Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ben kbb uzmanına yaptırıcam ve bence özellerde yapılan ameliyattan farkı olmadığını düşünüyorum hatta kbb ciler daha iyi yapar diye tahmin ediyorum

teşekkürler .zaten diğer ameliyatlara göre daha hafif olduğunu söylemişlerdi.Ben törpületicem ve doktor sanırım hafif şekil vericek o kadar .Yani öyle 4-5 saat operasyon görmiycekmişim

ççok doğal oldU ben öyle istiyodum zaten törpüleme çok basit bi operasyo merak etme :)

gecmis olsun canim, canim acik mi oldun ameliyyat? dikis izleri felan var mi? nasil hissediyorsun kendini? kac gun sonra normal hayata dondun :) soru biaz salakca oldu kusura bakma

Kendimi gayet iyi hissediyorum ameliyat açık mı oldu kapalı mı oldu bilmiyorum doğrusu,ben herşeyi tamamen doktoruma bıraktım. burnumun iç tarafında dikiş olduğunu söyledi doktor,zamanla ipler kendiliğinden düşer dedi.. şu an hafif kilo almış gibi bir halim var ödemlerden dolayı o da çok belli olmuyor..

Eğer kendinize dert ettiyseniz burnunuzun şeklini bence mutlaka olmalısınız.. tabi iyi bir doktor çok önemli.. sizin de herşey gönlünüzce olsun :içelim:

mrb ranıp, ameliyatın ne kadar sürdü? ayrıca kendini iyi hissetmen ne kadar güzel!! sevgiler...

mrb ranıp, ameliyatın ne kadar sürdü? ayrıca kendini iyi hissetmen ne kadar güzel!! sevgiler...

iki saat sürmüş güzelim,12:30 da girdim 14:30 gibi çıkmışım ameliyattan,kendime geldiğimde odamdaydım..saat 18:00'de eve gittim,doktor istersem kalabileceğimi söyledi ben kendimi iyi hissediyordum ve o geceyi evde geçirmek istedim..

tatlım hiç korkma,bende korkak bir insanım aslında,özellikle ameliyata karar verip etrafımdakilere söyleyince sadece bir kişiden destek gördüm o da kuzenimdi,ameliyata giderken onu da götürdüm yanımda hatta moral olsun diye..
herkes ne gerek var sen böyle de güzelsin,pek belli olmuyor vs diyorlardı ama ben kendimi öyle daha güzel ve iyi hissedeceğimi biliyordum,en azından resim çekinirken profilden de çekinmekten korkmayacaktım :hooray:
iş sende bitiyor,sonuçta 4-5 gün evde yatıyorsun,yüzün gözün biraz şişiyor ama ömrünün kalan kısmında kendini daha güzel hissediyorsun.. değer bence :teytey:

valla aynı ameliyatı bende oldumm he cok memnunum ama ciddi anlamda zor bir ameliyat benimkide 4 saat kadar sürdü 1 gece yogun bakımda kaldım ve suratım buza ragmen tanınmayacak haldeydi ve yaklasık 15 gün morluk 1 ay kadar da yüzümdeki şişlikler inmedii
sonuç muhtesemmmmm ama bence olmadan önce bir kere daha düşünülmeliii:)))
bu arada sizede gecmiş olsun Allah şifa versinnn

benim bikaç sayfa önlerde burnumun fotosu var :) eğer bulamazsan "burun estetiği uzun dönem sonuçları" başlığıydı sanırsam oraya da koymuştum.. doktorumda Op. Dr. Bülent Seferoğlu.. kendisi KBBci..

Merhaba kesinlikle haklısın..Bence estetiğin en zor kısmı burun ucunun şekillendirilmesi..
Bende düşünüyorum da olmayı.en korktuğum kısım bu..çünkü sonuç facia olabiliyo..
İzmirde ameliyat olan arkdşlardanda bekliyorum bu konudaki fikirlerini...

Ben İzmirliyim özel bir hastanede 2 yıl önce ameliyat oldum.Zaten artık doğal görünümlü burunlar yapılıyor.İsteseniz de dr nuz burun ucu o derecede kalkık yapay duran bi burun yapmayacaktır.İmaj çalışması yaparken sizin istekleriniz de önemli ama dr nuzun sağlığınız için verecği kararları dinlemenizi tavsiye ederim.Yapay duran bi burun sizi rahatsız edecektir ömür boyu,çünkü insanlar konuşurken burnunuza odaklanacaktır.

