Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

dikisler konusunda ben de bir sey söylemek istiyorum :) her doktorun ameliyat tarzına ve burna yaptıgı isleme göre degisiyor sanırım bu durum, mesela benmle aynı doktora ameliyat olanlardan dikis alınmamıs ama benim iki burun deligimde görünen dikislerim vardı ve doktorum onları aldı, ama icerdekiler kendisi düsecek dedi, sanırım bana yapılan islem orda dikise gerek olmayacak sekilde olsaydı benden de dikis alınmayacaktı. benden alınan dikislere gelirsek benm canım baya yandı yani yerimde zor durdum denebilir ama tabii iki dk fln sürdügü icin hemen bitiyor ve dayanılmayacak bir sey degil yani dayandıgıma göre :) yalnız benim agrı esigim de düsük sanırım yani bu kisiye göre de degisir benim cok acır senin cok acımaz yanii, ama bende acıdı biraz ama yine de katlanılmayacak bir acı degil

güzel burunlu kızlar :)
benim 2 ay oluyor ve burnumun içinde hala dikiş var, canım doktorum daha vakti var, dursunlar dedi... demek ki bir bildiği var.. burun kanatlarımdaki dikişler alınırken ise hiç bir şey hissetmedim... hiç ama hiç acımıyor, korkmayın. içinin dikişleri alınırken acıyor mu onu da perşembe günü öğrenicem çünkü muaynem var. hepinize geçmiş olsun...

busrasezgin cnm sana ve diğer arkadaslara bir sorum daha var. burnumun alt kısmında dikişlerin old yerde sanki o bolum asagı dogru duşukmuş gibi duruyor. acaba dikişler yuzunden şiş old için asagı dogru duruyor olabilirmi. çünkü benim problemim burun ucu duşukluguydu. doktorada ucu dusuk olmasın nasıl olursa olsun demiştim. tamam su an yanlar yani kanat kısımlarım kalkık ama orta kısım dikişlerin old yer resmen asagıya dogru. sizinde dikişleriniz varken ortanız duşuk gibimi duruyordu. dikişler alınınca duzeldimi. ilk kontrolüm pazartesi gunu olacak. doktoruma ancak o zaman sorabilirim. ama ben o gune kadar çatlarım. bana acil cevap yazarsanız çok mutlu olacagım.

arkadaşlar benim sadece burnumun ucundaki dikişler alınmıştı. kontrole de gittim, içeriden dikiş alınma diye bir durum söz konusu değil...

Son düzenleme:

canım bence sabret derim sana dikişlerin alınana kadar. ben ameliyattan çıktıktan sonra aynaya baktım hemen ve ne göriyim burnumun ucu o kadar kalkmışki, ----tabiri caizse domuz burnu gibi:))---- çok endişelenmiştim, çok korkmuştum. bir hafta sonra plastik alçım çıkıp dikişlerim alınınca durumun böyle olmadığını anlamıştım ve o an çok mutlu olmuştum. şuanda sanırım sende benim gibi bir endişeye kapılmışsın. senı görmeden sorduğun konu hakkında yorum yapmak bir şeyler söylemek zor. en iyisi pazartesiyi bekle ve bence endişeni de bir kenara bırak...

cnm endişelenmemek elimde degilki. burnumun ucundan o kadar takıntılıydımkı şimdide aynayı her elime alışımda direk ucuna bakıyorum. tamam ucu kalkık görünüyor. ama dikişlerimin old. yer asagıya dogru. annem dikiş yerin şiş ondan oyle gorunuyor diyor ama ben senin gibi deneyimli arkadaslardan duyarsam rahatlayacakmısım gibi geliyor. yinede dediğin gibi sakin olmaya çalışıp pazartesiyi bekleyecegim. ilgine çok tesekkur ederim cnm.

özlem76'cım bence orası sistir yani biraz sabret bence sislikler tamamen inince orasının düsük kalacagını sanmıyorum, aslında tam nereyi kasteddigini anlamadım ama iki burun deligi arasındaki kıkırdak kısımdan bahsediyorsan benim daha 20 gün oldu ameliyat olalı ama bende de orası sis gibi duruyor aslında ucu sis oldugu icinde öyle duruyor olabilir, sonucta her yanı kalkık orası düsük olmaz sanırsam

herkese slm arkadaşlar :) Özlemcim panik yapma cnm yaa arkadaşların söylediklerine katılıyorum ben de! :) Aslında benim çarş. günü tampon çıkarılacaktı ama genzime akıntı olduğu için bugün gittik. [ ben esas burun eti, kıkırdak, sinüzit ameliyatına girmiştim, kanamam çok olmuş ----tampon bu yüsden çok kaldı---- ve burun ucum düşmüş, öle olunca kıkırdak takmış doktorum, ve kanatları biraz tombik olan burnumdan yağ çekmiş.. yani estetiğe de girmiş olmuş!!! :) ] Nese.. :) Bugün tamponu çıkardı doktorum, dikişlerimi aldı [ gözümü kapatıp annemin kolunu sıktım biras o kadar , çok acımadı ]. Ama benim bi dikişim yırtılmış, çünkü tampon bana alerji yapmıştı ve sürekli hapşırıyodum! Bi ilaç ve birkaç küçük gazlı bez koydu yine, nefes yok tabi hala! Taa cumaya kadar.. Bu arada burnum gerçekten hoş olmuş! ıyi oldu, çıktı aradan o da! :)
Darısı başına özlemcim.. Sakın panik yapma, arkadaşların dediği gibi dikişte canın acımaz o kadar Burun ucun da şişliktendir, bende de var daha şişlik, içini ferah tut canım

