Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

bugün pansumana gittim. bende de şişliklerden dolayı şekil şu an korkunç .geçicek o dedi doktor.

6 gün oldu ameliyat olalı. hala nefes alamıyorum ama. nefes alamamak da normal mi?

merhaba arkadaşlar bende sizi bu konuda biraz olsun aydınlatmak ve yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istiyorum(sağlıkçıyım)..yaklaşık 6 ay önce bende ameliyat oldum ve şu an son derece memnunum..ama unutmayınki bu ameliyat çok önemli lütfen hekiminizi iyi seçin ve asla paradan kaçınmayın sonucunda hüsranla karşılaşabilirsiniz..zaten bu ameliyatların aşağı yukarı belli standartta fiyatları var ve tamamen özel olduğu için pahalı oluyor..ama ben sağlık karnelerini kullanarak bu ameliyatları yapan doktorlarıda duymadım değil.bende uzun bir süre araştırdım farklı tekniklerle yapılıyor bu ameliyat ama klasik yöntem kemiği kırark tabi sonrasında doku hasarı daha çok olduğu için ağrılarınız ve morluklarınız fazla
oluyor ve sonrasında 2-3 gün kadar tampon taşıyorsunuz burnunuzda ki bu olayın en zor yanlarından biri ben bu şekilde ameliyat olamdım ama olanları biliyorum.7-10 gün sonrada burnunuz üzerindeki atel yada alçı kullananlarda var bu çıkarılıyor artık alçıda demode..kendi ameliyatıma gelelim doktoruma güvenerek gittim ki bu çok önemli..daha sonra nasıl bir burun istediğimi kararlaştırdık zaten siz bunu kendi fotonuz üstünde görüyorsunuz ve benim tek istediğim solunum problemi olmadan doğal görünüşlü bir burundu yani yüz şeklime giden..zaten doğal görünüşlü olması çok önemli oda bana çizdi burnu ve tamam dedim.ertesi sabah ameliyatımı oldum kendime geliğimde hiç bri ağrı hissetmiyordum burnumdada tampon yok nefes alabiliyordum ama tabiki burnunuzdan nefes almak yasak bir süre için çok çok az bir morluk vardı çünkü doktorum kırarak değil kendi tekniği olan kemiği kesilerle çıkarıyor.inanın hiç ağrı kesici almadım çünkü ağrım olmadı. sadece bir gece hastanede kaldım..ameliyat sonrası gözelriniz üzerine soğuk uygulama yapılıyor.hissetiğiniz sadece nezle olmuş hissi yani burnunuzdan nezle gibi bir akıntı geliyor bunun süresi kişiden kişiye değişiyor 3 günde sürebiliyor benimki 8 gün sürdü.10 .gün burnumdaki atel alındı ve ertesi günde uçakla seyahat yaptım..şu an karşıdan bakıldığında kimse ameliyat olduğumu fark etmiyor..ortalama 6 ay içinde iyileşme gerçekleşiyor burnunuzu darbelerden bu süre içinde korumanız gerekiyor..herşey hekiminizde bitiyor ben üzerinden seneler geçmiş ama hala burnunda arada ağrılar ve sızlamar hisseden kişileri biliyorum ev bu arada asla kbb cilere bu ameliyata olmayın çok hüsranla karşılaşan kişler var..bunun için rinoplasti alanında eğitim gerekiyor estetisyen olmak gerekiyor..op.dr yakup avşar alanında 10 numara..este diye nette arattırırsanız bilgi edinebilirsiniz istanbulda kendisi..imkanınız varsa mutlaka kendisiyle bir görüşün alanında başarılı olduğu gibi çokta kibar ve güleryüzlü bir beyefendi.kendisine sonsuz teşekkürler..

Arkadaşım asla kötü niyetli düşünmek istemiorum ama bu yazın bana çok büyük bir genelleme gibi geldi kusura bakma. Sen kbbciye ameliyat olan ve hüsranla karşılaşan bikaç insan tanıdın diye bütün kccilere genelleyemezsin bunu. Asla kbbcilere ameliyat olmayın diyemezsin. Ben senin söylediğin şeyin yanlış olduğunun canlı bir örneğiyim, ilk ameliyatımı estetik cerraha oldum 3 yıl önce ve şu an için bile çok fazla sayılabilecek bir meblağ ödedim 5 milyar ve ne şeklen ne de nefes açısından hiç memnun kalmadım. 2. ameliyatımı senin asla ameliyat olmayın dediğin kbbci bir insana, emre ilhana oldum ve süper bi burun yaptı hem de nefes alabiliyorum. Lütfen yazılarını yazarken daha dikkatli ol, 3. mesajın olduğu için hakkında kötü düşünmüyorum, reklam yapıyor demiyorum forumda yeni olmana veriyorum. Sevgiler..

