Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Maliyeti uygulanan yere göre değişir. Ve de eğer burnunuzda sağlık problemi varsa ameliyat ssk kapsamına giriyor. Sadece estetik amaçlı ise tüm masraflar size ait....

Ben de yaklaşık 20 gün önce fazla bir burun kusurum olmamasına karşın, profilimdeki çok hafif bir kemer rahatsız ettiği için burun ameliyatı oldum. Ameliyat çok kolay geçti, yaklaşık 2 saat kalmışım. Sonrası da rahattı diyebilirim. Herşey yolunda gitti derken. En son bandajın çıkarıldığı gün şok yaşadım. Aynaya baktığmda soğuk terler boşalttım, ağlayarak doktoruma koştum. Doktorum ameliyatın normal geçtiğini ve beklemem gerektiğini söylese de eve gelince psikolojim bozuldu. Üst kemer gitmişti güzel, profil de iyi ama uç çok şiş yusyuvarlak bir şey. Aynada sanki başbakası var. Kimseyi görmek istemedim. Ve aklımdan ilk geçen şey pişmanlık oldu. Öncelikle çok fazla burun kusuru olmayan arkadaşlar lütfen ameliyat düşünmeyin. Şu an belki iki misli para verebilirim eski haline dönsün diye.
Çevreden anlayan yok ama beni tanıyanlardan olumlu da olumsuz da tepki var. En son bi arkadaşım eskiden daha sevimliydin dedi, psikolojim alt üst oldu.
Şimdi benim daha önce ameliyat olmuş olan arkadaşlardan ricam, burun ucu şişi ne kadar zaman sonra iniyor. Netten araştırdım farklı yanıtlar buldum. Ve şiş inince kendinizi rahatlamış hissettiniz mi, yani sonuç memnun ediyor mu?
Korkum şişlik mi değil mi şu anki burun ucu görüntüm. Şişlikse çare yok beklerim. Ama ya değilse en az 6 ay lazımmış ikinci bir düzeltme için. Tekrar stres, koskoca 6 ayı geçirmek ve ameliyat sonrası acaba bu sefer oldu mu olmadı mı derdi.
Tekrar rica ediyorum aranızda böyle bir sorun yaşayan ve yardımcı olabilecek arkadaşım varsa yazsın lütfen. Gerçekten moral olarak kötüyüm.
Şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.......

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.bende 1.5 sene önce estetik ameliyatı oldum.alçın çıktıktan sonra burnun şiş durması kadar doğal hiçbirşey olamaz çünkü burnundaki kemeri almak için ya kırıyolar yada törpülüyolar ve hemen iyileşmiyo içinde ödem oluyor.şişmesi normal o yüzden korkma ve üzülme ayrıca şişlik en fazla 15 gün yada 1 ayda iner.burnun şeklinin oturması 6 ayı bulur.bu işlerde sabır gerekli cevrendeki olumsuz sözleri duymamaya çalış yada bu yorumların çok erken olduğunu söylemelisin.ben ameliyattan sonraki 1 ayı elimde aynayla gezdim kbb merkezinde çalıştığım için sürekli drlarıma şiş ne zaman inicek ucu top gibi bi sürü şeyler sorup sıkmıştım.bana sabret sabret dediler.1 ay sonra burnum daha inmiycek dimi demeye başladım.top gibi dediğim burnumun ucunu herkes çok beğeniyor.sende bence sabret cnma.s.

Cok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi olur canım. Sadece ucunun top gibi oluşu canımı sıkıyor, kalırsa korkusunu atamıyorum bazen, zaten sert ve hissiz. Hiç geçmeyecek gibi geliyor insana. Bende kırılma yok sadece kemere törpülenme ve uca kıkırdakları dikerek şekil verme var. Hayırlısı bakalım bekleyip görücez inş.
Dilerim geçer ve ben de mutlu olurum. Tekrar teşekkür ederim canım herşey gönlünce olsun.

ben çok teşekkür ederim.sertlikde hissizlikde zamanla geçicek dediğim gibi zaman lazım.ben ilk bandajlarım çıktığında makyaj yapmak istemiştim sordum ve yapmıştım sanada tavsiye ederim yerin burununla göz makyajı daha güzel olur eminim :) ve burnu merak ettiğim bana mail atma şansın olursa ve gönderirsen sevinirim :)

