Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

arkadaşlar ben ameliyat olalı 40 gün oldu. ameliyattan önce burun kemiğimde eğrilik vardı. şimdi yandan burnum çok güzel ama önden hala eğrilik var gibi geliyor. sağ tarafımın şişi geçti gibi. solda hala şişlik var, başkaları da farkediyor. burnumun önden eğri görünmesinin sebebi şişlik midir acaba ? sürekli aynalara bakıp duruyorum, ışığın geliş açısından tam anlayamazsn aynada diyolar. bilmiyorum, çok kafama takıyorum (
 

kafana cok takma,resimin varmI?
Benimde 6 haftalIk. Herkezde sislikler farklIymIs.....SabIr diyorum.....Bir tarafta sislik olunca haliyle egri gibi geliyordur ama inince gecer.
 
meraba bende olmayı duşunuyorum bır çok doktorada gittim ama karar veremedim önerebilicegınız doktor var mı acaba
 
Merhaba kızlar,cumartesı gunu burun amelıyatı oldum nefes alma sorunum vardı amelıyattan cıktıgımda burun ucumu kaldırdıgını farkettım cok hosuma gıttı,bugun tamponlarımı alacak doktor.. Fakat su an huzursuzum sureklı burnum akıyor gıbı hıssedıyorum azıcık da içi sızlıyor.. elımde sureklı pecete var sılemıyorumda öylece tutuyorum ucuna tamponu cıkarırken acımasından cok korkuyorum :18:
 
Ya bide burun kanatlarımı ve deliklerimi de küçültmek istiyorum da iz kalır dedi doktor. Acaba çok mu iz kalır bağırır mı suratımda ?? ya da o izlerin geçme ihtimali var mı?
 
Bu açık- kapalı teknik mevzusunu da anlamıyorum ben. Doktorlar neye göre karar veriyor? Benim gittiğim çoğu doktor açık yapıcaz dedi bana ??

Ya bide burun kanatlarımı ve deliklerimi de küçültmek istiyorum da iz kalır dedi doktor. Acaba çok mu iz kalır bağırır mı suratımda ?? ya da o izlerin geçme ihtimali var mı?

doktor kendi yaptığa teknige göre söylüyor her doktor kapalı ameliyat yapmıyor. bir tamamen burnu görüp yapmak var .bide deliklerden girip yapmak var. buda işin kolaylığı ve zorluğuyla alakalı ben zamanında ameliyat olmadan önce bir sürü doktora gittiğimden uzman olmuştum. ve açık kapalı ne demek bi zaman sonra cok iyi anlıyosun.açık burnun derisini tamamen açıp kaldırıp kemiği göre göre şekil vermek ve burun altı kesiyle oluyor.. kapalıda burun deliklerinden girip burnu açmadan yapmak ve şekil vermek ....benim kapalı oldu ve burun deliklerimde iç kısmında kesilerek ufaltıldı.öyle dediğin gibi iz felanda yok ilk zamanda öyle yoktu o doktorun el becerisine kalmış bide benim burnumda anca büyüteçle bakarsan izleri görebilirsin ..doktor nasıl olurda iz kalır der ya bunuda anlamış değilim. yani ama şu var burun derin cok kalınsa eger iyileşme süren ve kesi yerlerinde geç iyileşir bunu demiş olabilir belki anlatabildimmi canım.
 

içindeki silikon tamponlar biraz garıpp oluyor acı olmuyor ama tabı burun yapısına göre degısıor.o akıntı bendede olmustu olması normal cunku burnunun ıcı kurursa içtekı sılıkon tamponlar yapısır cıkarken rahat cıkmaz.gecmıs olsun
 

canım o ılk basta kalkık oluyor ama sonra yavas yavas seklını alıyor vee ınıyor ıcını ferah tuttt.zaten doktorlar dogal burundan yana bılerek o kadar kaldırmaz.benım 2.ayım hala şişş
 
deri kalinligindan dolayi burun kücülmemesi gbi birşey var mi diğer konumdada yazdmda doktor ismi oldugu icin pek dikkat cekmedi 1 cvp geldi sadece ama merak ediyorum cok sacma geliyor bana hala koskoca burunlar küçülüyo ve ben böyle birşeyi ilkkez duyuyorum var mi böyle birşey
 

olabilir galiba ben de bu gurptanım
 

canım burun derisi kalın diye küçülmemesi diye bişey olmaz. küçülür ama gec iyileşiyor sadece bunuda zaten doktorlar söylüyorr.
 
