bende10 gün önce ameliyat oldum.çok cesaretli bi şekilde girdim.ellerimi ayaklarımı bağladılar.sonra kolumdan bi iğne vurdular sonrasını hatırlamıyorum.uyandığımda herşey bitmişti.kendime geldikten sonra sedyeyle odama götürdüler.hiç ağrım yoktu.şişme ve morarma yüzümde hiç olmadı.2 saat sonra katı yemek bile yemeye başladım.burnumdaki tamponu çıkarırken pek fazla acımadı.7. gün alçıyı ve dikişlerimi aldılar yine pek fazla ağrı olmadı.şuan ince bi bant var.burnumda sadece şiş var yinede bu haliyle bile güzel.ama yinede sabırsızlıkla şişlerin inmesini bekliyorum.kimse korkmasın ameliyattan.bazıları sırf gözümüzü korkutmak için abartıyorlar.ama inanmayın.ben inanmadım ve büyük bi hayacan ve sevinçle ameliyaya girdim.herkese bol şans.......
bende 27 haziran için randevu aldım bugün... korkuyorum kızlar ya... iş ciddiye binmeden önce hiç korkmuyordum ama şimdi içimi bi korku kapladı
Merhabalar
Öncelikle böyle tecrübeleri paylaşmanızı gerçekten çok yararlı buldum. ben bir hafta önce estetik ameliyat oldum ve olmayı düşünen kafasına takan psikolojisi bu nedenle yıpranmış arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum.
burnum son derece kemerli ve büyüktü. yani sarışınım gözlerim yeşil hatta erkekler tarafından oldukça ilgi gören bi kızdım(her ne kdr aradığımı hala bulamasam da..) ama burnumu hep kafama taktım.
ameliyat olmak istiyrdum ancak hem ameliyat hem kan hem de iğne fobim var diye senelerce çekindim.
en sonunda nasıl bir gazsa kararımı verdim ve bir hafta içinde kendimi ameliyathanede buldum.. ankarada hacettepe hastanesinde görevli profesör bir doktor..
size yemin edebilirim ameliyat sırasında lokal anestesi olmasına rağmen tek bir acı sızı hissetmedim yatmamla kalkmam bir oldu.. sedasyon denilen bir şey veriyorlar damardan yarı uyku haline giriliyor ve kaygı giderici bir fonksiyonu var..snrasında da tabi lokal anestezi iğnelerini hisseder gibi oluosun ama hiiç umrunda bile olmuyo. zaten ameliyat bittiğinde hiç bir şey hatırlamıosun bile ilginç bi deneyim yani. şişkinliğim hiç olmadı belki resimdeki arkadaşın dörtte biri kadar şişlik ve çok çok az göz altında morluk. bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmemiştim ama gerçekten anlattığım kadar kolay oldu. bir hafta sonra ise alçım alındı.. o ana kadar hiç acı çekmemiştim ama o alçı alındıktan sonraki masaj 30 saniyeliğini insanı mahvediyor.
burnum çok güzel oldu. hem simam deişmedi yine benim,, hem de süper bir burnum oldu. Ne diyim çok mutluyum.
ama olmak isteyen arkadaşlar lütfen doktor seçiminize dikkat edin. çünkü bu herkese yaptırılacak riske atılacak bir şey değil. şu anda ameliyatımın yedinci günü ufak bir banta bugün kursuma gidebildim. şu anda hiç bir sorunum yok morluk yok şiş yok iki gün sora küçük bantı da çıkarıcam.. normal hayatıma tamamen geri dönücem. sorularınız varsa cevaplayabilirim. doktorumun adresini adını da özel mesajla isteyene gönderebilirim.
