Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

peki ağrılar sızılar nasıl nekadar devam ediyor günlük yaşamımızı engelleyecek kadar bir durum söz konusu oluyor mu benim birde bebeğim var 1.5 yaşında onunla ilgilenirken sıkıntı yaşarmıyım bir hafta gibi bir süreç idare edilebilir ama daha uzun sürerse nasıl olur bilmiyorum çocuğuma karşı sorumluluklarım var hadi ev işi halledelir bir şekilde eşimde anlayışlı olur ama çocuğum ilgisiz kalmamalı bu sebepten çok edirginim ameliyat sonrası süreci bana tam olarak anlatırmısınız yardımcı olursanız sevinirim..

birde ben doktora şöyle bir burun istiyorum diyerek model vermiyorum sadece nefes alma problemim olduğu için öncelikle bu problemin ortadan kaybolmasını istedim tabi bu arada burnumuda çok az kaldırılabileceğini söyledim yani öyle estetik olacağı dıştan baktığın zaman direk belli olayacak şekilde dedim zaten öyle çok problemli bir burnum yok yani burna yapılacak işlem daha zahmetsiz olduğu zaman ameliyattan sonra toparlanmam daha çabuk olur mu yani bir burnun tamemen baştan yaratılmasıyla sadece küçük bir kaldır işlemi arasında ameliyat sonrası dönemde çok farlılık varmıdır yoksa birkere burun ameliyatı oldun azındaa çoğundada aynı sıkıntıyı yaşarsın mı dersiniz biraz uzun oldu :) :44:

Son düzenleme:

teşekkürederim.keşke daha önceden sorsayım çünkü pijamamı önden düğmeli almadım ben ((hiç düşünemedim ya...

canım cok geçmiş olsun sen 2 olmuşsun önceden tebrüben var onun için aşamalarını daha iyi bilirsin..şuan senin burun takma burun gibidir genelde zaten ilk açıldığında ağlamaklı oluyor bu nasıl burun diye işte zamanla sabır olayı zaman gectikce değişiyor güzelleşiyor esasında anında bitmiş hali gibi olsa beklemek cok sıkıcı ve merakk etmek nasıl olacak demek daha kötü ama dediğinde gibi önemli olan istediğin sonucu alabilmek sonuçta iyi olması inş seninde cok güzel burnusun olur canım herkesin allah yardımcısı olsun

kızlar yarın hayırlısıyla ameliyatamı yaptırıcam.doktorum Saffet örs.kendisi pek konuşkan değil ama ben ona güveniyorum bu konuda.bana yarın neler lazım olucak kızlar.yanıma neler almam lazım.

hayırlı olsun canım ..şimdiden cok geçmiş olsun sağlıkla cık ameliyattan inşş en önemlisi bu yeni burnuşunla aramıza dön:)

canım seni bi anne olarak cok iyi anlıyorum..günlük yaşamında tabiyki belli dönem dikkat edeceksin senin burunda kırılma işlemi yoksa sadece anladığım kadarıyla burun ucu ve nefes alma sorununu giderilcek burun direğinde kırılma törpülenme yoksa tabi bi burun estetiğine göre daha az sıkıntın olur..ama yine bi işlem olacağından şişlik morluk olacaktır ve darbe almaman lazım sonuçta ameliyat orda işlem yapılcak bide her bünyede her ameliyatın reaksiyonları farklı olur sen belki cok basit olarak yaşayabilirsin ama bünyeden bünyeye değişir bu ne söylesek yalan olur yaşamadan bilemezsin

aşamaları biliyorumda benim öncekinde burun ucuna dokunmamıştı bu defaolunca kalkık kısa görunuyor gözüme...bir de öbürünün kötülüğü var doktorun geçer dediği bütün şişlikler kemik çıkıp inmeyince insan korkuyor tabiii....

