Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Selamlar,

Burnumun alçısı açıldı pazartesi günü. Çok beğendim. Alna yakın kısım şiş hala, masaj verdi, her gün sabah akşam yapıyorum ama sanki daha çok şişti :S

Bu şişi hızlı indirmek için krem, buz gibi bir şeyler uygulayan ve sonuç alan var mı?

arkadaşlar ben 1.5 ay önce memorıal hastanesinde şişlide ameliyat oldum.ameliyatımı barış çakır yaptı.başka bi doktor hiç araştırmadım başkası yapsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama ameliyat sonrası hiç agrım olmadı morarma hiç olmadı sadece antibiyotik kullandım 10 gün. onun dışında ameliyattan çıkınca 1 saat sonra yemegimi yedim gezdim.burnumda hiç bişey hissetmedim.ertesi günde taburcu olurken tanponum çıktı.şu anda çok memnunum aslında daha küçük ve kalkık istiyordum ama burnum çok kemiksiz fazla etli oldugu için ancak bukadar küçüldü.ama şimdiki halide güzel ve dogal kimse anlamıyor dışardan.

Selam Canım Selcuk Bey Ameliyatı Hangi Hastahanede Yapıyor

özel muayenehanesinde yapıyor, lokal+ hafif sedasyon anestezisi ile, devlette de haydarpaşa numune de yapıyor, ister genel, ister lokal+ sedasyon anestezisi, ben genel olmadım ama genel kadar güzel uyudum çok rahattı.

bugün bandaj çıktı, bandajlı halinden biraz daha şiş. öyle ucu değil de yanları şiş sanki, bir de üzeri yara bere biraz sivilce olmuş, biraz toparlasın koyucam tekrar resim, bütün arkadaşlarım bu halini bile beğendi...bayanssulusmile

peki ne kadar aldı ameliyat için ?

eski burnumn fotolarını koydum

fotolarına bir daha baktım da, benim de böyle şiş ve biraz kalkık şuan, ama içini rahatlatayım, ameliyat bitminde daha burun şişmeden ve alçı konmadan yanii gerçek halini görmüş arkadaşlarım, ''kesinlikle bu haliden çok daha küçük ve doğaldı, şuan şiş oldduğu için böyle'' diyorlar, doktorum da aynısını söyledi. gerçi bu haliyle bile acaip değiştim, seninkide eskisine göre şuan bile çok güzell

Naci beyde ateli takmadan önce benim resmimi çekmiş ve anneme babama arkadaşlarıma göstermiş (Bu arada ben ameliyattayken 15 den fazla kişi beni bekliyodu:)) narkozdan uyandığımda herkes bi ağızdan resmini gördük çok güzeldi faaln dedi. Aslında göstermeseydi daha iyi olucaktı galiba. Çünkü herkes öyle diyince bende doğal olarak yüksek beklenti içine girdim ve gaza geldim galiba. ameliyattan önce de o kadar şartlamıştım kendimi. Aslında başka bi zaman olsa bu kadar kendimi üzmezdim. Naci beye çok güveniyorum çünkü. Önden görünen eğriliği falan düzeltir kesin en iyi şekilde. Ama temmuzun başında düğünüm var. Fotolarda burnum iyi çıkmıcak

Arkadaslar oncelikle ben sizden yardim istiyorum, destek istiyorum yada bir akil fikir verin oda kafi... Bende burun ameliyati olmak isteyenlerdenim.AmA cevrendeki insanlar beni cok tersliyor ve burun ameliyati olmama destek cikmiyorlar. Esim istemiyor , gereksiz para israfi diyor...onun parasiyla araba aliriz diyor. beni araba borcuna sokmaya niyetli. bense belki bencillik ama hayir araba borcu fln odemek istemiyorum.kendim icin biseyler yapmak istiyorum.Hayatimi ne zamana kadar erteleyebilirim.

