Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

cok tesekkur ederim kizlar. Ne varsa kk da var yine.
Psikoljikmi bilmiyorum ameliyati dusuneli beri daha cok tikaniklik ihissediyorum
ilerde bebek dusundugum icin simdi halledeyim dedim.
kizim yaklasik 3 yasinda burnumuda bandajli gorunce anlar sanirim.
zaten 8:30- 16:00 arasi kreste oluyor babasida 18:30-19:00 gibi geliyor 2-3 saat idare edebilirim sanirim.
Doktorlarin hepsi ingilizce bilmiyor benimde iyi derecede korecem yok bu yuzden cok iyi nlasamiyoruz.
Dun esimle gittim onun ingilizcesi iyi daha rahat anlasiriz diye yine benim kiytirik koreceme kaldik bu yuzden
herseyi Turk doktorlara sorar gibi sorup cevap alamiyorum maalesef. Ama simdi buyuk hastaneye gidicem orada ilestisim daha kolay olabilir.
tekrar sagolun cevaplar icin.

cok saol canım :)
ıcımı rahatlattınız

Ben hergün düzeni spor yapan birisiyim. Spora da mı ara vermek gerekecek?

Ameliyattan sonra üç hafta süre ile koşma, yüzme gibi sporlar yapılamaz. Üç ay süre ile gözlük takılamaz. En az iki ay süre ile burun dış darbelerden dikkatle korunmalıdır. Burnunuzu çarpmaktan veya sürtmekten ve güneş yanığından 8 hafta süreyle sakınınız. Yüz ve saçınızı yıkarken veya kozmetikleri kullanırken dikkatli davranınız. Kendinizi iyi hisseder hissetmez kontakt lensleri kullanabilirsiniz. Eğer olağandışı şikayetleriniz varsa veya neler yapıp yapamayacağınızı soruyorsanız doktorunuzu aramaktan çekinmeyiniz. (Prof. dr. Kutlu Sevin ve Murat Emiroğlu' nun sitelerınden alıntıdır.)

arkadaşlar doktorum beni ameliyattan sonra yasak olan şeyler hakkında tam bilgilendirmedi. dişlerini fırçalama dedi ama ne kdr süre fırçalamicam bilmiyorum. gülmemeye çalış mimiklerine dikkat et dedi fln. ama tam bilmiyorum neler yasak diye.yediğim şeyler, sakız çiğnemek, esnemek vb. önemli mi ?beni bilgilendirir misiniz neler yapmamam gerektiği konusunda ?

Dr. Yusuf Can çok güzel sonucla beklediğnizin üzerinde bir görünüm kazandırıyor ben cok memnunum arkadaşlar görüşün derim

selam öncelikle geçmiş olsun ben ameliyat olalı 2 ay oldu ve ben 5 gün sonradişlerimi fırçalamaya başlamıştım ama çok nazikçe üst dudağımı kaldırmadan.2 haftadan sonra bazen kahkaha bile attığım oldu kendimiçok zor tuttum kahkaha attığımda burnum çok acıyodu.o yüzden mümkün olduğu kadar gülümsemeye çalış.zaten burnun acır yanlış bişey yaptığını anlarsın ağzımı çok açmadan 1 hafta sonradan itibaren esniyordum.2 ay olmasına rağmen hala ağzımı çok açıp esnediğimde burnum sızlıyor normal zamanla geçecek:)ilk 1 hafta sert yiyecekler yasak:)başka bişi yok sanırım.bide şişliklerim artması diye doktorum bana 1 ay yüksek yastıkta yatmamı söylemişti..

arkadaslar benim burnumdan estetik olalI ikinci haftam,bekledigimden daha güzel bir burnum oldu. Yalniz cok ici kuruyor temizlemek istiyorum. Burun nezaman iyilesecek?? nekadar bekleyecem

burnun önden asıl görüntüsüne kavuşması için ne kadar zaman gerekir sizce? tamam bir yılda asıl şeklini alıyor ama önden görüntüsü ne zaman netleşir fikri olan? 12.gündeydim bugün, bu mudur önden görüntü?

arkadaslar benim burnumdan estetik olalI ikinci haftam,bekledigimden daha güzel bir burnum oldu. Yalniz cok ici kuruyor temizlemek istiyorum. Burun nezaman iyilesecek?? nekadar bekleyecem

alerji de olabilir ben de oldu içi kurudu nazofix sprey kullanıyom tedavi edici hala kullanıyorum sakıncası yokmuş 1. 5 aylk

