Açık Teknik Kapalı Teknik Arasında Fark Var Mıdır?
Rinoplasti ameliyatlarında Doç. Dr. Nazım ÇERKEŞ, hem açık hem de kapılı tekniği uygulamaktadır. Ancak hastaların önemli bir çoğunluğunda açık teknik tercih edilmektedir. Açık tercih edilmesinin nedeni direk görüş altında yapılabilmesi, kıkırdak ve kemik iskelette mevcut problemlerin çıplak gözle daha iyi tespit edilmesi ve ameliyat esnasında kesilen küçük kan damarlarının durdurulması ile daha kansız bir ameliyat yapılabilmesidir. Bu faktörler ameliyat sonrası asimetri ve komplikasyon oranlarını sıfıra yaklaştırmakta ve ameliyat sonrası şişlik ve ödemler daha az oluşmaktadır. İnce bir dikiş tekniği kullanılarak yapılan açık teknikte burun üzerinde hastaların hiç birisinde açık tekniğe bağlı bir iz göze çarpmamış ve bu izden yakınan hiçbir hasta olmamıştır.
Nazım Çerkeş
Alıntıdır
herkese merhaba...ben de 10 gün önce ankarada gazi hast de burun ameliyatı oldum.doktorum selahattin özmen.ben sağlık problemlerim dolayısıyla ameliyat oldum fakat bazı düzeltmeler de yapıldı.ilk 2 gün yüzüm çok şişti ve morardı ama bir haftanın sonunda nerdeyse tamamı geçti.bugün alçım alındı.herkes burnumun gayt güzel olduğunuz söylüyor ama bana hala çok tuhaf geliyor.şişliklerden dolayı mı bilmiyorum.ameliyat olan arkadaşlar siz de alçınız ilk açıldığında benzer duyguları yaşadınız mı
selam kızlar
yarın ameliyat oluyorum
dua edin benim için olmaz mı
sabah 8de gideceğim hastaneye :sinifsinif:
umarım güzel geçer ameliyatın.korkulacak bişey yok zaten hiçbir şey hissetmiyosun.dua edicem senin için....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?