Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

yaa kesinliklee bencede hafif kalkık olması çok daha hoş duruyo tabi acemi doktorların yaptığı domuz burunlarından bahsetmiyorum:) bu arada benim ilk gün bile yüzümde hiç morluk şişlik olmadı. Ağrım falanda olmadı herşey mükemmeldi 10 yıldır beklediğim ve cesaretsizlkten ertelediğim bu ameliyatımı bu kadar kolay atlattığm için inanılmaz mutluyum. Benm bgn 8. günüm. Senin ameliyatı kim yaptı cnm?

Teşekkür ederm tatlm:) Amin inşallah sende çok iyi bi ameliyat geçirirsn herşey istediğin gibi olur. günün falan bellimi ve kime olucağın?

Yok Canım Henuz Bellı Degıl Ama şU Sıcak Mevsımı Atlatıp Öyle olmayı dusunuyorum..sureklı arastırıuorum su sıralar selçuk öztunç a oldu bı tanıdıgım ve cok guzel bı buruna sahıp..ama bende aynısı olurmu bılmıyorum bırazcık ta şans ısı gıbı gelıyor bana

Gecmis olsun, sis olmasina ragmen sekil belli guzel olmus gule gule kullan cnm

Cok iyi gorunuyorsun daha 1 haftalik olmana ragmen, darisi bana cnm bende 19 mayista olucam insallah.

aslında şu sıralar tam zamanı. Yani daha sıcaklar da bastırmadı. Selçuk Öztunçu duymadm hiç Daha dorusu benim ameliyat sürecimde araştırdığm doktorlardan biri değildi. Ewwt şansta önemli ama bence doktor seçimi en önemlisi. Benim ilk ameliyatım resmen bi kabustu. Burnumda berbat durumdaydı, burnumun içi de nefes alamıyodum resmen. Ayrıca inanılmaz derecede morarma ve şişlik olmuştu. Ameliyattan çıktığımda ağrıdan ölüyodum ve hüngür hüngür ağlıyodum. Yüzümün halini gören annemde olduğu yere çökmüş bu kıza noolmuş diye:)

Lachesis,

Ben de 26 /5 de Yakup Avşara ameliyat olacağım. Size arkadaşlık mesajı gönderdim. Varsa fotoğraflarınızı görebilirmiyim?

Lachesis,

Ben de 26 /5 de Yakup Avşara ameliyat olacağım. Size arkadaşlık mesajı gönderdim. Varsa fotoğraflarınızı görebilirmiyim?

Kabul ettim yalnız ben Yakup Avşar'a ameliyat olmadım, Sadullah Karun'a oldum, Yakup Avşar'a ameliyat olanların resimleri iisimli bir başlık var, oradan olan arkadaşları inceleyebilirsiniz.

Merhaba,

Geçen pazartesi Fethi Orak'a Alman Hastanesi'nde ameliyat oldum.

Ameliyat öncesi beklentilerimi şöyle sıralayabilirim: Nefes alabilmek, önden kırık nedeniyle oluşmuş çarpık görüntünün düzelmesi, yandan iyi görüntü.

Fethi Bey öncelikle çok deneyimli bir doktor ve "Hırpalamıyor". Kapalı ameliyat ediyor ve sadece gerekli yeri kesiyor. Ameliyat sonrası ağrı yok! Sadece şişler var, lanet buzlar var. Bugün 5. günüm ve dün gece uyurken ameliyatlı olduğumu unuttum. Burnumdan nefes alarak uyudum.

Burnun içinde ortadaki direğin 3 mm kaydırılıp yerine getirildiğinin gördüğümde ağrımamasına çok şaşırdım :)

En baştan başlayalım;
Testler ameliyat sabahı yapıldı, bence daha önce yapılmalıydı. Ameliyat öncesi kalçadan son derece gereksiz olduğunu düşündüğüm yakıcı bir iğne yapıldı, sakinleştirici. Ben zaten sakindim, herhangi bir değişikliğe neden olmadı.
Ameliyathaneye indim, burada damar yolu açılıyor. Anestezi uzmanına boğazımı acıtmamalarını rica ettim, şu solunum aletlerini falan sokuyorlar ya. Sonra bir adam 3 tane şırıngayı boca etti, bu arada bu kadar sıvının nasıl ağrıtmadan kana karıştığını düşünüyordum. Bu uyumadan önceki son düşüncemdi :)
Aradaki karanlıktan sonra Fethi Bey'in, saçımı severek, "geçti kızım, çok güzel oldu kızım" dediğini duydum. Bu uyanırken olabilecek en güzel şeydi sanırım.
Ameliyattan sonra kusmanın rahatlatacağını duymuştum. Öyle oldu tam ayılamadan çok şiddetli bir istek olmamasına rağmen kusacağım dedim, kabı bekledim, kustum, yattım. Tatmin olmadım. Bir daha kustum. Sonra süper dedim uyumaya devam ettim. Sonra bir ara gözümü aralayıp anestezicime, çok sevimli bi bayandı, boğazımı acıtmışsınız dedim. Olacak o kadar dedi. Bu kısım sanırım tam ayılamadığım aralıktı.
Gözümü açtım. Karşımda beni ameliyathaneye indiren adam vardı, o da çok sevimliydi. Ona merhaba dedim, o da bana merhaba dedi. Çok güzel uyandım dedim, o da çok güzel uyandınız dedi. Hazır, deyip dışarı çıkardılar.
**Şu an yazarken anlıyorum ki sakinleştirici iğne herkesi sevimli görmemi sağlamış :)**
Ameliyattan çok iyiyim, çok iyiyim diye tekrarlayarak çıktım.

