selvicikkk öncelikle çok geçmiş olsun canım.ben doktorumla bu kıkırdak olayını görüştüğümde kendilerinin kıkırdak koyduklarını söylemişti bana.hatta bir hastasının resimlerini gösterdi.bir baydı daha önce estetik olmuş fakat burun catısı dediğim kısmı düzleşmiş burun ucu düşmüş.doktorum ise kıkırdak ekleyerek burnunu olması gerektiği gibi yapmış.bildiğim kadarıyla kıkırdağı dr kendisi ameliyatta ekliyor.tabi gerekli ise diye biliyorum. Fatih bey hakkında pek bi bilgim yok benim.
ÇOK ÜZÜLDÜM UMARIM DÜZELİR....SEN KİME AMELİYAT OLDUN!!VE DOKTORUN NİYE KABAK GİBİ BURNU OYDU BIRAKTI ANLAMADIM!!!!Merhaba burcu benimde kemigim fazla oyuldu benneyaptımki uzgunum ve doktorumda dedi hata yaptik. sen ikinci kere ameliyat oldunmu bile? Merak etim boyle burunlarin cagresi varmi?
ÇOK ÜZÜLDÜM UMARIM DÜZELİR....SEN KİME AMELİYAT OLDUN!!VE DOKTORUN NİYE KABAK GİBİ BURNU OYDU BIRAKTI ANLAMADIM!!!!
UMARIM HATASINI DÜZELTİR VE ÇOK GÜZEL BİR BURNUN OLUR!!!
DOKTORUN Türkiye de mi!!!ve kim!!!
Zaten bence bu ameliyatları Türkiye'de olmak lazım, yurtdışında olup da ameliyat olmayı düşünenlere benim tavsiyem bu.Özellikle burun ameliyatında Türkiye çok gelişmiş.Bir de tabii ki buradaki doktorlar bizim milletimizin burun yapısını tanıyor,tecrübeleri de bu yönde.
bence git tunç beye ol istyanbula filan boşuna gidip gelme bide çok kafanı karıştırma bende bi hafta önce oldum ankarada olmaya karar vermişken son anda evim burda oldugu için gaziantepde olmaya karar verdim ve bi hafta içinde ameliyat oldum sonuç memnunum ama çok araştırdıgım için acaba başkası yapsa dahamı iyi olurdu diyorum bence ankaradada çok ii doktorlar var istanbula gitmene gerek yok tunç beyle telde görüştüm ama bence çok iyi bir cerrah ben ankarada yaşıyor olsaydım hiç düşünmeden tunç beye olurdum...Arkadaşlar hepinize merhaba..
10 yıldır estetik ameliyat olmayı hayal etmekle beraber son bir aydır net kararımı verdim ve doktor araştırmaya başladım. Konuşmakla olmuyo, en azından bir bilenle tıbbi bir görüşme yapmakta fayda vardır dedim.
Arama yaparken siteye yöneldim bir de ne gireyim, kadın nüfusunun neredeyse tamamı estetik ameliyat olmuş ya da olmayı düşünüyor :) Kendimi rahat hissettim inanın, demek ki büyütülecek veya korkulacak bir şey değil.
Aslında problemim büyük değil. Solunum problemi yaşamıyorum, burnumdan rahatlıkla nefes alabiliyorum, kemerim yok, eğrilik yok, sadece burun ucum düşük. Kıkırdak dokum fazla sanırım, terminolojik tanmımı ne bilmiyorum :roflol: Parmağımla burun ucumu hafif kaldırdığımda ,ki bu sadece yarım santim, tam istediğim burna ulaşıyorum, hatta benim için mükemmel bir burun oluyor. Durgun bir ifadeyle durduğumda görüntü kirliliği olmuyor, ama gülünce burnum dudağıma düşecek gibi oluyor. Kıkırdak doku olunca en ufak bir harekette inanılmaz değişebiliyo görüntü. Allahım kendimle ne kadar barışık bi insanım neler diyorum :sm_cool:
Sorun kıkırdakta olduğu için ameliyatımın basit olacağı gibi bir inancım var :1shok: Sonuçta kemiğe dokunmasını istemiyorum, törpü falan hiç gerek yok. Fazla kıkırdak alınsın yeter.