Annem ise hemsire olmasina karsi estetik ameliyatlara cok karsi kaza veya yanik degilse... birde fazldan 2000-3000 dolar oraya verdigimi duysa herhalde parayi sokaktan topladin herhalde sacmaya basladin diye soylenir.Sosyetik oldugumu veya sonradan gorme oldugumu fln dusunur buyuk ihtimalle.

Esime eger izin vermezse onun haberi olmadan yaptiracagimi ama esim oldugunu boyle bir degisikligi ona danismadan yapmanin haksizlik oldugunu soyledim. Anneme ise burnumda kemik var onu aldircam istanbula gidicem yazin geldigimde 1 hafta orda kalip doktor arastiricam dedim.,Oda simdi tutturdu yok biz burda doktor bakariz hatta maliyetinze yaptiririz diye tututrdu. oysaki burnumda bir saglik problemi yok.Surekli ben kendim hallederim veya Istanbulda cok iyi doktorlar varmis oraya bakicam diyorum.

Burnumu begenmiyorum ve yaptirmayi cok ama cok istiyorum ihtiyacimda var,Hayata bir kez geliyor insan ve ben gerek annem gerkse esim konusunda boylesine kisitlanmaktan cok biktim. ne yapmaliyim. Kendi parami kendim kazaniyorum yaptircak mali gucumde var ama gelgelelim ki elim kolum bagli.... ne zamana kadar hayatimi boyle erteleyecegim???Arkadaslarim bile alayli yaklasti aa ne var burnunda fln diyorlar.... ne gerek var diyenler ...kimseden destek alamadim.Bu estetik bu kadar lux duran birsey mi ki yada herkes yaptiramiyor mu ki boyle tepkiler aliyorum.

Ne yapmaliyim? Anneme yalanda soyledim hic kimsenin haberi olmadan tek basima .yaptirsam mi ki.. Ailem annem babam arkadaslarim esim hastaneye geldi diyen arkadaslari gordukce icim cizzz ediyor. oyle yanliz kaldim ki ve oyle cok ameliyati istiyorum ki anlatamam. onerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

Merhaba,

Durumunu anlıyorum benim eşim de istemiyordu. Öncelikle sen kararlı olmalısın ve hiç unutma bu senin hayatın, eşinle sadece paylaşıyorsun. Kimse kimsenin sahibi değil, annen bile değil.
Çocuk var mı? Araba lazım mı? Yaz vakti ameliyat çok zor olabilir, Kasım'da falan olup o zamana kadar para saklamanı öneririm. Araba lazım değilse atlatmaya çalış. Borca girmek köleliktir eğer kenarda para yoksa araba alma.
Kararlı olman en önemli şey, yaptırsam mı deme yaptırıyorum de. Yaptırsam mı dersen herkes yorumunu belirtir ve yaptırınca da dinlemediğin için üzülürler. Bence önce anneni ayarla.

canim cok haklisin Arabamiz var ama esim yeni araba almak istiyor ... ona gore bosa para gibi geliyor estetige harcanan para... Bizim ailemizde estetik yaptirmis kimsede yok kime soylesem gulecekler bana.. Annem zaten yanik veya yara degilse cok cok karsi bu ameliyatlara... erkekleri bilmez misin iste... ihtiyacimiz evet yeni arabaya var ama ... bende ona diyorum esime benim ameliyat paramla sen zaten araba alamazsin diyorum. on odemesini yaparim diyor.. Ben zaten yaptiricam... su hayatta korkumdan istedigimi yaptiramiyorum. Bende esime aynini dedim sen yanimda olcagina beni engelliyorsun hayata bir kere geliniyor boyle olmaz ben kararliyim dedim. Kimseye haber vermeden yaptirmakta zoruma gidiyor hastanede yanimda duracak bir insanim bile yok(( birde burun bu er gec anlicaklar yaptirdigimi... Ben kararliyim yaptiricam ama kendime ait bir kararim icin boyle herkesle anlasamamk beni cok uzuyor. Kizlar esini ikna eden bayanlar nasil yapti ben konuyu actikca kapat su konuyu ltf diyor...

