bende olmuştum burnumdan ameliyat, ben çok şişmiştim ama yüzüm şişmeye biraz müsait o yüzden olsa gerek :) dolgun yanaklarım ve göz kapaklarım vardır normalde de :) ama en yakın arkadaşım benim kadar şişmemişti. tampon çıkarken hakkatende çok ilginç bi his oluşuyor. bide sargılar falan ilk çıktığında burun deliklerim resmen karşıya bakıyodu. çok endişelenmiştim, domuz gibi olucam sandım. ama şiş inince şekli ortaya çıkıyo, buda biraz zaman alıyo, ama bahar aylarında yaptırmaya çalışın benim tavsiyem. çok sıcak ve güneşli havalarda sıkıntı yaratıyo, gözlükte takamıyosunuz çünkü, e fazla soğuktada nezle olmanız halinde uğraştırır sizi. dokunup burun silmek falan alçılar alınsada dert çünkü, 3 ay epey hassas oluyo çünkü burun. 6 aydada tam oturuyo. ameliyatta korkucak hiçbişey yok, ben normalde ağrı kesici bile içmediğim için narkoz bana biraz ağır gelmişti, epey süre ayıltamamışlar beni:) (uyumayıda pek severim zaten) tampon olunca burnumdan nefes alamadım haliyle, ağzımda kapalı oluca problem olmuş biraz:)) ayıltamadıkları içinde odaya çıkarmışlar, gözümü açtığımda tepemde 8 kişi nefes aldiye el şaklatıp kulağımın dibinde bağırıyodu. yinede kolay oldu :) eğer doktorunuza güveniyosanız korkulacak hiçbişey yok, zaten ameliyata girmeden önce burnunuza vereceği şekli gösteriyolar bilgisayarda resminizin üstünde. gösterdiğini yapabilecek iyi bi doktorsada hiç problem kalmıyor.
ben ankara da oldum ameliyatı.
bi de ek olarak :) her burun estetiği ameliyatında kemik kırmıyolar, bende kemik kırılmadı mesela ama arkadaşımınkinde kırdılar. ben şiştim o şişmedi ve aynı doktora ameliyat olduk. bu tamamen yapınızla alakalı sanırım. eğer sadece ucunu kaldırmak istiyosanız, kemik yapınız düzgünse, sadece kıkırdaklarla oynuyolar..
sevgilerr...
03.11.2010 saat 12.12 de ameliyata girdim ve 16.30 da çıktımç Gözümü açtığımda doktorum manken gibi oldun dedi. 1 gece hastanede yattım taburcu olurken tamponlarımı çıkarttılar ve hiç acımadı. dudaklarım çok kurudu ve parça parça koptu o yüzden üzülmüştüm. Kaşıkla su içtim sıvı gıgalar aldım ama zorlanmadım. Hiç bir şekilde ağrım olmadı. bugun 5nci günüm ve hergün daha iyi olduğumu görüyorum.Jel buzları ameliyattan çıktığım gibi 17 saat aralıksız uyguladık ve hiç şişliğim morluğum olmadı ya biraz şişliğim var oda normal .. Dediğim gibi hiç ağrım olmadı. 10.11.2010 da sanırım dikişlerim atelim alınıcak konturolum var. Arkadaşlar olmak isteyenler hiç korkmasın rüya gibi ama bir kaç ay sabır istiyen bir işlem.Morel çok önemli tabi en önemkisi doktor.Güzel bir plastik cerrahına olmnızı tavsiye ederim.Birşey sormak isterseniz dilim vardığınca anlatabilirim.
buz uygulamasını ne kadar süre yaptınız arkadaşlar, benim ameliyattan sonraki 5. günüm hala şişliklerim var...devam edeyim mi sizce? siz kaç güne kadar yaptınız?..
canım öncelikle geçmiş olsun umarım stediğin gibi bi burna sahip olursun,
hangi şehirde oldun ameliyatını ve doktorunun adını öğrenebilirmiyim?tşk.....
buz uygulamasını ne kadar süre yaptınız arkadaşlar, benim ameliyattan sonraki 5. günüm hala şişliklerim var...devam edeyim mi sizce? siz kaç güne kadar yaptınız?..
atelim ve dikişlerim çıktı kızlar oturup 1 saat ağladım halada ağlamayı düşünüyorum şimdi bana annatın birazcık
Oralet, Pikolat,
Fotograf yorumlarınız için çok teşekkürler kızlar. Burnum inanılmaz bir hızla iyileşti. Herkes şaşırdı kaldı. Daha 1 ay bile olmadı ameliyat olalı, ne morluk kaldı ne de göze batacak bi şişlik. Hiç kimse anlamıyor operasyon geçirdigimi. O kadar da dogal oldu yani. Beni rahatsız eden şey ucunun istediim kadar kalkık durmaması. Çok az toparlak duruyor burun ucum, şişlik inince belki biraz daha kalkık görünür. Mümkün mü bu acaba?
Bir de şişliklerin tamamen indigini nasıl anlıycaz, mesela benim burun ucum şimdi sert. Yumuşadıgında şişlikler indi anlamına mı geliyor kızlar?
canım ne oldu neden ağladn?
Şişlerin 1 ayda iner canım gayet normal 5. gününde hala ödemlerinin olması. Bol su iç. Gece uyurken şişiyo en çok.