Burnunun ucundaki o şişlik her gün biraz daha azalacak göreceksin,ama hergün elinde ayna sadece ona konsab-ntre olursan anlayamazsın ne kadar değiştiğini:)))tecrübe konuşuyor:))2.aydan itibaren şişlikler inecek ama tam tamına inmesi o hissizliğin ve sertliğin yok olması ne yazık ki 1 seneyi 6 ayı buluyor.Sen hiç canını sıkma hepimiz aynı şeyleri yaşadık inan bana ama dediğim gibi 2.aydan itibaren değişikliği sende farkedeceksin.

arkadaşlar doktorlar ve öneriler bölümünde,dr.Tuğrul Maral başlığında nisa isimli bi arkadaşın resimlerini gördüm ve çok beğendim.bunun üzerine tuğrul beyin asistanıyla görüştüm.ameliyat ücreti kdv dahil 1650 ytleden başlıyomuş.
gerçekten çok uygun ve ameliyat sonuçlarıda başarılı bence.tuğrul beye ameliyat olan başka kimse varsa biraz daha bilgi verebilirmi?

meraba bende 7 ay önce ameliyat oldum.şuan böyle düşünmen normal bence.şişlik zamanla iniyo.ayrıca bandaj çıktığında papates gibi görünüyo.bende çok korkmuştum.ama şimdi çok memnunum.biraz sabır gerekiyo

Çok teşekkür ederim içime su serptiniz gerçekten de. Aynen dediğin gibi ucu patates gibi duruyor. şu an en fazla ucu uyuşuk ve sert zaten. Hayırlısı bakalım inş. kısa sürede değişikliği fark ederim. Aynaya bakınca ilk burnuma baktığım için halen değişiklilk fark edemiyorum. Sabretmekten başka çare de yok şu an. Bir kez daha teşekkür ederim tecrübelerini paylaşıp, beni rahatlattığınız için...:1hug:a.s.

[/B] meraba... burun ameliyatından sonra oluşan şekil bozuklukları falan doktorun suçu mudur yoksa hastanın mı? yani alcı cıktıktan sonra burnun sekli değişmez degil mi? zaten bir yanlışlık yapılmışsa kemiğin egri olması vs bunlar alçı çıktıgında belli olur sonradan değişmez değil mi??? şimdiden tesekkürler:)

meraba canım... alçı varken burnunun ucu açık degıl mıydı zaten alçı çıkınca gormedın mı burnunu? bende amliyat oldum da alçı çıktıktan sonra tam goremedım burnumu sımdı de bantlar var ama ynıe de sekıl belli ama bantlar cıkınca farklı bısey mı cıkcak karsıma dıye endişelendim şimdi:) ayrıca kafana takma hiç cunku heralde yuzun yanakların falan da baya şiştir yani eskiden sevimliydin diyen arkadasın bunu hesaba katmamış. burnunun ucu tabiki duzelicek ve sen sadece kemerden sikayetciymişsin heralde burnunun ucuna dokunmadı sadece kaldırdı belki. benim de oyleydi de kendimden yola cıkarak soyluyorum.. o yuzden o degısık gelen goruntu şişlikten korkma... hatta benı bircok kişi uyardı ameliyat olmadan once guvenemıyoruz sana sen cok takarsın cunku ılk basta şiş olucak begenmıyceksın falan filan diye. yani bunlar herkesin yasadıgı seyler alçı çıktıktan sonra kocaman bişey gordum bakmaz olaydım falan der herkes. sabret gecicek :)

Burun ucu açıktı alçı çıkınca ama bantlar tüm görünümü engelliyor. Bandajlar tam çıkmadan görüp fikir edinemedim. Benim yüzümde ilk bir kaç gün şiş oldu şimdi şişlik yok tam aksine kafama takıp uyuyamadığım için yüzden kilo bile verdim. Sanki sadece burnum görünüyor gibi geliyor aynaya bakınca. Şiş kocaman bir burun. Ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Ameliyat öncesi burun ucum kalkık değildi ama yumuşak bir görüntüsü vardı. Doktor kaldırmış ama şimdi kalkıklığın üstü tam uç tostop genel şekil de istediğim gibi değil şu an için. Canım benim en fazla burun ucumla uğraşmış gibi sanki, yani törpülenen yerde az bir ağrı oluyor zaman zaman ama sorunum yok. Lakin burun ucumda içte dikişler var ve şiş içten de belli. Dua edin de şişler bir an önce inip, iyi bir şey çıksın ortaya. Hergün umutla bakıyorum aynaya bugün daha iyi gelsin gözüme diye. Herkes sabır diyor, beklemekten başka çare de yok açıkçası. Ama zor bir süreçmiş......

iyi gunler.. ben de bisey merak ediyorum doktorlarız ameliyat sonrası burnunuza tampon koydular mı cnku duyduguma gore artık cogu doktor tampon kullanmıyormus dogru mu?