Kbb yada Plastik cerrah polemiğine girmeye gerek yok.Ben bu noktaya takılmıyorum açıkçası.İşini hakkıyla yapan burun anatomisini tanıyan, sağlıklı bir şekilde nefes almayı sağlayacak ve doğal bir sonuç ortaya çıkaracak doktor başarılıdır bence.

merhaba arkadaşım öncelikle benim burda amacım reklam yapmak değil sizleri bilgilendirmekti..orda yapılan amleliyat şekillerinden de bahsettim ben artık kemiği kırarak ve tampon kullanarak yapılan ameliyatların geçmişte kaldığı hem hasta kişinin daha rahat edebileceği iyileşme sürecinin daha hızlı olduğu ve daha doğal bir burun şekli elde dilebilecek yöntemden bahsettim ki bunu sadece benim doktorum yapmıyordur..ama bu doktor sayesinde yaşadığım tecrübeyide herkes gibi burda paylaştım.kbb cilere gelince bunu ben değil tüm tıp dünyası söylüyor estetik operasyonların bu alanda eğitim görmüş plastik cerrahlar tarafından yapılamsı gerektiğini.tıpkı saç ekiminde olduğu gibi.ayrıca senin karşılatığın olayı anlayabiliyorum çünkü insan istezmez kokular yaşıyor ama bundan da bahsettim mutlaka iyi bir hekim seçin diye..her alanın iyi ve kötüleri vardır bu sadece bu konu için geçerli olan birşey değil..ancak gerçekten komplike olan ameliyatlara her iki doktor da birlikte katılabilmektedir çünkü burda her ikisininde yapacağı operasyon farklıdır.bunada en başta hekimin karar vermesi gerekir ve bu konuda da hastasını bilgilendirmelidir..amacım burda sizlerin daha dikkatli davranması konusunda idi.mesaj olayına gelince evet çok fazla takip edemiyorum çünkü yoğunum ve sadece bilgim olduğu konularda yazıyorum yani daha çok sağlıkla ilgili..yalnız arkadaşım bende senin gibi olaya yaklaşırsam bir iki kbb ci iyi diye estetik burun ameliyatlarını kbb ciler yapsın diyemem çünkü bu iş onların alanı değil..şuda varki çok iyi bir hekim gün gelir kötü bir ameliyatta yapabilir.yani bu konu gerçekten çok hassas..kötü durumlarla karşılaşmamanız dileğiyle..

Son düzenleme:
Ha şunu bileydin yani kesinlikle çok doğru bir yargıya varmışsın son cümlende. birkaç kbbci iyi diye estetik ameliyatları SADECE kbbciler yapsın diyemeyiz arkadaşlar. Ben de sadece kbbciler yapsın demedim ztn:) SADECE estetik cerrahlar yapsın ASLA kbbciye ameliyat olmayın diyen sendin. Her iki alandan da bu işi çok iyi yapan doktorlar var, bu polemiğe girmeye gerek yok pantarei arkadaşımın da demiş olduğu gibi. Önemli olan ortaya çıkan sonuçtur, sonuçlara bakın araştırıp gidin. Yani bu adam kbbci diye kaldırıp atmayın süper güzel sonuçlar çıkarıyorlar ortaya. Zaten kk'daki insanların bunu yapmayacağını biliyorum burdaki insanlar bilinçli. Ben de doktorumu burdan buldum zaten.