7. Gunüm bugün :) göz altında morluklarim torba seklindeydi şimdi torbalar yok ama morluk kaldı biraz birazı da sarardi..alnimdaki ödem çok fenaydi ama alnımda ki de indi kas aramda çok hafif var hissedebiliorum..yanaklarım daha dürüyor maalesef ama ilk günlerdeki gibi değil :) su icmek iyi mı geliyor gercekten ben bilmeden iciyodum zaten :) çok çok teşekkürler :)çok mu şişliğin var ne derece onu belirtirsen daha çok yardımcı olabilirm. Göz altı torbaları şişliği 1-2 gğn arasında iner yanak çene we çevresi 7-8 gün ama insana bağlı gerçi benm 6ncı günümde indi .. iki kaş ortası genelde çok şişer orayada 10-15 dk araya buz uygulaması yapılması gerektiğini biliyorumm .. daha 5nci günün müş meraketme sıvılarını iyi alıp kendini zinde tutmayı başarırsan sabah kalktığında sargılıyken bile manken gibi göründüğünü farkediceksin .. duş almaya çalış temzlik insana çok morel veriyor
kemik bölgem mosmor ve burnumda şişlik var hani şişliklere alışmıştım az çok ama o kocaman morluğu görünce aynaya baktığımda korktum:26: .. Alışmaya çalışıyorum.Demiştim ya morel çok önemli diye dünden beri biraz biraz alışmaya çalışıyorum .. İnşallah hemen geçer .. görenler şişken bile şekli az çok belli ve güzel diyorlar. Dikişlerim alınırkende birazcık acıdı.. Şimdi güzenli masajlara başladım.Doktorum nekadar çok masaj yaparsan okadar çabuk iyileşirsir dedi.Geri sayım başladı 6 ay nasıl geççekse :) bakalım 3 hafta sonra bir daha konturole gidicem :97: :97:
7. Gunüm bugün :) göz altında morluklarim torba seklindeydi şimdi torbalar yok ama morluk kaldı biraz birazı da sarardi..alnimdaki ödem çok fenaydi ama alnımda ki de indi kas aramda çok hafif var hissedebiliorum..yanaklarım daha dürüyor maalesef ama ilk günlerdeki gibi değil :) su icmek iyi mı geliyor gercekten ben bilmeden iciyodum zaten :) çok çok teşekkürler :)
canm senin atelin çıktıktan sonra bant takmadılar mı? kaçıncı günde çıkardılar ki ateli? üzülme lütfen bu geçici bi süreç biliosun, morluklar geçer mühim olan şekli
bak mesala benim şuan yanaklarımda indi kasımın ortasında hafif var ve suan sadce burunum şiş we kemik bölgem mor.Sen buz jel uygulaması çok sıklıklar değil arada bir yap morluklar iner we 2 gün sarımsı veya yeşil renk oluyo göz altında 2günde felan geçiyor onlar.. evet sıvılarını iyi al su iyi gelir ama katı yiceklerinide eksik etme.. bende 3gündür sert yiecekleri yawaş yawaş yiye biliyorum artık. 3ünde oldum ameliyat işde sanırım seninle aramızda 1-2 gün var :) atelin ve dikişlerin çıktımı ?
ben 5inde oldum 2 gün varmış aramızda :) yarın atel ve dikişler çıkıyor..bant takılacak ama göremicem burnumu yine doğru düzgün..kesin benim burnumun üsünde de morluklar falan vardır şu an ama bant takılcağı için göremicem.. keşke takılsaydı da görmeseydin moralin bozulmazdı o zaman..15. günümde burnumu görebilcem ben..ben de sert yiyecekleri yiyebiliorum ama çok da fazla zorlamak istemiorum kendimi :) genelde yumuşak şeyler yiyorum veya katıları yumuşatıyorum..buz uygulamayı dünden bu yana yapmıorum bıraktım :S biraz daha uygulayayım bari..
hımmmm.. iyi olmuş morelin düzgün olur en azından acaba kendim mi bant felan taksam :) hayırlı olsun bakalımm çıkıcaklarmış buda azda olsa çeyrek kurtuluş :) evet yiyecek konusunda çok zorlama. Ya eğer çok morluğun varsa uygula eğer değilse artık kendiliğinden inerler gerek kalmaz sanırım. Ben iki gün veya 3gün uygulamıştım.Çok şişliğim olmadı. senin tam ne sorunun vardı kemik eğrilik falan mı aldırdın.Benim kemik wardı biraz onu törpüledi sanırım Birde ucunda biraz eğrilik onu düzeltti.. İnsallah hepimiz çok güsel oluruz
inşallah canım inşallahhhh güzel burnuşlarımız olsun o kadar çekioruz değsin de mi :) benim burun ucum düşüktü bi de yüksek bi burnum vardı..büyüktü yani :) kemerim yoktu..yüksekliği biraz indirdi..düşüklüğü kaldırdı..kavis çok hafif istedim..şu an burnumun ucunu görüorum evt yok denecek kadar az..benim doktor çok doğal çalışıyor zaten..bakalım sonuç ne olacak..şekli istediğin gibi olmuş ama değil mi? :)) kemerin gitmiş, eğrilik düzelmiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?