Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Canim olup bitecek millet ne cileler cekiyor Allah korusun, deli misin sen ne var bunda biraz cesaretli olduguna inandir kendini, korku ve tedirginliklerin aklina geldigi an baska sey dusun dikkatini dagit, bak goreceksin kendi kendine unutacaksin bu huzursuzlugu. Bir de olaylardan hep sonrasini dusun mesela 2 gun sonra ameliyat olacaksan 1 hafta sonrasini dusun bitmis gibi. Bas agrin gececek uzerinden buyuk yuk kalkacak canim panik yapsan da yapmasan da gelip gececek :))) Doktorun adi ne ? Iyi biri degil mi ?
Ben de biraz stresliydim ama inan hic alakasi yok rahatim ben de kendine surekli, rahatladigini goreceksin gecmis olsun simdiden yerimseniben

doktorum yusufhan' süoğlu..İyi biri yani iyiliğinde problem yok, çok kibar biri ayrıca...Ama dediğim gibi ben çok pimpirikliyim sanırım...Senin dediğin gibi sonrasını düşünmeye çalışıyorum; ama aralıksız 24 saat ağlayabilirim...Sevamlı kabus görüyorum..Ameliyat olmadan psikoloğa gidicem sanırım

Desteğin için de çok saol ayrıca...Ne kadar ihtiyacım olduğunu bilemezsin..

Canim doktorun iyi mi derken basarili biri mi demek istedim :))))
Biz ne desek bos stres yapiliyor ama sen de sanki biraz fazlasi var, dikkatini dagitacak birseyler bul bence. Kafani mesgul tut. Ben oyle yaptim ve burada okuyup duruyordum surekli bu surecin ne kadar kolay oldugunu ben de o sekilde girdim ameliyata ve sevincliydim ama o gune kadar biraz stresliydim nedenini anlamadigim sekilde, sende de sanirim bu var sebebini tam bilemiyorsun ama korku gibi garip hisler butunu. Ben ciktim ameliyattan 3.gunde morluklar falan bayagi gitmisti canim soyle dusun, artik gunumuzde cok sukur doktorlarimiz o kadar guzel basarilara imza atiyorlar ki.. Bundan 5-6 veya daha oncesinde olmus olsaydin belki riskli olabilirdi ama su an gozun kapali ve seve seve keyifli girmen lazim ameliyata.
Baska seyleri dusun, bazi insanlarin ne zor durumlarda oldugunu mesela.
Pozitif dusun, sacma da olsa gul-kahkaha at..Dunyanin ulkelerini dusun. Sen ameliyattayken baska kim bilir kimlerle ayni anda ameliyat olacaksin bunlari dusun. Televizyonu dusun, internetten celebritystyleguide.com'dan yabanci unlulerin tarzlarina bak, burnun yapildiktan sonra giyeceklerini yapacagin makyaji dusun, cok gerginsen birseyler yaz insan daha cok ilham sahibi oluyor oyle durumlarda. Yapma simdi kendini sakinlestir ve cesaretli ol. Cesaret her zaman sonradan kisiye iyi hissettirir ve ozguveni arttirir goreceksin bak, kendini daha cok seveceksin. Ve sunu kendine surekli tekrar et ''her iste bir hayir vardir''
Bil ki, ben senin ameliyatinin hem cok basarili gececeginden hem de olduktan sonra sandigindan daha guzel sonuc alacagindan o kadar emin hissediyorum ki..ama sadece seni buna inandiramam, yasa ve gor. Sonra gel buraya yaz bu tatli deneyimi.

Bende 1 hafta önce revizyon ameliyatı geçirdim.Tamponlarım ilk gün çıkarıldı daha rahat nefes almam için ama değişen hiç birşey olmadı.Genede ağzım açıkta bir hafta geçirdim. Ameliyatın en iyi kısmı, ameliyat öncesi ve sonrası kullandığım hapların sayesinde hiç bir şişme ve morarma olmamasıydı. Doktorum bana yüzümde 48 saat içinde maximum derece şişeceğini ve moraracağını söylemişti ama olmadı.Gayet rahat bir ameliyat sonrası dönem geçirdim.Benim sıkıntım açık yapılan ameliyatın burun ucunda bıraktığı zikzak izler ve burun deliklerimden birisinin ötekisinden büyüklük olarak farklı olması. Şuanda acaip bir stress altındayım. Açık ameliyat olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum.İzler kalıcı mı? ne kadar zamanda geçiyor?

ArkadaŞlar profıl resmıme burnumun son halını ekledım..
14.gÜn yanı dÜn :)
bır bakmanızı ıstıyorum....
TeŞekkÜrlerrrr
cnm mrb,burnun cok guzel olmus nerde yaptırdın?dr.adı söyleyebılırmısın bırde ne kadara yaptırdıgını benım cok akın bır tarıh ama degıstırmekte ıstemıyorur degılım ılerı bır tarıhe,çok korkuyorum..

canım bende açık ameliyat oldum dikişlere bir krem verdi doktorum.bunu uzun zaman kullanırsan izlerin büyük bölümü kaybolacak dedi.doktoruna sor istersen.ama tamamen kaybolmaz.a.s.

