Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ben korktum simdi... sadullah beyin yaptigi burunlari gordum cok guzel gozukuyorlar....Benim revizyon degil ilk ameliyatim olacak. BEN o bayanlari gorunce sadullah bey olabilir diye dusunmustum.. naci celikte aklimdaki isimlerden ama sanirim benim butceyi asabilir, Benim maksimum 4 bucuk milyar butcem cunku ABD den Turkiyeye gelicem 1000-1300 dolar da ucak parasi vericem bunuda dusunerek hareket etmek zorundayim maalesef...

sizde Sadullah bye kotu bir secimmi hem uygun hem yaptigi burunlari begendim ama dediginiz arkadasin neden oyle olmus ya aklima takildi simdi

Cnm naci bey bütçeni aşmaz. Bi görüş derim, çok iyi doktordur.

selam kızlar bende 4 yıl önce yaptırdım burnumu .sağlıklı nefes alamıyordum ama şekil olarakta memnun değildim.mete aksu ve bı kbb uzmanı yaptı burnumu.mete beyden çok memnun kaldım hem insan olarak hem de hekim olarak çok iyi bir insan.iyice araştırmak lazım tabii herkese kolay gelsin.

Bende Taner Korkut beye yaptirdim ve gayet memnunum insan yeniden dogmus gibi oluyor, ameliyattan korkan arkadaslarim hic korkmasin sonuc harika.

slm kizlar benim bi sorum olcak estetik ameliyati olanlar ve sigarayi birakamayanlara özellikle.
ben sigarayi birakmam lazim ama birakamiyorum günde bi paketi geciyo benim gibi birakamayip ona ragmen ameliyat olan varmi varsa nasil gecti cokmu sorun yasaniyo lütfen beni aydinlatin zaten korkum büyük ameliyattan bide sigara birakamamam beni dahada bi korkutuyo

merhabalar.bahadır imere ameliyat olan arkadaş ameliyatınız için bahadır bey size bir tasarım resmi çizdimi acaba.ilk ameliyatınızmıydı konuyla ilgili beni bilgilendirirmisiniz.benim revizyon olmam gerekiyor .şuan dr araştırıyorum.yardıcı olursan sevinirim

bende bunu çok merak ediyorum canım bakalım varmı sigara içip ameliyat olan acaba?