Son düzenleme:
Bu yazdıklarınız ne anlama geliyor allahaşkına siz bu yargıya nasıl vardınız elbette siz de sağlıkçı olabilirsiniz de yıllarını özellikle burun anatomisi ile geçiren bir KBB uzmanına ASLA ameliyat olmayın dediğinize göre siz bu konuda doktora yapmışsınız.Ben nefes alamadığımı sadece estetik kaygıyla gittiğim KBB uzmanı doktorumun( ki aynı zamanda kendisi Fasiyal Plastik Cerrahi grubu üyesidir )muayenesi sonucu anladım .Estetik kaygımın sonunda sağlıkta kazandım.KBB uzmanları plastik cerrahi konusunda eğitim alıyorlar kongrelere seminerlere sunum yapıyorlar.Elbette iyi de olacak kötüde her branşta.Ama diğer estetik operasyonlarda (Göğüs büyütme,Liposaction,vajen estetiği vb.)haklısınız ama burun deyince KBB cilere asla demeniz çok yanlış.
Biz kardeşimle aynı gün ameliyat olduk o doktorunun plastik cerrah olmasını istedi Ufuk Bilkay Bey'e ameliyat oldu ben dr mun kbb ci olmasını istedim bana öyle daha güvenilir geliyordu çünkü Op Dr Ümit Filiz'e ameliyat oldum.Sonuç: İkimizde çok memnun ve mutluyuz.Bu şekilde keskin bir dil kullanarak KBB branşı hekimlerine ASLA diyebilmeniz hem çok cesaretli bir yandan da ilginç

Son düzenleme:
Selam arkadaslar,
bir kac sayfayi okumaya calistim, ve bir kac arkadasimizin profil resimlerine baktim gercekten amaliyat sonucu cok guzel olmus..

ben yurtdisinda yasiyorum ve kemerli burnum var.. doktor Fatih Dagdelene bir ugramayi dusunuyorum, ama okudugum mesajlarda Fatih beyin ismi hic gecmiyor ama tecrubeli arkadaslar var mi? hangi doktoru öneriyorsunuz ? benim gibi yurtdisinda yasayan ve Turkiyede estetik olmus arkadaslarin yardimina ihtiyacim var, bana özelden ulasabilirsiniz :) tesekkur ederim simdiden

merhaba arkadaşım..öncelikle yazışmaların karşılıkla anlamak ve anlaşılmaktan çıktığı ve üste çıkma ego tatmini haline geldiğini görüyorumki bu durum hiçte hoş değil..ben şu ana kadar hiç kimsenin eğitiminine laf atmadım atmamda bunu kimseye yakıştıramadığım gibi sizede yakıştıramadım.çukurova üniversitesi mezunuyum doktora yapmadım fransdada eğitimime devam ediyorum..bunu ilkoul,ortaokul,lise ve doktora farketmez hiç çekinmeden yine söylerim çünkü ben eğitim olayına sizin baktığınız açıdan bakmıyorum ve senin eğitimin neki bu konuda konuşuyorsun diye kimseyede laf söyleymem.sağlıkçı olmamı belirtmemdeki amaç sizlere göre biraz daha fazla bu olayların içinde olmam ve örneklerle karşılaşmamdı.sizden de düşüncelerinizi şu şekilde ifade etmenizi beklerdim:düşüncelerinize katılamayacağım çünkü kbb cilerde bu konuda eğitim alıyor iyi ameliyat yapıyor bende bir kbbc ye ameliyat oldum ve çok memnunum.bakın aynı şeyleri anlatıyor ama birisi daha saygılı..ayrıca ben bu formun sadece insanların düşüncelerini ifade ettiği bir yer olduğunu düşünüyordum demek ki yanılmışım.zaten bu konuda son kez yazıyorum çünkü böyle olaylarla diğer arkadaşlarında tadını kaçırmak istemiyorum..konumuza gelelim:öncelikle her doktor istediği birkaç alanda uzmanlaşabilir bunu herkes biliyordur.bakın rinoplasti alalnında eğitim almış bir hekime kimse bir şey diyemez..ve ben dikkat ederseniz bu alanda eğitim almış kbbc lere ameliyat olmayın demedim sadece kbb diplomasına sahip olan kişileri kastediyorum..iyi bir opreatör olmak sadece anatomiyi bilmekle olmuyor ona kalırsa pratisyenlerde bilir anatomiyi..iyi bir bilgi yanında çok sayıda yapılmış ameliyat bunun parelelinde geliştirilmiş el pratiği çok önemli.peki bazı ebelerin bazı kadın doğumcularından daha iyi normal doğum yaptırdığını biliyormusunuz evet doktor daha çok eğitim görüyor ama ebe daha çok normal doğum yaptırdğı için daha çok başarılı oluyor.estetik alandada aynı şey geçerli bu eğitimi alanlar daha çok vakayla karşılaştığı için daha başarılı oluyorlar ama bu demek değilki her doktor başarılıdır..biz bu doktorları seçerken başarılı ameliyatları daha fazla olanları tercih ediyoruz zaten bunlar isim yapıyro ve tanınıyor..diyorsunki nefes alamadığımı muayene sonucu anladım merak etme zaten plastik cerrahlarda aynı muayeneleri yapıyor yapması gerekiyorki ona göre ameliyatını planlayabilsin.ve sadece kbb diplomasına sahip olan bir hekim bir plastik cerrah kadar vakayla karşılaşmıyor ve onun sahip olduğu tecrübelere de doğal olarak sahip olmuyor..benim amacım sadece uyarıydı.ayrıca ben öyle söylüyorum diye herhalde kimsenin o doktorlara gitmemesini beklemiyorsunuz.arkadaşı iyi bir ameliyat geçirmiştir ve yine gider ama her burun yapısı ve sorunları farklıdır herkeste aynı başarı sağlanama sizinki iyi olur ama arkadaşınızınki kötü.işte bu gibi genellemelerden dolayı yine tekrarlıyorum ben değil tıp dünyası söylüyor bu alanda eğitim görmeyen kişilere bu ameliyatları olmayın başarı olsalığınız düşük çünkü.ve diyorumki hekiminizin tecrübesine eğitimine bakın görüşmeye gittiğinizde yaptığı ameliyatların resmini görün isterseniz birkaç kez gidin ama kendinizi bu operasyona hazır hissetmeden olmayın ve unutmayınki her ameliyatın riski vardır(isteyen ciddiye alsın isteyen almasın)hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum..

