Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

kızlar benım bugun 6.günüm gözaltlrm ve gözüstlerm hala çok mor ne zaman inicek bu morlukla ya çıldırmak üzereyimm yardım dinnn

çok acelecisin ama sen yaaalmaz: daha 6 gün olmuş. 10-15 günde anca hafifliyo.20 güne bişeyin kalmaz. Tabi birazda cilt ile ilgili bişey.Ama 6 günde geçmez öyle.Sabret biraz daha

Ameliyat öncesi verdikleri kağıtta ilk 45 gün yazıyordu.Ameliyattan sonra 2 ay dedi,Sonra 3,5 ay dedi Burnun şişer demişti,sonra 4,5 aydan sonra artık takmaya başla dedi,ama ben 5,5 ay sonra arada bir takmaya başladım ,ilk zamanlar hafif şişlik yapıyordu.6 ay ı geçince sürekli taktım.Şişlik gene de oluyordu yüzümde çok uzun süre kullanınca (günde 16 saat takıyorum işim gereği) (normalde doktor 10 -12 saat falan takılacağını hesaplıyor heralde)7,5 ay sonra gözlük hiç şişlik falan yapmamaya başladı.
Gelelim öbür konulara;Şu an 8 ay oldu.ilk iki ay dan sonra burnumun kemikli üst tarafı tamamen normale döndü.Ama uç tarafı hala biraz şiş ,tabi 2 a-3 ay öncekine göre daha az ,çok yavaş ilerliyor,burnum çok yağlı ve derisi kalındı benim.Tabi eğlence sektöründe çalıştığım için çok yoğun sigara dumanının için de çalışıyorum .belki iyileşmeyi yavaşlatmış olabilir.Yan tarafım da gözün altında sonradan küçük bir tümsek oluştu kemikmi etmi hala anlayamadım(4,5 ay sonra).Burun tekrar tıkanmaya başladıydı ama sonradan yavaş yavaş tekrar açıldı şu an nefes sorunu yok gibi bişey tabi sprey de kullandım.Kbb ye sordum için deki et şişiyor ondandır dedi.Bakalım nolacak.Daha önce olmuş kişiler gerçek iyileşme 2 seneyi bulur diyorlar.Kbb cide en az bir sene sonra belli olur dedi.
Gelelim şekline;Şekil alçı çıkar çıkmaz çok düzgündü ama çok şişti .Hala şekil iyi ve tamamen doğal.Kimse anlamıyor söylediğim halde,unutuyorlar bile.ılk önceleri benimde burun biraz fazla kalkıktı ama 2-2,5 ay sonra normal ölçüwsüne döndü.Doktor 1 kjaç derece düşme olur o yüzden az bişey fazla kaldırıyoz geçer demişti aynen dediği gibi oldu.Tabi yüzüme ve çeneme ve alnıma yağ enjeksiyonuda yaptılar aynı ameliyatta ,hepsi bir bütün dedi doktor gerçek ten öyleymiş ,yağın yarısından sonrası 3-4 ay sonra eriyor eski haline benziyor ,tabi o zaman anlıyorsunuz yağın önemini,sonra tekrar yağ enjeksiyonu yaptıracağım.Bende aşırı şişlik ve morluk oldu .Şişli,k geçti ama morluk hala hafif ten var.Ameliyattan öncede biraz göz altı morluğum vardı,bu kadar olmasada.Ben biraz başım fazla geriye doğru yatmıştım ilk günler hatta ameliyat olduğum gece uyumuştum bile .Tabi kan her tarafa yayılmıştı,o kanlı yerler morluğa dönüşüyor.
Ameliyat sonrası çok zor ve aşırı sabır isteyen bir süreç.Benim de doktoru herkes beğeniyor yaptığı burunlar doğal diyolar ,benimkide doğal.Benimle aynı zaman da aynı doktora ameliyat olanlar da benimki kadar şişlik ve morluk olmadı onuda ayrıca belirteyim.
öyle internette yazanlara aldanıp hemen 3 haf tada düzeleceğim diye heveslenmeyin.2 ,5 ay dan önce rahatlıyamıyorsunuz masaj dır temizliktir ,morluktur şişliktir falan.Gözlük kullananlar için tam bir işkence.Lens çıkarması takması temizlemesi ayrı bir eziyet.üstelik göz altına güneş koruyucu krem sürüyosunuz ve o gözünüze kaçıyor ,lens varsa lens i kirletiyor ve net göremiyorsunuz,araç kullanmak ayrı bir dert.Burun ucundaki serlik ve hissizlik daha yeni yeni geçmeye başladı son 2-3 haftadır.
Ameliyat sonrası kesinlik le 2 kişinin size bakması gerek ilk bi kaç gün buz falan.Bir kişi gece bir kişi gündüz için.Çorbayı pipetle zor içiyordum.Ameliyat sırasında damardan ilaçla sakinleştirici verdiler 2,5 saatin en az 1 saati uyanıktım ama hiç rahatsızlık hissetmedim,zannedersem yağ enjeksiyonu sırasında iğneler den dolayı acımaya başlayınca ilacı artırın diyordum onlarda arttırıyordu arada bir uyanıp tekrar uyuyordum falan kemiği alırken şimdi biraz sarsıntı olabilir kemeri alıyoz dedi ,o da 20 saniyeyi geçmedi ama o sırada kafam iyi olduğu için zaten dünya umrumda değildi.
Asıl zor olan dediğim gibi ameliyat sonrası.Sabır,Sabır ,sabır en öçnemli şey sabır.Şu an eskisinden daha iyi nefes alıyorum ve görüntü olarak daha iyi ,ama yüz bir bütün olduğu için sadece burun ile güzelleşilmiyor bunu herkes bilsin mükemmel diye bişey yoktur zaten ,şekil olarak memnunum,ama yağ enjeksiyonu görüntüyü burun dan daha çok değiştiriyor.Şu an ki aklım olsa bu sıkıntıyı çekmez sadece yağ enjeksiyonu yaptırırdım diyeceğim ama diyemiyorum zaten sağ tarafım nerdeyse kapalı gibiydi nefes alamıyordum eğrilik iç te daha çoktu ,mecburdum ameliyata ,madem bıçak altına yatıyom bari tam olsun mantığı ile yaklaştım.iki ameliyat aynı anda olduğu için3,250 ödedim toplamda.ama bana ilaçtı taksi otobüs parasıydı en az 4000 tl ye maloldu.ıkisi aynı anda olduğundan belkide şişlik ilk başta çok fazlaydı ayrı zamanlarda yaptırmayı tavsiye ederim.Estetik olarak bakınca önce basit yöntemlerle yüz hatlarınızı düzelttirmeyi deneyin,sonra burun ameliyatını düşünün,nasıl olsa ikiside gerekli maddi manevi bir kaybınız olmaz ama belki burun ameliyatına gerek kalmayabilir.Bazı insanlar a eğri burun bile yakışıyor yüz yapıları gereği.Hatta küçük burun sevimli gösterdiği için yüzlerin deki o kadınsı çekici ifade bile tamamen kayboluyor.(örnek ,Nil K. ve Funda A.)Eski den daha hoş tular sanki şimdi yüzleri kayboldu gibi,daha silik oldular,bilmem bana öyle gibi geliyor.