12 Mayıs tarihinde genel anestezi ile açık ameliyat oldum, 2 saat 45 dakika sürdü. Burun etlerimde büyüme vardı, onlar yakıldı. Burum kemiğim de eğrilik, kırık ve incelik vardı onlar düzeltildi, biraz da ucu toparlandı. Aynı zamanda sinüslerim de temizlendi. Ayıldığımda hafif bir baş ağrısı hissettim o kadar, tamamen kendime geldiğimde ömrüm boyunca hiç almadığım kadar soluk alıyordum bandajlara rağmen... Annem 15 dakika aralıklarla 10 dakikalık periyodlar halinde buz koyuyordu gözlerime, bu işleme 4-5 gün ara ara devam ettik. Göz kapaklarım da kızarıklık, göz altlarım da çok az kahverengilikler oluştu o kadar, şişlik ise sadece ikinci günün gecesi göz çevremde oluştu ama ertesi gün onlar da geçti, daha sonra yanaklarım şişti ama onlarda çok geçmeden indi. 6. günün sonunda tamponlar, dikişler ve alçı alındı. Bu işlemler esnasında çok korkmuştum ama hiç acı çekmedim, özellikle tamponlar silikon olduğu için çok ama çok rahat çıktılar. Bugün 9. günüm, gözaltlarım da geçmeye yakın belirsizce çok az sarılık var, burun kanatlarım yumuşadı, burnumun ucu ise hala şiş ama tabi daha önceki günlere göre daha iyi... Burnumdaki bant olmasa ameliyat olduğumu başkalarının anlaması imkansız... Şekli konusunda da ifade etmem gerekirse, önceki burnuma göre tabiki çok çok iyi, herşeyden önce düzgün, muntazam... üstelik son derece doğal bir görünüme sahip ama yine de çok yeni tabi, zaman geçtikçe ne düzeyde bir farklılaşma olur bilemiyorum.
Hastaneden taburcu olduktan sonra alçım alınana kadar, çoğu zamanımı en az iki yastıkla, sırt üstü yatarak geçirdim. Tamamen yumuşak ve sulu gıdalarla beslendim, baş hareketlerime, attığım adımlara dahi dikkat ettim. Kafamı vücudumla çevirdim, adımlarımı yumuşak attım. En ufak mimiklerde bile bulunmamaya özen gösterdim, hapşırmak zorunda kaldığımda ağzımdam hapşırdım.
Şu anda çoğu zamanımı ayakta geçirsem ve çok rahat olsam da yine de dikkat ediyorum. Herşeyi dikkatli ve yumuşak yapıyorum, burnumu bile çekmekten mümkün olduğunca sakınıyorum, hala daha çok sert gıdaları tüketmiyorum, yiyecekleri küçük parçalar halinde tüketiyorum. Başımı çok öne ya da arkaya yatırmamaya özen gösteriyorum, hala sırtüstü ve iki yastıkla uyuyorum ki buna uzun süre devam etmeyi düşünüyorum. Doktorumun gösterdiği şekilde aklıma geldikçe masaj yapıyorum burnuma, yanlara doğru ve tepeden ucuna doğru... Bu masaj hem ödemin dağılmasında hem de burnun şekli konusunda yardımcı olurmuş, ben ilaveten ucuna da masaj yapıyorum daha iyi ve daha kısa sürede toparlaması için...
İlk günlerde herkesin yaşadığı genel tereddütleri ben de yaşadım ama geçen süreye bakınca bu kadar kısa sürede bu denli toparlanabileceğimi tahmin etmemiştim. Yapıya göre değişse de insanın ne kadar dikkat ettiği de etkili diye düşünüyorum. Doktorum sadece birkaç ikaz da bulunmuştu, onun dışında kendim araştırarak, sorarak öğrenmeye çalıştım. Yine de şu ana kadar doktorumdan oldukça memnunum, çünkü bir plastik cerrahı olmasına rağmen aynı zamanda bir KBB doktoru gibi de ilgilendi... daha önce görüştüğüm plastik cerrahlar sadece burnumun görüntüsüyle ilgilenirken şu anki doktorum fonksiyonlarıyla da ilgilendi ve ben bu sayede aslında alerjilerim olduğunu, konuşmamın daha çok burnumdan olduğunu ve yok sanırken aslında nefes sorunumun da olduğunu öğrendim... Benden sinüs filmi isteyerek sinüslerime dahi baktı, ameliyattan önce 1.5 ay sinüslerimin dağılması için ilaç tedavisi uyguladı, onun sayesinde burun akıntılarımdan da selpak kullanmaktan da kurtuldum. Alçımı aldığında bile alerji spreyime devam etmemi söyledi ve alerjiden dolayı burun etlerimin büyümemesi için ilaç yazdı... Ameliyattan sonra anneme de burnumun çok uğraştırdığını ama herşeyin yolunda giderek burnumu çok iyi toparladığını söylemiş, bana da daha sonra tüm fonksiyonların maksimum seviyede olacak şekilde yaptık ameliyatını diye de söylemişti.
Böyle bir ameliyat insanı başlarda duygusal ve psikolojik olarak etkilese de zaman geçtikçe alışıyor... Şeklinden de gayet memnunum ama inanın fonksiyomlarım o kadar iyi ki özellikle bu anlamda doktoruma minnettarım.
Ayrıca dün saç imajımı da değiştirdim, bu değişiklikle birlikte herşeyin daha da iyi ve güzel olacağını temenni ediyorum ; )
Burada yazılanları okuduğumda yaşanılan kafa karışıklığını, duygusal karmaşayı çok iyi anlıyorum ama belki birileri kendini iyi hisseder diye ben de tecrübemi paylaşmak istedim.
Herşey herkesin gönlünce olur umarım.

çok geçmiş olsun cnm inşallah senınde herşey gönlünce olur zor bi süreçten geçmişsin sonu cok cok guzel olur inş :) doktorun kimdi?

