Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

canım albümüne baktım eski burunlarımız benziyo. benimki kapalı teknikle olmuştu dikişim yok o yüzden. ama 9 gün alçıda durdu 10. gün görebildim. belki benim de 5. günümde çok şişmiştir ben fark edemedim alçıdan. şuan da şiş önden yuvarlaklık var ama eski hali kadar değil. eskiden ön taraftaki yuvarlaklık burnumdan kopuk bi parça gibi duruyodu, sanki sonradan eklenmiş gibi... şimdi o görüntü gitmiş. biraz beklemelisin bence çok yeni daha. 5 günde istenilen şekli almaz bi işlem gördü sonuçta. içinde yaralar dikişler vardır daha. arı sokmasının şişliği bile 4-5 günde anca geçiyo.:):)

eskiden derken ameliyattan önceki halinmi yoksa ameliyat sonrasımı inşallah düzelir ve güzel bi burun olur eski halimi şimdiden çok özledimm salı günü doktorn başının etini yicem sorularımla

alçı alındıktan sonra burnumu ilk gördüğümde şiş ama ameliyattan önceki kadar değil demiştim. bi kaç gün geçti şimdi biraz daha indi şişliği daha bi şekillendi sanki. yani gğnden güne çok fark ediyo.

hııım yaaaaa ne bilim ya anlamadım bişe burnumdan yandan güzel iii ama öndeki o şişlik varyaaa sanki burnumun üstünü ykseltmiş gibi burun ucu 2kat gibi yani şşeklide belli deil nası düzelcek acaba sen şeklini anlamışmıydın ben bakınca aynaya pinokyo gibi hissediyorum kendimi

Yara izlerinin tamamen kaybolmamasına sinir oldum şimdi ya .Yasmin_84 bilgi için teşekkür ederim. Doktorumla konuşacağım bu konuda. Yasmin_84 ne kadar zaman önce ameliyat oldun? Burun fonksiyonların ne durumda acaba?

canım ben ilk ameliyatımı geçen sene oldum.15 gün öncede revizyon ameliyatımı yaptılar.ilk ameliyat açık oldu yaralarım çok zor iyileştikoku sorunum olmadı.2.amel.kapalı oldu .yara olmadı ama koku alamıyorum

neden revizyon oldunuz acaba

ilk ameliyatımı olalı 3 hafta olmuştu önce nefes alamadığımı fark ettim.sağ delikten hava gelmiyodu.burnumun üstünde ellediğimde bir çukurluk elime geliyordu.kızım 2 yaşındaydı dokunmasıyla burun çatım çöktü.doktor belki toparlar olmassa 1 yıl sonra revizyonu yaparız dedi.düzelmedi 2.ameli.olmak zorunda kaldım:çok üzgünüm:

ayyy çok üzüldüm ama neyseki düzelmiş şimdi iyi görünüyor:)

Buket'cim,

Alçım çıktıktan sonra ben de senin gibi üst dudagıma takmıştım kafamı. İncelik degildi sorun ama gülümsedigimde üst dişlerim hiç görünmez olmuştu. Üst dudagım hiç esnemiyordu yani. Çok komik oluyodum güldügümde. Çok korkmuştum öyle kalacak diye. Meger dikişlerin yarattıgı gerginlikten oluyomuş. 4-5 gün içinde eskiye döndü.

ooooooooooh be rahatladım gerçekten çok şükür sizlerin sayesinde ilk günkü depresyonumdan eser yok ilk 2gün sürekli agladım çünkü:) inşallah mutlu olurum

umarın canm hersey yolunda gider bende revizyon olacağım inş. ama daha cok beklemem lazımmıs.

umarın canm hersey yolunda gider bende revizyon olacağım inş. ama daha cok beklemem lazımmıs.

Slm askask,
Benim bugun plastic atelim ve burnumun içindeki kalıp cıkarıldı.İkinci haftaya girmeme rağmen üstüne tekrar bandaj yapıldı.Bunun nedeni iki göz arasında bulunan kısımdaki kemik çıkıntısı.Profilden bakılınca hiçbir sorun yok. Önden bakınlınca kıkırdağın bittiği yüz kemiğinin başladığı yer de sağ tarafta kemik çıkıntısının yaptığı şişlik var.Doktorum oraya masaj yapıp durumu kontrol etti ve orada bir kemik olduğunu kabul etti. Bunun bir sorun yaratmayacağını söyledi fakat benim içim hiç rahat değil.İkinci ameliyatı geçirdiğim için önceden bozulmuş hali hazırda psikolojim vardı zaten üstüne tuz biber oldu bu durum.Artık sabırla pazartesi günü bekleyip bir düzelme var mı diye bakmak istiyorum.
Olsa da olmasa da bu durumu kabullenmek zorundayım artık.

