Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

3. güne kadar morarma ve şişme artarak gidiyor. Ama sonrasında inanılmaz hızla iniyor...
Birazcık sabır ve dr. dediklerini yapmak yeterli..Pişman olacağını sanmıyorum..Alçı alınınca iyiki oldum diyeceksin..:)

ne güzel ya,senin adına çok sevindim..arasıra buz koyuyorum ama pek bir faydası olmuyor sanki,hiç indiğini görmedim aksine gittikçe dahada şişiyor,heran burnum ani bir harekette düşecekmiş gibi hissediyorum:S bide sana birsey sorcam,dikişlerin alındığında çok acıyormu,yada alçılar falan çıkarıldığında??

Her burun ameliyatı kendine has özellikler içeriyordur mutlaka ama...Bana hastanede kaldığım müddetçe 20 dk buzlu 20 dk buzsuz duracak şekilde buz uygulaması yapıldı..Refakatçim 24 saat hiç uyumuyarak yaptı.2. ve 3. günde yakınlarım aynı hassasiyeti gösterdi.....Evet bende morardım şiştim ama kesinlikle çok kötü değildim..Ve aynı tarihlerde ameliyat olanlardan iyiydim.... bunda sanırım dr. umun becerisinin yanısıra bizim ameliyat sonrası bakımlara uymamız da etkili oldu...
mesela ödem giderici bir ilaç ve antibiyotik verilmişti...Onları gayet düzenli kullandım...
Dr.umun tavsiyesiyle 1 şişe serum almıştım...Onu şırıngaya çekip iğnesini çıkardıktan sonra burnuma sıkıyordum...Kulak pamuğuyla ve gazlı bezce hafifçe burun içimi temizledim.Kanama ilk 2 gün hafifte olsa oldu ama bahsettiğim uygulamardanmıdır bilmiyorum çokda sıkıntılı değildim...Hatta ben yemek yerken yakınlarım dikkat et dikişlerin patlayacak diye endişeleniyordu....
Bence mutlaka dr. unuzu arayın ve sıkıntılarınızı anlatıp öneri vermesini isteyin...
Bu arada herkes burun ameliyatından sonra 2-3 kilo verirmiş..Ben 3 kilo aldım :)
Bahaneyle ilkkez 3 gün uzanıp dinlenme fırsatı buldum..Hafta sonuna denk geldiği için bütün dostlarımı gördüm..

Dikişler alındığında nerdeyse hiç acı hissetmedim..Sadece içteki bir dikiş çekilirken nasıl anlatayım hani burnundan bir kıl çekmişsin gibi bir his oldu o kadar...Ama alçı tamamen acısız ve kolayca çıkıyor...Alçıdan sonra bir müddet bandaj kalacak sanırım sendede bende öyle olmuştu...O arada az da olsa burnunu göreceksin... sempatiksalakcinni
Şiş olabilir ama yinede güzel olacağına eminim .:)

sanslısın valla,zaten zayıftım bende kilo vercem iice heralde,doktorum ilgileniyo,günde 2 defa arıyo beni,bunların normal olduğunu söylüyo ameliyatım zor geçmiş cnkü diyor,artık sabrımın tüm sınırlarını zorluyorum,tüm tamponları söküp atasım var nefes alamadıkça,umarım biran önce iileşirim,bilgilendirmen için çok tesekkürler

ya ameliyat olmak istiyorum bende .doktorunun ismini söle de gitmeyelim ona.aynı şeyleri bizde yaşamayalım

ya ameliyat olmak istiyorum bende .doktorunun ismini söle de gitmeyelim ona.aynı şeyleri bizde yaşamayalım

doktorla ilgili bir durum deil bu,doktorum çok iyi,benimle saolsun çok ilgileniyor,benim burnumda kırık ve egrilik olduğu için için böyle zor geçti,ben yaşadıklarımı anlattım belki kısa sürseydi ameliyatım bu kadar sorunum olmazdı ama sonuçta her ameliyat olan bıçak altından geçiyor,az çok aynı şeyleri yaşar,başka bir doktor senin bununu yapamam demişti hatta bana:S yani kime yaptırsamda bu sorunlar ortaya çıkacaktı,sende fazla bir şekil bozukluğu yoksa bi daha düşün derim sadece,yinede karar senin,sabrın varsa o başka...

mrb arkadslar ben burun amelıyatı olmak ıstıyorum ama hangı doktorda olmam gerektıgınıı bır turlu karar veremedım bana bır arkadasım DR.CEMİL DALAY'ı önerdıler ama oneren arkadsmm erkek burda bır yorum daha okudum erkeklerı burun amelıyatını gzl yapıyo dıe napmam gerekıyoo yada hangı doktoru onerırısınız bana yardımcı olun lutfen...:sinifsinif:

Merhabalar, ben 2 sene önce burun ameliyatı oldum.Kemiğimde yamukluk vardı ,ameliyatım 2 saat sürdü ve sadece hastanede 2saat kaldım.Ameliyattan sonra buz koyduk yüzüme ,bende ne morarma nede şişme hiçbirisi olmadı..Tamponların tek rahatsız eden kısmı nefes almada sorun oluyo onun dışında korkulacak hiçbir yanı yok. Bir hafta içinde tampaonları çıkardılar ve çıkarırken benim canım hiç acımadı.Alçı tam bir hafta kaldı burnumda,alçıdan sonrada bir hafta bant takılıyor. Ben ameliyatın ertesi günü dışarı çıkıp gezmiştim. Ameliyattan 3hafta sonrada mezuniyetim vardı ve insanlar inanamadı ameliyat olduğuma:))Doktorum Hasan Fındık'tı,kendisine çok güvendiğim için hiç bir endişe yaşamadım ve iyikide bu ameliyatı olmuşum.

mrb araceli bende burun amelıyatı olmak ıstıyorum ama cok korkuyorum ve kararsızımm benımde burnum da kırık var ama bu sıtede okudgum yorumlara gore kımı operasyonlardan snra daha kotu bır burunla karsılasanlar olmus.. sız amelıyatı nerde oldunuz yardımcı olursanız cok sevınırım....

Arkadaşlar burun ameliyatım ile ilgili albüm oluşturdum...Orada da göreceksiniz..Korkulacak hiç birşey yok....Ama sonundada genelde iyiki yaptırmışım diyeceksiniz...Yani ben bu kadar kolay olacağını bilseydim kesinlikle bu kadar beklemezdim......

dr un soyadini yazarmissin. tsk

burnunuz cokguzel olmuş gule gule kullanın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…