ebru cnm evet benim bahsettiğim yer iki burun deliğimin arasındaki kıkırdak kısım yani dikişin atıldıgı yer. çünkü burun ucum kalkık. o kıkırdak kısım duşuk gibi duruyor. insallah senin dediğin gibi şişliktendir cnm içime su serptın. sagolasın.

fulıacım sagol cnm. yazdıklarınla sende benim moralimi duzeltiyorsun. sanada çok geçmiş olsun. burnunu begenmene çok sevindim. cnm cumaya birsey kalmadı. sonunda guzel gunlerin seni beklediğini dusunerek dayanmaya çalış. inşallah dediğin gibi dikişler alınırken canım çok yanmaz. arkadaslar bu arada hepinizin ilgisine çooooooooooooooook teşekkur ederim.

kızlar bır sorum olcak ben 6 haftadır amelıyat oldum fakat gozlerımın altı halen sarı ve gecmedı bıde goz kas arası benım cok şiş normalmı bakıslarım bır tuaf ucu daha az sıslık var bırde acaba yuzume lazer yapsam bısey olurmu ya bılgısı olan varmı......

canım benım morluklar 15 günde geçmişti ve sonrasında yerini sararmaya bırakmıştı. sararmalar ise bir iki haftada geçti. mutlaka geçecektir sararmalar. biraz daha bekle. şişlerin inme sırası önce kaş ortası sonra burun kemiği en sonda burun ucu ve dudak üstüdür. normaldır şişliğinin hala geçmemesi, biraz da bünye meselesi oldugu için senınkıler daha uzun sürede geçebilir. lazer sakın yaptırma şu dönemde yüzüne. çünkü burun derisi ameliyattan sonra hassaslaştığı için en az altı hafta kadar güneş gözlüğü kullanmak, en az iki ay solaryum, güneşlenmek, lazer ışığı vb yasaktır. yoksa bunlar kalıcı lekelere yol açabilir. doktorum bana uzun süre güneş ışıgına maruz kalırsan faktörlü kremlerden kullanmamı söylemişti. bu yüzden bir kaç ay lazer yaptırmazsan iyi olur....

kacakgırl cnm ben cumartesi gunu ameliyat oldum. ameliyat oldugum gun dahil olmak uzere dune kadar gözaltlerım mordu. fakat sabah baktıgımda morlukların yerinde sararmalar old gordum. morluklar geçmiş. dudagımın uzeride çok şişti. o da geçmiş. ama ben sureklı 2 saatte bir 10dk. gözlerimin uzerine, 10 dk da tum yuzume buz tutuyorum. göz kaş aramın şiş olup olmadıgını anlayamıyorum. alçım pazartesi alınacak ancak o zaman görebilecegim. bu arada göz altlarında ve yuzunde morluk olan tum arkadaslara buz tavsiye ediyorum

kızlar amelıyat sonrası ilk üç gün buz uygulaması yapmak çok faydalı. yüzünüzde morluk ve sararma varken güneş ışığında sakın çok kalmayın, yoksa kalıcı morarmalara sebep oluyor. lütfen buna dikkat edin. uzun süre dışarıda kaldığınızda ise faktörlü kremler kullanın mutlaka.....

bende buz yapıyorum herzaman ama genede sıs bıde cıldım cok yaglı benım amelıyattan sonra sıvılcede cok cıktı bıde tuylenme yaptı ondan dedım acaba lazer apılasyon yapsam bısey olurmu dıe benım ılk alcı cıktıgın kasımın ortası felaket sıstı ona nazaran gectı ama genede cok normalde kas ortasının ınmesı lazım erken ama aksıne benım burn ucum daha cabuk ınıyor sankı bu sararmalar gecmesee naparım bılmıyorum bıde bııldıgınız sıvılce ıcın ıyı bır krem varmı yada bu sararmalar ıcın krem kullanan......

canım en iyisi bu durumu doktoruna sorman bence. şişler tabiki çook normal, iki haftada buyuk oranda, 45 günde gözle görünür oranda, 3 ayda yüzde doksan oranda geçer. benım de burun derim ameliyattan sonra çoook yağlanır oldu. burun derisi normale dönmedi hala. fakat sivilcem yada tüylünmem olmadı. lazer için bekle, sakın yaptırma şu dönemde. sararmalar için bir krem kullanmana gerek yokk. sivilce için ise krem ismi söylemek doğru olmaz. doktorun tavsiye edeceği kremleri kullanmak en doğrusu. endişelenme vucut derisi morluk, sararma, yara, kesik gibi durumlara karşı yenileyici ozellıktedır. geçecektir hepsi emınım. ben sararmaları bir süre makyajla kapattım şimdi hiç birinden eser yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…