kizlar belki sacma gelicek sorum ama yinede sorucam cok merak ediyorum.simdi ilk ameliyati olduktan sonra bir sorun oldu koku sorunu yada sekil bozuklugu meydaan geldi tekrar ameliyat gerekti ilk ameliyati yapan doktora oldunuz yine normal ameliyat ücretimi ödeniyor yine??yoksa yari yariya indirim felan varmi??

kızlar bana yardım eli uzatın yaa çok gerginim pazartesi ameliyat olucam büyük ihtimalle çok endişeleniyorum açık ameliyat olucam doktorum ameliyattan bir hafta sonra bandajları çıkarıp küçük bantlar takacagını göz altı morluklarının bir hafta kalacagını burnumun iki üç ay şiş kalacağını söyledi.. çok stresliyim.. ya istediğim sonucu alamazsam.. :sinifsinif:

cok streslenme ya öyle yaparsan daha kötü gecer bende ameliyata girrken bidaha uyanamam dedim tüm dualari okudum sehadet getrdim .ama sonra bakltim odamdaym.cok korkma bende acik ameliyat oldum hatta olmadan doktora dedim iz konusunu yanndaki asistani gösterdi bak ben 2 yil önce oldum iz var mi diye yok dedi bende 2 ay oldu izler cok cabuk gecti bukadar tahmin etmiyorum hic belli de degil iz oldugu ancak dibine giripde bakan olursa tabi belli olur özel mesaj at anlatayim sana istersen .cok korkma korkulan gibi degil

benim bildigim doktor hatası yüzünden bi sorun olustuysa burnunda, doktora revizyon icin ek bi ücret ödemiyosun sadece hastane masraflarını karsılıyosun ama 2. ameliyat icin para isteyen doktorlarda cıkıyomus o biraz doktora baglı.

bide koku ilk 6 ay boyunca olabilirmis, normalmis.

eveeet size ameliyatla ilgili tecrübelerimi paylaşayım :)

ameliyat günü:

sabah erkenden yola koyulduk annemle. hastaneye gidip tomografi çektirdik kan tahlilleri vs diğer işlemleri yaptırdık.
doktorumdan önceki hastalarının ameliyattan öncesi ve sonrası fotolarını istemiştim kırmadı beni getirdi.. bana ameliyat saati 2-3 gibi söylenmişti doktor odadan çıkarken ben ameliyathaneye bakayım uygunsa alırız ameliyata dedi.. ben şoklardayım tabi.. gece 12den beride hiçbişey yememişim allahtan açlığa dayanıklıyım.. 5 dakika sonra bir baktım sedye geldi kapıya.. işte dedim feybabe .. gidiyosun valla dedim :) o mavi hasta önlüğünü giydirdiler yatırdılar ameliyathaneye doğru yola koyulduk.. 2-3 tane odadan geçtim ameliyathaneye girdiğimde titriyodum. başımda bi doktor bişeyler dedi ama ben korkudan onun hiçbi söylediğini duymadım.. sonra biri bana hanfendi hanfendi diye sesleniyodu gözlerimi araladım annem babam kardeşimi gördüğümü hatırlıyorum.. odaya çıktıgımızda tirtir titriyordum serum verdiler işte baya bi sardılar beni. o gün ağrım pek olmadı hiç bi tarafımda şişmedi morarmadı.. akşam 6da çorba ve komposto verdiler.. gece uyuyamadım bana silikon tampon takmışlardı nefes almam gerekiyordu ama kan dolu olduğu için ağzımdan nefes aldım.. o gece hastanede kaldım. sabah 5e kadar ağrı çektim birazcık hemşire gelip ağrı kesici yaptı.. tualete kalktım aynaya baktım.. ve o iğrenç suratımı gördüm :) gözlerim bir cm kalmış burnum gözlerim acayip şişmişti.. hafifte morarma vardı..

ertesi gün:

yüzüm hala şişikti.. kendimi iğrenç hissediyordum gözlerimi açamıyordum.. sağolsun annem yedirdi bütün yemeklerimi.. ağrım olmadı çok fazla.. bazen tamponun verdiği baskıyla başım ağrıdı o kadar.. çok ağladım aynaya bakıp bakıp ağladım çok çirkindim çünkü..

ameliyatın 2. günü :

gözümdeki şişlikler yanaklarıma inmişti.. Allaha şükür gözlerimi açabiliyorum. dikiş yerlerim çok kaşınıyo. kullandığım fısfıs sadece bir delikte işe yarıyor :) burnumun şekli hafif nicole kidman tadında :) şişen yerlere 5 dakika buz koyuyorum ama dediğim gibi morarma cok olmadı.. bana alçı koymadılar böle plastik delikli bişey var adını bilmiyorum.. burun deliklerimi görebiliyorum sadece.. 2 hafta sonra fotolarımı koycam bakalım neye benzemişim :) boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…