Atel çıktı mı senın canım. Benım 15. gun cıkmıstı atel, bir aya yaklaştı ben amelıyat olalı. Slçı çıktıktan sonra ertesı gunden ıtıbaren hızla şişlikler ınmeye başladı, gözle gorulur sekılde fark etti her gun, ama şu sıralar benım bıraz durdu galiba şişliğin bariz ınmesı. Masaj yapınca burunda geçici ıncelme oluyor bır de, ödemler yer degıstırdıgı ıcın galıba. Ben de beklıyorum bakalım ne olacak... Umarım sonuc hepımız ıcın guzel olur.

2 ay sonra bile değişiklikler oluyor.6 aydan önce asıl şekli görmek imkansız tam 3. kere ameliyat oldum 2sinde 6. ayda tam şekli gördüm 3. ameliyatımı da 2 hafta önce oldum

Son düzenleme:

ilk hafta fırçalama sonraki haftalar dikkatlice fırçalayabilrsin.Burnuna aman diyim elini atma olurda silecek olursan dikkatli ol.İlk hafta başını eğmemeye özen göstermelisin kanama yapabiliyor.Üst dudağını gerecek hareketlerden de kaçnmalısın dikişleri zedeliyor çnkü.Burnunu temizleyeceğin zaman doktorunun önereceği bi damlayla bunu yapmalısun burnun içi çok kuruyken temizlersen dikişleri koparabilrsin

benimde bügün 12 günüm bügün sargIyI cikardIm. YanI öyle söylenildi. Önden görüntümden cok memnunun. Sen mutlumusun? Yoksa alisamadInmi? tahmin ediyorumki bizde daha sislik oldugu icin netlesmesi iki ay falan sürebilir.....sabIr

2 ay sonra bile değişiklikler oluyor.6 aydan önce asıl şekli görmek imkansız tam 3. kere ameliyat oldum 2sinde 6. ayda tam şekli gördüm 3. ameliyatımı da 2 hafta önce oldum

merak ettim neden 3. ameliyatIn?? Burun bukar cok sekil degistiriyormu? yani abartili sekilde? tabiki sislik inince biraz daha kibar olabilir ...

ben de önden görüntüsünü sevmedim. yandan görüntüsünü sevdim.
önden sanki özellikle iki kaş arası çok inikmiş gibi, ne biliyim tarifte edemiyorum çok tuhaf gibi..

ben de önden görüntüsünü sevmedim. yandan görüntüsünü sevdim.
önden sanki özellikle iki kaş arası çok inikmiş gibi, ne biliyim tarifte edemiyorum çok tuhaf gibi..

belki sana öyle geliyo canIm merak etme tabiki hersey oturasaya kadar zamana ihtiyaci var. Ben burnumu sevdim tabiki üstü yani kemik tuhaf durabilir ama sislik indikten sonra yerine oturacak. Önemli olan öncekinden daha güzel olmasI. Foto koydunmu? Benim biraz daha morluklarIm var. Birde görenler tabiki süper cok güzel olmus diyemiyorlar yüzün ifadesi denismis oldugu icin yada nediyeceklerini bilemiyorlar. Birde gereklimiydi senin burnun zaten cirkin degildi deniliyo. Kafana takma. Ben Foto nasIl koyuldugunu ögreneyim ekleyecegim.

merak ettim neden 3. ameliyatIn?? Burun bukar cok sekil degistiriyormu? yani abartili sekilde? tabiki sislik inince biraz daha kibar olabilir ...

burun kemiğim üzerinde pürüzler oluştu benim kemiklerin kaynama aşamasında bu yüzden 3 kere ameliyat oldum 2. de doktor düzeltti fakat 4 ay sonra yeniden tekrarladı bende bi kaç hafta önce 3. yü olmak zorunda kaldım

ben de ameliyat olmayı düşünüyorum ama ailemi ikna edemiyorum.estetik olmak için nasıl ikna ediyorsunuz arkadaşlar ailenizi?erkek arkadaşıma her söylediğimde ne varmış burnunda dese bile ben fotoğraflarda gördüğümde sinir oluyorum((( onlar ikna olmadan kendi başıma mümkün değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…