arkadaşlar ben ameliyat olmayı düşünüyorum ama sonrasında çekiceğim hiçbir acıdan sıkıntıdan korkmuorum ameliyat anından korkuorum ameliyatta uyanmak ses duymak canım acımasa bile bişey hissetmekten çok korkuyorumanestesi aldığınızda uyku gibimi oluyor yoksa hiçbirşeyi gerçekten ruhumuz mu duymuyor
hiiççç anestezi almadım ama "awake" türkçe adı "anestezi" olan filmi izlediysen senin korkun üzerne bi film yapmışlar ve ameliyat öncesi seyredilicek film listesinde en sonda yer alır herhalde:) ama sana şöyle söliyim 2 sene hemşirelik yaptım, 4 sene de okulda stajlarda sahadaydım. ameliyattan çıkan hastaların hiçbiri ameliyat sırasında olanları hissettiğini söylemedi! ameliyattan çıktıklarında kimi çok eğlenceli oluyo sarhoş gibi oluyolar ve saçmalıyolar filan:) bu sıkıntı olur mu senin için bilmem. he bide şöyle bişi var anestezistler sürekli başında ve bi hareketlenme olduğunda sende ve kardiyak bulgularında hemen takviye yapılıyor, korkma bence bişi hissetmiyosun yani.. eğer metabolik bi hastalığın yoksa, 70 yaşında değilsen "masada kalma" ihtimali yok denilebilir,zten ameliyat öncesi rutin yapılan tetkikler bunu için anesteziye uygunmusun değilmisin diye
teşekkür ederim ilginiz içinn evet o filmi duymuştum ama izlemedim araştırdım çok düşükte olsa bi ihtimal var die okudum bide herşeyi hissedip tepki verememek var :/ belki de hissediliyor ama çıkınca unutuluyor olamazmıyada ben korkularımdan paranoya oldum sanırım masada kalmaktan bile korkmuyorum bişyler hissetmekten korktuğum kadar sonrasında canım deli gibi acısın yeterki o an ruhum duymasın bana ne yapıldığını bilmek çok kötü olur heralde:/ ama kimse hissettim demiyorsa ve sürekli kontrol altında olucaksam bu iyi bişey tekrar teşekkür ederim bi şekilde bu korkumu yenmeye çalışıcam artık
bişi değil rahatladıysan biraz sevindim ben de:) bu ameliyatı sedasyon halinde lokal anesteziyle olanlar var bir de! acı hissedilmese de burnunun törpülendiğini kırıldığını ve konuşulanları duyuyorlar. tabiki çok zor olsa gerek ve tebrik ediyorum onları, ama bu yapılabildiğine göre ve genel anestezi ile çok düşük olan ruhun duyması ihtimali ameliyattan sonra komplikasyon olması yada revizyon gerektirme ihtimalinin yanında hafif kalıyor bence.
aynı çelişkileri ben de yaşamıştım.hatta diyordumki acaba çevremde beni güzel bulanlar estetik yaptırdıktan sonra eski özelliğimi kaybettiğimi düşündüklerinden birdaha bana öyle hayranlıkla bakmazlarmı falan filan baya saçmalıyordum
evet yaa 10 gün sonraya gün verdi doktor ama ben de aynen böyle şeyler düşünüyorum:S acaba şımarıklık mı yapıyorum diyorum, gerk yok güzelsin diyenler eski halin daha iyiydii o ne şimdi estetiğim diye bağıtıyo çok itici filan derlerse ki en önemlisi ben de böyle düşünürsem( ama illa kazulet gibi bi burun olunca mı yaptırmak lazım canım diyorum sonra, çok çirkin değil evet ama büyük bi burnum var üstte biraz kemik filan.. komplikasyon olur, yamuk olur nefes alamam filan sonradan ameliyat olup başıma iş alırım diye de korkuyorum. tamam doktor iyi ama, ya olursa?! eksta güzellik için risk alıcam ama korkuyorum iştee...
bende 30 gün önce ameliyat oldum,burnumda kemer vardı yüzüme göre büyüktü. doktor kemeri alıp ucunu yukarı kaldırmış hafif ve burnu küçültmüş.
tek çektiğim sıkıntı ilk günler burnum tamamen tıkalı olması,yemek yemede tat alamama problemi ve sıkıntı idi.ağrım olmadı,doktorum verdiği ağrı kesicileri bile kullanmadım. ameliyat öncesi ve hemen sonrası da bir sıkıntım olmadı.
30 yaşındayım keşke daha önce ameliyat olsaydım diye hayıflanıyorum.
doktorum yakup avsar,son derece işinin ehlidir.
çok memnunum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?