Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

sanırım kapalı teknikle olacak ameliyatın..öyle değil mi? o zaman biraz daha hızlı iyleşme olabilir ama çok önemli de değil, yüzün verdiği tepki biraz daha az olur sanırım.. ameliyatın kolay burun ameliyatlarından sadece kemer giderilecek ve hafif burun ucu düşüklüğü ortadan kaldırılacaksa hiç korkma.. yalnız gözlerinin kan toplamaması senin için en önemli olan şey olacak.. çünkü 7-10 gün içinde morluklardan şişliklerden büyük ihtimalle tamamen kurtulacakasın ama gözde kan toplanması nispeten daha zor geçer ona dikkat et..merak etme 10 gün sonunda hafif makyajla harika duracaktır korkma yerimseniben ama dediğim gibi burası seni için önemli: ilk 3 gün olabildiğince yarı oturur pozisyonda kafanı biraz yukarda tutacak şekilde yat yüzünde kan dolaşımını en az seviyeye indirir, şişlikler ve gözler için bu önemli.. ve ilk 48 saat 1 saat aralarla 15-20 dak buz uygulaması yap yüzüne; sık dişini kesin yap bunu işte o zaman büyük ihtimal 7 günden sonra bunun yararını fazlasıyla görür şişden ve morluklardan tamamen kurtulursun.. eğer doktorun farklı şeyler önermemişse tabi... ben sana buzlukta küçük poşetler içinde buzla birlikte bezelye tanelerini de dondurmanı öneririm.. çünkü göz çukuru kısmına buz tam ulaşamazken bu poşetteki donmuş bezelyeleri kullanabilirsin göz çukurunu tamamen doldururlar şişlik ve kan toplanması için daha etkili çözüm :dance: umarım biraz yardımı olur sana anlattıklarımın :1hug: doktorunun tavsiyeleri herşeyden önmeli olacak tabi aklına takılan herşeyi sor ona, çekinme bütün detayları öğrenmeye çalış canım... bir de genel anestezi altında mı olacaksın ameliyatı?

genel anestesi evet,
açık teknikle olacağım ameliyatı dr un tercihi bu yönde riski en aza inridmek için böyle yapıyormuş,
kemik kırmayacağım demesi iyi bişey dimi o zaman morluk falan daha az olmazmı?
gözde kan toplaması neden oluyorki
bezelye taneleri ile buz yöntemi süper fikir teşekkürler yerimseniben
pekala detayları konuşalım ben ameliyat gününü nasıl belirleyeceğim regl bitiminin hemen akabinde olurmu ,uygun zaman ne zamandır?
yanıma ne almalıyım giderken fermuarlı giysiler ve şapka yeterlimi?

geçmiş olsun arkadaşım .. ben 10 sonra gün işe ğelmiştim .. ya burunda bant vardı o olmasa kımse cakmayacaktı .. gelenler aay ewladım ğeçmiş olsun modundaydı ..bant cıkınca kımse anlamıyor .. bide herkes aynı şekilde morarmıyor .. ama hiç morarmayan yok bu burun ameliyatında bu bır gercek .. netıcede içerde işlem var hemde kaç saat .. ama korkma herseyı unutuyosun =)

Son düzenleme:
ya ben bu regl isine takıldım, benim cok düzensiz, yani ameliyat günü de belli simdiden, bi bakmıssın o gün olmusum yanii, her sey olabilirr, sorun olur mu acaba yaa, ben doktora üstü kapalı sormaya calıstım ama bisey demedi ya da anlamadıı

çok büyük sorun değil ama doktorunuzla açıkça konuşun o sizi bu konularda doğru bi şekilde yönlendirir.. zuzincecanan şapka kafanı çok sıkacak bişey olmasın ilk günden kullanman iyi değil çünkü evde ya da hastanede yatarken takman ister istemez başındaki sıcaklığı da artıracak ve ameliyat sonrası ilk bi kaç gün aşırı sıcak dost değil düşman unutma..sen bilirsin ama bence ilk ve ikinci gün vücudunda herhangi biyeri sıkmayacak rahat şeyler al yanına çok aşırı bir şey alma gerek olmayacak sürekli yüzüne buz uygulayacak birileri olsun yanında yeterli canım... doktoruna alçıyı ve bantları kaç gün sonunda alacağını da sor.. büyük ihtimal seninkini 5 - 6 gün alçıyı alırsa 10. gün falan sonunda da bantları çıkarmış olur... ameliyattan hiç korkma bi kaç gün hafif sıkıntın olacak tabi ama merak etme kolayca geçecek hepsi...