Arkadaşlar bir sorum olacak size.Ben burun estetigi ameliyatımı Barış Çakır ' olmak istiyorum.Mayıs ayındada görüsmeye gidecegim.Sorum şu:Ben İstanbul' da çok uzun süre kalamıyacagım.(kalma sorununum olacak cünkü)Ameliyat sonrası tamponlar cıktıktan sonra buda sanırım 3-5 gün sonra olacak, otobüsle evime geri dönmek durumunda olacagım.Doktorlarınız yolculuk konusunda size uyarı yaptımı?Ben 3,5 saat kadar yolda olacagım cünkü.Tesekkür ederim

Ben de ameliyat sonrası ama yaklaşık bir ay sonra çok daha uzun bi yolculuğa çıkmıştım.Aynı soruyu ben de doktoruma sormuştum.Çünkü araba kullanırken bi çukura ,tümseğe denk gelsem sanki burnuma bir şey oluyormuş gibi hissediyordum.Elbette bir şey olmadı tabiki hassasiyet oluyor.Dr una bir danış ,ama bi sorun olacağını sanmıyorum.Alçılı araba kullanıyordum ben.

mrb canım, ameliyatını yeni olduğun için düşüncelerini ve yaşadıklarını çok merak ediyorum.ameliyat sonrası çok zor geçti mi, ben de nisanda olucam ama acayip korkuyorum

lirik güzel merhaba..Sen kime olmuştun ne kadara memnun musun peki?
Biraz bilgi verebilirsen bu konularda çok sevinirim. Herhangi bi sorun yaşadınmı bu 2 yıl süresince??

mrb canım, ameliyatını yeni olduğun için düşüncelerini ve yaşadıklarını çok merak ediyorum.ameliyat sonrası çok zor geçti mi, ben de nisanda olucam ama acayip korkuyorum

canım merhaba.sakın korkma.eğer gerçekten çok korkuyorsan 1 hafta ertele derim.çünkü ameliyat sonrası çok açık söyleyim sana ben tanınmaz haldeydim.tabi bu seninlede alakalı benim cildim çok hassastı.zor bir ameliyattı ve 4 saat sürmüştü.en çok tampon alınacak dikiş alınacak çok acır diye korkuyordum.ama inan hiç acı olmadı.ameliyat sonrası hiç ağrım olmadı.sadece ve sadece ilk 48 saat benim için aşırı zor oldu.biraz morardım.ama en çok özelliklede gözlerim şişti.2 gün süt ve ekmek yada çorba içtim.psikolojim bozuldu.ama en güzel yanı ne biliyormusun.yakınlarımın bana burnumun güzel olduğunu demesi.alçı var ama yine az buçuk tahmin edilebiliyor nasıl olduğu.veeee 4 gün bitince ohhh dedim.şişlerim azaldı morartı kalmadı sarılık kalmıştı bir tek.5.gün tamponlarım alındı benim.normalde hemen yada 1-2 gün sonra alınıyormuş.tamponlardan sonra çok çok hizlı bir şekilde şişlerde indi.şimdi hafif kilo almış gibiyim.ama yakıştı valla :))
birde yakın çevreni uyar derim:) benim annem o kadar soğukkanlı yaklaştıki olaya.bana belli etmedi hiç içindeki tedirginliği.ammaaan ebru dedi.sende ! millet 100 kere kırdırıyor yaptırıyor sen bir kere yaptırdın haline bak diyordu:)çünkü ben çok hassaslaşmıştım.
ailenin tepkisi falan çok önem kazanıyor.
bu arada hala alçılıyım.ama bugün sahile gittik şöle bi keyif yaptım.çıkmayalı çook olmuştu.şimdi o kadar mutluyum ki iyiki olmuş diyorum.geneldede hep diyorlar zaten:)
kafana ne kadar çok takarsan burnunla ilgili minicik şeyler bile sana kocaman geliyor.
kafana çok takma derim.dr güven eğer güvenemiyorum diyorsan olma.başka bir doktora ol.