Yara izlerinin tamamen kaybolmamasına sinir oldum şimdi ya .Yasmin_84 bilgi için teşekkür ederim. Doktorumla konuşacağım bu konuda. Yasmin_84 ne kadar zaman önce ameliyat oldun? Burun fonksiyonların ne durumda acaba?

(canım öncelikle gecmıs olsun umarım bu kez istediğin gibi bi burna sahip olursun bende inş.revizyon olacağım sen kime oldun?buarada izler konusunda sana söyleyebileceğim herkesin cildiyle alakalı mesela bende açık ameliyat olmuştum ama hiç iz kalmadı inanamazsın yani, ama doktorlar biraz kalacak diyor belli olmaz diyorlar ama benim kalmadı sanırım kişiden kişiye değişiyor umarım seninde kalmaz. )

Selam askask,
Ahmet Seyhan adında bir prof. doktora oldum. Ameliyatın 7.günündeyim. Altıncı gün alçıyı alıp yerine plastic bir atel koydu.Bende daha tam olarak şeklini görmüş degilim açıkcası. Sadece 30 saniye kadar görme şansım oldu.Alçı çıktıntan hemen sonra bandajlanıp atel koyuldu üstüne. Bu çarşamba günü üstündeki plastic ateli ve burnumun içindeki kalıbı çıkarınca sana gelişmeleri yazarım. Geçen gün burun deliklerimle ilgili kaygılanıyordum fakat şuanda iyiye doğru düzelmeleri var. Kesin şeyler konuşmak için erken sanırım.

kızlar bende ameliyat oldum allahım çok garip bir duygu bu ya bugün 3.günüm gözlerim ağrıyot ve dürekli 5 6 saate bir ağrı kesici kullanıyorum,tamponlarm yarın yani 4.günmde alınıcak.daha aynayaa bakamadım ama kızla çok şiş ve mor bi suratımın olmadğnı söylediler belkide bu bir moraldi,bilmiyorum..inşallah çok çok doğal ve bebeksi bi burnm olmştur yani istediğim gibi çünkü çok kalkık burun bana domuz gibi cık sewmioyorum abicim napim,,inşallh güzel olurda sevincimi sizlerle paylaşarım hemen..

hic korkma canim bende ameliyatta doktora dedim cok kaklkik olmasi diye(domuz burnu gibi olur sanmistimda)ameliyatta sonra baktim önden eskisi gibi ama yandan kalkik cokda güzel olmustu tu diyorum cünkü aldigim darbeler sonucu kemik sistigi icin kalkiklik belli etmiyo yuvarlak oldu .kendini cok iyi koru kimseyi sevme yaklasma bu dönemde keske agri kesici almasaydin benimde agriyodu ama kendimi sktim hep agri kesici iltihab yapmasin sonra bide yaparsa nefes alamasssn

arkadaşlar bişey sorucam belki saçma ama ameliyat esnasında soktor burnun şeklinin nasıl olcağını görebiliyormu yoksa ameliyat anındada şişmi oluyo burun

arkadaşlar bişey sorucam belki saçma ama ameliyat esnasında soktor burnun şeklinin nasıl olcağını görebiliyormu yoksa ameliyat anındada şişmi oluyo burun
evet görüyo :) benim ameliyattan hemen sonra çekilmiş fotoğrafım var alçıya almadan önce çekmiş doktorum. uyandığımda gösterdi ve çok mutlu olmuştum.

aaaaa gerçektenmi sevindim ozamn demekki doktorum bana böle büyük bi burun yapamamıştır ozamn peki senin ameliyattan sonraki halin nasıldı yani o fotoğraftan çokmu farklı benim burun ucu estetiği burnumun ucu şuan kocaman

benim de burun ucunaydı asıl müdahale, kemikle oynanmadı fazla. o fotoğraf yandan çekilmişti ama çok kibar bi burundu eski haline göre. :) şuan şiş bi halde tabi. benim de ucu büyük şuan hala ama eski hali kadar değil. senin kaçıncı günün?

alçıda o zaman seninki? benim 13. günüm ucuna dokununca acıyo ve şiş. iner diye umuyorum doktorum da öyle dedi zaten. 1. aya kadar çoğu inecek dedi.

yok canım benimkini hiç alçıya almadıki bende bant vardı onlarıda 2.gün çıkardı benim kemikte hiç müdahale yok tek ucunda var şuan bant yok kendim incecik bi bant takıyorum düşmesin diye ama burnumun ucu çok büyük duruyo benim eski halim albümümde var burnum büyük deildi şimdi kocaman ucu kabaydı tek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…