yüreğime su serptin canım yaaa çok sağol..
inşaAllah sorun yaşamadan sonuçlanır bu iş heyecan yok ama böyle nefesim daralıyo düşündükçeeee,dua edin nolurrrrrrr

inşallah canım, hiç sorunsuz atlatırsın.. bu arada şişlik morluk ne kadar olursa olsun üçüncü gün içinde kendi max. seviyesine ulaşacaktır, sakın panik yapmayın, ne yapsanız da ikinci gün sonu ve üçüncü gün içinde en üst seviyede olur ama daha sonra hızla geriliyecektir... hepitopu o üç gün biraz zorlanırsın ondan sonra hızla iyleşme

kptays geçmiş olsun... eski halini bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki kemer giderilmiş ve ucu hafif kaldırılmış.. anlın ve çenen yuvarlak hatlı olduğu için çok yakışacak kendini belli edecek mükemmel olacaktır yeni burnun a.s tekrar geçmiş olsun şimdiden harika duruyor şişlikler inince de fotolarını koyarsın

Merhaba Kızlar,
Geçen cuma günü alçım çıktı şimdi sadece bandaj var onu da önğmğzdeki cuma kendim çıkarıcam.. Şekli çok beğendim çok doğal olmuş ben zaten çok beklenti içinde değildim eskisinden güzel olsun yeter diyordum bence olmuşda ben bu halini bile çok sevdim ama doktor daha çok şiş burunun dedi.. Bakalım artık küçülüncede severim herhalde... Olanlar ve bekleyenler nasılsınız bu hafta bakalım varmı sormak istediğiniz yada sizi endişelendiren bir durum.. Bu gün evdeyim rahat rahat cevap yazabilirim...:teytey:

Benim burnumda et ve kemik eğriliği var,ameliyat deniliyor.Slikon tamponlar ile kolay nefes alınabiliyormu,benim tek korkum bu,birde İzmir de tavsiye edeceğiniz iyi bir dr var mı?

Benim burnumda et ve kemik eğriliği var,ameliyat deniliyor.Slikon tamponlar ile kolay nefes alınabiliyormu,benim tek korkum bu,birde ızmir de tavsiye edeceğiniz iyi bir dr var mı?

silikon tamponların ortasında delik olunca nispeten daha rahat nefes alırsınız burnunuzdan ama hiç ameliyat olmamış gibi nefes almayı beklemeyin.. zaten 2 - 3 gün sürer tamponların sıkıntısı, dirençliyseniz ve iyi bakarsanız kendinize tamponlar sorun yaratmaz biraz boğazda ve ağızda kuruluk olur buna hazırlıklı olun.. korkacak bir şey yok tabi başka özel nedenleriniz yoksa... izmir'de doç. dr. ufuk bilkay var sanırım ege üni. baya bi arkadaş tercih etti bu forumda kendisini, hatta bi kaç msj yukarda "kptays" arkadaş da ona oldu sanırım ameliyatını daha yeni, kptays ile iletişim kurmaya çalış seni bilgilendirecektir... a.s

Son düzenleme:

canım çok saol eski halini de eklerim şimdi albüme cuma günü de bantları çıkarıcak doktor o zaman fotoğraf koyucam tekrar çok teşekkür ederim iltifatın için öptüm

benimde burnumda silikon tampon vardı hiç nefes alamadım burnumdan çünkü ameliyattan sonra dikkat etmediğim için nezle oldum ağzımdan nefes aldım hep normalde nefes almam için silikon tampon koymuştu, evet doktorum Ufuk Bilkay bende tavsiye ederim şehrazat35 arkadaşım

Selamlar profilime yeni resimlerimi koydum bakmak isteyenler bakabilirler :) 5 aylik suan burnum yorumlarinizi bekliyorum :) insallah onceki aylara gore sisligi inmistir , Bana hala ayni gibi geliyor yorumlarinizi bekliyorum :) sorulari olanlarda msj atabilir pek bu bolume girmiyorum artik unutuyorum.. Iyi gunler herkese:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…