Reha Hocaya ameliyat olan arkadaşlar, operasyon kaç dakika sürdü sizlerin? Benim aşağıya inmem ve çıkmam 45 dakika sürmüş.15 dakika kadar ayılma odasındaydım.15 dakika kadar da ameliyathane önünde bekledim, anestezi uzmanıyla konuştuk falan.yani
Sevgili Jeny, benim bugün 25 gün oldu ameliyat olalı.Sol üstte bir çökme, sağ alt kanatta bir çökme ve kemer kısmında özellikle sağa yatkın bir şişliğim var.Sağ profil süper, ama sol profil eskisi gibi..Önden de bişeye benzemiyor.Ucu küçülmüş v kalkmış biraz.Zamanla düzelecek diye inancım sürüyor, ama bilmiyorum.İnşallah..Yine de ameliyat sonrası gayet iyi geçti benim için.morarma çok azdı, yüzüm hiç şişmedi.sadece çok ağır bir nezle geçirmişim gibi burnum tıkalıydı, tat alamadım,....böyle yani.

yazdıkların guzel hoş da arkadaşım, madem bu kadar bilgin var dı ASLA dememeyi de oğrenemedin mi? oyle bir konu atıyorsun ortaya ve bu işte çok iyi olmuş kbb cileride töhmet altında bırakıyorsun...

Ben neyin üstüne çıkayım,niçin egomu tatmin edeyim siz her konuda olduğu gibi psikiyatridede teşhis koyacak kadar bilgi sahibisiniz.Sadece aleni bir şekilde Kbb cilere ASLA diyorsunuz sonrada ben öyle demedim bu konuda eğitim almış olanları tenzih ediyorum diyorsunuz.Bu konuda bende son kez yazıyorum zaten sizin gibi üstün vasıflı bir şahsiyet karşısında ahkam kesmek benim gibi cahil ve bilgisiz bir insanın haddi değil.

op.dr.OZAN BALIK
Birçok platformda burun estetik cerrahisinin plastik cerrahlar mı yoksa KBB uzmanları tarafından mı yapılacağı suni bir tartışma konusu haline getirilmektedir. Sözde iddialar KBB doktorlarının burun anatomisini çok iyi bildikleri ve bu nedenle rinoplasti ameliyatlarını kendilerinin yapması gerektiği şeklindedir. Dikkat edilirse bu tartışma ortamlarında bu tarz iddialar KBB uzmanları tarafından yapılmaktadır. Plastik Cerrahi camiası bu anlamsız tartışmalara katılmayı lüzumsuz görmüştür. Şahsi kanaatim halkın bu yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçilmesidir.

