Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

dr.um bana fızyosol adında bı sprey yazdı,bu burun ıcı mukozasını yumusatıyro,ve burun ıcı sıslıklrını azaltıyormus fıyatı 7 tl,ben bunları gunde 4 kere sıktım o kurumus kanlar yumusamaya basladıkca sen elınle temızleyebılıyorsun,ama burnunu karıstırarak temızlemek dııl bu,zaten haffıten assa dogru dusmeye baslıyor,burun kenarlarını fılan...cok faydası oldu,tamponlar cıkana kadar ,ki kolay cıkmasında cok faydası oldu,çok yumusatmısım:))..tamponlardan korkuyordum,plastık tamponlarmıs ılk 1-2 cm hıssettım gerısı zaten kendılıgınden yolunu buluyo cıkmak ıcın...tamponlardan o kadar korkmutumkı,çunku kupkuru hıssedıyordum gece ruya bıle gördum KABUS:)) ertesı gunu tampon gunu offf,hıç kokrtugum gıbı dıılmışş....dr.um bana korkak hasta adını taktı zaten:))

Canım 1 aya şekli şemali belli olur ama tam oturması 1 seneyi buluyor. Benim ilk haliyle şimdiki hali çok farklı. Çok seviyorum şimdi burnumu maşallah kimse anlamıyo estetik olduğunu kaydirigubbakcemile2

Merhana herkese...Daha önce burun ameliyatı olan deneyimli arkadaşlara bir eşy sormak istiyorum..

Ben geçen Salı günü burun ameliyatı oldum, yani bugün 8. günüm. Dün alçı çıktı ve doktorum bandaj takmadı. Burnum tabii ki şiş; ama esas problem burun deliklerinden bakınca burnum yamuk gibi ve iki deliğim birbirinden farklı..Benim ameliyat olmadan önce deviasyon problemim vardı; aynı tarafa yamuk gibi sanki...Hem endişelendim, hem de henüz çok yeni; nasıl yamulabilir anlamadım...

Bu asimetrinin sebebi ik taraftaki farklı ödem olabilir mi? Buna benzer bir sorun yaşayan var mı aranızdaa??

Son düzenleme:
Rabarba birazönce pazartesiden beri ilk defa dolma yemeğinin suyundan ekmekle yedim,midem berbat oldu,açlıktan ölüyorum valla.şimdi gene çorba yapılıyo

puccacik ben de iki sene evvel olmuştum buurnumdan ameliyat,alçı varken,bandajlıyken bile burun deliklerini görüp ağlamaya başlamıştım ben yamuk diye:) çıktı ve hep öyle yamuk kaldı benimki ama benim burnum baya problemli bir burundu.boksörlerinki gibi kırıktı,seninki ödemlerden olabilir.ilkbaşta herkeste oluyo sanırım o

kızlar ben de yakın bi zamanda ameliyat düşünüyorum da ankarada önerebileceğiniz bir estetik cerrahı varmı?kbbci de olabilir

Arkadaşlar ben burnum için 3 kez ameliyat olmak zorunda kaldım ve sonuç hâlâ berbat. Adana'da S. Acartürk yaptı. Adana, mersin yada hatay'da önerebileceğiniz bir doktor var mı? Ayrıca olmayı düşünenlere tavsiyem, doktorunuza karşı en ufak bir endişe duyuyorsanız kapıyı çekip çıkın,sizin önemsediklerinizi değil canı nasıl istiyorsa öyle yapacaktır,sizi anlamadığını hissettiğiniz anda bırakın.. Ameliyatın ağrısından çok çıkan sonuçtan memnun olmamak ve eski burnunuzu özlüyor olmak daha kötü. Ağrı süreci, o burunla aylarca yaşamak yanında anlamsız bile kalıyor çünkü

camila; kızlar ben de yakın bi zamanda ameliyat düşünüyorum da ankarada önerebileceğiniz bir estetik cerrahı varmı?kbbci de olabilir

merhaba camila ben ankarada dr nebil bozdogana hem meme hem burun yaptırdım,oldukça memnunum.çok iligili bir doktor beni ameliyat onrasındada hiç yalnız burakmadı albümde resimlerimide görebilirsin canım istersen sende bir görüş.

Camila, cevabın için teşekkür ederim..

Alçılıyken böyle değildi benimki...Aslında burnumun şekli epey güzel, hattı falan da düzgün..Tek problem deliklerde..Sanki büyük olan deliğin tarafında daha çok ödem var, yani öyle hissediyorum. Bir de içerideki kabuklarda etkiliyor mudur, bilemiyorum..Çok kafaya takmamakla beraber, geçici mi bu durum, yoksa kalıcı mı merak ediyorum...

Birileri daha benzer bir tecrübe yaşadıysa benimle paylaşabilir mi lütfen??

benımde en korktugum sey revızyon amelıyatı olmak( cunku 18 eylude amelıyat oldum ve memnun kalmadım gıbı,sadece 2 aylık sure verdım kendıme degısım olurmu acaab dıye..cunku cok agrılı bı surec oldu nedense,tekrar cekmek ıstemıyorum .(( cok gecmıs olsun sımdıdıen...

Ameliyat olan arkadaşlar, bugün 4. gün silikon çıktı fakat, bir delikten inanılmaz kan geliyor, hele bide pıhtıymış o ben uca gelince gazlı bezle alayım dedim devamında ise upuzun bir pıhtının ardından bir avuç kan, neysekş durdu fakat hala içinde pıhtı var hissediyorum uca geldi ve kan sızıyor.Ne yapmam gerek, paniklememe gerek var mı?

