Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

geçer canım moralini yüksek tut ilk başta kendine iyi bak bitki çayı iç :) bu arada bende gerginim baya ameliyatım yarın öğlen 1 de lütfen bana dua edin
 
kızlar yaa aklıma bisey takıldı benmm... simdi burunu o kadar kücültüolar kemik fln alınıoo, e peki o deri noluyo yaa saklıolar mı kesiolar mı napıolarr o fazla kısmı yaa ???
 
geçer canım moralini yüksek tut ilk başta kendine iyi bak bitki çayı iç :) bu arada bende gerginim baya ameliyatım yarın öğlen 1 de lütfen bana dua edin

:1shok: bitki çayı içilmemesi gerek aspirin vitamin alınmaması gerektiği gibi ameliyat öncesinde tam hatırlayamadım 1 hafta yada 2 hafta öncesi bunların kullanılmaması gerekiyor bilginize geçmiş olsun
 
cnım ben ilaç aspirin we kaı sulandıran yiyecekleri duydum ama bitki çayı için hiç bişy demedi dr hatta ameliyat olucağım hastahanen sitesiinde yazı wardı ameliyattan önce yapılması gerekenler diye öpneğin badem salatalık biber gibi şeyleri tüketmeyin yazıyordu ama bitki çayını ilk defa duydum we ben her gün 2 bardak bitki çayı içiyorum yarında ameliyat war umarım bişy olmas :)
 
kızlar yaa aklıma bisey takıldı benmm... simdi burunu o kadar kücültüolar kemik fln alınıoo, e peki o deri noluyo yaa saklıolar mı kesiolar mı napıolarr o fazla kısmı yaa ???


canm bende hep onu düşünüyodum ameliyattan önce=))))hatta dr.u bıktırmıştım sürekli soruyodum kafam almıyodumirmirmirmir ama deri kemik ve burun ucundaki kıkırdaklarla uyumluymuş onların şeklini alıyomuş.bi örnek verdi hatta iyice anlıyayım diye;hamileyken içerde bebek oldğu için kadının karnı davul gibi değilmi ?bebek çıkınca kadının karnı iner ve o deriler etler aşağı sarkmaz hemen toplarlanır aşağı iner.burunda aynı öyleymiş canm merak etmeee:jeyyar:
 

vay beaa gercekten yaradan ne muntazam yaratmıs insanı sasırdım vallaa sanki onu kesecekler die düsünmüstüm ben ama hamilelikten sonra göbek kalıo yaa demek esnek ne güzell :)
 
:1shok: bitki çayı içilmemesi gerek aspirin vitamin alınmaması gerektiği gibi ameliyat öncesinde tam hatırlayamadım 1 hafta yada 2 hafta öncesi bunların kullanılmaması gerekiyor bilginize geçmiş olsun

kptays canım çok haklısın ameliyat öncesi bitki çaylarının alımıda çok tehlikeli kanama riskini arttırabiliyor... Ameliyat olmayı bekleyen arkadaşlarıma internette okuduğum bir yazıyı gönderiyorum lütfen dikkat edin arkadaşlar..


Bazı bitkisel çay ve ilaçların kanama riskini artırabildiği, bu nedenle de cerrahi müdahale öncesi alınmamaları gerektiği bildirildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, bitkisel ilaç ya da çayların estetik cerrahi girişimleri etkileyebildiklerini açıkladı.

Son yıllarda alternatif tıbba olan ilginin, bitkisel ilaç ve çay tüketimini artırdığını kaydeden Karacalar, "estetik girişimler öncesi hastanın kullandığı ilaçların yanında hiç sözü edilmeyen bitkisel ilaç ya da çayların da yapılan işlemi bozacağı unutulmamalıdır" dedi.

Pek çok bitkisel karışımın pıhtılaşma mekanizmasını bozarak ya da kullanılan diğer ilaçlarla etkileşime girerek yapılan estetik işlemin sonucunu dolaylı olarak etkilediğini belirten Karacalar, şunları söyledi:

"Sarımsak tabletleri, tarçın, ginkgo biloba, ginseng ve üzüm çekirdeği pıhtılaşma mekanizması üzerindeki etkileri nedeniyle ameliyat sırasında kanamayı arttırırken, ameliyat sonrası da doku içinde kanamaya bağlı sorunlara neden olabilmektedir. Ekinezya, genel anestezi kullanılacağı zaman karaciğeri etkileyebilir. Kava kava, melatonin, gotu kola genel anesteziklerin merkezi sistem üzerindeki etkilerini artırabilir. Kanamaya bağlı olarak hastada yaşamsal riskler artarken, bunun yanında ağrı, şişlik, morluk, doku beslenmesinin bozulması, nedbe dokusunun artması ve
yara izi gibi sorunlara da neden olabilirler. Melisa, ameliyat sırasında ve sonrasında verilen sakinleştirici ilaçların etkilerini arttırabilir."

