Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

canım o şişliktendir ya, herkesin genelde öyle duruyor ilk bir ayda. benimde öyle. sıkma canını zamanla incelip güzelleşecektir.

selam arkadaşlar cvap vren olursa çok sevinirim
cumartesi günü ameliyat oldum bugün tamponlarım alındı ama alın kısmımda ağrı var burnumda sıkışıklık hissi devam diyor yemek yerken filan tamponlu haline göe burnumda kıpırdanma daha çok oluyor zararı olurmu ki bunlar doğal mı?

gözün aydınnn..
bunlar çok normal :)
olabilecek şeyler.. hiç korkma..
geçmiş olsun..

Canım bence doktorunla konuşman daha sağlıklı olur. Bilmeyerek normal veya anormal dersek senin bu sorunu ertelemene sebep olabiliriz. Doktoruna anlat böyle böyle oluyo diye.

ben çok sakıncası olduğunu düşünmüyorum:)
çünkü burunda tampon varken burun daha derli toplu durur ancak tamponlar alındıktan sonra burun kendini biraz daha bırakır..
kıpırdanmalar çok normaldir..
benimde tamponlar alındıktan sonra ağrım olmuştu biraz..
ama için rahat etmezse doktorunla da görüşebilirsinn..

cnm cok gecmis olsun a.s. yazdiklarin normal aslinda herkes tecrube etmistir ayni seyleri buna ben de dahilim. arkadaslar da yazmis zaten sana da ben de yaziyim dedim hani iice icin rahatlasin die. ama gamzecimin dedigi gibi cok rhatsiz ediorsa bi doktoruna sormanda fayda var. ama dedigim gibi hepimizde oldu bunnar. kipirdanma benm bi sure devam etmisti kafami sag sol cevirirken fln o yuzden yavas donuordum yerimseniben dikkat et kendine cok gecmis olsun tekrar bayanssulusmile

canım çok geçmiş olsun söylediklerin normal bence kafana takma tatlım gülegüle kullan burnusunu.......

herkese merhabalar,
Burada yazılanları uzun zamandır takip ediyordum sizlerden cesaret alıp yıllardır ertelediğim ameliyatı ben de dün oldum. Deviasyon ve estetik beraber yapıldı.Şu an bunum tıkalı ağzımdan nefes alabiliyorum.bu normalmidir acaba endişelenmeye başladım burnumdan hiç nefes alamıyorum.

öncelikle geçmiş olsun..
çok çok çok normal:)
tamponlar nefes almanı engelliyor..
hatta taponlar alındıktan sonra bile bi süre tam nefes alamayacaksın şimdiden hazırlıklı ol:)
benim 2 ay oldu arada tam açılıyor burnum arada hala biraz nefes alamadığım oluyor..

Kızlar ben geldim şimdi sizler yoksunuz:) herkes ameliyatta mı ne:)

Canım seni anlıyorum..bende daha evelden oldum ameliyat..o zaman kırmışlardı kemiği artık bu ameliyatta sadece kıkırdak doku üzerindeki asimetrik ve hatalı olan kısmı yani ucunu düzeltip toparladı doktor..şu an bende baktığım zaman sanki pek müdahale olmamış gibi geliyor ama ucu oynanmış..zaten sorun ağırlık ucundaydı benim.yamuktu ve çok garip bi görüntüsü vardı..sivriydi..şimdi biraz daha toparlak oldu burun ucum.ben öyle istedim.ben sivri burunları sevmiyorum.zaten benim burun öyle kalkık felan değil.ben istemedim..bana yakışmıyordu..ikinci amelyatta özellikle boyunu ellememesini rica ettim.zaten doktorumda biraz kaldırsa burun deliklerimin çok gözükeceğini söylemişti..henüz yorum yapmamız için çok erken..benim burun çok şiş.ucu fazlaca oynandığı için ucunas dokunamıyorum bile.ama eski haline göre yinede şükrediyorum.umarım şişler inince biraz daha ufalır ucu..şimdilik baya şiş.sende merak etme ..alçı çıkalı henüz çok yeni bizim.bana bu sefer bandaj yapılmadı..çok ilginçtirki ilk ameliyatımda doktor baya uzun bi süre benni bandajlı tutmuştu.bu sefer salıverdi.ama benim tek sorunum şu an burun sırtımda yara gibi bi leke var üzeri hafifçe mor.. derim çok hassas alçı yara yapmış.kızarıklık morarıklık var..üzeride kabuk kabuk oldu..masaj yapmamı istiyor doktorum ısrarla..ve ben o bölgeye masaj yaptıkça burun kızarıyor kabuk kabuk oluyor iyice tahriş oldu..makyaj yapamıyorum yapsam cildim pul pul kalkıyor..

gmzgmz86 çok teşekkür ederim içimi rahatlattın.
1 hafta kalıcakmış tamponlar dayanıcam artık:)

ay çok zor bi durum yaa.ben ilk ameliyatımda 1 hafta neler çekmiştim birde havalar çok sıcaktı iyice basıyordu bu beni daralıyordum yerimde duramıyordum tıkanıyordum yutkundukça kulaklarımda tıkanıyordu..sanki dünyayla bağım kopmuş tüm sesler kesilmiş gibi sadece kulağımdaki çınlamayla başbaşaydım ..kaç gece sabahı zor ettiğim oldu..ama bu ikinci ameliyatımda tampon sadece 3 gün durdu..dayandım mecbur..allah kolaylık versin..

Kızlar aranızda Eskişehirde Bekir Oksay'a yada başka birine ameliyat olan birileri var mı?

Arkadaşlar dün öğlen ameliyat oldum ama hala sızıntı şeklinde kanamam var.Bu normal mi doktora ulaşamıyorum.Belki abartıyorum ama çok tedirginim şu an

Lachesis teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum.Bugün kulak çubuğunu ıslatıp içini temizledim doktor temizleyebilirsin demişti.Acaba dikişlere zarar mı verdim?Çünkü temizlediğim kabukların altından dikişler çıktı.

Canım doktoruna bi telefon aç sor istersen ben antibiotikli merhemle temizliyodum burnumun içini hem kurumayı önlüyordu hemde dikişlerin atmasına yardımcı oluyordu

normal şartlarda rahatlatıcı sprey ve antıbıotıklı krem ile burun içini temizlemen daha doğru olacaktır diye düşünüyorum..
çünkü antıbiotikli krem burun içi yaralarının iyileşmesini hızlandırdığı gibi kuruluğu da önlüyor..
sadece su iyileşmeni hızlanırmıcaktır..
ayrıca burnunun içine daha nazik davranman şart bu dönemde.. henüz çok yeni..
geçmiş olsun..

Canım çok içeri sokmayacaksın, dikişler nasıl çıktı anlamadım, doktoruna sormalısın, normalde dikişler kendini atıyor ama seninki biraz erken gibi, sen yine de doktoruna danışırsan iyi olur. Bir de su yerine arkadaşların dediği gibi krem ya da sprey vermiş olması lazım onlarla yumuşatmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…