Bu arada cocugum yok canim yaz vakti ameliyatin zorlugundan bahsetmissin acarmisin bana biraz?? Ben agustos ile -eylul arasi 1 ay Turkiyeye gelicem o zaman dusunuyordum... Belkide bu sefer geldigimde arastirmasini yapar kisa dogru yaptiririm.... valla icim karariyo dusundukce Allah yardimcin olsun.. Allahin gucunede gitmesin artik gunah diyenler bile oldu cunku..estetik hakkinda.

Son düzenleme:
bu senin hayatın, benim de annem de eşim de istemiyordu, eşim sonunda e yaptır da konu kapansın artık sıkıldım dedi, yani sırf mecburiyettten kabul etti, ama şimdi çok beğeniyor kıskançlıkla karışık bir hayranlıkla bana bakıyor bayanssulusmile ama bişey çok önemli ameliyat yalnız olmaz, özellikle annen mutlaka yanında olsun insan desteğe ihtiyaç duyuyor. en basiti bandaj çıkana kadar saçını yıkayacak biri lazım duş alırsın ama eğilemeyeceğinden bandajı ıslatmadan kendi kendine saç yıkaman imkansız, bunlar basit gibi gelebilir ama yalnız kaldığında morluklar, şişlikler, bikaç gün nefes alamamak ta buna eklenince gerçekten bunalabilirsin, eşinle de annele de net karar verdiğini belirten bir konuşma yap ve isityorsan ameliyat ol..

Canim kesinlikle ameliyat olucam , olmayi istiyorum hergun dusunuyorum bunun hakkinda.. AmA yapmamam gereken bisi yaptim YALAN SOYLEDIM. cunku anneme acamiyorum konuyu. evli barkli kadinim hayir der bana eminim. Esimi eninde sonunda ikna edicem etmesine... ama annem maalesef birde yalandan nefret eder burnumda sorun var dedim korkudan... karnima agrilar giriyo kizlar yalan ne zor bisimis

canım 4.5 a oldum ameliyatımı ama gerçekten tavsiye ederim doktorum çok ilgilendi yani onun güveni ve bilgisi insanı rahatlatıyor.olmadan önce randevu alıp görüşürsün bi ne demek istedigimi anlarsın.yani bende morarma bile olmadı hiç agrı olmadı.

iyimis benim ayirdigim butcede 2000 -3000 dolar arsiydui zaten... 3000 ayrsam tam guzel bir yere olabilirim sanirim. doktorun neydi canim. Sadullah karun beylede gorusucem. Malum bu olayda yapayanlizim anlasilan bana iyi bir doktor gerekiyor.

canım benimde eşem çok karşıydı inşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın zarzor ikna ettim sonra bir sürü burnumda sorun oldu revizyon oldum buarada tabi eşim hep ben sana yaptırma demiştim demiştim bin kere söyledi ,sonra revizyondan sonra sonuç yine hüsran şimdi yarın tekrar baska bi doktorla görüsücem eşim benimle gelecek ama artık bıktığını söylüyor ve ben dayanamıyorum.benim suçummu 2 kez basarısız olunduysa ben napayım bunları bilsem o doktora gidermiydim hiç. ama sen iyi bi doktor seçersen bunları yaşamazsın canım. sadullah bey ii gerçekten hayırlısı olsun senin için.

tatlımgeçmiş olsun...Esraberen oldu Sadullah Bey'e çok mutsuz. Revizyon için ne kadar bekledin sen? Onunda beklemesi gerekiyor sanırım. Daha çok yeni zaten operasyon.

canım ben sadullah beye gitmeyeceğim zaten ama ilk ameliyatlar için iyi burun yapabilen bir doktor diye duymustum ve birçok arkadaşımızında fotosunu görmüştüm çok güzeldi,ama esraberen için çok üzüldüm duymamıstım umarım düzelir şikayetleri azalır.benim revizyon olalı 5.5 ay oldu revizyon konusunda usta bi isme gitmek istiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…