Merhaba

Daha öncede yazmıştım haziran ayında ameliyat olmayı düşünüyorum fakat onun öncesinde bazı takıldığım noktalar var yardımcı olursanız çok sevinirim
ameliyat sonrası tamponlar ne kadar süre burunda kalıyor?
ağrı ne kadar sürüyor ameliyat sonrası?
nekdar süre yatak istiharati gerekiyor?
ameliyat olduktan sonra; ne kadar süre sonra işe başlayabilirim diye düşünüyorum işin içinden çıkamadım tecrübelerinizi paylaşırsanız çoook sevinirim....

merhaba Luki

bende deli gibi doktor araştırıyorum acaba doktorunun ameliyat tekniği nasıl?doğal mı yaptı?resim yükleyecekmisin eğer resim yüklersen çok sevinirim...
çok geçmiş olsun bu arada...

selam arkadaslar ben almanyadan yaziyorum yazin türkiyeye gelicegim yasim 18.hep bu zamani bekledim amleyiat icin zor nefes aliyorumda.ama acayip korkuyorum yani tecrübelerinizi anlatmissnz ama ben yinede korkuyorum.nefes problemi var kemik hafif büyük birde yamukluk var.ama ya kötü olursa ya komik olursa yanlis islém olursa diye analdolu yakasinda özellikle sultanbeyli kartal pendik taraflarinda doktor bilen varmi ya acayip korkuyorum ama olmakta istiyorum cünkü cok komik duruyo artik burnum. bide genclik olunca luki lütfen amelyiat öncesi ve sonrasi fotlarini paylasrimisin merak ettim BIRI BENI TESELLI ETSIN ISTEDIGIM BILGILERI SÖLESIN:S

Geçmiş olsun,ben de kayseride ameliyat olmayı düşünüyorum ama doktor konusunda bir fikrim yok,bilginiz varsa yardımcı olur musunuz,kayseride kime gitmeliyim....

canim bende pendikte oturuyordum evlenmeden once.bende burun icin arastirma yapiyorum.bize en yakin kadikoyde emre ilhan var.forumda okuduysan cok memnun herkes.4500 tl dedi. yaklasik 2500 euro

ben 12 eylülde izmirde cem karas bey e yaptırmıştım burun ameliyatımı burnum dışardan bakıldığında o kadar kötü değildi ama kıkırdak da eğrileşme nefes alıp vermekte zorluk yaşıyordum neredeyse sol taraftan hiç nefes alamıyordum ameliyatım saat 2 de oldu tabi baya bi heyecan oluyo mavi renkte bi ameliyat önlüğü getirdiler içinizde sadece külot olucak südyen yasak oje kesinlikle olmıcak ameliyatı genel anesteziyle yaptırmanızı öneririm oldu bittiye geliyor :) asıl nokta ameliyattan sonrası gözümü açtığımda daha doğrusu açamıyosunuz vahim bişi :) yarım yamalak narkozun etkiside bunda etki tabi başınız ağrır biraz biraz ben ameliyat günü taburcu edilmiştim alçı ve tamponlardan yemek yiyemiyorsunuz şişlikleriniz 2. 3. gün daha da artıyor daha sonrasında azalma oluyor birde ben ıtp hastası olduğum için daha çok şişlik ve morluğum olmuştu ayriyettende daha yavaş geçmişti morluklar ama normal bi insanda 1 hafta içinde yada 10 gün morluklar şişlikler geçer diye düşünüyorum ama burnunuzun tam şeklini alması 6 ay la 1 sene arası şuan bile dokunduğumda ucunda sertlik olduğunu hissedebiliyorum :) nitekim herşeye değer arkadaşlar çünkü inannın tanıyan tanımayan herkes çok beğendi bende yabancılık çekmedim ve daha iyi nefes alıyorum tıkanmıyor burnum hiç bişekilde ama şunu söyleyebilirimki eğer ciddi sağlık sorununuz yoksa yaptırmayın çok uzun yazdım sanırım ama son bi kaç bişi daha söylemessem çatlarım :) benim en büyük şikayetim burnunuzda tampon ve alçı olduğundan ağızdan nefes alıyosunuz ve bence en kötü tarafıda bu sürekli kuruyor dudaklarınız ben bundan çok şikayetçiydim birde bazen koku almada zorluk yaşadığımı düşünüyorum ama korkmayın karar verin iyi bir doktor bulun gidin olun mutluyum:)

yeni foto ekledim, burnum hala şiş, özellikle ucu, aylar içinde inecekmiş.23 gün oldu, ama şiş haliyle bile eskisinden çok daha güzel bir ifade kattı yüzüme, iyi ki ameliyat olmuşumm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…