eveeet size ameliyatla ilgili tecrübelerimi paylaşayım :)
ameliyat günü:
sabah erkenden yola koyulduk annemle. hastaneye gidip tomografi çektirdik kan tahlilleri vs diğer işlemleri yaptırdık.
doktorumdan önceki hastalarının ameliyattan öncesi ve sonrası fotolarını istemiştim kırmadı beni getirdi.. bana ameliyat saati 2-3 gibi söylenmişti doktor odadan çıkarken ben ameliyathaneye bakayım uygunsa alırız ameliyata dedi.. ben şoklardayım tabi.. gece 12den beride hiçbişey yememişim allahtan açlığa dayanıklıyım.. 5 dakika sonra bir baktım sedye geldi kapıya.. işte dedim feybabe .. gidiyosun valla dedim :) o mavi hasta önlüğünü giydirdiler yatırdılar ameliyathaneye doğru yola koyulduk.. 2-3 tane odadan geçtim ameliyathaneye girdiğimde titriyodum. başımda bi doktor bişeyler dedi ama ben korkudan onun hiçbi söylediğini duymadım.. sonra biri bana hanfendi hanfendi diye sesleniyodu gözlerimi araladım annem babam kardeşimi gördüğümü hatırlıyorum.. odaya çıktıgımızda tirtir titriyordum serum verdiler işte baya bi sardılar beni. o gün ağrım pek olmadı hiç bi tarafımda şişmedi morarmadı.. akşam 6da çorba ve komposto verdiler.. gece uyuyamadım bana silikon tampon takmışlardı nefes almam gerekiyordu ama kan dolu olduğu için ağzımdan nefes aldım.. o gece hastanede kaldım. sabah 5e kadar ağrı çektim birazcık hemşire gelip ağrı kesici yaptı.. tualete kalktım aynaya baktım.. ve o iğrenç suratımı gördüm :) gözlerim bir cm kalmış burnum gözlerim acayip şişmişti.. hafifte morarma vardı..
ertesi gün:
yüzüm hala şişikti.. kendimi iğrenç hissediyordum gözlerimi açamıyordum.. sağolsun annem yedirdi bütün yemeklerimi.. ağrım olmadı çok fazla.. bazen tamponun verdiği baskıyla başım ağrıdı o kadar.. çok ağladım aynaya bakıp bakıp ağladım çok çirkindim çünkü..
ameliyatın 2. günü :
gözümdeki şişlikler yanaklarıma inmişti.. Allaha şükür gözlerimi açabiliyorum. dikiş yerlerim çok kaşınıyo. kullandığım fısfıs sadece bir delikte işe yarıyor :) burnumun şekli hafif nicole kidman tadında :) şişen yerlere 5 dakika buz koyuyorum ama dediğim gibi morarma cok olmadı.. bana alçı koymadılar böle plastik delikli bişey var adını bilmiyorum.. burun deliklerimi görebiliyorum sadece.. 2 hafta sonra fotolarımı koycam bakalım neye benzemişim :) boshayallersmile
cok cok geçmiş olsun canm umarım senınde istediğin gibi olmustur ii dinlenmeler...
merhaba arkadaşlar; ben 3 yıldan beri burun ameliyatı olmak için doktor araştırdım; şuan kıbrısta yaşıyorum ve aşağı yukarı özellikle son 1 yılda 10 doktorla görüşme yaptım..bu yaz istanbulda görüşme yaptıgım doktorlardan birtek ÜMİT TAŞKIN o güveni bana verdi; hasta-doktor ilişkisi bu işte gerçekten çok önemli. bnm burnumda evet bariz bi görüntü sorunu vardı içte kemik eğriliği burun ucunda düşüklük ve çok net bir kemerim vardı ama asıl sorunum içteki et büyümesine baglı nefes alma problemiydi..ben KBB doktoruna ameliyat olmayı tercih ettim ve kesinlikle pişman değilim.şuan %100 nefes alıyorum; görüntüsünden çok memnunum;özellikle kalkık delikleri havada bir burun istemedim ve saolsun doktorum da bu istegime baglı çok doğal bir burun yaptı bana..ameliyat olalı 2 ay oldu ; ilk günüm çok çok rahattı; ne ağrı ne sızı nede kanamam oldu..narkozu da çok çabuk attım üzerimden sadece 5 dk üşüme geldi okadar..morluklarımın tamamen geçmesi 4-5 gün sürdü hatta ben burnumda alçımla 6. gün çarşı pazar dolaşıyodum:)) şimdi nasılım? harikayım:) henüz hiç bir olumsuz eleştiriyle karsılasmadım her gören yüzüme giden doğal bir burnum oldugunu söylüyor ; fotoraflarımın hepsini profilden çektiriyorum; özgüvenim arttı..:) sizlere tek önerim hiçkimsenin lafına bakmadan size güven veren doktora gidip ameliyat olmanızdır.. doktoruma tekrar çoook teşekkür ederim..