HAyır canım tampon var tamponsuz olurmu hiç buyuzden burnun düşmesi olan arkaşlar vardı sitede .. hem silikon tampon varlığı yokluğu belli değil bile... delikli hava giriyor içeriye yane öle abartılacak bişi değil tampon işi =)

Bende sizin gibi burun ameliyati dusunuyorum, kendim hollanda da yasadigim icin ve turk doktorlara daha cok guvenim oldugu icin, turkiyede oluyum diyorum.
Benim burnum topak etli bisey, hergun sinirleniyorum.. Neyse, acaba tavsiye edebileceginiz iyi bir doktor varmi? Solunumda problem yok. Burda dr. baris cakir 'i oneriyorlar.
Bir_umut sen nasil oldun? Insallah tez zamanda burnunun sisligi iner super bir burun olur.

Teşekkürler matildayana.. Bugün doktoruma gittim yine. Sabırla bekleyeceksin, hep birlikte görücez dedi. Günden güne gözüm alışır gibi oluyor ama şu an için istediğim ve beklediğim sonuç değil kesinlikle. Bir mucize lazım gibi ne bileyim şişlik inince o kadar bir düzelme olur mu... Hayırlısı bekliyorum bakalım, başka da seçeneğim yok zaten şu an.

inan ki burnunun şekli gün geçtike değişecek.ben de tam 6 ay önce ameliyat oldum.ilk zamanlar o kadar şişti ki burnum anlatamam.brnunu kalkıklığı da bir süre sonra düzelecek emin ol.biraz sabırla her şey düzelecek.

arkadaslar hic arastırmalarınızda ayhan numanoglunu gormedniz mi? ben sans eseri kendisinin bagdat caddesindeki ofisini gordum kendisiyle gorustum muthis birine benziyor beni muyene etti filan. internette de baktım zaten odasında da duvarlar belgelerle sertifikalarla doluydu da kendisi aynı zamanda Estetik Plastik Cerrahi Derneği baskanıymıs. ama sizin konusmalarınızda arastırmalarınızla ilgili hic bu ismi goremedim hic bir bilgisi olan yok mu ben tabi nolrsa olsun icimde hep bir kusku var ben de insalla cok yakında yaptırıcam da o yuzden sordm. ya da eger yaptırmayı dusunurseniz bi onu da arastırın isterseniz. bi fikri olan bana cevap yazar mı lutfen.
bi de ya bana da bi arkadasım tampondan bahsederken cekince cok kotu oluosn bayılcaktm nerdeyse filan die anlatnca cok korktm gercekten ama herhalde onunki eski yontem deil mi kızlar?

Bana normal tampon koyuldu ve ertesi gün çıkarıldı duruma göre 4-5 gün kaldığı zamanlar da oluyor. Tamponun kalış süresi yapılan cerrahi işlemle alakalı. Ve korkulacak bir şey değil tampon gözünüzde büyütmeyin. Daha önemli meseleler var burun ameliyatı ile ilgili. Önce sorununuz ne? Nasıl bir sonuç bekliyorsnuz? Ameliyat sonrası sizi neler bekliyor vs. çok iyi araştırın. Ben açıkçası küçük bir işlem diye araştırmamı kısıtlı tutup herşeyi doktoruma bırakmıştım. O yüzden de gerçekten zor anlar yaşadım ameliyat sonrası psikoljik olarak. Ve belki de en önemlisi ameliyat olacağınız sağlık kuruluşu ve doktoru iyi seçmeniz gerekiyor. u da var her doktor herkes te ayın başarıyı sağlayamaz. Düşük te olsa risk taşıyan ameliyatlardan burun ameliyatı. Farklı sonuçlar çıkabiliyor.
Ben de şu an sabırla beklemek zorundayım. Dilerim bunca yaşadıklarıma değer. Zor bir süreç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…