olabilir galiba ben de bu gurptanım

Tek degilmisim yine biri daha vardi knu acmistim orda yazmisti benim gibi cok varmis
ama imkansiz degilmis iste ''ank32'' arkadasimizin dedigine göre.
Benim gittigim doktor bana imkansiz gibi konustu umudum kirildi
zaten baska bir doktora gidecek zamanimda yoktu olacaktim az kalsin yani bugün gitseydim pazartesi oluyordum iyikide gitmemisim iyi bir doktor bulmak lazim umarm hepmizin istedigi olur


canım burun derisi kalın diye küçülmemesi diye bişey olmaz. küçülür ama gec iyileşiyor sadece bunuda zaten doktorlar söylüyorr.

Bana söylemedi imkansiz gibi konustu doktor zaten tekrar gitmedim de iyikide gitmemisim
kucuk burun seviyorum olacaksamda istedigim gibi olsun diyordum bu böyle deyince kaldim
demek ki baya arastirmak gerekiyormus ben direk gidecektim ya :/
ama zaten banada sacma gelmisti böyle birsey o kadar büyük burunlar kücülüyo
burnum zaten o kadar büyük degil ama onun deyimine göre benim istedigim gibi olmazmismis
ay neyse sağolun biraz daha arastirayim subat tatiline insallah güzel bir doktor bulurr ve olurum :)
 

Çok sağol canım. ya sen harbiden uzmanı olmuşsun :) biraz daha bekleyip sana mı yaptırsam burnumu teşekkürler tekrar :)
 
arkadaşlar bugun tam 10 gün oluyor ameliyat olalı fakat şimdilik hiç beğenmedim diyebilirim burnumu doktorumda zaten beğenmiyebilirsin dedi ilk aylar ayna karsısında cok zaman gecirme dedi cevreden gelen yorumlara kulağını tıka dedi 2 ay içinde sekilini alacak dedi ameliyat öncesi sekil hakkında hiç bi bilgi verilmedi yüzüne giden en güzel sekli yapcam dedi ucunu baya kaldırmış bugun alcı cıktı nedendir bilmiyorum ama beğenmedim ameliyat olan arkkadaşlarda böyle bir sorun oldumu acaba? ve burun ucunun şişliği ne zaman inecek acaba
 

benımde bugun tam olarak 48. günüm doldu sevil senin durumundayım ilk açıldıgında hiç ama hiç beğenmedim burnum basık şiş zenci burnu gibi duruyodu zamanla evet baya şişliklerim indi ama suan hala memnun değilim doktor masaja devam etmemi söyledi burun ucu şişliğine gelince benım çok ama çok şişti bu yuzden ucu düşük duruyordu hala öyle ama şişliklerim azaldı yınede en son burun şişlikleri gidiyo umarım zamanla burnunu beğenirsin.
 
Çok sağol canım. ya sen harbiden uzmanı olmuşsun :) biraz daha bekleyip sana mı yaptırsam burnumu teşekkürler tekrar :)

ahahahaha ben buna cok güldümm yaaa yakında bende kesicemm birilerini uzman olduk burda kaç senedir ayy koptumm ahahahahah cok alemsin yaaD
 

tatlım 54.günüm benim.ilk açıldığında çok pişman olmştm bu hayatta düzelmez diye.gün geçtkçe güzelleşiyo.banada şekil vermedi doktor.sende kbb uzmanına yaptrdn sanrm.yüzüne ne gderse onu yapıcm dedi.böyle havada şeklsz garip bişidi.alçıdan çıktığı an beğenmeyi bekleme ben aynaya ble bakamamıştm baktıkça ağlıodum :) aslan suratı gbydi yüzüm.ve bnm hala ödemlerm var bu da normal 6 ay hatta 1 yıl sonra tamamen oturuyomş.bunu mlletten duymak rahatlatıcı olmuo tabiki.yaşayıpn şişlerin günden güne indiğini görnce için ferahlıcak.emn ol haftaya ble farkedilir bi farkn olucak burun ucu şişliği en son inen yermiş ve yer çekimine göre iniomş şişler önce sırtlar en son orası.bir arkadaşımın 6. ayı hala brz hissizliği ve şişliği var doktoru zamanla atıcaını söyledi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…