Odama çıkarken, asansörde, bu ameliyatı olmayı düşünen bir kıza mutlaka olması gerektiğini söyledim. Bundan sonra odamda yattığım, sürekli konuştuğum ve emirler yağdırdığım kısım var. Burayı geçelim.

İlk gün sürekli buz koyuyorsunuz, ilk gün size bu pek rahatsız edici gelmiyor. Buzu koyup uyuyun bence. Buz 1 saat kalıyor, isterseniz 15 dk. ara verip tekrar koyuyorsunuz. Bu durum sabaha kadar devam ediyor. Benim ilk gün gündüz bir kere çok sızım oldu. Burnumun ucu sızladı, ağrı kesici istedim. Bunun sadece bir kere olması buzu koyarken burnun ucuna denk geldiğinden olduğunu düşündürdü. Yoksa tekrarlardı.

Ertesi sabah erken saatte Fethi Bey geldi, tamponları aldı. Bu tamponlar can sıkıcı şeyler. Ameliyat öncesinde alınırken acıyacağından endişeleniyordum ama alınacağına öyle sevindim ki endişelenmeyi unuttum. Acımıyor, ama garip bir his veriyor.

Alman Hastanesi, harika deniz manzaralı geniş ferah odalarına rağmen, hasta bakımında yeterli değil. Gece koca bir kata tek bir hemşire bakıyordu. Bazen buzu değiştirmek için hemşireyi bulamayıp beklediğimiz oldu.

Eve geldim, 2. gün 2 saatte bir 15 dakika, 3. gün 3 saatte bir 10 dakika buz uyguladık. Evdeki buz uygulamalarından çok rahatsız oldum. Şişler de 2. gün başladı ve ancak 5. gün rahatlayabildim. Biraz sıcak bile çok rahatsız etti, ameliyat sonrası serin bir ortamda olacağınızdan emin olun!

Evdeyken parol kullandım, ağrı kesici. Kullanmamam için bir neden göremedim. Hafif de olsa ağrıya gerek yok. Bugün kullanmıyorum.

Nefes kısmından memnunum, görüntüyü henüz bilemiyorum çünkü alçı var. Ortaya çıkınca öncesini, sonrasını ve ameliyat günü resimlerini paylaşırım.

Okuyana madalya veriyorum, çok uzun :)

Lachesis,

Bi yakup avşar hastası daha bbuldumm hayırlı olsunnn ve geçmiş olsunn tasarım yaptınızmı yakup beyle bende yakından takip ediyorumm revizyon düşünüyorum kendisinede hee birde nefes problemin varmı yoksa sadece görüntü olarakmı rahatsızsın burnundan???

Geçmiş olsun aslirich, inşallah istediğin gibi olur, ve rahat rahat nefes alırsın.

Teşekkür ederim. Nefes alma kısmı çözülmüş görülüyor. Nefes alırken hafif sızlasa da iki taraftan da alabilmenin tadını çıkarıyorum. Sırada görüntü var, en büyük endişem burnun sağa ya da sola bakması :) Pazartesi alçı çıkınca belli olur sanırım.

Geçmiş olsun sen kime ameliyat oldun

tamamını okudum:) bende alman hastanesinden çok memnun kaldım falan yazacağını düşünüyordum, şaşırdım. aynı süreci bende yaşaadım ama memnuniyetlerim daha fazlaydı:)

Çk geçmiş olsun...

yarın burnumdaki şu koca alçıdan kurtuluyoruuummm!hihoyyyt bikaç gün de bandaj kalıcak, galiba bandajla işe başlıycam ama zaten ameliyatımı bilmeyen yoku napayım görsünler:umursamaz: makyaj yaptım güzelce giyindim çıktım annemi yolcu ettim bugün artık dışları da çıktım insanların bakışlarına aldırış etmeden yüzümün şişliği de çok az kaldı yavaş yavaş toparlıyorum kendimi

Ay cnm benim benim ya gecmis olsun, kiz ne guzel yazmissin oyle valla kesintisiz sonuna kadar okudum:)) bunun devamini isteriz haa, ve resimlerini de merak etmiyorum degil:)) Insallah hersey istedigin gibi gelisir cnm tekrar gecmis olsun

Sevindim toparlanmana, evet tahmin edebiliyorum o insanlarin bakislarini bende napim mecburen cikcam herhalde otel odasinda cok fazla kapali kalmayi dusunmuyorum eger mumkun olursa tabiki:) hazir istanbula gelmisim biraz gezmeden olur mu degil mi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…