Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

merak etme canımcım ikisinide hissetmiyorsun nasılsa,açıkolacak diye telaş yapma sakın. Açıkta tabikide doktor daha iyi görüyor herşeyi ve daha iyi müdahale edebiliyor(muş) Kapalı küçük müdahale ile düzelecek burunlarda kullanılıyor daha çok.Doktor zaten hangi teknikle başarılı olacağını bilip ona göre karar veriyor.Ama inan açık teknikte açılan yer dikişler falan hiçmi hiç acımıyor. Ha birde şöyle birşey duymuştum,kapalı teknikte burun delikleri açığa oranla daha büyük oluyormuş.Kapalı teknikle olan arkadaşlar var burda onlarda yazar tecrübelerini

ben kapalı teknikle ameliyat oldum ve kücük bir müdahale degildi benmki baya koca bir kemer gitti ve burun ucu düzeltildi, kapalı teknikle oldugum icin iz fln da olmadı, acık teknikte kesi izi kalıyor, ama ben hep söylüyorum bu konu acıldıgında simdi tekrarlıyorum, doktorun teknigine karısmayın arkadaslar, o hangi teknikte daha basarılıysa sizin icin hangi teknigi uygun görüyorsa bırakın onu yapsın, bu sonucta onun el mahareti ile ilgili bir sey, siz doktorunuzu secin teknigi de kendi bilecegi is

ufuk bey açık teknikle ameliyat yapıyor..cüneyt beyle görüştüğümde isekapalı teknikle ameliyat yapıyorum dedi.daha az şişer morarırsın dedi.dikişler yaralar içerdekalıyor muş.iyileşme sürecin dahaçabuk olur dedi.ama şu da var benim burnumda hafif bi deviasyon var.burnumda nefesle ilgili pek sıkıntım yok yani.tek derdim kemer..ve tabi uç kısmın hafi ftoparlanması

cnm biliyosun ben açıkla oldum.
bana dr,açık ameliyat sonucunda revizyon(yani tekrar ameliyat olma) durumu kapalıya göre cok cok azalıyomuş,herşey açık ve net göründüğü için..kapalı teknik eskiden beri uygulanan bi teknikmiş,açık daha yeni bi teknik.cok cok hafif bi iz kalıyo ki bu beni hiç rahatsız etmedi.bana göre tek dezavantajı iyileşme sürecinin daha uzun olması kapalıya göre.

kapalıda sanki sınırlı bir düzeltme oluyor diye biliyorum?yani burun delikleri küçültülmüyor kanatlar daraltılmıyor dimi?bilen biri var mı acaba:kedi:

ben hiç biliyorum valla..bilsem zaten arkadaşlara soruyorum..kapalı teknik demek sınırlı işlem mi demek.

arkadaslar yukarıda yazdım ama okumadınız sanırım, ben kapalı oldum koca kemer gitti, koca burun deliklerim kücültüldü ve düsük burnum havaya kalktı, kapalı teknikte sadece burun deliklerinden calısılıyor ve burun kesilerek acılmıyor onun dısında her islem kapalıyla da yapılıyor

burun deliklerinin küçültüldüğünü bilmiyodum açıkçası.
burnumu yapan kendi dr umdan önce bi dr la daha görüşmüştüm,burun kanatlarında şekilsizlik var ameliyatın açık olmalı demişti çünkü.

Rinoplasti ameliyatı açık ve kapalı teknik olarak iki şekilde yapılabilir.
Kapalı teknikte bütün kesimler burun içerisinde yapılır. Cerrah içeriden çalışarak ameliyatı tamamlar. Açık teknikte ise burun ucunda 3-4mmlik bir kesim yapılarak burun ucu açılır.

ıki teknik arasındaki fark cerrahın ameliyata hâkimiyeti ile ilgili. Burun ucundan yapılan kapalı teknik daha çok bir şişenin içerisinde ameliyat yapmaya benziyor. Eğer sadece şişenin içerisinden bir şeyler çıkarmayı planlıyorsanız sorun çıkmayacaktır ama eğer içeride bir gemi maketi yapmak istiyorsanız işiniz zor. Açık teknikte cerrah burnun ön 2/3 kısmında kalan yapılarını önünde görebilir.

Hangi tekniğin daha iyi olduğu bu ameliyatı yapan doktorlar arasında hep tartışma konusudur ve bu konuda bir karar verilmiş değil.

Yukarıdaki tariflerimden anlayabileceğiniz gibi benim tercihim büyük oranda açık teknik yönünde. Bunun en önemli sebebi görmeden, körleme yapılan ve bu kadar da hata affetmeyen ince bir işin sonucunun iyi olabileceğine inancım olmaması. Zaten birçok cerrahi manevranın sadece açık teknik ile mümkün olabileceği, kapalı teknik ile hayal bile edilemeyecek düzeltmelerin açık teknik ile mümkün olduğu kapalı teknik savunucularının bile itiraz edemediği bir şey. Ben açık yapılan ameliyatlardan sonra revizyon ihtimalinin de düştüğüne inanıyorum.