KBB uzmanlığı içerisinde burun adı geçen bir uzmanlıktır fakat içinde estetik ibaresi yoktur. Burunun sadece solunum fonksiyonları açısından değerlendirmek ve nefes alma sıkıntısını düzenlemek amacı ile eğitim alırlar. Genellikle “içini yapmışken şu kemiği de alalım” şeklinde yaklaşarak hastalarda rinoplasti ameliyatı yapma özlemi içerisindeler. Plastik cerrahi eğitimi almaya başlayan bir asistan, eğitiminin ilk gününden itibaren son evre bir kanser hastasını bile ameliyat ederken dikmekte olduğu yaranın nasıl görüneceğine önem vermesi gerektiğini öğrenir. Bu sadece güzellik saplantısı değil, tedavi ettiğimiz insanları sosyal olarak ta toplumun bir parçası kılabilmeyi hedefler. Hele ki burun gibi yüzümüzün tam ortasındaki özel bir organın estetik cerrahisi söz konusu olduğunda kuşaklar boyunca plastik cerrahların birbirine aktardıkları estetik görgü ve anlayış en üst seviyede kullanılır. Bu anlayış ve prensipler elbette kitaplarımızda yer almaktadır fakat sadece okumakla olsaydı tıp eğitimi ekstern eğitim de olabilirdi.

Maalesef ülkemizde bu konuya ilişkin yasal düzenlemeler yetersizdir. Plastik Cerrahlar dışında birçok kişi karın germe, yağ alma, meme estetik ameliyatları, burun estetik ameliyatları, yüz ve alın germe yapmaktadır. Birçok insan bu konuda mağdur olduktan sonra olayın gerçek yüzünü anlamaktadır. Kimi zaman da komplikasyonlar düzeltilememekte, hatta bazılarınızın hatırlayacağı gibi ölümler bile olmaktadır.

Masada 2-3 elma portakal çizerek V.V. Gogh’un natürmortuyla aynı şeyi yaptığını iddia etmekle aynı şeydir bu. Plastik Cerrahi sanatsal yönü olan bir cerrahidir. Bıçağınızla sanat yaparsınız ve sanat o kadar da kolay öğrenilen bir konu değil.

op.dr.NACİ ÇELİK
Burun ameliyatını kimler yapmalıdır?
Burada en çok ortaya çıkan soru burun ameliyatını KBB doktorlarının mı yoksa Plastik Cerrahların mı yapmasıdır. Her iki tarafta olaya kendi yönünden bakar ve buna göre savlar ortaya sürerler. Aslında doğru olan burun ameliyatını bunu yapmayı iyi bilen bir kişinin yapmasıdır. KBB uzmanları ihtisasları döneminde pek çok burun ameliyatına tanık olurlar ancak bu ameliyatların çok büyük bir yüzdesi nefes alma ile ilgili bozukluklar için yapılan ameliyatlardır. Burun içini ilgilendiren problemler burun dışındaki şekle dokunmadan düzeltilebilir. Aksine Plastik Cerrahların ihtisasları boyunca gördükleri ameliyatların çok büyük bir yüzdesi estetik amaçlıdır. Ancak estetik amaçla opere edilen hastaların hemen hepsinde burun içi eğrilikleri de düzeltmek gerekeceği için Plastik Cerrahlar bu ameliyat üzerinde de ihtisaslaşırlar. Bu açıdan bakıldığı zaman Plastik Cerrahlar daha avantajlıdır. KBB uzmanları ise burun ameliyatını Fasiyal (yüz) Plastik Cerrahların yapması gerektiğini ve Amerika'daki Fasiyal Plastik Cerrahların %60'ını KBB uzmanlarının oluşturduğunu söylerlerler. Ancak burada unutulmaması gereken şudur:

1. Amerika'daki Fasiyal Plastik cerrahlar sadece yüz estetikleriyle uğraşır ve bunun için ekstra 2 yıl eğitim almışlardır ve bundan sonra KBB veya Plastik Cerrahi Uzmanı değil Fasiyal Plastik Cerrahi Uzmanı olarak adlandırılırlar. Yani bademcik ameliyatı veya meme büyültme ameliyatı yapamazlar.
2. Ülkemizde Fasiyal Plastik Cerrahi diye bir dal yoktur. Yüz estetik cerrahisi Plastik Cerrahi ihtisasında verilen bir eğitimdir.

Yani olay sadece burun anatomisini veya burun yapısını bilmek değildir aksi takdirde anatomi ihtisası yapanlar KBB veya Plastik Cerrahi Uzmanlarından daha iyi burun ameliyatı yaparlardı.

