Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

benım 3 hafta oldu ama bende de çok şişlik yok gibi...

inşallah birşeye benzer diyorum...şuan domuza benziyorum çünkü. :85:

senı cok ıyı anlıyorum bende aynı durumdayım bu uc gecmıcekmı hıc ende 5 ay oldu olalıı bılmıyorum ama baska bı doktorla goruusup fıkır alıcam

arkadasım eger gececeksee sıkıntı yok ama ben 5 aydan gıdıomm duzelecegınıde hıc sanmıyorumm bılsemkı 1 sene sora duzelecekk rahatlarımm

ilgin iin sağol canım inşallah dediğin gibidir.okyanus suyu hiç kullanmadım doktor tuzlu karbonatlı su önerdi simdi onuda bıraktım kuruluk yaptı gibi geldi. nazofix alrji sprey kullanıyom okyanus suyuna bağımlılık yapıyo diyolar senin kac aylık sen ne alemdesin

benim de bir hafta sonra 5ay olucak oldumdan beri okyanus suyu kullanıyorum. nefeste pek problemim yoktu ama bu aralar olmaya başladı çok kuruyo nefes alırken boğulucak gibi oluyorum. bende bağımlılık yapar die düşünüodum doktora sordum denizede giriyosun su sonuçta olmaz bişe dedi ama bilmiyorum=/ bu arada doktorum istedi bu zamana kadar okyanus suyu kullanmamı.nazofix alrji sprey i bilmiyorum nemlenmesine yardımcı oluyosa onu kullanmaya devam et olmuyosa bence bi doktorunu ara sor canım kurudunu söyle okyanus suyu kullanmanın sakıncası olup olmadını sor yada verdigi karışıma devam edip edemiceni.

arkadasım eger gececeksee sıkıntı yok ama ben 5 aydan gıdıomm duzelecegınıde hıc sanmıyorumm bılsemkı 1 sene sora duzelecekk rahatlarımm

kızlar sıkıntınızı giderirmi bilmiyorum ama bende 5. aya giricem kontrole gittimde doktorum gerçek şeklini 4ay sonra almış olucak dedi. burun ucu en zor iyileşen yermiş iyileştikçe kendini toparlıyomuş. gerçektende bundan 2ay önce burun ucumda gamzelerim vardı iyileştikçe burnum, gamzeler yukarı doğru çıkıyo. iyileşmeyen kısmı çok net görüyorum ben=))

bi kaç doktora görundüm o spreyi öneriyorlar sakıncası yokmus uzun da kullanılırmıs

merhaba hanimlar
Benide septal deviasyon ameliyati olmak istiyorum.
Estetik olmayacak, kemer filan yok burnumda ama rahat nefes alamiyorum ve
cabuk yoruluyorum
alerjimde varmis. bunun bir dezavantaji olurmu?
nelere dikkat etmek lazim birde ben hastanede kalamam. kucuk kizim var yurtdisindayim
ve birakacak kimsem yok. eve gelsem olur mu o gunun aksami?
birde rontgen filan cekiyorlarmi? nasil bir surec isliyor biraz bilgi verebilirmisiniz?

Benım bahar alerjım var biraz, ESTETİK oldum plastık cerraha, kemer vardı ve büyüktü burnum, ayrıca içte kemık egrılıgı vardı, onu da çözdü. ESTETİĞİN alerjıye olumlu ya da olumsuz etkısı olmayacagını soyledı doktorum, ben eylulde oldum amelıyatı zaten, bakalım baharda ne olacak... Benımkı kapalı teknıkle oldu, sabah oldum amelıyatı, akşama cıktım hastaneden. İlk üç gün zor gecıyor bıraz, nefes ,yeme, yutkunma, konuşma, uyuma gibi... Sonra gıtgıde düzelıyor her sey. Estetik olan birine evde bakacak birinin olması lazım mutlaka,tek başına olmaz yani. Ve burnu darbelerden korumak cok önemlı ilk 2 ay. Doktor bana kucagına bebek ya da çocuk alma dedi, kafası eli falan aniden burnuna çarpabılır dedi. Ama ben estetık ıcın konusuyorum, sen onu doktora sorarsan daha ii edersın, sende alçı falan olmayacaktır sonucta, daha hafıf bır amelıyat olacaktır diye düşünüyorum... senın sadece sağlık problemı oldugu ıcın kulak burun boğaz doktoruna olursun, o da rontgen cekecektır dıye düşünüyorum, saglık problemı olup estetık olanlarda bazı doktorlar rontgen cekıyor, bazılarıysa cekmıyor...

Alerji olayının dezavantajı varmı bilemiyorum onu doktrla görüşmenizde fayda var. Ameliyat sonrası hastanede kalmaya gerek kalmıor uyandıktan sora serum bitene kdr bekliyorsunuz.Hastenden çıkma süresi anestezi ile alakalı ama ortalama ameliyattan çıktıktan bi kaç saat sonra evinize gidebilrsinz. Ameliyat sonrası başınızı yere eğmemeniz lazım tamponlar çıkana kadar.Yatarkende hafif oturur pozisyonda yatmak gerekiyor.Yemek yerken çiğnemede zorluk çekebilrsiniz üst çene çiğneme sırasında baya ağrı veriyor ve dudak hareketlerinde zorlanırsınız dikişlerden dolayı başka bi zorluğu yok.Kesinlikle ağrılı bir işlem değil ameliyat sonrası ağrı hiç bi şekilde olmuyor.Röntgen çekende var çekmeyende zaten ameliyat sırasında doktor burnu açtığında herşeyi görüyor

bugun arkadasımı operken burnum yuzune degınce hıssettım asırı hassasıyetten mı o kadar cok hıssettım kı? bısey olur mu yoksa bı basınc hıssettım cunku :S

bugun arkadasımı operken burnum yuzune degınce hıssettım asırı hassasıyetten mı o kadar cok hıssettım kı? bısey olur mu yoksa bı basınc hıssettım cunku :S

canın çok yanmadıysa bişe olmamıştır. bide kaçıncı ayındasın oda önemli? hissettim dedin şeyi pek anlayamadım ama:S

benim ameliyatımın ilk ayında erkek arkadaşımın dirseği şiddetli bir şekilde burnuma çarptı hiç bişi olmadı seninde ufak bi basınç hissetmenle bişi olmaz canım merak etme kafana takma okadr

bırını operken burnun ne kadar yanaga degıyorsa oyle bıde daha bugun 1 aylık oldu ondan hala hıs cok fazla korktum bende bısey olcak dıye :/ sıddetlı darbe yasak dıye bılıyorum cunku bızım odemlerımız yuzunden boyle gelıyo sanırım

Canım yanağa DEĞME diyorsun, carpma bile degil, ben masaj ıcın dokununca bıle burnumun hassas oldugunu goruyorum, acıyor burnum, benımkı de bir aya yaklaştı. İki ay darbelerden koru dedi doktor. Merakbetme bır sey olmaz ondan, ama biraz dıkkat et sen de öpüşürken :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…