Açık tekniğin en büyük handikabı burun ucunda iz bırakması. Ama bu iz, iyi yapılan bir ameliyattan sonra neredeyse belirsiz oluyor ve burnun altında kalıyor. Birçok hasta bu izi ameliyat sonrasında unutuyor.

Op.Dr.Teoman Doğan

Alıntıdır...

Açık Teknik Kapalı Teknik Arasında Fark Var Mıdır?

Rinoplasti ameliyatlarında Doç. Dr. Nazım ÇERKEŞ, hem açık hem de kapılı tekniği uygulamaktadır. Ancak hastaların önemli bir çoğunluğunda açık teknik tercih edilmektedir. Açık tercih edilmesinin nedeni direk görüş altında yapılabilmesi, kıkırdak ve kemik iskelette mevcut problemlerin çıplak gözle daha iyi tespit edilmesi ve ameliyat esnasında kesilen küçük kan damarlarının durdurulması ile daha kansız bir ameliyat yapılabilmesidir. Bu faktörler ameliyat sonrası asimetri ve komplikasyon oranlarını sıfıra yaklaştırmakta ve ameliyat sonrası şişlik ve ödemler daha az oluşmaktadır. ınce bir dikiş tekniği kullanılarak yapılan açık teknikte burun üzerinde hastaların hiç birisinde açık tekniğe bağlı bir iz göze çarpmamış ve bu izden yakınan hiçbir hasta olmamıştır.

Nazım Çerkeş

Alıntıdır

burun kanatlarının sekilsizligi nasıl oluyor tam bilemiyorum yani kesip düzeltme islemi nasıl olacak bilemem ama benm burun deliklerim kücültüldü hemde baya kücültüldü yani, aslında bu acık kapalı olayına cok takılmamak lazım bence cünkü her doktorun el mahareti ve rahat ettigi teknik ile kisiye yapılacak islemle alakalı bence, buna hasta olarak cok fazla kafa yormamak lazım bence

burun kanatlarımdaki kıkırdaklar çökük duruyodu ucu da şişik yani bi orantısızlık vardı.
açık-kapalı hem dr a hemde hastaya göre değişen bişi.
dr kapalı önerse kapalı olurdum,açık önerdi açık oldum.
bende aynen öyle düşünüyorum dr ne diyosa oa.s

kaydirigubbakcemile5

herkese merhaba...ben de 10 gün önce ankarada gazi hast de burun ameliyatı oldum.doktorum selahattin özmen.ben sağlık problemlerim dolayısıyla ameliyat oldum fakat bazı düzeltmeler de yapıldı.ilk 2 gün yüzüm çok şişti ve morardı ama bir haftanın sonunda nerdeyse tamamı geçti.bugün alçım alındı.herkes burnumun gayt güzel olduğunuz söylüyor ama bana hala çok tuhaf geliyor.şişliklerden dolayı mı bilmiyorum.ameliyat olan arkadaşlar siz de alçınız ilk açıldığında benzer duyguları yaşadınız mı

sibelcim çok normal yeni burnuna alışman ilk zamanlar zor olucak hepimiz aynı duyguları yaşadık sadece biraz bekleyeceğiz sabırla yerimseniben

yani gözüm alışmadığı için bana kötü geldiyse o zaman eski halim gerçekten daha iyiydi.surat ifadem bile değişti.umarım şişliklerden dolayıdır....
küçükaşk ne zaman inmeye başlıyor peki bu şişlikler.ben aynaya bakmak istemiyorum dünden beri

canım sen neyini beğenmedin :uhm: benim ilk açıldığında anlımdaki şişlik yüzünden gözlerim çok ayrık gelmişti ama 20.günde artık alışmıştım şişliklerde anlımdan ucuna inmişti ama benimkinde çok işlem uygulanmadı sende yapılan işlemler neydi

s.i.b.e.l benim alısmam iki ayı buldu cok normal alısmaman bu eski halin daha iyi oldugu icin degil yüzün cok sis oldugu icin, bakısların ifaden dudakların her yerin degisik yani aynı yüzde yeni burun degil, yüzün de degistigi icin sana öyle geliyor, bunlar düzelince burnunu begenmeye baslayacaksın, buradaki arkadaslar iyi bilir benim nasıl yadırgadıgımı yeni halimi

sibelcim arkadaşlarında dediği gibi alışman biraz zaman alabilir. Benim 2buçuk ay oldu hala şişliklerim var bu şişlikler 6.aya kadar sürer 1 senedede oturur şeklini almış olur canım normaldede burnumuz şişiyor biliyorsun sıcakların etkisiyle dahada şişer yüzünüzü sık sık yıkayın arkadaşlar a.s. hiç telaşlanma hepsi geçici yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…