kesinlikle sana katılıyorum doktor hasta ilişkisi çok önemli benim de ameliyatımın 5. günü bugün ve çok rahatım çok iyiyim tek sorunum sigara içemiyorum denemedim bile içsem bi sorun olur mu kızlar bana akıl verin içmek istemekle beraber korkuyorum...
arkadaşlar ameliyattan sonra burnuna buhar tutan var mı?
gözenekler temizlensin diye sanırım, cilt bakımı olarak. doktorum söyledi ama uygulamadım henüz. 1. ay kontrolümde söyledi daha dün.buhar mı? nedenki hiç duymadım..
gözenekler temizlensin diye sanırım, cilt bakımı olarak. doktorum söyledi ama uygulamadım henüz. 1. ay kontrolümde söyledi daha dün.
geçmiş olsun.hmm 1. aysa bilmemde ben şimdi yaparsam kanama hızlanır benim daha bir haftalık boshayallersmile
geçmiş olsun.evet serin yerde muhafaza etmek gerekiyo bi süre.a.s
kızlar bende ameliyat oldum allahım çok garip bir duygu bu ya bugün 3.günüm gözlerim ağrıyot ve dürekli 5 6 saate bir ağrı kesici kullanıyorum,tamponlarm yarın yani 4.günmde alınıcak.daha aynayaa bakamadım ama kızla çok şiş ve mor bi suratımın olmadğnı söylediler belkide bu bir moraldi,bilmiyorum..inşallah çok çok doğal ve bebeksi bi burnm olmştur yani istediğim gibi çünkü çok kalkık burun bana domuz gibi cık sewmioyorum abicim napim,,inşallh güzel olurda sevincimi sizlerle paylaşarım hemen..
bende sadece 1 hafta önce amelyat oldum :)
gerçekten büyük ve prblemli bir burna sahiptim. ama doktorum sağolsun gerçekten çok çok müthiş bir insan benim gibi birini bile memnun etti düşünün sadece bir hafta diyorum.
genel anestezi altında olduğum için bişey hissetmedim ameiyattta. çıktığımdada problem yoktu ama nefes alamıyorsunuz. tamponlarım iki gün sonra çıktı temizlik düzgün yapılırsa iyi nefes alınabiliyor , hiç almamaktan iyidir.
braz dikkat gerektiren bir süreç sonrası bir hafta boyunca temizlik falan çok eğilmemeye çalştım falan. doktorum sevgili Doç. Dr. Serdar Öztürk gerçekten insanı rahatlatıyor, bide en büyük korkum aman insanlar farketcek farketcek gibi düşünceydi ama henüz yüzümde şişlik ve morluk olmasına rağmen gerçekten şok edici değişim diyorum, ilk alçım çıktı ikinci daha haff bir koruyucu gibi bişey takılırken burnumu gördüm, şişliğim var biraz. şişliklerde bünyeden bünyeye çok değişiyormuş zaten. morluklarımda göz üstnde çoktu onlarda 5 günde geçti yüzünde var çok ufak şekilde.
memnunum, bu memnuniyetle sevgili doktorumu herkeslere bolca öneririm :)
ayrıca almyt olup memnun olmayanlarda bana ulaşabilir. amlyt olu memnun olanlarıda çok çok sevgiyle selamlıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?