Son düzenleme:
ya benım asıl sorunum alçımla alakalı bollaştı sanırım kayıyo burnumdan arkadaşlar ameliyat olan varsa lütfen yardım edin çıkarıp atjam şimdi yoksa burnumdaaaann

canım ya bnm alçm kayıyo burnumdan bu normalmiii yaa çıkarıp atsım geliyo artık neden böyle oluyo anlamadım bugun 6.günüm

ebişim ben tuğrul marala oldum şu anlık morartılarım dışında herşey güsel sen ne zaman olmayı düşünüyosun

bollaşır zaten normal,ama sakın çıkarma.Kendin plasterle yanlardan yapıştır yavaşça.Ben öyle yapmıştım.Ama alçınla çok oynama

Merhaba,geçmiş olsun.
Ameliyatınızı kimin yaptığını öğrenebilir miyim?

buttrfly ben burnumu biraz gördm ya sankı hiç değişmemişşş kavisi yok üsttennn yaaa neden böyle anlamadım kıvrımlı diil kalkıkda diiil ya kafayı yicem bn bunlar içinmi çektim bu kadr sıkıntıyııı
ağlıcam şimdi

cnm sen benim burnumu gorsennnn eski burnum simdikinin yaninda cok kucuk kaliyor. yarin alci cikacak. cikinca biraz daha siser dediler nasil olacak cok merak ediyorum

Bu açık teknikle yapılan ameliyat ile ilgili dikiş izleri kalıyor mu diye soruldu sanırsam:)))Benim her iki delikte,burun ucunda dikiş oldu ama iz kalmadı.ıze razıydım ben,o benim için problem değil,şekli ŞEKıL olsun:S

benimki de açık olarak yapıldı. yan ve burun ucunda dikişlerim vardı. hiçbir iz yok şuan.

beni çok korkutmuşlardı, ağrı çok oluyor, 1 hafta boyunca işkence gibi falan diye. yok öyle birşey hepsi yalan. ameliyattan çıktım. birkaç saat sonra eve geldim. yarım saat arayla 15'er dakika gözüme buz torbası koydum. çok hafif bir morluk oldu gözümün oltında ve çok az bir şişlik. hiç rahatsız edici değildi. sadece ilk gece burnum baya zonkladı yine de uyudum. güzel geçti herşey. sadece ilaçlar biraz mideme dokundu o kadar.

hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi. memnun değilseniz yaptırın gitsin. ama doktorunuzu iyi seçin.

joey canım çok saol ya inselerde rahat rahat gezsem ya kapının önüne çıktığımda herkez kazamı geçirdin diyo bende kamyon çarptı diyorum
bitsn artık bu çile

joey canım çok saol ya inselerde rahat rahat gezsem ya kapının önüne çıktığımda herkez kazamı geçirdin diyo bende kamyon çarptı diyorum
bitsn artık bu çile

çok rahatsız ederse kapatıcı kullan. birazda olsa işe yarıyor. ben burnumda bant gözümde morluk bir güzel dışarda gezinmiştim. ama bende çok morluk olmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…