kizlar, yarin dikislerim alinacak ve su an yazarken bile tir tir titriyorum korkudan
dokunamiyorum ki ben hic dikislerin oldugu yere, cok hassas burnum hala. doktorum da cok cool, lafi tikayiveriyo insanin agzina naz yapamiyorum rahat rahat. napicam? cok canim yanacak mi? gitmeden krem sureyim mi? sakinlestirici, agri kesici alayim mi? :)
Selamlar
Ben 10 gün önce kronik sinüzit ve septum deviasyon ameliyatı oldum.
Ameliyatım rinoplasti degildi zaten yapan hoca da kbb uzmanıydı..ama ameliyat sonrası hersy aynı yasandıgı için biliyorum... ayrıca burun birkere acıldı mı illaki şekil degişikligi oluyor. size şunu söylemeliyim ki estetik ameliyatta dogal görünümü en iyi kbb ciler saglıyor cünkü ihtisaslarında burun cerrahisi en derin okuyan onlar. ayrıca, iç solunum yollarını kemik çıkıntılarını herseyi milimetrik ayarlıyorlar. size istemediginiz bir şeyi yapmıyorlar burun tamamen dogal oluyor. Estetik ameliyat olup da nefes alması düzelmeyen revüzyon ameliyatı olmak isteyen okadar çok kişi var ki çevremde....
benim ameliyatım çok uzun sürdü 3 saat kadar, ama hiç morarma olmadı. burada cerrahın eline kalıyorsunuz. şişme de ikinci gün biraz oldu ama suan bile yok denecek kadar az. burun ucum şiş. şekildegişikligi de şöyle küçücük kemerim alınmıs ama cok dogal yani küçücük hokka gibi bir burnum yok ama cok düzgün bir burnum var. zaten tornadan çıkmış gibi tektip burunlardan hoşlanmıyorum.
doktorum da cok iyi inanılmaz iyi bir profdu...
acıkcası ameliyat sonrası tampon,ağrı bu tip şeyler önemli degil. önemli olan anestezidir arkadaslar.
Anesteziden gözünüzü sagsalim actınız mi şükredin gerisi herşey çok cabuk geciyor. kaldı ki benim yanak içlerim sinüzit ameliyatı yüzünden çok agrıdı, burun da birşey yok yani. korkmayın...
cerrahdan cok anestezistle vakit gecirin herseyi konusun....
kizlar, yarin dikislerim alinacak ve su an yazarken bile tir tir titriyorum korkudan
dokunamiyorum ki ben hic dikislerin oldugu yere, cok hassas burnum hala. doktorum da cok cool, lafi tikayiveriyo insanin agzina naz yapamiyorum rahat rahat. napicam? cok canim yanacak mi? gitmeden krem sureyim mi? sakinlestirici, agri kesici alayim mi? :)
dikişleri alırken acımıştı benim hatta küçük bir parça unutmuş onu da evvde ben cımbızla çektim,,, alçıyı aldı bant bağladı pazartesi ben çarşamba yani dün açtım bandımı takmasam ne gibi sorun olur ki??????:2:
:)))canım benim de bugün 10.günüm.bende dikişlerimi ve tamponlarımı almadan önce çok korkuyordum.Dr.um çok iyi bir insan.acıyacak mı diye sordum ben bayılırım daha önce başka bir rahatsızlığımdan dolayı muayene olurken bayılmışlığım vardır.peşinen söyleyeyim dedim:))acımayacak bana güven dedi.çok hafif birşeyler hissedeceksin oda seni rahatsız bile etmeyecek dedi.sen ahhh desen ben elimi hemen çekerim sen merak etme dedi:))dediği gibide oldu.korktuğum gibi değilmiş hiç.sürekli sordu konuştu bişeyler zaten.dikkatimi dağıttı:))ilaç falan kullanmana gerek yok.rahat ol.
sen kendini sıkma yeter.
