Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

merhabalar bende cumartesi günü saat 10 da ameliyat oldum hastanede heyecandan dokuzda oluverdim zaten :)
sonra doktorum geldi cesaret iğnesi yapalım sana dedi önce tahlillerim yapıldı sonra bittiğinde iç çamaşırımla kaldım önlük giydirdiler...
doktorum tekrar geldi iğneyi yaptırdı ve ameliyata alalım artık seni dedi sonra sedyeye yatırdılar korkum olduğu halde iğneden dolayı uyuşmuştum zaten
ameliyathaneye girince şaşırdım bi roman havası çalıyodu ve herkes çok keyifliydi benim ameliyatıma iki doktor girdi biri kbb uzmanı biri plastik cerrah
bana megan fox gibi yapıcam seni diye takıldı o sırada damardan anestezi verdiler ben bile şakalar yapıodum bi anda uyumuşum el şıklatarak kaldırdılar hadi uyan bakalım diye :)
odama aldıklarında hala uyuyodum arada burnum kanamaya başladı o sırada buz kompresi yapıyodu arkadaşım sonrasında genizden gelen kan sayesinde kan kusmaya başladım..
o sıralar çok kötüydü işte boncuk boncuk soğuk terler attım tüm vicudum sırıl sıklam oldu tekrar yatırıp serum verdiler içinede mide bulantısını kessin diye ilaç kattılar
uyudum bi ara tekrar kustum tam dört defa oldu bu, sonrasında uyudum sabah ezanında kalktım sadece su içebiliyodum zaten doktorum geldi taburcu olabilirsin istediğin zaman dedi
saat 10 gibi babam geldi aldı eve geldim biraz uyudum tamponlar tabi mahvediyo bugün onlarda çıkıcak rahat bi nefes alıcam inş.. :) işte benim ameliyat maceramda böyle geçti darısı olmak isteyenlerin başına

Son düzenleme:

sabah 11 gibi hastaneye gittim doktorum tamponları aldı sürekli konuşturmaya çalıştı ama tamamen acıcak diye odaklandığımdan dotoru duyamadım bile..
acı değilde tuhaf bi his oluştu çekilirken 3 4 dk nefes alırken bi tuhaf geliyo sonra alıştım zaten
ameliyatımın çok güzel geçtiğini yüzümün fazla şişmediğini söyledi doktorum hatta sana doğal makyaj havası vermiş diye takıldı
cuma alçılarım çıkıcak pazarteside dikişlerim bunlarıda paylaşırım artık kızlarr

kızlar bandajım bugün çıktı, rinoplasti olmadım ben sadece deviasyonu açtı yamukluğu düzeltti sinüs ve konka ameliyatınıda oldum bir arada ama şuanda çok garip oldu gibi geldi. çok moralim bozuk. annemler eğriydi eski hali düzelmiş işte diyor ama bana da sanki çok büyümüş burnum gibi geliyor.

yardım edin....
özellikle ameliyat olanlardan yorum lütfen ...
Ameliyat olalı 10 gün olmasına rağmen eskisinden büyük ve sanki eğriliği devam eden, ucu kocaman olan bir burnum var.burnumun ucuna koyduğu parça rahatsız ediyor. Dışarı çıkamıyorum.kapalı ameliyat ve düzeltme ameliyatıydı. kapalı ameliyattan sonra ucunda küçülmeler olcakmı 10 günden sonra

kesinlikle regli durumundayken ameliyat olmayın arkadaşlar maalesef ameliyat günü oldugum için ameliyat olmaktan vazgeçmedim ameliyatım 4 saat sürdü ve kanamam çok fazla oldu bunun dışında bir şikayetim yok birde hala tam olarak burnumu hissedeiyorum açık oldum ameliyatı.