Doktorlara gelince.. Ankara'da yaşadığım için istanbul'da muayeneye ayrı gidicem, ameliyata ayrı, kontrole ayrı, pansumana ayrı.. Oldukça sıkıntılı. Ama burun ucu konusunda bir Teoman Doğan'ın minirinoplasti tekniğiyle karşılaştım bir de Barış Çakar'ın ışınlı tekniğiyle. Benim derdime bu iki doktordan biri çareymiş gibi gelse de ikisinin telaffuz edeceği rakamlar benim bu operasyon için ayırdığım meblağı aşıyor. 4 milyar ne demek, beğenmezsem ne olacak??? Bir de en uygun en güvendiğim doktoru bulabilmek için her doktora muayene olabilecek bir bütçe ayıramayacağım. 10 doktor ismi okudum bu forumlarda, hepsine 150 lira versem 1.5 milyar. Barış Bey muayeneden ücret almıyor diye görüşeceğim kesin, ama sonuçta çok uygun bir fiyat telaffuz etmediği sürece istanbul'da ameliyat olmayı düşünmüyorum. Ankara'daki doktorlara ise Barış Bey'den sonra gideceğim. Bu noktada Nebil bey, Tunç bey ve Reha Bey çok sıcak geliyor ama Reha Bey'in istanbul'a taşındığını, yalnızca eski hastaları için haftada 2-3 günlüğüne Ankara'ya geldiğini duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi ama bu konuda bilgisi olan varsa ve söylerse de sevinirim.
Bu arada arkadaşlar, fotoğraf görmeyi çok istiyorum, sonuçta karar vermek kolay değil. özellikle burun ucu operasyonu geçiren arkadaşların fotoğraflarını görsem az-çok fikrim olacak, yönlenebileceğim. Yollayabilirseniz çok sevinirim.
oncelikle herkese merhaba.ilk ameliyatimi 5 yil once oldum kemik vardi kirildi ve torpulendi.doktorum burnunu kaldirayim mi demisti bana o zamanlar ben de istemedim abarti olur die cunku beni rahatsiz eden sadece kemikti.en nihayetinde basarili bir ameliyat gecirdim ama son bir yil icinde burnumun ucuna acayip taktim dustu gibime geldi ya da ne bileyim batmaya basladi burnumun ucu sanki yuzumde ifadeyi bozuyodu ozellikle profilden cok deil ama hafif milimlik bi kalkiklik gerek die dusunmeye basladim ve cok surmedi bir hafta icinde tr ye geldim ailemin yanina ve ilk ameliyatimi yapan doktoruma gittim. iki gun icinde ameliyat oldum suan 20 gun gecti ameliyat olali fazla sislik yok ve acayip dogal iyi ki yaptirmisim burnundan sikayet eden tum arkadaslara tavsiye ediyorum cunku burun yuzun odak noktasi.ayrica korkulacakta hicbirsey yok.agrisi en az ve ilacla tedavi edilen bi ameliyat.agri kesicileri ve antibiyotikleri ictikten sonra sorun yok.zamanla sislikler de inmeye basliyo ki benim asiri bi sislik olmadi burnumda ve gayet dogal bi burun oldu.estetik oldugumu yemin etsem inanmazlar.
Yok hayir turkiyede ameliyat olmadim! (uzgunum) Bilseydim ilk basta turkiyede olurdum...
Ben Belcikada yasiyorum ve orada oldum ameliyat. Bu sefer turkiyede sansimi denicem.
Umarim iyi yaparlar. dokuzuncu aylarda gitmeyi dusunuyorum doktor teoman dogan yada fatih dagdelen.