Beyin cerrahı da saç eksin! - Dr. Fatih Kabakaş

Estetik burun ameliyatları yüz ve burun estetiği temel prensiplerini bilen, burun ve burun boşluğu anatomisi ve fizyolojisine hakim cerrahlar tarafından yapılmalı. Dünyada da bizde de genel uygulama; burun boşluğu ile ilgili rahatsızlıklarla KBB uzmanları ilgilenirken, burun estetik girişimlerini ise çoğunlukla plastik cerrahlar tarafından yapılması yönünde. Bununla birlikte birçok plastik cerrah burun boşluğu yapı bozukluklarının düzeltilmesi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi, bazı KBB uzmanları da burun estetiği konusunda kendini geliştirmiş. Son yıllarda estetik cerrahiye artan medya ve halk ilgisi nedeniyle KBB uzmanlarının da bu konuda kendilerini geliştirmeye çalışmaları doğal. Bir KBB hastalıkları uzmanının 'Burun içerisinin hastalıkları ile biz daha çok ilgileniyoruz dolayısıyla estetik burun ameliyatlarını da biz yapmalıyız' demesi, bir beyin cerrahının 'Kafatasının içini biz daha iyi biliriz dolayısı ile kellik tedavisi ve saç ekimini bundan sonra sadece biz yapacağız' demesi kadar gülünçtür.

Plastik cerrahlar, sağlam dokularla uğraşır - Prof. Dr. Ege Özgentaş

Halk arasında yanlış bir kanı var; insanlar bazı branşların isimlerine aldanarak, o bölgenin her ameliyatının bu branş tarafından yapılacağını düşünürler. KBB uzmanı denilince, burun ve boğazdaki her türlü hastalığın tedavisini yapacakmış gibi düşünülür. Oysa boğazın dışında yer almasına rağmen tiroid ve guatr'ı KBB tedavi etmez. Bu hastalıkların tedavisi genel cerrahın alanına girer. Her ne kadar KBB, adında da belirtildiği gibi burun hastalıkları ile uğraşıyorsa da estetik cerrahi farklı bir yaklaşımdır ve burun estetiğinin plastik cerrahlar tarafından yapılması daha doğrudur.

Aynı durum, meme estetiği içinde geçerlidir. Memedeki tümörlerin tedavisini genel cerrahi yaparken, meme estetiğini plastik cerrah yapar. Burun hastalıkları ile burnun estetik görünümü farklı olaylardır. KBB uzmanı, tıkalı bir burnu açarak, hastanın nefes almasını sağlayabilir. Bu konuda deneyim sahibi olmak, buruna yüz kontürüne uygun şekil vermek yani burun estetiği alanında uzmanlaşmak anlamına gelmez. Çünkü KBB de dahil olmak üzere birçok hekim, hasta dokularla uğraştığı halde, estetik ve plastik cerrahlar, sağlam dokularla uğraşır. Bu nedenle, sağlıklı bir insanın, yanlışlık veya beceriksizlikle sakat hale getirilme riskinin ne demek olduğunu diğer hekimlerden çok daha iyi biliyoruz.

Plastik cerrah burna hakimdir - Dr. Aslı Berker

Söz konusu estetik yaklaşımsa kesinlikle plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır. Bilinçli bir plastik cerrah sadece burnun dış görünüşüyle ilgili değil, burunla ilgili tüm havayolları derinliğine anatomik ve girişimsel açıdan hakimdir. Kraniofasial cerrahi (yüz ve kafatası) plastik cerrahinin bir alt grubudur ve sadece burun içi tümöral girişimleri değil tüm yüzdeki tümöral ve patolojik durumları hem tanı hem de rekonstrüksiyonunu yani tedavisini kapsar. Sonuç olarak bu tür vakalarda plastik cerrahlar hastaların ilk seçimi olmalıdır.

bilgi açısından veriyorum karar verme aşamasında yardımcı olması açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya arkadaşım Fransa'da eğitimini sürdürmeye ve hemşirelik yapmaya ve hatta çok değerli bilgilerini Fransız halkı için kullanmaya ne dersin?Bu forum için gerçekten çok gereksiz tartışmalara zemin hazırlıyorsun da.Buradaki konumuz bu değil.İstersen başka bir başlık altında forum aç.Katılmak isteyenlerle tartış.Eminim benim gibi birçok arkadaş da çok sıkıldı!!!!!!!!!

