Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar bugün 4. günüm ve ameliyattan sonra ilk dafa dışarı çıktım. Göz altı ve üstündeki morlukları fondötenle kapatmaya çalıştım. Tabi burun üstünde plastik alçı gibi bir şey olunca herkes bana baktı. Biraz mandalina aldım C vitamini iyi gelir diye. Bir de contractubex ve hirudoid jel aldım. Contractubex yara izi iyileşmesi için (açık teknikle olduğum için kesi yapılan yerde dikiş izi var), hirudoid ise morluklar için.

Yara izi de çok belli olursa iyice kafaya takacağım çünkü. Bu ilaçları doktorum vermedi. Gerçi o hiçbir ilaç vermedi. Ama ben kullanacağım. Yakın dönemde oluşmuş izlere çok iyi geliyormuş contractubex (internetten araştırdığım kadarıyla)...

sende bendensın desene herkes dıomu cok kalkık dıe benımkıne dıolar mesela bnm psılıojım alt ust oldu bu nedır yaaa sımdıkı aklım olsa olmazdım aska yemn ederım ya senın dedgını anlamadım nası bişe yanı o nemdek iple kaldırıyolarda ne anlamda solemıs doktorun inecekmiymıs pekı ınsallah senınkıde iner benımkıdee

Benimkini yakınlarımdan, arkadaşlarımdan kimse görmedi daha... Ben gizli oldum. 4. günüm benim böyle sargı bezinin incesi ip gibi birşeyle yukarı burnuma bantlamış, onun üzerine de plastik alçı benzeri bir şey koymuş. İple kastettiği o. İple asıldığı için öyle, burnunu açınca düzelir, iner demek istedi. Valla ben ne kalkık istedim, ne de burun sırtını inceltmesini. Bir de burun sırtını incelttim dedi. Merakla bekliyorum. 8. gün açılacak.

bozgüney sen açık teknikle mi olmuştun? Açık teknikle olduysan, iz ne alemde?

Kaçıncı günündesin, açıldıktan sonra nasıl değişimler oldu?

Ben kimseye söylemedim biliyor musun? :2: Dedim ki, çok az değişiklik olsun, gülünce oynayan burun ucum düzelsin... Belki kimse anlamaz dedim. Ama baya bir işlem var heralde... Açılacağı anı çok merak ediyorum.

merhaba arkadaşlar, ben 4 yıl önce burun estetiği oldum, ciddi solunum problemim vardı. Ameliyata girmeden önce benimde pek çok korkularım vardı. Doğrusu oldukça da hikaye dinlemiştim. Ama en iyisi ve en doğrusu insanın kendi deneyimleri oluyor tabi. Benim ameliyatım 4 saat sürdü. Burun içindeki kemiklerde nefes almamı engeleyen eğrilikler varmış doktor hepsini düzeltti ama en yakındığım problem burun ucundaki kıkırdak düşmesiydi. Kıkırdağım ölüleşmişti. Sağolsun doktorum hepsini gayet güzel bir şekilde normal haline getirdi. Ameliyattan sonra uyandığımda hiç ağrı hissetmedim,sadece aşırı bir yorgunluk hissi vardı. Göz altlarımda morarma ve şişme mevcuttu doğal olarak. ilk gün size dışardan bakanlar inanılmaz bir ağrı çektiğinizi düşünüyor.Açıkçası ben hiç ağrı çekmedim. 1 gün hastanede yattım. Ertesi gün tamponlarım alındı, ki arkadaşlarımın beni en çok korkuttuğu an tampon çıkarma anıydı. Ancak hiç anlamadım çıkarıp çıkarmadığını, bir baktım doktor tamponu almış. Evde yaklaşık 5 gün kaldım..İnanın ben hiç ağrı çekmedim,ağrı kesici kullanmama da gerek kalmadı bu yüzden. 1 hafta içinde morluklarım iyileşmeye başladı. zaten 6. gün işe gitmem gerekti ve burnumda sadece bir bandajla gittim,hiç sıkıntı olmadı. 4 yıldır, Allah'a Şükür hiç sıkıntı yaşamadım, şekli gayet güzel, abartı yok. Bence nefes probleminiz varsa ya da görüntüsünden rahatsızsanız, çok sıkı bir doktor araştırması yaparak rahatlıkla girebileceğiniz bir operasyon. Doktor çok önemli ama unutmayın...

anladım nezamn sürede inecegını soyledimi peki benımkı 2 bucuk ay oldu hala beklıyorum bakalım.)senın gıbı bende. ınsalah ıstedgın gıbı bı burun olmustur.kıme yaptırdın nemzan acılacak bugun kaçıncı gün oldu.)