Merhaba Selvicikkk,
Turkcem cok iyi degil, simdiden kusuruma bakma, olur mu?
13 Yasimda burnum kirildi, doktorlar 'birakin kendiliginden duzelir' dediler..
Evet. Duzelmeyince... bende senin gibi Hollanda'da ameliyat oldum, orada yasadigim icin (komsu sayiliriz). Henuz 17 yasindaydim........B][/COLOR]
herkesee mrblarrrr,
henüz 2 gün önce 12 mayıs da burun ameliyatı oldum. şu anda yüzüm de hala şişlik var. alçım 1 hafta sonra alınacak. tamponları dün sabah cıkardılar kısa olduğu için acı duymadım. ameliyat sonrasında gözlerime buz kondu sanırım o yzuden morluk az. hatta morluk yok sadece sarılık gibi. bugun biraz kan geldi burnumdan sabahtan. sonrasında geçti. doktor normal olduğunu söyledi. bugun düne göre burnumu daha hassas hissediyorum bu normal mi? hızlı hareketlerde tuhaf bir his oluyor içinde. bir de ucu kalkık suanda. doktorum şişlikten dolayı olduğunu söyledi. burnumun ucu azcık kaldırılacaktı cunku hafif aşağı bakıyordu. ama kalkıklık bu kadar değildir umarım. . bir de kemikliydi o törpülendi. ucu daraltılmadı doktor gerek olursa ameliyatta yapacağını söylemişti. ameliyattan sonra sordum gerek kalmadığını söyledi. cok minik burnun yüzüme gitmeyeceğini herkes söylüordu doktor da dedi.
bir de dudağım üst kısmı da sert ve şiş o yuzden sanki dudağım da tuhaf duruyor. burnum ile dudağım arasındaki mesafe bu şişlerden dolayı gözüme çok görünüyor. benzer sorunları yaşayan oldu mu merak ediyorum. doktorum endişe etmemem gerektiğini söyledi ama gene de tercrübe eden birilerinden duymak sanırım daha iyi gelecek. domuzcuk gibi kalmıcam umarım :S
yorumlarını bekliyorum kızlar,şimdiden teşekkürlerr :)
canım bende geçen pazartesi ameliyat oldum hala bant var burnumda aynısı bendede olmuştu hatta ilk alçım çıktıgında çok komik görünüyordum ve doktoruma ben size bölemi yapın dedim diye çıkıştım bile ama iniyo canım hiç merak etme yarın bantlar banyoda kendiliginden düşer dedi benimde öleydi ucunu kalkık istememe ragmen çok kalkık görünüyordu ama her geçen gün daha iyi oluyo emin olabilirsin benimki açık olmuştu ama izim hiç yok gibi doktoruna güven canım ve emin ol öle kalmıyo yavaş yavaş iniyo ama:)
lauranaa, gerçekten cok teşekkürr ederim cnm:)) mutlu oldum şimdi. takıyorum cok aynaya bakıp duruorm :S
benm de acık teknikle oldu. iz kalmaz diye düşünüyorum.
işte kalkıklık ve dudağımın şekli endişelendirio. şuan bant ve alçı 2 si de var.
ama içim rahatladı sayendeumarım 2-3 haftaya daha normal olur çünkü işe geri dönmem gerekio!! :çok üzgünüm:
canım bende geçen pazartesi ameliyat oldum hala bant var burnumda aynısı bendede olmuştu hatta ilk alçım çıktıgında çok komik görünüyordum ve doktoruma ben size bölemi yapın dedim diye çıkıştım bile ama iniyo canım hiç merak etme yarın bantlar banyoda kendiliginden düşer dedi benimde öleydi ucunu kalkık istememe ragmen çok kalkık görünüyordu ama her geçen gün daha iyi oluyo emin olabilirsin benimki açık olmuştu ama izim hiç yok gibi doktoruna güven canım ve emin ol öle kalmıyo yavaş yavaş iniyo ama:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?