öncelikle okuyan herkese slmlar.....gidip gelip bu forumu açıp okudukça okuyorum..... bi gebelik durumum wardı oda temiz çıktı çok şükür ameliyatıma engel bişi kalmadı..... ocak 10 da ameliyat günüm belli olacak.... bir sorun var ki ben çok vesveseli bir insanım.....herkesin kendine göre elbet vardr vesveseleri... fakat bende mi anormallik var anlayamadım sanki yarın olacakmışım gibi kalbim ağzımda atıyor resmen... daha önce değil ameliyat olmak hastaneye hiç gitmedim...çocukluktan kalma bir korkum var... fakat burun konusundada estetik olmaya kitlenmiş durumdayım... ölsemde olucam diyorum....awake filmini izleyen varmıdır aranızda bilmiorum.. o filmden çok etkilendim sanırım ben... sanki aneztezi aldığımda uyucam fakat his kaybım olmıcak die korkuorum....herkese soruorum okuorum okuorum hiç daha bööle bişie denk gelmedim....Allah ta kimsenn başına vermesin...ama elimde deil şartlandrdm kendmi korkuorum... benide ne öncesi ne sonrası korkutuyor ameliyat anını hissetmekten korkuorum....birde çok sigara içiyorum işim gereği bayan kuaförüyüm ben yoğun ve stresli bi işimiz war... sanki bayılmama engel olacak herşey bende mewcut gbi takıntılı bir beynim var....arkadaşlar acil destek ve engiiiiinn tecrübelerinizle sakinleşmeyi ve en önemlisi motivelerinizi bekliorum çok ihtiyacım var.... bende baya baya dökmüşüm içimi.....cwplarınızı bekliorum....

kendini şartlandırma canım, bence de fılmın olumsuz etkısı altında kalmışsın. genel anesteziyle olursan hıcbır şey hıssetmez ve duymazsın, nasıl bayıldıgının bıle farkına varmazsın, bayılıp ayılıyorsun kı her şey bitmiş. benım de ilk amelıyatımdı ama hıcbır sorun olmadı bu konuda,sorun olan da hıç duymadım.

bende uyuyacağım ama uyanamayacağım korkusu vardı herkesin bir korkusu var :))şimdi bunları unut zaten uyuycaksın öle bişiy olamaz ama sigara konusuna gelelim estetik olmayı çok istiyosun bu kadar korkmaya rağmen olmakta direniyosun o halde sigarayı ameliyata son bir hafta kala içmeyeceksin yada çok ama çok az içeceksin neden?ameliyattan sonra nefes alamıyosun tampon varya ağızdan almak zorundasın ve ağzın çok kuruyo uyku uyumak istiyosn sürekli ağzzın boğazın kuruyo ve sinir oluyosun lanet olsun keşke içmeseydim diyosun bence mutlaka içme inan bana bu çok önemli ve sigara burun sırtına çok zara veriyo burun direği varya zor iyileşiyo ve daha çok şişiyo bence olabildiğince çok az iç yada içmessen keşke ama belkide içmeyebilirsin 1 kez ol tam ol iyileşsin bidaha uğraşma
kime ameliyat olacaksın canım şimdiden geçmiş olsun diyorum Allah yardımcın olsun diye duacınım...

öncelikle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim... benm ameliyat kararım yıllardr istediğim fakat bir türlü cesaret edemediğim için kesinleşemeyen durumdu... belli bir doktorum yoktu...bn istanbulda yaşıorum....şöyle bir durum var ki teyzemin eşi prof. oda malatyada yaşıo eniştemn prof arkadaşı war o yapıcak ismi aklımda değil kuzenmde burun estetiği oldu ztn onun burnunu görünce iyice karar werdm... umarım bende şanslılardan olurum.... peki bir diğer sorum ameliyathaneden çok korkuorum yani kısacası korkmadığım birşey yok....herşeyden korkuorum.. o ameliyat odasına alındığınızda neler hissettiklerinizi de paylaşırsanız belki kendmden bir şeyler bulup rahatlayabilirim... çok soru soruorum farkındayım ama takdir edersnz sizlerde bu aşamalardan geçmişsinz... yardmlrnz için teşekkürler...

canım hiç korkma anestezide fark etmeden 1 dk içinde uyuyorsun hiç bişey hatırlamıyorsun..ben daha odadayken uyutuldum ameliyathaneyi bile görmedim bu defa çıkınca nefes almakta zorlanıyorsun ama 1- 2 gün içinde en fazla 1 haftada geçiyo herşey sonrası ise daha zor belki sabır sabır sabır...

