Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

el ayak baglandıgını hıc duymamıstım... hangı doktora oldun acaba..

evet ankaradayım ve ben de amelıyat olmayı dusunuyorum,su ankı sartlar seneye olmamı gerektırecek gıbı gorunuyor ama ben bır an onc e olmak ısterdım ıyıce yabancılastım sogudum burnumdan zaten malesef. ben de fotograflı ankarada amelıyat olmus kışılerın fotograflarını gormek ıstıyorum. zuhtu beyın yaptıgı ıkı burun gordum buradan , en cok ank32 nınkı hoşuma gitti, cok hoş olmuş, başka zuhtu demıre amelıyat olan ve fotografı olanlar benı ekleyebılır mı acaba

merhabalar! burun estetiği başta olmak üzere bir çok kadınsal mevzuyu araştırırken bu forumlara baktım ve ortamı çok sıcak buldum ve dedim ki artk ben de üye olup aralarına katılmalıyım!! :)
şimdi direk konuya giriyim; burnum çok kemerli yada çok büyük bir burun değil, ama büyük bir burun. bir kemik çıkıntım var ufak ve deviasyon var.sanırım bundan dolayı da burun ucumda hafif bi asimetri var. gidip yaptırıcağım yerdeki doktorla konuştum. sadece törpülemek gerektiğini kırmaya gerek olmadığını, ucunu 3 mm küçültüp eşitleyeceğini ve açık teknik olucağını söyledi. bikere kırmıcam diyince bi heves ve cesaret geldi bana:)) ama çevremdeki çoğu insan delimisin ne gerek var, ne burunlar var seninki iyi, o eziyete değer mi, burnu mafediyolar sonra çok pişman olursun burnun düşer nefes alamazsın vs.. sen sanatçımısın estetikli burun normal hayatta çok gereksiz, kötü duruyo filann... caydırılmaya çalışıyorum yani. 25 yaşındayım, hoşuma gitmeyen bi profilim var ve daha muntazam bir burun istiyorum hepsi bu! ama cidden sağlık açısından yada estetik sonradan sıkıntı yaşarmıyım diye de çok korkuyorum( ve sizden fikir bekliyorummm

sanırım eski bi paylaşım, ama yine de içime su serpti!! aslında bi 10 gün sonrasına ameliyat günü aldım, ama çevremden sürekli ne gerek var şeklinde tepkiler alıyorum. çok kötü bi burnum yok profili kemikli ve biraz büyük. ama yaptırırsam daha güzel olucağımı düşünüyorum:) korktuğum nokta ameliyat geçirmiş bir burnun geçirmemiş bir burundan sağlıksız olma ihtimali! yani kaza filan geçirip yaptırmıyorum amaç astetik sadece, ya sonra sıkıntı çekersem filan(

:74: arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorm lütfen... 8 gün vaktim kaldı, oldum olucam ameliyatı yaklaşyıkça zman istemekle birlikte caydırmalar yüzünden şüheler de başladı! bide forum da sırf estetikse yaptırmayın diyenleri okudukça.. evet sonuçta bi risk alıyoruz sorun yaşama ihtimali de var ama güzelleşme isteği de cazip hani:)

doktorum ameliyat sonrası 3 ay dalış yapamazsın sonra olur dedi. burun estetiği olup 3 ay sonrasında filan tüplü dalış yapan var mı?? varsa sorun yaşadı mı??

arkadaşlar ben ameliyat olmayı düşünüyorum ama sonrasında çekiceğim hiçbir acıdan sıkıntıdan korkmuorum ameliyat anından korkuorum ameliyatta uyanmak ses duymak canım acımasa bile bişey hissetmekten çok korkuyorum anestesi aldığınızda uyku gibimi oluyor yoksa hiçbirşeyi gerçekten ruhumuz mu duymuyor

hiiççç anestezi almadım ama "awake" türkçe adı "anestezi" olan filmi izlediysen senin korkun üzerne bi film yapmışlar ve ameliyat öncesi seyredilicek film listesinde en sonda yer alır herhalde:) ama sana şöyle söliyim 2 sene hemşirelik yaptım, 4 sene de okulda stajlarda sahadaydım. ameliyattan çıkan hastaların hiçbiri ameliyat sırasında olanları hissettiğini söylemedi! ameliyattan çıktıklarında kimi çok eğlenceli oluyo sarhoş gibi oluyolar ve saçmalıyolar filan:) bu sıkıntı olur mu senin için bilmem. he bide şöyle bişi var anestezistler sürekli başında ve bi hareketlenme olduğunda sende ve kardiyak bulgularında hemen takviye yapılıyor, korkma bence bişi hissetmiyosun yani.. eğer metabolik bi hastalığın yoksa, 70 yaşında değilsen "masada kalma" ihtimali yok denilebilir,zten ameliyat öncesi rutin yapılan tetkikler bunu için anesteziye uygunmusun değilmisin diye

