Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Op.Dr.Emre İlhan ı öneririm ...bir görüş istersen...hiç memnuniyetsiz hastasıyla karşılaşmadım burada..alkisalkisalkis Barış beyin de hastaları memnunlar okuduğum kadarı ile...

kızlar burun estetiğiyle ilgili tüm sorularınızı bana sorabilirsiniz. ben ameliyat olalı elli gün oldu ve günü gününe iyileşme sürecini veya ameliyat öncesini, sonrasını herşeyi sorabilrisiniz.....

arkadaslar merhaba. ben bu sabah saat 8.30 da ameliyata girdım. hem septum deviasyon ameliyatı aynı zamandada estetik oldum. toplam 1 saat 15 dk surmuş ameliyatım. ilk çıktıgımda burun ucumda biraz sızlama vardı . kemik çıkıntısı olmadıgı için sadece torpu yapıldı. tamponlarım saat 5 te alındı ve doktorum eve gidebilecegimi söyledi. ben su anda evden yazıyorum. arkadaslar gözümüzde buyuttugumuz kadar zor bir ameliyat degil. doktoruna karar verememiş olanlar varsa aranızda okmeydanı memorıal hastanesi kbb uzmanı doç. dr. burak erdamar'ı hepinize tavsiye ederim. çok ilgili.
profesyonel bir ekibi var. aynı zamanda kendisi ögretim uyesi. ben su an memnunum alçım çıktıktan sonra size gelişmeleri bildiririm.

merhaba busrasezgin. ben bugun ameliyat oldum. burnum su an tıkalı. doktorum deniz suyu verdi. yalnız sormayı unuttum. deniz suyunu sıktıktan sonra iyice çekecekmiyim yoksa burnumu eğip dışarı akmasınımı bekleyecegim. simdiden teşekkur ederim. yeni burnunuzda hayırlı olsun.

Merhaba arkadaşlar.. :) Ben de deneyimimi paylaşayım istedim! Çocukluğumdan beri nefes alma problemi yaşıyordum. Çocukluğumda narkozdan ölüm vakaları çok olduğu için canım annecim beni ameliyat ettirmemiş! Amaaaa gelin görün ki dayanamaz hale geldim! Meğerse burnumdaki etler büyümüş, kıkırdak eğriliği varmış ve sinüslerim komple iltihap dolmuş! :S 27 Mayıs 2009'da ameliyata girdim, doktorum 2 saat süreceğini sölemişti ama 3,5 saat sürmüş! :S Burun açılınca tomografide görünenden daha fazla problem çıkmış! En kötüsü de burun kanatlarım çok yağlıymış ve en garibi burun ucumda kıkırdağım yokmuş! :S Doktorum yağı çekeyim (hem daha ince olur) derken burun ucum hooop düşmüş! :S Derken uç kısmına kıkırdak desteği yapmaya karar vermiş..!! Yani hafiften bi estetik oldu sanırım! Burnum hafiften tombişti zaten, umarım ii olmuştur kıslar yaa!! Şu an tamponlu ve üzerinde split var, çarşamba günü çıkacak.. Bakalım nolmuş burnuma?! Meraktan çatlıyorummmm!!!

başını yastığa koyup sıkman gerekiyor canım, ilk iki gün içine çekmesen iyi olur, dışarı akmasına gerek yok. yatar pozisyonda burnuna deniz suyu sık zaten kendiliğinden genizine akacaktır. çekmene gerek yok. kulak çöpleriylede(iki ucu pamuklu olan çubuklar) burnunun içindeki kan pıhtılarını temizlemen gerekir, bu nefes almanı kolaylaştırır. ilk iki gün burnun tıkalı olacak ve nefes almak biraz zor olacak. doktorum bana otrivine burun damlası vermişti. burnu iki dakika içinde açıyor ve çok rahatlatıyor. doktoruna sorup kullanabilrsin.

cnm çok tesekkur ederim. hemen yarın doktorumu arayacagım.

busrasezgin cnm sana bazı sorularım daha olacak. burnunun ucundaki dikişler ne zaman alındı ve alınırken çok agrın oldumu. benim su an yuzum çok şiş dudak ve burun arasıda. seninde sismışmıydı ve ne zaman indi. inan su an korkunç gorunuyorum sankı ben ben degilim. birde ameliyat old gunden beri uyuyamıyorum. çok uykum olmasına ragmen sabahlara kadar oturuyorum. sendede boyle olmuşmuydu. umarım sorularımla seni çok fazla sıkmamışımdır. şimdiden çok teşekkur ederim.