Hayır, hiç endişelenme...Benim de bir deliğim çok daha fazla kanadı. Kanaman dolunca oluşmuş pıhtıları bir pamuğa ya ada kulak çubuğuna okyanus suyu sıkarak temizlemeni tavsiye ederim. Yoksa çok can yakıyor.

canım cok cok geçmiş olsunn seni çok ii anlıyorumm bende ikikez oldun ve sonuc berbat ama artık işimi şansa bırakamam ve çok araştırıyorum bence revizyonda başarılı bi doktora ol ameliyatını sadece adana ve mersinde kısıtlama kendini nerdeyse burnunu yapabilecek ii bi doktor oraya git derim ben öyle yapacağım bu konularda emre ilhan , barış çakır,yakup bey var revizyonda başarılı doktorlar istanbulda istersen onları bi araştır canımmm.

pucacık çok teşekkürler içim rahatladı.Bugün başım dönüyor dün çok kanama oldu diye herhalde.Ama bugün hala devam ediyor o delikten ve o delik daha şiş, pıhtı gibi geliyor.ben ellemiyorum artık ama rahatsız ediyor bu defada.Bana Dr.um okyanus suyu vermedi iliadin verdi.Bugün 5.gün...

Benim de 9. gün...Şiş olan deliğim daha yeni yeni inmeye başladı. Kanamam olduğunda ben de endişelenmiştim; ama geçip gidiyor hepsi...Doktorum ancak böyle damla damla koyu kırmızı ve durmayan bir kanama olursa görüşürüz demişti. Şimdi çok daha rahatım. İstersen doktoruna bir danış; ancak okyanus suyu en doğal ve rahatlatıcı şey. Benim doktorum öyle pahalı merhemler falan veren bir doktor da değil. Yalnızca onu kullandım ben bir hafta.

Benim sadece ilk gün azıcık kanamam olmuştu, sonra da bir daha olmadı.Bugün 19. günüm. Demek ki bünyeden bünyeye , ameliyattan ameliyata, hatta doktordan doktora değişiyor bu süreç.

Benim sorum daha tecrübeli arkadaşlara .
19 gün önce ameliyat olduğum için şu sıralar dışarı çıktığımda, toplu taşıma araçlarında vs. sürekli burnumu insanlardan korumaya çalışıyorum.Hatta önümüzdeki hafta doğum günüm var ama kutlayıp kutlamama konusunda kararsızım. Özgürce gülemedikten, hoplayıp zıplayamadıktan sonra yapmasam da olur diye düşünüyorum.
Ne zaman kendi burnum gibi hissedicem acaba
Üst dudağım hala konuşurken eskisi gibi kıpırdamıyor, yani sanki botox varmış gibi duruyor , yarı hareketli =/

Ne zaman eskisi gibi olabilicem, burnuma birşey olacak korkusunu taşımadan kalabalığa karışabilicem =)
bilenlerden cevap bekliyorum =)

sanırım bu sitede ameliyat olan onca kişi arasında kadın doktoru seçen tek kişi benim :))
ameliyatımdan önce 6 doktor dolaştım ve sonunda 7. gittiğim kadın doktorda karar kıldım. Diğer doktorlar hemen yarın gel gibi bir konuşma tarzındayken, kbb doktoru Ayşegül Batıoğlu Karaaltın inanılmaz bir özgüvenle kendimi hazır hissettiğimde ve ona güvendiğimde ameliyat olabileceğimi söyledi. Bende kararımı ondan yana kullandım ve 18 gün önce ameliyat oldum. Ameliyatım 5 saat sürdü. Kanamam uzun süre durmamış bu oldukça problem yaratmış. Kan değerlerim çok iyiydi ancak sigara kullandığım için yalancı değerler olabileceğini önceden söylemişti. Niketim kanamanın sebebi aşırı sigara kullanımımdı. Ameliyattan sonra ne bir kanamam nede bir ağrım oldu. Tamponlarım silikon olduğundan nefes bile alabiliyordum. Tamponlarımı alçımı ve ön dikişlerimi bir hafta sonra aldı. Yine tek bir acı hissetmedim. Masajda vermedi. Bana gerek olmadığını söyledi. Burnum kemikli ve aşağı sarkıktı ayrıca nefes problemim vardı. Şuan tam istediğim gibi bir burna sahibim ki şeklin oturması 6 ayı bulacak dedi. Morluklarım 3. gün gittiler. Şuan burnumun ucunda ödem var ki bunun gitmesi en çok zaman alan kısmıymış. Yakın çevremdekiler kadın doktora böyle bir ameliyatı olmamam konusunda uyardılar. Ancak kadın cerrahın daha ince eleyip sık dokuyacağını düşündüm. :hulya: Birde bana verdiği güven çok etkili oldu. Şuanda hiçbir pişmanlığım yok ama elbet zamanla belli olucak herşey. Konuşmak için çok erken. Medical Park opr. dr. Ayşegül Batıoğlu Karaaltın kbbci görüşmenizi tavsiye ediyorum. Gece saat 1de bile telefonla rahatsız ettiğim oldu ameliyatımdan sonraki ilk birkaç gün oldukça ilgili bir doktor.

çok teşekkürler ilginiz ve cevabınız için.. sınırlandırmamak biraz imkanları zorlayacak olsa da sanırım öyle bir şeyler yapmak zorunda kalacağım. çünkü artık güvenemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…