merak etme canımcım ikisinide hissetmiyorsun nasılsa,açıkolacak diye telaş yapma sakın. Açıkta tabikide doktor daha iyi görüyor herşeyi ve daha iyi müdahale edebiliyor(muş) Kapalı küçük müdahale ile düzelecek burunlarda kullanılıyor daha çok.Doktor zaten hangi teknikle başarılı olacağını bilip ona göre karar veriyor.Ama inan açık teknikte açılan yer dikişler falan hiçmi hiç acımıyor. Ha birde şöyle birşey duymuştum,kapalı teknikte burun delikleri açığa oranla daha büyük oluyormuş.Kapalı teknikle olan arkadaşlar var burda onlarda yazar tecrübelerini
kılar bnim anlamadığım bişey var ve size sorsa....ya bu doktorların kullandığı teknik farklı farklı biliyoruz ki..mesela kapalı teknikmi daha sağlıklı açık teknikmi.??? ikisininde hem olumlu hem olumsuz yanları var?? sizler hangi tekniklerle ameliyat oldunuz ameliyat sonrasında ne gibi farklılıklar yaratıyor kullanılan teknik ben bunu acilen acilen öğrenmm gerek.bildiğim kadarıyla kapalıda daha az ödem ve morarma oluyormuş ama hata yapma oranı açık teknikten daha fazla değilmi.arkadaşlar açık yada yada kapalı teknikle olna arkadaşlar lütfen yazın..nasıl bişey bu
cnm biliyosun ben açıkla oldum.
bana dr,açık ameliyat sonucunda revizyon(yani tekrar ameliyat olma) durumu kapalıya göre cok cok azalıyomuş,herşey açık ve net göründüğü için..kapalı teknik eskiden beri uygulanan bi teknikmiş,açık daha yeni bi teknik.cok cok hafif bi iz kalıyo ki bu beni hiç rahatsız etmedi.bana göre tek dezavantajı iyileşme sürecinin daha uzun olması kapalıya göre.
kapalıda sanki sınırlı bir düzeltme oluyor diye biliyorum?yani burun delikleri küçültülmüyor kanatlar daraltılmıyor dimi?bilen biri var mı acaba:kedi:
arkadaslar yukarıda yazdım ama okumadınız sanırım, ben kapalı oldum koca kemer gitti, koca burun deliklerim kücültüldü ve düsük burnum havaya kalktı, kapalı teknikte sadece burun deliklerinden calısılıyor ve burun kesilerek acılmıyor onun dısında her islem kapalıyla da yapılıyor
burun deliklerinin küçültüldüğünü bilmiyodum açıkçası.
burnumu yapan kendi dr umdan önce bi dr la daha görüşmüştüm,burun kanatlarında şekilsizlik var ameliyatın açık olmalı demişti çünkü.
burun kanatlarının sekilsizligi nasıl oluyor tam bilemiyorum yani kesip düzeltme islemi nasıl olacak bilemem ama benm burun deliklerim kücültüldü hemde baya kücültüldü yani, aslında bu acık kapalı olayına cok takılmamak lazım bence cünkü her doktorun el mahareti ve rahat ettigi teknik ile kisiye yapılacak islemle alakalı bence, buna hasta olarak cok fazla kafa yormamak lazım bence
burun kanatlarımdaki kıkırdaklar çökük duruyodu ucu da şişik yani bi orantısızlık vardı.
açık-kapalı hem dr a hemde hastaya göre değişen bişi.
dr kapalı önerse kapalı olurdum,açık önerdi açık oldum.
bende aynen öyle düşünüyorum dr ne diyosa oa.s
doktorumun asistanını aradım
regl olman engel değil dedi
rahatladım vallahi
herkese merhaba...ben de 10 gün önce ankarada gazi hast de burun ameliyatı oldum.doktorum selahattin özmen.ben sağlık problemlerim dolayısıyla ameliyat oldum fakat bazı düzeltmeler de yapıldı.ilk 2 gün yüzüm çok şişti ve morardı ama bir haftanın sonunda nerdeyse tamamı geçti.bugün alçım alındı.herkes burnumun gayt güzel olduğunuz söylüyor ama bana hala çok tuhaf geliyor.şişliklerden dolayı mı bilmiyorum.ameliyat olan arkadaşlar siz de alçınız ilk açıldığında benzer duyguları yaşadınız mı
yani gözüm alışmadığı için bana kötü geldiyse o zaman eski halim gerçekten daha iyiydi.surat ifadem bile değişti.umarım şişliklerden dolayıdır....
küçükaşk ne zaman inmeye başlıyor peki bu şişlikler.ben aynaya bakmak istemiyorum dünden beri
yani gözüm alışmadığı için bana kötü geldiyse o zaman eski halim gerçekten daha iyiydi.surat ifadem bile değişti.umarım şişliklerden dolayıdır....
küçükaşk ne zaman inmeye başlıyor peki bu şişlikler.ben aynaya bakmak istemiyorum dünden beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?