Arkadaşımızın görüşlerine yer verdiği doktorlara bakalım:
1)op.dr.ozan balık, Plastik Rekonstrüktif ve ESTETİK Cerrahi Uzmanı.
2)op.dr.naci çelik, PLASTİK ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı.
3)Dr. Fatih Kabakaş, PLASTİK ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı.
4)Prof. Dr. Ege Özgentaş, PLASTİK ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı.
5)Dr. Aslı Berker, ESTETİK cerrah.

Dikkat ederseniz arkadaşımızın görüşlerini kopyaladığı isimlerin hepsi estetik cerrah. Arkadaşım, madem kendi söylemiş olduğun gibi ''bilgi açısından(!) veriyorsun'' neden bu yazının diğer bölümünde yer alan KBBci doktorların görüşlerine yer vermedin??!? Orda kendisi estetik cerrah olduğu halde ''Önemli olan branş değil doktorun burnu iyi tanımasıdır. Burnun güzel olması branşa değil doktora bağlı bir şeydir'' diyen bir sürü doktor var onları neden buraya kopyalamadın??? Arkadaşlar ben gerçekten bilgi verildiğine inanmıyorum bilgi benim bildiğim objektif bir şekilde verilir. Şu isimlerin görüşlerine de bi göz atmanızı tavsiye ederim: Cem Altındağ, Dr. Oytun İdil, Emre İlhan Teoman Doğan. Ameliyatı iyi bilen doktor yapsın diyorlar ve bence de doğrusunu söylüyorlar.

Son düzenleme:
ama arkadaşım lütfen artık bu konuyu uzatmak istemiyorum daha öncede söylediğim gibi sıkıldık..zaten ben yazıların hepsi okunsun diye açık adresleride verdim öyle bir kaygım olsa vermezdim bu okunan kısımlar sadece bu görüşün benim olmadığı içindi yani sanki sadece ben söylemişim gibi algılandığı içindi.insanlar tabiki her yazıyı okusun kbb cilerede okusun okuyacaklardır da ve herkes kendi hür kararınıda verecektir zaten.lütfen görüşlerimize saygı duyalım ve bu konuda yazmayalım.ben hepinizi çok seviyorum öncelikle bir bayan olduğunuz için seviyorum ama neden bu hale geldiğimizi anlayamadım..hepinizi öpüyorum..

aa süper ortasında hortumları olan tamponlar hasüprizzzzz
Benim en çok sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm evre tamponların takılı kalacağı zaman.Çünkü ağzımdan hayatta nefes alamayan bir yapım var zaten biraz denesem hemen kronik faranjitim azar boğazım acır.Bu tampon olayını biraz açarmıyız acaba :1rolleyes:

Son düzenleyen: Moderatör:
evet kızlar benide en çok düşündüren nokta tampon konusu...
bende asla ağzımdan nefes alamam...
ilk kez duydum bu hortumlu tamponu süpermiş valla.

ben de bu polemik hakkında bir şeyler yazmadan geçemeyecegim. ben de rinoplasti ameliyatlarını burnu çok iyi bilen drların yapması konusunda hemfikirim. plastik cerrah da olabilir kendini rinoplasti alanında geliştirmiş kbb uzmanları da olabilir. dünyada çok iyi burun ameliyatları yapan kbb uzman örnekleri var. bunu bir çok estetik cerrah da kabul ediyor zaten. lütfen artık bu ameliyatları sadece İYİ olanlar yapsın. kendimden örnek vermek istiyorum. ilk burun ameliyatımı başarısız bir kbbciye olmuştum. sonucun başarısızlıgının nedenini drun başarısız bir kbbci olmasına vermiştim. bu yüzden önyargılarım vardı. bu yuzden de 2. ameliyatımı çok ünlü bir plastik cerraha oldum. ünlü bir plastik cerraha oldugum için sonucun iyi olacagından emindim. ancak malesef sonuç yine kötü. demek istedigim etiketlere aldanmayın. bana göre önemli olan drun yaptıgı başarılı ameliyat sayısı, el yatkınlıgı, el becerisi vs..yaşadıgım bu talihsiz ameliyatlardan dolayı da 3. ameliyatımı çok iyi bir kbbciye olmayı düşünüyorum. şimdilik düşüncelerim bunlar. herkese geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…