ben sonrasındaki çekiceğim ağrılara razıyım... çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için... ben daha çooook gider gelir okur yazarım bu forumda..... :) ama içim rahatladı tekrar saol cnm....

kızlar dün ameliyatımı oldum.evde yatıyorum süreki hiç kafamı kaldıramıyorum desem yeridir.birde 1,5 yaşında oğlum var ilgilenmem gereken.çok zorlanıyorum açıkçası eşimin desteğine rağmen.bu durum ne kadar daha sürücek.korkuyor benden hiç yaklaşmıyor.eee olmuş kaka diyor(00

geçmiş olsun.umarım istediğin gibi olmuştur,en kısa zamanda foto bekliyoruz.cuma ben de olucam.albüme şimdiki halimi koydum bile..

geçmiş olsun.umarım istediğin gibi olmuştur,en kısa zamanda foto bekliyoruz.cuma ben de olucam.albüme şimdiki halimi koydum bile..

saol canım şu an için hiç bir fikrim yok çünkü baktığımda burun deliklerimi kafam kadar görüyorum:))umarım küçülürler.zaten başka bir yerinide göremiyorum.ben kavisli istediğimi söylemiştim umarım öyle olmuşturAllah yardımcın olsun canım.bende dikişlerim alçılarım çıksın hemen foto eklicem.sizin yorumlarınız benim için çok önemli.şimdilik albümümde sadece tasarım var.

ne istersen sorabilirsin asla sıkılmam ve gördüğümde mutlak cvp yazarım seve seve
neyse ilk ameliyatımda ameliyathaneyi hatırlıyorum ameliyathaned veriyolar narkozu ozaman açıkçası korkmadım bide ben sağlıkçıyım haliyle uzak sayılmam ama yinede ameliyat farklı tabi girdiğimde müzik vardı gayet rahattım zaten seni rahatlatıyolar o kadar normalki onlara gör bunu sana hissettiriyolar zaten hemen bayılıyosun merak etme
2.ameliyatımı boğaz içi tıp merkezinde oldum dr.Veli Aslan yaptı ve asansörde verdiler narkozu ameliyathaneye girrken sayıkladım ve bayıldım okadar o kısımları geç hiç bişi olmuyo sen dua ette ameliyattan çıkınca ağrın olmasın benim ömrüm gitti sandım ilkinde bişi olmadı ama 2.ameliyat ömrümü aldı canım çok acıdı böle bişi bilmedm neden anlatıyoeum bunu iyi bir yere ol emi sakın ucuz diye kapılma bide ne istiyosan onu anlat doktoruna iyice anlasın ben okadar acıyınca panik oldum normal değil dedim ilki öle olmayınca korktum sen en azından böle olursa korkma ama doktorunla iyice konuş biri çok acıyo diyo diğri hiç bişi duymuyo sen Allaha sığın dua et bol bol inşallah çok sağlıklı ve güzel burnun olur rabbim dualarını kabul etsin dediklerimden korkma acımıyo diyo herkes ben acıyınca panik oldum sen olma panik olma emi tampona gelince acımayacak türünden kullanılmasını ist yumuşak acımtmayan türleri çıkmış onlardan iste çünkü benim tampon çok acıdı 2.ameliyatımdaki öle işte sorun varsa yaz emi öptm...

öncelikle cok geçmiş olsun canım..cocuğunda ufak daha tabiyki zor olur ilk zamanları 1 hafta zor gecer tamponlar cıkınca biraz rahatlarsın ama cocuğunu kucagına alırken dikkat et kafasını carpmasın bu zamanlar en hassas dönemi ve iyi koruman lazım burun yaptırmak ve süreçleri zordur beklemek her ay değişir..elinden geldiğince dikkat ol derim

ben cumartesi sabahı ameliyat oldum, lokal anestezi ve sedasyon ile yapıldı operasyonum ama, hala yataktan kalkamıorum inanılmaz başım dönüyor bugün 5.günüm wc'ye bile koluma biri girmeden gidemiyorum böyle bir şikayet yaşayan varmı warsa bi yorum yapsın lütfennnn

geçmiş olsun; benımde ameliyattan sonra başım donuyordu. burnumdakı alçı çıktıktan sonra normale donmuştum ben, inşallah senınkıde duzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…