Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

benimde sağ tarafımda ödem kaldı 1.yılı dolck kemik şiş bende olabilirm ama aynı şeyler tekrar yaşanıyormu dahamı hafif acaba

hangi doktora ameliyat oldun canım

ben ameliyat olalı 3.5 ay oldu. yandan güzel ama önden bi garip duruyo. görseniz bu mu estetikli burun dersiniz. hala kalın gibi. anlamadım bu nasıl iştir :S

bende ayın 14ünde olmuştum yani 12 gün oldu..sol tarafımda böyle bir sertlik var ödem sanki oraya masaj yap dedi..ben burnumu beğendim ama şiş sanırım..inş. daha güzelleşir..eskiden hörgüç gibi olduğu için bu hali bile güzel geliyor..çarşamba alçıyı almıştı..bandaj var burnumda..salı günü banyo et düşşün onlar..çarşamba günü gel dedi..daha bandaj takar mı bilmem..masaj yap der herhalde..sizin bandajlar kaç gün sonra çıktı tam anlamıyla..???

iki hafta olmuş seninki yeni bandaj takmaz daha.benim alçım 2 hafta durdu sonra çıkardı doktor birşey de takmadı.belki fotoğrafını çekmek için çağırmış olabilir.masajını sakın ihmal etme.geçmiş olsun ve de hayırlı olsun :))

arkadaşlar ben burun estetiği olalı 4 ay oldu htta geçiyor bile ama şişlikler indikçe burnumun sol tarafında hafif bi şişlik var kemik yani. elleyince elime geliyo. oraya bastırarak içeri dgru itiyorum dikkatlice, sonra düzeliyo aradan 5 dk geçiyo yine o kemik geliyo. doktora sordugumda orayıda iyice yapsaydım burnunun yapısı bozulurdu dedi. zamanla iner cok fazla rahatsız etmez dedi ama o kemik için ztn gitmiştim. burun şişlikleri iniyor onu biliyorumda bu kemik sonucta ödem değilki nasıl insin?? bi bilgisi olan var mı? kremle bilikte ovalıyorum hemen hemn hergun....bi faydası dokunur mu acaba?

ben kbb'de septoplasti ve konka ameliyatı oldum. küçük yaşta düşmem sonucunda burnum deforme olup kemik ve kıkırdakta normal dışı gelişmeler olduğundan nefes problemi yaşıyordum. burnum -ailemin genelinde olduğu gibi- yüzüme göre oldukça küçüktür. çok eskiden beri ameliyat olmam gerektiği aklıma geldikçe jackson kardeşlerin burunları gibi, küçük olan burnumun daha da küçüleceğini düşünüp korkmuşumdur hep. ancak bildiğiniz gibi nefes problemleri genel sıkıntıların yanında zaman içinde kalp sorunlarına dahi yol açıyor. ben de iş durumumun en uygun olduğu zaman denk getirip doktora gitmeye karar verdim. bu arada burnumun şeklinin de bozuk olduğunu belirtmeliyim (burnumun ortasında / şekilinde bir kemik çıkıntısı ve devamında neredeyse burnumun bir deliğinden çıkarcasına eğilmiş bir kıkırdağım vardı), ancak -sanırım burnumun küçüklüğü nedeniyle- şekli asla bir sorun oluşturmamıştır benim için. bundan 10 yıl kadar önce işitme azlığı nedeniyle gittiğim bir kbb'ci, hem deviasyon hem de ufak bir estetik düzeltme yapmayı önermişti, sonra o sıradaki okul yoğunluğumun iyileşmeyi geciktireceğini düşündüğümden vazgeçmiştim.

nihayetinde, bir yakınımın yönlendirmesiyle kendisinin çalıştığı hastanede, kendisinin de ameliyat olduğu plastik cerrahtan randevu aldım (doktor, burada adı geçen başarılı proflardan biri). bilirsiniz, muayene başlarken doktor; burnunun şeklini neden/ne zamandan beri beğenmiyorsun, arkadaşların bu konuda seni uyarır mı gibi bir takım standart sorular soruyor. ben asıl sorunumun nefes olduğunu, tabii bu arada burnumun şekli de düzelirse memnun olacağımı belirttim. yaptığı muayene sonucu kendi görüşüne göre benim nefesimde önemli bir sıkıntı olmadığını, bende ciddi bir devisyon görmediğini ve bana tümden estetik tabanlı bir operasyon yapacağını, bu sırada burnumun şeklindeki düzelme ile nefesimde de bir miktar düzelme olabileceğini, ancak bunun bir nefes açma ameliyatı olmadığının altını dikkatle çizdi. fotoğraflarımı çekti, birlikte bakıp yorumladık vs. direk söylemese de benim yüzümde esasen başka problemler olduğunu, elmacık kemiklerimin yeterince belirgin olmadığını falan da ima etti. bu arada o güne kadar yanlış düşündüğüm bir noktayı da açıklığa kavuşturdu: meğerse burnumun ortasındaki küçük kemik çıkıntısı, çıkıntı olmayıp, devamındaki kıkırdağın düşük gelişmesi nedeniyle öyle görünüyormuş. yani aslında burnumun kemiğinin bitim noktasından sonraki kıkırdağın taşığıdı kısmı nispeten düşükmüş. yapacağı ameliyat sırasında burayı, varsa burnumdan çıkacak kıkırdakla, yoksa kulaktan alınacak parçalarla destekleyeceğini, dolayısıyla burnumun bir anlamda büyüyeceğini söyledi. bu açıklamalar beni burnumun şekli konusunda gerçekten çok tatmin etti. doktorun burnumu dört dörtlük bir değerlendirmeye tabi tuttuğuna inanıyorum. ancak nefes konusunda söylediklerinden tatmin olmamıştım, asıl hedefim -her ne kadar kendisi çok kötü bulmasa da- nefesimin iyileşmesiydi çünkü.

