Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kızlar mrb ben bursada ameliyat olmak istiyorum ama ben nefes alma problemi çekiyorum ameliyatı hem bu yüzden hemde uzun ve kemerli bir burnum var onun için istiyorum acaba sigorta karşılarmı karşılarsa nekadar olur aşağıyukarı sizce ay aramızda kbb doktoru olsa keşke :)

kbb a gidip bir sorun bakalım ama sigorta sadece nefes probleminizi halleder burun düzeltmek için ayrıca para ödemeniz gerekir.. çünkü estetiğe giriyor ... yani ben öyle biliyorum... ii akşamlar

sağolun arkadaşlar... malatyaya gidersem yanımda refekatçi olmıycak tek kendim olucam herhangi bi r sıkıntı yaşanıyor mu refekatçisiz...birde ben de düşük tansiyon var hiç anestezi almadım alerjik bir durum olmaz inşallah... ameliyat öncesi nasıl oluyor merak ettim yeşil önlük felan giyerek mi alıyolar narkozu koldan yapınca acıyor mu.. )))yanımda efoşman götürmeme gerek var mı ne çok soru sordum cevaplayan arkadaşımıza şimdiden sabırlar diliyorum...

ben elbiseyle gittim valla ameliyat psikolojisinden kurtulaym diye orda zaten giydiryolar hasta önlüğü, bnm üzerime yeşil örtü de serilmedi, damar yolunu açarken tabiki birazcık acıyo ama hissettiğin o sadece gerisi yokk :))

şişlik ve morluk için arnica krem gerçekten çok iyi ben çok düzenli olarak kullandım baya işe yaradı bide buz da çok önemli bence onada çok dikkat ettik doktor bile şaşırdı beni görünce çok iyi bakmışlar sana dedi:ecrin_bebek:

ya ben isteğe bağlı olduğunda zorunlu bir durum yoksa parayı karşılamıyo ama amelyat hastalıktan kaynaklanıosa parann bir kısmını karşılıyo diye biliyorum benm gbi bir problemi olan varsa ve amelyat olduysa bilgi almak isterm cwbın için teşekkürler:)

tşkler pyron cevabın için senin refaketçin var mıydı henüz birini kandıramadım yanımda gelmesi için aslında en iyi refaketçi seni ameliyathanede de yalnız bırakmayandır şöyle ayarlayabilirsem burnunuda yaptırcak bi refaketçi iyi olurdu oda da ona bakar motive olurdum canım sıkılmazdı bile yüzüme .....karşımdakinin morluklarını görünce bakıp bakıp gülerdim artık:))))neyse bu hayalleri kurmiyim çünkü tek olucam büyük ihtimalle... annemi izmirden getitirsem kadında kalp var zaten yüreği dayanmaz...erkek arkadaşıma söylesem zaten bu halimle zar zor tavladım bi de o halimi görse arkasına bakmadan kaçar tekrar gözden geçirir ilişkisini...kısacası tek gitmenin sakıncaları var mı:))))))) diğer türlü daha çok sakıncalı....

Burun ameliyatı estetik olursa bilemiyorum ama.Burundan nefes almayı düzelttirecekler için yarım saatlik bir ameliyat.Ben tam uyutularak oldum.ameliyatım 1 saat kadar sürdü.1. gün sünger tamponlarım alındı ve evime gittim.Şimdi çok iyiyim.Nefes almam ve uykum çok iyi oldu.Ayrıca kiloda verdim.

Kesinlikle öneririm.
18 yaşında neden olmadığıma üzülüyorum.
Doktorum Muammer Karagöz dü.Şimdi Kayseri Acıbademde çalışıyor.Çok tecrübeli bir doktor..Herkese öneririm.

sakın ha.. refakatçisiz gitme. bende kimse olmadan kendim gittim. ameliyattan 1-2 saat sonra eşim geldi. gerek yokmuş gibi geliyordu. ama kesinlikle yanlız kalma eşim resmen 1 hafta geceleri baktı bana. gündüz kendim zor idare ediyordum. heleki 2 gün var ya acayip önemli burnunun kökü ağrıyor resmen.gözünü açamıyorsun. senin inşallah ağır geçmez . fakat ameliyattan sonra muhakkak birilerine ihtiyacın var. afedersin tuvalete giderken bile birine dayanıp ağır ağır gitmek istiyorsun, başın dönüyor. çabuk geçiyor . iyileşince oh iyiki olmuşum denen bir ameliyat fakat BİRİLERİNİN YARDIMI ŞART.:gitme::gitme::gitme:

Ecemel'e sonsuz katiliyorum. Biri olmadan olmaz, gece buz kompresi yapicak 20 dk aralarla, dedigi gibi tuvalete gidim icap olcak ya da yattigin yerden de hallediliyo bir kap sayesinde :))) ama narkoz zaten sersem gibi yapiyo en benim diyen insanin bile ilk gun ayaklanabilecegini sanmiyorum bir de etrafta birinin olmasi kisiye guven veriyo kendini iyi hissediyosun, simdiden gecmis olsun

benim refaketçim annemdi baya iyi baktı ilk amelttan geldiğimde o yuzden gözlerim pek şişmedi o an yanımda kimse olmasa çıldırırdım sanırım..ameliyatı anlatıyım canım :) ameliyat saati belli değildi..ben oda en az iki saat bekledim sanırım.birden odaya bi kadın geldi..canım bunu giyeceksin ameliyata gireceksin dedi..eyvahedigeldismileo an bi aptallaştım sonra sedyeye yatırdılar ben ağlamaya başladım hemşireyle sedyemi taşıyan bi abi teselli etmeye başladıı.. ardından abi beni ameliyathane ye indirdi oradada kuyruk vardı :) biraz bekldeik abi saolsun ben neşeleneyim diye herşeyi yaptı..sonra ameliyathaneye girdim doktorum hemşireler bide kbb profsrü vardı bayan prof baya tatlıydı benle tatlı ttlı knştu ama o an çok birşey düşünemiyorsun niye bilmiyorum.sonra prof canım şamdi seni bayıltıyoruz dedi ve ben püfff gittim hiç ilaç verdiklerini anlamadım bile..anestezi filmindeki gibi bayılmayacağım sanıyordum hep :) ama öyle olmuyoryerimseniben.gözümü açtığımda tam hatrlamıyorum bi odadaydık çok sıcakkk dediğimi hatırlıyorum odama çıkardılar sonraa..bi müddet gözümü açamadım açmak istiyordum ama olmuyorduu..bi müddet sonra açabilim...gittiğin hastanede özel oda varsa orada kalmanı tavsiye ederimm

Ben de anlatiym kisaca :))) Bana 1'de ameliyat dendi ben 11 ceyrek gibi ordaydim, internette falan dolasirken saat 12'de gomlek giydirip ameliyata goturduler ben hic heyecanlanmadim valla, bir de sedyede ameliyathaneye indirilirken cesaret ignesi yapti hemsire ben bisi demeden, akabinde ben basladim kahkaha atmaya, asagi indik 2-3 yrd. doktor vardi gayet guler yuzlu, ben espri yapiyorum onlar guluyo onlar konusuyo ben guluyorum sonrasini hatirlamiyorum :)) hicbirsey degil de, bu kolumuzda serum falan var ya surekli bir delik igne icin, onun yuzunden kolunu kisitli imkanlarla hareket ettirememek biraz sinir edici gerci burnunun ilk gece dik durmasi icin hatta arti bile sayilir yan falan donme diye.. kizlar korkmayin hemen geciveriyo.

2008 ağustos ayında oldum hem nefes sorunu vardı açmışken kemeri düzelttirdim. erciyes üniversitesinde oldum
1 refakatçı kabul etmiyorlar zaten 1 gece kaldım sabah gelip aldılar
2 yaz ayında olmanın sıkıntı olduğunu söyledi doktorum pişik falan oluyor slikonların altı alçı terliyor falan filan
3 1 hafta sonra alçım çıktı doktor sıktı falan tekrar bantladı
4 20 günde morluklar gitti 30 günde şişler tamamen yok oldu ama tamamen iyileşmesi 1 sene
5 hastahanede gece boyunca eldivene koydukları buzu kaşlarım ortasından yani burnumun hemen üzerinden gözlerimin üzerine sarkacak şekilde koymuşlardı evdede ben aynı şekilde devam ettim 4-5 gün morluklar daha çabuk geçti ağrım sızım olmadı hiç

:)) ben saat 16.00 da hastanedeydim .. herşey o kadar seri bi halde oldu ki 16.30 da ameliyat masasındaydım.. orda da bi saat on dakka kaldım.. yalnız gittim hastaneye ben ameliyattayken bi arkadaşım geldi daha doğrusu ben çağırdım gelsen çok iyi olurdu ama boşwer dedim o anladı geldi .. sonra ablam geldi ablam benle o gece kaldı .. sakın tek başına hastaneye gideyim falan demeyin .. benim kadar gözü kara yoktur etrafımda ben bile tırstım..
zemuszemus

....refakatçı olmazsa hiçsin...benim de tansiyonum hep düşüktür ve ilk kez narkoz yedim bişe olmuyo.. zaten anestezi doktoru oluyo sırf senin tansiyonun için...
hastanede ilk bi önlük veriyorlar artık o yeşil önlüklerin renklileri var şansına kalmış...sol elinin üstüne damar yolu açıyorlar normal iğne acısı kadar bi acı o kadar...narkoz o damar yolundan verilio.. eter koklatıp bayıltma ya da koldan iğne falan yok...yanında boğazı geniş bi bluz ya da gömlek götürsen kafi.. ben geceyi ameliyat önlüğüyle geçirdim :) efil efil valla tek kat :))
başka soru yok galiba ... bilmiyorumkismile

laracık walla ii güzel de fazla şiş gibi .. dudakların da şişmiş mi yoksa öyle miydi hep .. yandan çok güzel görünüyor..şişi inince çok güzel olacak inş. önden çekilene gelince diyeceğim tek şey : benim burnum seninkini döver... war ya bissürü eczacı gezdim bana şişin inmesini beklicen ödem dağıtan ilaç yok dediler .. ff bi ay böle gezilir mi gerçi eskisinden güzel ama olsunnn....senin burun yüzüne yakışmış . ben tuttum bakalım inş. çok daha güzel olacakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…