Bugün 4. gün, pazartesi oldum ameliyatı. Doktoru da dün aradım. Umarım istediğim gibi, fazla değişikliğin olmadığı bir burun olmuştur. Benim de hiç ağrım olmadı, tampon da koymadı bana.
8. gün çıkaracak burun üzerindekileri, onlar çıkınca normal olur merak etme dedi. İnş.

Ankara'da Dr. Volkan Tayfur'a oldum -estetik cerrah- umarım dediği gibi kısa sürede iyileşirim. Yüzümde şişme yok gibi, ama ben gülünce dişlerim gözükürdü. Şİmdi gülünce üst dudağım üst dişlerimi kapatıyor. Bu da mı alçıdan acaba... Çok korkuyorum...

Çok sevindim ameliyattan mutlu olmanıza. Acaba 6. günde işe gittiğinizde burun çok şiş vs. görünüyor muydu? Gülünce dişlerim görünürdü, şimdi üst dudağım üst dişlerimi kapatıyor (alçılıyım henüz 4. günüm) acaba alçıdan mı? Böyle bir sorun yaşamış mıydınız siz de? Benim de burun ucum hareket ederdi, yayılırdı gülünce onu düzeltti. Açık teknikle yaptı. Sizinki de açık teknik miydi? Öyleyse kesi izi nasıl gelişti-iyileşme süreci nasıldı? Bir de şeklinden memnun olmanız en az kaçıncı ayda gerçekleşti? 2,5 ay sonra düğünüm var da.

Çok mu sordum. Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar,

Çok takıntı yaptım. Benim gibi önceden gülerken dişleri gözüküp, alçılıyken üst dudağı üst dişlerini kapatan var mı?:2:

slm arkadaşlar burun ameliyatından 6 ay sonra şeklinde değişiklik yada incelme olur mu?benim 6 ayım doldu bugün kontrole gittim doktorum burnun üst kısmı ve ucunda hala şişlik var dedi zaten burun ucum hala biraz sert. benim kemik kırıktı o düzeltildi.suan dışardan düzgün duruyor fakat bana kalın gibi görünüyor=( yardımcı olursanız sevinirim

Sanırım bana da senın gıbı olucak ( umarım duzelır canım vallahı bıktım artık burun ucu o şişlikten dolayımı kalkık duruyormuş?

Yooo benim 2. oldu,aynı senin gibi 4. gün;o kesi olunca üst dudak kısmı da şişer,fırçalarken de dikkat et,yumuşak fırçala,o 1 hafta içinde geçer,öyle şeyleri kafana takarsan,alçıdan sonra şişlere çok takarsın,kendine eziyet olur,sabırlı ol,geçmiş olsun.Alçı çıktıktan sonra elbette şişler oluyor,burnun oturması zaman alıyor lakin burun alacağı şekli de gösteriyor.Rahat ol,iyileşmene bak,pozitif düşün yoksa psikolojik olarak çökersin,tecrübe ile sabittir;bir de aynalarla çok haşır neşir olma:))) bir süreliğine...

bnmde 5. günüm bende tamponsuz oldum dün dikişlerim alındı iz belli bide değil hayret ettik cok ustaca dikilmiş kbb doktoruna oldum ameliyatı.burnumun üzerinde plastik bandaj war üst dudağım ilk günler çok kötüydü büzemiyordum bile şimdi iyiyim ama hala aynı duruyo şekil itibariyle bunlar gayet normal ayrıca burnumun tek tarafından ameliyattan çıktığım andan sonra hemen nefes almaya başladım ama diğeri tıkalı.tek korkum ucu ve delikleri biraz büyük gibi ama şiş olduğu için sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…