma...

Selam kızlar benimde 2 aya yakın süre geçti ama ben 1 ay bittiğinden beri çok rahat siliyorum burnumu.Hiç sorun olmadı yani ben sorun yapmadım sildim eskisi gibi.Bilmiyorum ki acaba ben mi hor kullanıyorum burnumu:)

Oveg'cim nerelerdesin sen ya, merak ettim vallahi seni de buruncuğunu da :) Hatırladığım kadarıyla sen ameliyatını kapalı teknikle olmuştun. O nedenle o kadar rahat burnunu siliyorsundur diye düşünüyorum. Benimkinin ucu uyuşuk ablası, daha gelemedi kendine :)

bugün benim 20. günüm doldu.kapalı ameliyat olmuştum. burun ucumda hala şişlikler var. o şişlikler müsade ettiği kadar siliyorum burnumu. ben alçı çıktıktan sonra doktorumla konuşmuştum bu konuyu. ben burnuma dokunmaya korkuyorum demiştim. doktorum dokunarak bir deformasyon oluşturamazsın dedi. korkma acı duymadığın sürece istediğin gibi dokunabilirsin demişti. ancak şiddetli darbeler deformasyon oluşturur demişti. hergün masaj yaptığım içinde artık korkmuyorum burnuma dokunmaya. şişlerim indikçe dokunduğumda burun kemiğinin her iki yanından aşağıya inen içerdeki dikiş izlerini hissediyorum. ayrıca banyo yapıyorum hatta duş başından gelen su tazzikini azaltıp burnuma suyu tutuyorum beni çok rahatlatıyor bu. sadece tek sakınmanız gereken sert darbeler. onun dışında günlük hayata dönebilirsiniz yavaş yavaş. burada yavaş yavaş kısmı önemlidir !!! aceleci olmayın..

ha!.. birde ben kapalı ameliyat olduğum için doktorum bana epey 2-3 ay sümkürme burnunu çekme ve burnuna su çekerek temizleme yapma demişti bunu da paylaşıyım. yani burnunuzu çekmek yerine silmek daha iyi bence

Herkese iyi günler dilerim öncelikle...
Ben geçen hafta cuma günü kapalı rinoplasti (burun estetiği ameliyatı oldum.Ameliyatım 2 saat sürdü nefes sorunum yoktu ancak kasisli bir burunum vardı.Ogece hastahanede kaldım.Hiç ağrım olmadı.Tamponlarımda sabah taburcu olurken çıkarıldığı için o işlem sırasındada acı duymadım.Ertesi günü yüzüm çok şişti ve gözlerimde morarma oldu.Daha sonraki günlerde şişliklerim yanağıma indi ve bugün neredeyse geçti.Hergün serum fizyolojikle burnumun içini günde 3-4 kere ıslatıp kulak temizle çubuğuyla hassasça temizledim.Şu anda burnumda atel alçı var.Cumartesi kontrole gideceğim muhtemelen çıkarılacak.Ameliyat sonrası hiç ağrı yaşamadım çok şükür.Umarım Atelden sonrada bir sorun olmaz.Şimdilik gayet memnunum.Merak eden arkadaşlar için ameliyatımı Levent Baykent tıpta Dr.Samet Harirri'ye yaptırdım.
Bu ameliyatı düşünen tüm arkadaşlara iyi karar vermelerini korkmamalarını ve iyi bir doktor seçmelerini tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dileğiyle...

Son düzenleme:

Benimkilerde ole ama her gecen gun sanki degisiyo ben amaliat olali 17 gun falan oldu neredese aama hala sis deliklerde farkli da ben takmiyorum fazla, cunki ilk zamanlar daha belliydi buyuklugu kucuklugu insallah gecer en yakin zamanda resimlerimi koycem buraya bakalim... beyenecekmisiniz...

merhabalar..esra80 mesajın için çok teşekkr ederim.reha beye geçen sene kuzenim ameliyat olmuştu, 1 aralıkta da ben olacağım inşallah..artık korkum kalmadı (burdaki herkes sağolsun) şu an maddi kısmını düşünüyorum.reha beye ödeyeceğim kısım tamam ama eğer sevk olmazsa hastaneye ne kadar ödeyeceğim?(gazi ünv. hast) bu konuda bilgi sahibi olan varsa çok çok memnun olacağım.hastaneyi aradığımda net cevap alamıyorum.bir de ameliyarttan kaç gün sonra ağız tadıyla sigara içebildiniz acaba :)))

tbay48 arkadaşım,

bende ameliyat olmadan onceki son gune kadar sigara içtim, şu an ameliyattan sonraki 5. gunum, zaten sigaradan bir süre tiksiniyorsun yani bende oyle oldu,şu an aklıma bile gelmiyor,ama içmek istersen sanırım 1 ay felam geçmesi lazım,çünkü burun içindeki yaraların anca kapanır.