özlemcim mrb cnm .. ben de aynı dertten muzdaribim! :S:S gözümden uyku aksa da hiç uyuyamıyorum! bu arada dikişle ilgili olarak, ben 27'sinde ameliyat oldum, bu çarşamba alıncak dikişlerim! Bende de şişlik var, bu normalmiş doktorum öle sölüyo! Bi de benim tamponlar da hala duruyo, şu sıralar hayatım karardı diyebilirim! Keşke benim de senin gibi hemen aynı gün alınsaydı tamponlarım yaa! Neyse hepimize geçmiş olsun.. Biraz daha sabır..

of ya burun amelıyatı cok zor bır amelıyat ben 2 kez< oldum valla 4 yıl oldu,3 gun agrı ceksende genede gunler saatler hıc gecmıyor sankı ama sonuc harıka onu soyleyeyım valla.

fulıa merhaba cnm. dikişlerin alındıktan sonra bizimle nasıl alındıgını paylaşırmısın. şu an dikişlerim çok agrıdıgı için alınırken ne yaşayacagımı merak ediyorum. birde sadece burun ucundamı dikişimiz var yoksa içtede varmı. bir bilgin varmı. senin tamponlarını doktor neden bu kadar uzun bıraktı acaba. çünkü benim tanıdıgım 4 kişi benim doktorumda ameliyat oldu. onlar 1 gun hastanede kaldılar ama taburcu olmadan önce tamponları çıkarıldı. dediğin gibi biraz daha sabır. ayrıca ilginede teşekkur ederim.

of ya burun amelıyatı cok zor bır amelıyat ben 2 kez< oldum valla 4 yıl oldu,3 gun agrı ceksende genede gunler saatler hıc gecmıyor sankı ama sonuc harıka onu soyleyeyım valla.

valla benim hiç ağrım olmadı ben bile inanamadım :1closedeyes:

bendede ağrı zorluk olmadı dikiş problemide yok bende kendiliğinden düşecek eriyecekmi demişti doktor öyle birşeydi iz felan yok bende sadece yüzüm şiş inseydi bi hayırlısı ile mirmirmirmir

dikişler sadece burun ucunda oluyor. ve alınırken çok acıdığını pek söyleyemem. sadece biraz sızı oluyor. hani burundaki kılı kopardığınızda duyulan sızı gibi birşey. ayrıca benım ameliyattan sonra hiç ağrım olmadı, dikişlerim falan da ağrı yapmıyordu. tabi bu biraz da bünye meselesi. mesela benım şişlerim çok fazlaydı, kimisinde çok az oluyor. ama 15 günde hepsi geçiyor. bir on beş gün sonra da yüzün daha da iniyor.... sorularınızı bana sorabilirsiniz kızlar.....

canım tabiki sorabilirsin, seni çoook iyi anlayabiliyorum... benim dikişlerim ameliyattan bir hafta sonra alındı. biraz önceki mesajımda da dediğim gibi, alınırken hafif bir sızı oluyor, sankı burnundaki kılı çeker gibi bir acı. sonrasında doktorum burnuma bant yapıştırdı ve dört gün sonra bantları çıkarmamı söyledi ve sonrasında banyoyla harika bir rahatlığa kavuştum:))) benim yüzüm ikinmci gün o kadar şişmiştiki moralim çoook çokk bozulmuştu. boşuna bozmuşum moralimi, şişlerim 15 günde geçti ve sonrasında da geçmeye devam etti, hala da ediyor. zaten burun ameliyatında önce kaş ortası, sonra burun kemeği ve en son burun ucu, dudak arası şişleri inermiş. mesela bana elli gün olmasına ragmen ust dudağımın burunla birleştiği kısım biraz şiş, biraz sabırla o da geçecek. veeee en kötüsü uyku sorunu. nefes alamamakk ve boğazdaki ağrı benıde ilk üç gün hiç uyutmamıştı. endişelenme derim sana.sadece sabret. bir kaç gün sonra rahatlayacaksın...

cnm sana çok tesekkur ederim. bana tavsiye ettiğin otrıvıne burun spreyını doktoruma sordum. çok sıkıştıgımda kullanabilecegimi söyledi. bende bugun 1 defa kullandım. inanırmısın sanki hiç ameliyatlı degilmişim gibi super nefes alıp verdim. dikişlerin alınışı ıle ılgili söylediklerinde beni biraz olsun rahatlattı. çunku dikişlerin uzerine krem surerken çok sızlıyor. bu halde alınırsa nasıl dayanırım dıyordum. su an Allahtan sabır diliyorum hepimiz için.

otrivine harika bir sprey, o olmasaydı sabretmem mümkün olmazdı sanırım. ben her gün kullanırdım. özellikle yatmadan önce kullanırıdım. önce deniz suyuyla burnumu temizlerdim, kremimi sürüp otrıvını sıkardım. gece çok rahat uyurdum. tabıkı doktorun sana nasıl tavsiye ettiyse o şekılde kullanman önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…