bu muayeneye gitmeden önceki gece biraz buradaki yorumları okumuştum. herkes doktorların ne kadar açıklayıcı ve sevecen yaklaştığından bahsediyor genelde. benim doktorum son derece kendine güvenli ve en ufak soru ya da şüphemde biraz yukarıdan ve buyurgan bir tavır gösterdi. sorunumun geçmişini anlatırken kelimeleri çok dikkatle seçmeye çalıştığım halde söylediğim pek çok şeyle -hemşiresine dönerek- hafiften alay etti. sorunumun çözüme odaklandığımdan alınmadım açıkçası, ancak burada söylenenleri düşününce de oldukça garipsedim, bunu belirtmek istiyorum. ayrıca bir kaç kez kbb sözü ettiğimde, orada yapılan ameliyatların büyük çoğunluğunun estetik revizyon gerektirdiğini ısrarla tekrarladı. bunu hiç etik bulmadığımı özellikle belirtmek isterim.

neyse, sonuçta ameliyatın kodlarını verdi, fiyatı öğrenip kararımı kesinleştirmemi beklediğini söyledi. bense arkadaşıma nefes konusunda tatmin olmadığımı, bir de kbb ile görüşmek istediğimi söyledim, o da sağolsun doktordan sevk rica etti (doktorun kapı arasından bana nasıl baktığını tahmin etmişsinizdir herhalde :)

dediğim gibi nihayetinde kbb'de septoplasti ve konka ameliyatı oldum. bir bu kadar da oradaki maceralarım var :) benim durumumun her iki tarafın belki birarada çalışmasını gerektiren bir vaka olmasına rağmen, aynı hastane içindeki iki önemli profun gerek hasta ile gerekse birbirleri arasındaki yetersiz iletişimi ortaya koyması bakımından ilginç olduğunu düşünüyorum. ancak klavyenin üzerine eğildikçe burnum kanıyor. yani arkası yarın :)

Son düzenleme:

Umarım güzel bir burun olmuştur kbb kararınla birlikte,çok merak ettim bak:) geçmiş olsun bu arada

bu sitede okumuştum aynı durumda olan bir arkadaş vardı doktoruna sorduğunu söylemişti. doktor onu çökme meydana gelmesin diye kıkırdak koyduğunu söylemişti düzenli masajla zamanla düzeleceğini söylemiş.umarım seninkisi de öyle birşeydir

arkadaşlar bugün tüm bandajlarım çıktı..burnuma bayıldım..şiş olmasına rağmen çok güzel..sanırım şişi inince daha güzel olacak..Allah tüm isteyenlere nasip etsin..bundan 1 ay önce bende bu siteden okuyordum ama şimdi benimde bir güzel burnum oldu..darısı başınıza..bu arada soranlar için yazayım cerrahpaşadan bir doçent yaptı..kbbci..

foto koysan da biz de görsek...merak ettim son halini ....

Sabır sabırrr ya sabırrr! 7.ay oldu ve halen şiş...beyhude bir bekleyiş mi acaba? Bu saatten sonra iner mi fazla yoksa gerçekten önden burnum kalın mı kalacak...offf offffffffffff

Sabır sabırrr ya sabırrr! 7.ay oldu ve halen şiş...beyhude bir bekleyiş mi acaba? Bu saatten sonra iner mi fazla yoksa gerçekten önden burnum kalın mı kalacak...offf offffffffffff

moralını bozmak istemem ama ..senın amelıyat basarısız olmuş..tecrubelerıme dayanarak söyluyorum arkadasım

(( moral zaten bozuk arkadaşım... Burnum kalın derili ondan biraz umudum var...gec iniyormuş kalın derililerin ...bekleyelim bakalım bir müddet daha sabırla (

canım üzülme umarım gecer ama kalın derililer iyileşme süreci bayagı bi geç oluyor normal burunlar 1 senede oturuyosa mesela seninki 1.5 seneyi bulur ortalama söylüyorum tabi doktorun ne diyor bilemiyorum ama ümidini kaybetme ve zaman içinde inşş düzelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…