merabaaa:) ben burayı uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyodum:) doktorumuda livalinin resimlerin gördükten sectim:)birde o doktor hakkında tek bi kotu eleştiri duymadığım için..12.günüm hala burnumu görebilmiş diilim..alçım değişirken bakabilirdim ama cok şişmiş cesaret edemedim:1no2:ucunu görüyorum şiş olmasına rağmen güzel görünüyo :) eger ameliyat olacak biri bu yazıyo okuyosa kesinlikle ameliyatdan korkmasın ben anestezi yüzünden bikaç kere kustum ve cokda titredim ama üşütdüğünüzdede kusabilirsiniz onun gibi bişey:)bence zor olan alçı tamamiyle cıktıgı an ve aynaya baktıgınız an arasında gecen saniyeler!!! yani en azından benim için oyle :1no2:

Canım giremiyordum uzun zmandır valla burnum gayet iyi çok memnunum.Aynaya bakınca gerçekten hoşuma gidiyor.Bayramda küçük bir kaza atlattım ama bir sorun olmadı ilk aydan sonra çok rahat hareket ediyorum.Benim en büyük sorunum şiş ve göz altı koyuluklrım oldu ama onlarda geçti çok şükür.Benim de ucu uyuşuk ama silince sorun olmuyor.İlk ay gerçekten çok sabır gerekiyor çok zor bir süreç ama sonrasında iyiki olmuşum diyor insanBenim bir tarafı daha fazla şiş diğerine göre ama buda normal sanırım.
Senin memnuniyetin ne durumda canım?.

Canım benim memnuniyetim artıyor diyebilirim. 2 ayı geride bıraktım işte. İlk ay gerçekten zor bir süreç dediğin gibi. İnsan o ilk aydaki burnunu ameliyat sonrası karşı karşıya kalacağı burun zannedip üzülüyor. Ama benim fazla ödemim olmamasına karşın 1. ve 2. aydaki burun resimlerimi karşılaştırıyorum. Belirgin bir ödem farkı geliyor bana bile... Ekleyeceğim birazdan 2. aydaki profil resmimi de fotoğraflarıma, ilgilenenler bakabilir...

Ama iyiki olmuşum diyorum, hem rahat nefes alabiliyor olmam sebebiyle hem de fotoğraflarda sağdan soldan profilden korkmadan poz verebilmem sebebiyle... Ne güzelmiş cici bir burnu olması insanın... Seviyorum artık kendisini... Bir zamanlar burun kökünde bir tümsek geliyor elime hafif de belli oluyor demiştim ya hatırlarsın. O tümsek hala var ama biraz azaldı gibi sanki, ya da benim gözüm alıştı bilemiyorum. Ama onu da artık eskisi kadar kafama takmıyorum. Azıcık kusurlu olsun ki estetikli demesinler değil mi hehe! Görenler fark etmiyor çünkü tümsek falan...

kesinlikle katılıorm :) kızlar genel olarak güzelse burun cok takılmamak lazım bence. hem dediğin gibi doğal durmasını sağlıordur. benm de 6 ay olacak 10 gün sonra. artk daha da cok seviorm ilk zmnlar da seviorm ama bu kdr deil.galiba zmn geçtikçee mutlu oluorz. o yuzden yeni olan arkadaslar sabır diorum zamanla gerçekten cok değişiyor ve güzelleşiyor. profil fotoları konusunda da aynen katılıorm hihihi. herkese cok geçmiş olsun. olmak isteyen arkadaslara da ii sanslar diorum a.s.a.s.:1hug:

arkadaşlar ben burnumun son halini resimle eklemek istiyorum ama format hatası veriyor.. sizler profil resimlerinzi nasıl eklediniz? jpeg formatı uyumsuz diyor

arkadaşlar ben burnumun son halini resimle eklemek istiyorum ama format hatası veriyor.. sizler profil resimlerinzi nasıl eklediniz? jpeg formatı uyumsuz diyor

Bende de bu sorunu yasamistim, ama benim fotom cok büyükdü pixel ini kücültüm kabul etti. sanirim en fazla 600x600 kabul ediyor.

Dün akşam aynı hatayla ben de karşılaştım. 2. aydaki burun fotoğrafımı ekleyecektim bir türlü etkleyemedim. Sanırım forumun serverında bir hata vardı. Neyse, şimdi hallolmuş galiba, ben ekledim az önce fotoğraf! Duyurulaaaa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…