benim bugün 11.günüm ameliyattan sonra.. :dance:

ameliyattan sonra ayılırken ve daha sonra hiç keşke olmasaydım demedim..benim de burnumda kemik vardı zaten antibiyotik ve ağrı kesici veriyor doktorun sana o yüzden çok fazla ağrı hissetmiyorsun.ben hiç pişman olmadım hatta burda yazdığım diğer mesajları da okursan iyi ki yaptırmışım diyorum..
bugün bantlarda alınıyor artık buruncuğuma kavuşacağım..şu hali bile hoşuma gidiyor :teytey:
korkulacak bir şey yok ilk bir iki gün tamponlar çıkana kadar rahatsızlık hissediyorsun o kadar

Ameliyat Olacaklara şimdiden Geçmiş Olsun Diyerek Başlayayim. Benim Tek Korkum Narkoz Almakti Ve Hakketende çok Geç Ayildim. Ameliyat Sonrasi Konan Buzlara Fazla Dayanamadiğim Için Mosmor Gözler Ve şiş Göz Kapaklariyla Bir Süre Yaşamak Zorunda Kaldim. Alçi Yüzünden Kaza Yapmiş Bir Görüntü Verdiğinden Herkez Size Aciyarak Bakiyor Ama Minibüste Yer Bulmak Kolay Oluyor Ayakta Kalmiyorsunuz. Gözlük Takanlar Için Diyebilirim Ki 6 Ay Kullanmak Yasak. Ve 6 Ay Içinde Sürekli Masajla Desteklemek Zorundasiniz. Darbelere Karşi Korumak Ve Uzun Süre Yüzükoyun Yatmamak Durumundasiniz. Eğer Herşeye Katlanabilirim Diyorsaniz özgüvenle Motivasyon Daha Sağlam Bir şekilde Hayata Devam Edebilirsiniz.

blackrose82 bu arada sen kime ameliyat olacaksın?

canım ben izmirde ufuk bilkaya olucam.benim korkum, öğretmenim ve 2 hafta izin alabilirim.yani 8 nisan da olucam, 20 nisan da dönücem orduya.bu süre bittikten sonra rahat olacak mıyım, tek endişem bu.ilk günler mutlaka sıkıntı yaşıycam ama ailem yanımda olacağı için bir şekilde atlatıcam.ama orduya dönünce yalnızım, her ne kadar arkadaşlarım ilgilense de çok zorlluk çekermiyim okulda diye korkuyorum.tatlım bu arada tanınmaz haldeydim derken ameliyattan çıkınca mı öyleydin?tekrar çook geçmiş olsun.ne kadar güzel zorlu süreci geride bıraktın.sevgiler...

canım hiç merak etme okula çok rahatlıkla dönebilirsin.profilde resmim var istersen atarım sana.11,günümde çekmişlerdi aşırı şiştim ben.hala şişlerim var ama şöyle diyim.alçı alındıktan sonra beni tanımayan insanlar asla yeni ameliyat olduğumu anlamayacaklar.bakalım cuma işe başlıcam bende tam 15 gün raporluydum.ama hiç bir belirti kalmıyor .sadece 2 kg almış gibi oluyorsun.ama o da geçici sonuçta :)
ameliyat sonrasında kesinlikle buz koydur gözlerine.ben soğuk olduğu pek koyamadım sonra oradaki hemşireler sargı bezi koydular gözüme üzerine buz koydular.o zaman hem cildinde zarar görmüyor.eve gelincede devam et buza 2-3 gün koy.zaten doktorunda der.
tanınmayacak haldeydim çünkü ben birde bayıldım alnımı küvete çarptım.5 dikiş atıldı.kesinlikle wc ye annenle git derim.benim üzerimi güyünürken tansiyonum düştü.çünkü ameliyata aç gidiyorsun.
ama şimdi gerçekten çok mutluyum.iyiki olmuşum diyorum.zorlu süreç evde tv başında geçiyor.hem keyif yapıyorsun önemli olan ilk 4 gün :) sonra ben evde temizlik de yaptım ders de çalıştım. hatta 11.günümde sahile gittim gezdim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…