Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

nefes alamıyorum!!! tamponlar çıkalı 3 gün oldu.tampon çıkınca bile hissetmedim nefes alabildiğimi.deliriyorum basınçtan aynı sorunu çeken varmı?

Arkadaslar merhaba,
Benim bugün 12. Günüm hala nefes almakta bazen zorluk cekiyorum özellikle geceleri uyurken
Çok zorlanıyorum .bu durum ne zaman geçecek cok merak ediyorum. Geçen hafta alçım alındı fakat bu sefer de doktor bantlar yapıştırdı.Dikişlerim hala duruyor .haftaya dikişler de alınacak ancak birşey merak ediyorum Burnumdaki bu bantlar da çıktığında doktor yine bant yapıstıracak mı acaba ? Çünkü pazartesi ise baslayacagim yuzumde bant vs. Olsun istemiyorum .

tam 5 ay oldu ameliyat olalı.ama halen daha burun ucu şiş ve büyük,kanatlarda öyle...5 ayı doldurup da 7-9. ayında burun ucunda bariz inme yaşayanlar biraz umut verin ( burun derim kalın bu arada...inş. böyle kalmaz

nefes alamıyorum!!! tamponlar çıkalı 3 gün oldu.tampon çıkınca bile hissetmedim nefes alabildiğimi.deliriyorum basınçtan aynı sorunu çeken varmı?

bunlar çok normal arkadaşlar. burun içi şiş olduğu için tamponlar çıksa bile tam nefes alınamıyor. zamanla göreceksiniz nefes almaya başlayacaksınz. panik yapıp moralinizi bozmayın. yaşanması gereken süreci yaşıyorsunuz. üstelik daha çok erken. sonuçta iyileşmemiz ayları buluyor. o yüzden hiç telaşlanmayın normal bir süreçtesiniz.

burundaki şişliklere göre tekrar yapıştırma ihtimali var, ama genelde yapıştırmıyorlar. Nefes sorununu da dert etme, biraz uzun sürüyor iyileşmek. ben ilk bir ay nefes alamadım düzgünce. 2 ay oldu ameliyat olalı. hala çabuk tıkanıyor burnum şişliklerim tam inmediği için. ama bunlar olması gereken süreçler moralinizi bozmayın..

45 gün çok uzun bir süre burundan hiç nefes almadan dayanılırmı?

hiç nefes almama gibi bir durum yok. bak göreceksin bir gün sağ taraf açılıyor bir gün sol taraf bazen ikisinden de nefes alıyorsun. yavaş yavaş açılmaya başlıyor delikler. ama tabi en az bir ayı buluyor. biraz idare edeceksin ama panik yapmaya gerek yok. moralini yüksek tut :)

Bazen tamam geçti tıkanıklığı diyorum ama çok değil bir kaç saate yanıldığımı anlıyorum:)
Evet bunlar yaşamamız gereken süreçler sabredicez artık.
Teşekkür ederim.çok geçmiş olsun :)

burada olan olmayan sonradan benim gibi açıp bu forumu okuyan herkese slmlr..... ben bişi sormak istiyorum...ocak ayında bende burun estetiği olucam... fakat bir sorun war ki gebe olma ihtimalimde var... biraz aceleciyim bu konularda netten de bulamadım bu soruma bir cvp bir bileniniz var mı hamileyken estetik olabilirmiyim....erteleme şansımda yok ameliyatımı çalışıorum.... bebeğimide aldrma şansım yok.... eşimi zor ikna ettm ameliyatıma..gebelik olursa we ameliyat olamazsam bnm için hayal olarak kalabilir uzun bir süre....umarım beni aydınlatabilrsnz en kısa sürede.. ((

selam pink1903,
burun ameliyatında genel anestezi oluyor ve bu bebegine zarar verebilir.
eger gebelik gibi bir durumun olursa bence risk alma ve ameliyatı ertelet.
eminim ki saglıklı bir bebege sahip olmak, guzel bir burna sahip olmaktan cok cok cok co..k daha onemlidir senin icin de:)

arkadaşlar dikiş alma tampon çıkarma aşamalında çok acı çekecekmiyiz çok merak ediyorum sırf bu sebepten ameliyat olmaktan vazgeçebilirim:44:

arkadaşlar dikiş alma tampon çıkarma aşamalında çok acı çekecekmiyiz çok merak ediyorum sırf bu sebepten ameliyat olmaktan vazgeçebilirim:44:

Tampon cikarken acimiyor. Sadece burnundan bir parca ciktigini hissediyorsun o kadar.
Bende cok korkmustum ama yok bisey gercekten.hem düşünsene ameliyat olmaya karar vermis ve olmussun tampon olsa ne yazar dikis olsa ne yazar :) emin ol artik alinsin şu dikişlerim diye gün sayacaksın.