teşekkür ederim ilginiz içinn evet o filmi duymuştum ama izlemedim araştırdım çok düşükte olsa bi ihtimal var die okudum bide herşeyi hissedip tepki verememek var :/ belki de hissediliyor ama çıkınca unutuluyor olamazmı yada ben korkularımdan paranoya oldum sanırım masada kalmaktan bile korkmuyorum bişyler hissetmekten korktuğum kadar sonrasında canım deli gibi acısın yeterki o an ruhum duymasın bana ne yapıldığını bilmek çok kötü olur heralde:/ ama kimse hissettim demiyorsa ve sürekli kontrol altında olucaksam bu iyi bişey tekrar teşekkür ederim bi şekilde bu korkumu yenmeye çalışıcam artık

bişi değil rahatladıysan biraz sevindim ben de:) bu ameliyatı sedasyon halinde lokal anesteziyle olanlar var bir de! acı hissedilmese de burnunun törpülendiğini kırıldığını ve konuşulanları duyuyorlar. tabiki çok zor olsa gerek ve tebrik ediyorum onları, ama bu yapılabildiğine göre ve genel anestezi ile çok düşük olan ruhun duyması ihtimali ameliyattan sonra komplikasyon olması yada revizyon gerektirme ihtimalinin yanında hafif kalıyor bence.

yaa doğru o kadar sıkıntı çekip bide hüsrana uğramak var kimse yaşamasın inş böyle bişeyi büyük umutlarla giriliyor o ameliyata..lokal anesteziyle olanları cidden tebrik etmek gerekiyor bencede büyük cesaret ne soğukkanlılık ama:) güzel bi sonuç için katlanmaya değer doğru diyosunuz :79:

evet yaa 10 gün sonraya gün verdi doktor ama ben de aynen böyle şeyler düşünüyorum:S acaba şımarıklık mı yapıyorum diyorum, gerk yok güzelsin diyenler eski halin daha iyiydii o ne şimdi estetiğim diye bağıtıyo çok itici filan derlerse ki en önemlisi ben de böyle düşünürsem( ama illa kazulet gibi bi burun olunca mı yaptırmak lazım canım diyorum sonra, çok çirkin değil evet ama büyük bi burnum var üstte biraz kemik filan.. komplikasyon olur, yamuk olur nefes alamam filan sonradan ameliyat olup başıma iş alırım diye de korkuyorum. tamam doktor iyi ama, ya olursa?! eksta güzellik için risk alıcam ama korkuyorum iştee...

bence bi kere acaba yaptırsam mı diye düşünen kişi eninde sonunda bu ameliyatı olur die düşünorum ben:) bende yaptırmadan idare edebilicek bi burna sahibim ama beni tatmin etmiyor bazen bakıorum keşke şöyle değil böyle olsa diye bu düşüncede hep aklında kalır insanın bence bi acaba düşüncesi:) kim daha da güzel olmak istemezki :) ben şahsen güzellik uğruna herşeyi göze alabilirim:) iyi düşünün iyi olsun tabiki kötü sonuç riski var ama bizi bulucağı ne malum:)

bende 30 gün önce ameliyat oldum,burnumda kemer vardı yüzüme göre büyüktü. doktor kemeri alıp ucunu yukarı kaldırmış hafif ve burnu küçültmüş.
tek çektiğim sıkıntı ilk günler burnum tamamen tıkalı olması,yemek yemede tat alamama problemi ve sıkıntı idi.ağrım olmadı,doktorum verdiği ağrı kesicileri bile kullanmadım. ameliyat öncesi ve hemen sonrası da bir sıkıntım olmadı.
30 yaşındayım keşke daha önce ameliyat olsaydım diye hayıflanıyorum.
doktorum yakup avsar,son derece işinin ehlidir.
çok memnunum.

Son düzenleme:
Merhaba
Allah nasip ederse , 21 Eylül de Emre İlhan a ameliyat olacağım . Kendisini de ilk kez bu sitede bulmuş aradından yoğun şekilde araştırmıştım ..
sormak istediğim , ameliyattan sonra yapıp da ''iyi ki şuna dikkat etmişim , iyileşmeme faydası oldu'' dediğiniz şeyler ve yapıp ,''keşke yapmasaydın pişman oldum'' dediğiniz konular var mı ?

kemiğini kırdı mı? yoksa törpüleme ve burun ucu mu sadece? şişmeler kişiden kişiye değişiyormuş sanırm, ama törpülenince daha az morluk oluyormuş. senin çok morardı mı ve ne kadar sürede geçti,bi ay iyi bi zman çnk.. ay çok soru sordum:) inşallah 3-5 gün sıkıntı çekip sonrasında rahat eder memnun kalırım bnd,burda çok pişmanım, estetik içi bu eziyet çekşlmezmiş,burnum hala büyük ve çirkin,yamuk oldu, nefes alamıyorum revizyon olucam yazanları okudukçaa aman allahım diyorum!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…