mrb bayanlar ameliyat olan arkadaşlar fikir edinmemiz için resim ekliyebilirlermi acaba.birde şu tampon meselesi kafamı karıştırdı çok acıttıgını söyleyen bir arkadaşım var caydırmak istiyo beni sizin nasıl alındı
şaka maka 6 haftayı doldurdum 3 ayda burun oturuyomuş geriye kaldı 6 hafta dahabu arada denize ne zaman gırebılırım
Merhabalar:) 2 hafta önce ameliyat oldum ve ameliyat öncesi kadinlarkulubu'nden çok fazla yararlandığım için yazmak istedim size:) öncelikle korkulacak hiçbir şey yokmuş gerçekten ben çok çok hafif ve beklediğimden çok az bir ağrı duydum. sadece sıkıntısı vardı biraz. burnumdan çok hafif nefes alabilmeme rağmen hep ağızdan nefes almak, rahat uyuyamamak, rahat yemek yiyememek.. ama bunlar sadece birkaç gün sürüyor ve çekilmeyecek şeyler değil. 2. ve 3. gün aşırı olmasa bile şişlik ve morarma oldu ama sonra hızla iyileşti yüzüm. bu sürede okyanus suyu fısfısıyla sık sık temizliğini yaptım burnumun. 5. gün silikon tamponlar ve alçı çıkarıldı. sadece o zaman biraz canım acıdı diyebilirim ama dayanılmayacak gibi değil o güne kadar acı çekmediğim için birden acıdı diyebilirim. o günden beri de bant var burnumda salı günü çıkacak, burnumu görmek için sabırsızlanıyorum. bir kere açık görebildim ve çok beğendim hala şiş olmasına rağmen. birkaç ay sonra şişliğin iyice azalacağını düşünürsek burnumu daha da çok seveceğim gibi:) çevremdekiler de bantlı görmelerine rağmen çok beğendiklerini söylüyorlar. ameliyatımı emre ilhan yaptı. görüştüğüm 2. doktordu aslında birçok doktorla görüşüp öyle karar vermek istiyordum ama ilk görüşmemizde yarattığı samimi ortam ve verdiği güven başka bir doktorla daha görüşmeme gerek olmadığını düşündürttü. görüşmeler dışında aradığımda ve hala da kontrole gittiğimde çok ilgili davranıyor. estetik olmayı düşünenler bence emre bey'le de görüşmelisiniz. ameliyat olmayı çok uzun zamandır istiyordum ama çevremde fazla estetik olan olmadığı için burada yazılanlar benim için önemliydi. umarım benim deneyimim de size yardımcı olur:)
kızlar acil yardımınızı bekliyorum burun ameliyatı olalı 1 ay oldu ve en arkadaki dişim çürüdü çok canım yanıyor. ama dişçiyede gitmeye korkuyorum çünkü burnum yeni yapıldı ve doktorda 1 saat ağzım kocaman açık kalacak ve oraya o aletle işlem uygulanacak mimik bile yapamıyorum zaten ağzımı da çok açamıyorum hele çürüğü temizleyen alet tüm kafayı sarsıyor sanki nette bununla ilgili bilgi bulamadım acil yardım
dikişleri alırken acımıştı benim hatta küçük bir parça unutmuş onu da evvde ben cımbızla çektim,,, alçıyı aldı bant bağladı pazartesi ben çarşamba yani dün açtım bandımı takmasam ne gibi sorun olur ki??????:2:
Peki kime ameliyat oldun? estetik ameliyatı ücretleriyle aynımı? Benimde nefes alma problemim var fakat bir türlü cesaret edemiyorum. doktor konusundada kararsızım :2:
Benim de ameliyat olalı 11 gün oldu. Şiş de olsa insan burnunun şeklini beğenir eğer sonuç başarılı ise. Ben hiç mutlu değilim. Burun şekil olarak simetrik küçük kalkık bir burun fakat yüzüme hiç oturmadı. Ben hala burun ile dudak arasındaki alana takmış durumdayım.Çok geniş bir alan var ve acayip duruyor. İnsanlar tuhaf tuhaf yüzüme bakıyorlar.
Kızlar bu durum geçecek mi yoksa hep böyle mi kalacak. Böyle kalırsa anormal bir ifadeyle bir ömür geçiricem. benim doktorum doğal burun çalışamıyor herkese tek tip lokum burun yapıyor. Kimin suratına giderse. Doktorumun adını vermek istemiyorum. Çok mutsuzum. Doğal burun acayip önemli. Ameliyat olmadan önce bunu mutlaka dikkate alın.
size birde şu sorum olacak siz kbb doktoruna yaptırmadınız herhalde.estetik cerrahına yaptırmışsınızdır.benm arkadaş kbb doktoruna oldu benmde sorunum nefes alamama sinüzitler vs ameliyat masasına yatmışken estetikte olsn istiyorum daha çok nefes alınıo diolar. kemer alınsa ucu hafif kaldırılsa felan diorum ama devlet hastahanesindeki kbb doktoruna nekadar güvenebilirim bu konuda.kendisi estetikte yapıomuş ama hiç namını duymadım acaba hastanenin estetik cerrahınında girmesini istesem.acaba ek olarak ücret isterlermi fff haftaya cuma muayeneye gidicem herhallde 3 gün sonra flanda ameliyat olurum.karar veremedm yaaa
belki şişliklerin indikçe burnun da yüzüne daha fazla yakışmaya başlar üzülme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?