Sevgiler

Tamamen katılıyorum.sonuçta hamileyken antibiyotik ağrı kesici bile kullanamazken anestezi nasıl yapılacak
Bebek icin tebrikler :)

doğru söylüyorsunuz.... teşekkür ederim.... bnm ameliyat başka bahara kaldı desenize gülsemmi ağlasammı :S her işte bi hayır vardr demişler....bende öyle diim bari.... yardmcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim...

tampon alınırken hiç acımıyor diycem ama bence bunda doktorun da çok payı var bence çünkü benim ilk ameliyatımda çok acı çektim ama bu defa acı olmadı hem de hiç...eskisinde film plaklar vardı acaba omu acı verdi diyorum bazen....ama arkadaşın dediği gib insan ameliyatı atlatınca tamponlarda çıksın kurtulayım diyor.....benim 15 günüm oldu hala çok şiş ne zaman inecek de gerçek halini görcem diye sabırsızım...kavissiz kıza kalkık yabancının burnu gibi sanki yüzümdeki alışamadım hiç...bu iş sabır işi arkadaşlar gerçekten benim ikinci ameliyatım ilkinde kalan sorunlar bun da da olur diye çok korkuyorum...inşallah şişlikler inince herkes hayal ettiği burna kavuşur çünkü umut etmek beklemek her gün acaba bugün nasıl indimi düzgün mü diye um utla aynaya bakmak ne demek yaşayanlar bilir...sonuçta herkes binbir güçlükle karar veriyor maddi manevi bir çok taviz veriliyor acılar çekiliyor....olduk olmadık alakalı olan omlayan herkesin yorumları dinleniyor...herkes ayrı birsey diyor...bu kadar şeyin üstüne istediğin burna kavuşamamak ne demek çeken bilir....o yüzden ben olan herkese canı gönülden dua ediyorum....Mevlam hekesin gönlüne göre versin...çok uzatmışım beee:)))

bende 8 aylık evliydim zorlandım valla ama gusül abdesti alamayacağın için rahat durmalısn bence alçı alınıncaya kadar yapma zaten pis bi koku oluyo onu kocana hissettirme yerinde olsam yaklaşmazdım ben yaklaşmıyodum ama eşim sarılıp yanaktan öperdi kokarım diye istemiyodum kan kokusu oluyo yaa neyse yapma sakın çarptırma ayrıca kan basıncı yükseldikçe şişlik artıyo söliyim tatlm aalçı alındıktan sonra banyonu vs yaptıktan sonra yaklaş ama çok ilişkiye girme burnun şişiyo bende öle olduğunu hissettim bide eşin çok dikkatli olsun ışıkta uyuyun elini burnuna çarpabilir benim eşim çok dikkatliydi sağolsun ama uyurken kaç kez dirseğini yakaldım çarpacaktı dikka t çok yakın yatma bide hep sırt üstü yat bence 1 ay öle işte geçmiş olsun inşallah çok güzel bir burnun olur ve daimi kalır...

kızlar yarın hayırlısıyla ameliyatamı yaptırıcam.doktorum Saffet örs.kendisi pek konuşkan değil ama ben ona güveniyorum bu konuda.bana yarın neler lazım olucak kızlar.yanıma neler almam lazım.

kızlar yarın hayırlısıyla ameliyatamı yaptırıcam.doktorum Saffet örs.kendisi pek konuşkan değil ama ben ona güveniyorum bu konuda.bana yarın neler lazım olucak kızlar.yanıma neler almam lazım.

Gecmıs olsun şimdiden. Önden dügmeli pijama, pipet, su, meyve suyu, peçete götürmeni öneririm. Ağız dudak çok kuruyor, su bile içemedım ilk anlarda hastanede, pipetle su damlatmıştı ailem dudağıma, o rahatlatıyordu bayagı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…