Bunların yanında diğer bitkisel ilaçların da cerrahide henüz tam bilinmeyen zararlı etkilerinin bulunduğunun kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Karacalar, sadece bitkisel ilaçların değil düzenli kullanılan bitkisel çayların da cerrahi girişimden önce hekime bildirilmesi ve kesilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Balık yağı

Karacalar, bitkisel çay ve ilaçların yanı sıra balık yağının da ameliyat öncesi alınmasının ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade etti.

Balık yağının ciddi oranda kanama riskini arttırdığına dikkat çeken Karacalar, ameliyat öncesi balık yağının kesinlikle alınmaması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Karacalar, kullanılıyorsa doğum kontrol haplarının da mutlaka cerrahi girişimden önce hekime bildirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve çok da yardımcı olduğunu görüyorum. Öncelikle bizlerle tecrübelerini paylaşan bütün arakdaşlara teşekkürler. Bende Cumartesi günü ameliyat olucam ve işyerinden sadece 1 hafta izin alabildim. İnşallah morluklar fazla olmaz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
kızlar ben ılamur ve ada çayı içtim unların da zararı olurmu bide antibiotik aldım bırakayım mı

onlar da bitki çayı bence içme. antibiyotiği duymadım ben aspirin ve vitaminler zararlı diye biliyorum ameliyat öncesi sen yinede doktoruna danış istersen.
 

ben ameliyat sonrası buz tutmadım yüzüme çok az tuttum soğuk yaa zor geldi şişerse şişsin morarırsa morarsın nasıl olsa geçicek dedim morluk da şişlik de oldu ama 2 günde geçti sadece gözümde kanlanma oldu o yeni geçti 9 martta ameliyat olmuştum geç iyileşiyo kanlanma. hiç tasa etme bence 2-3günde geçiyo
 
ASHLE burnun çok güzel olmuş dr.un kimdi? ben de bu ay içinde ameliyat olmayı düşünüyorum ama dr.a karar veremedim henüz.
 
gecmıs olsun oncelıkle burun amelıyatı olan arkadasımıza .... benımde sol burnumda kemık varmıs bu gece uyurken zorluo burundan nefes alma zorlanıo halıyle ve ben bunu bu zamana kadar yenı ogrendım amelıyat olmam grektıgını soledılr korku var ıcımde cesaret edıpte bı amelıyat olamıorum.ama olmamlazım ılerkı yaslarımda sorun olur bende amelıyat olmusken estetıkte yaptırmak sıtıyorum ıkısıde cıksın aradan daha ıyı olur ..sızın yorumlarınızı okumak rahatlattı benı tskler.. burun cok onemlı bı organımız burun esteıgı olanlar ve memnun olanlar amelıyatlarından hastane ısmı vede doktorun ısmını yazarlarsa memnun olurum tskler sımdıeen
 

gecmıs olsun, benim 13. gunum morluklar hala gecmedi.. ama yapı olarak bazılarının 1 haftada gecıyor umarım senınkıde gecmıstır.
 
selam arkadaslar ben 13 gun once amelıyat oldum, iç dikişlerim hala erimedi. Ayrıca nefes problemım vardı benım amelıyattan sonra iyice nefes alamamaya basladım ıc kısımları hala şiş gibi. Zamanla inip nefes almaya başlarım diye düşünüyorum,bu konudaki tecrübeleriniz nasıl?
 
kızlar hepinize slm bu gün 4. günüm düşündüğüm gibi burnumdan hiç ağrı çekmedim desem yeri ama sadece nefes alamamak yutkunanamak çok zorluyor insanı oda 2 gün tamponlar çıkınca rahatlıyorsu biraz.kızlar bişy sorucam sizlere bu amelyatın 4 günündeyim daha çok mu şiştir sizce ben fdaha küçük olmasını istiyordum ama dr um falan daha sabretmen gerekiyor diyo şişlikler geçince çok bi fark oluyor mu ?
 
oyyy özgecim geçmiş olsun bak gördünmü çok kolaymış demiikaydirigubbakcemile2
buarada canım alçıdaykenki burnun ilerde oturcak olan burnun neredeyse 2 katı oluyo canım yaa.ben çok ağlamıştım ayı gibi burnum oldu diyedelikafadulden ama o alçıdaykenki burnun 3 hafta sonra neredeyse yarı yarıya inicek canm çünkü içinde kemikler kırık hep kırıntı gibi daha kemikler oturmamış içlerinde hep boşluk var.hatta parmağınla burnuna bi bastır balon gibi içi boş gibi canm.hiç merak etm o küçücük olucak:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…