Merhaba arkadaşlar.Ben de tam 15 gün önce burun ameliyatı oldum.Son 3 aydır özellikle bu ameliyatı olmayı kafama koymuştum.Aslına bakarsanız bugüne kadar ne bir ameliyat olmuştum ne başka bir şey.Canım tatlıdır bile diyebilirim açıkçası dişime bir dolgu yaptırmaya bile bir hafta korkuyla düşünerek gitmiştim :) Ama burnum benim için öncelikle şekil olarak çok kafama taktığım bir konu haline gelmişti son zamanlarda.Bir tomografi de çektirdikten ve doktorlara muayene olduktan sonra burnumun oldukça tıkalı ve dıştan görünen kemerle birlikte içteki eğriliğin de fazla olduğu ortaya çıktı.Artı konkalarımda büyüme ve burnumda bariz olarak bir tarafa eğiklik de vardı benim.Görüştüğümüz birkaç doktor muhtemelen çocukken falan burnuma bir darbe almış olduğumu söyledi ama böyle bir darbeyi de ne ben ne de ailem hatırlamıyor.Her neyse,böyle böyle ameliyat işi ciddiye binmeye başladı geçen ay.Ancak burnumun iç kısmındaki sorunum da fazla olduğu için ailem de ben de hangi doktora bu ameliyatı olmam gerektiğine karar verirken epey araştırdık.En sonunda ameliyat günüm kararlaştırıldı ve emin olun o günü beklerken başlarda daha var nasıl olsa diye çok panik yapmasam da son 3 4 güne girdiğimizde tahlilleri falanda yaptırmaya başlayınca beni epey bir heyecan sardı açıkçası.Ve ameliyat günü 11 gibi ameliyathaneye doğru odadan çıkışım oldu.Bana herhangi bir cesaret iğnesi vs.gibi birşey yapmadılar.Ki zaten bende kendimden beklemiyceğim derecede sakindim nedense.Anestezi uzmanıyla konuştuk biraz,bikaç soru sordu,gayet sıcak konuşuyordu öyle olunca ben iyice rahatladım.Sonrası ameliyat yatağına yattım,şimdi damar yolunu açıcam diyip elimi aldı aynı anestezi uzmanı,acımıyo değil acıyo ama öyle aşırı hissedilen bi acı da değildi.Zaten çok hızlı oldu herşey,o sırada birisi de ağzıma doğru bir maske tuttu,burda oksijen var 2 3 kere derin nefes al bakalım dedi,ben aldım,şimdi uykun gelıcek yavaş yavaş gelıyo dimi dedi ama ben o anda hiç uykumun geldiğini hissetmedim hatta kendi kendime ben uyuyamıycam heralde diye düşündüm.zaten en son aklımdaki şey de bu oldu sonrası bi anda hoop boşluk,gitmişim yani birden :) Sonra gözümü açtığımı hatırlıyorum,ilk an bi ameliyat olduğum idrak edemedim ama bu bikaç saniye sürdü tabi,oldukça da yorgun hissediyodum o an zaten gözlerimi zar zor açıp kapatıyodum ve de burnumun içinde hissettiğim bir sızlama vardı.O sırada bir bayan geldi yanıma,uyandınmı uzun boylu hasta dedi güldü ben de uyandım dedim o kısımları hep hatırlıyorum,ne kadar ağır ve yorgun hissetsem de kendimi anesteziden sonrasına dair hatırlıyorum hep söylenenleri ve söylediklerimi.Odaya getirdiler,elimde damar yolu açıktı hala ve serum takılıydı.İlk gün sadece burnumun sızladığı hissi rahatsızdı,yani oda şöyle bir histi,hani denize girince burnuna tuzlu su kaçıp yakar ya genzini ve burnunu,işte burnumun içinde daimi o hissi hissediyodum ve bir de boğazdan boru sokulduğu için ameliyatta ilk gün boğazım acıyodu ama o da ertesi güne 0 dı yani çok çabuk geçti hatta o günün gece bile geçmiş olabilir.O gün hastanede kaldım ben,ağrı kesici yapılıyor ve düzenli olarak tansiyonum ölçülüyordu ama bi sorun olmadı çok şükür.Benim ameliyat sonrası burnumdan akan aşırı bir kanama da olmadı çok şükür,açık renkli sızıntı şeklinde rengi daha da açılarak devam etti ertesi gün de.Ameliyatı da açık teknikle oldum.O günün öğleni eve geldim ve işte asıl kötü ve sıkıntılı zamanlar o andan itibaren başladı.Ameliyatın ertesi günü ve ondan sonraki gün olmak üzere o 2 gün benim için cidden ağır geçti.Ama bu benim ameliyatımın estetik olmanın yanı sıra tıbbi olarak da kapsamlı olmasından ve kemiklerle çok işlem yapılmasından da kaynaklı olabilir muhtemelen.Sıkıntı derken de ben de o gün daima başımda bir ağırlık hissi vardı,başağrısı değil tam olarak ama yinede bir ağrıma ve ağırlık haliydi daima.Burun sızlamam da devam ediyordu ve daha 10 gün kadar azalarak sürecek olan burnumdan akıntının başlaması çok rahatsız ediyodu beni.Yemek yemek için ağzımı milimetrik oranda aralayabiliyodum,suyu kaşıkla içiyodum.Ama Allahtan uyumamda çok sıkıntı olmadı o günlerde de.Gece arada uyanıyodum ama yine rahat dalıyodum uykuya.Ağlamak istiyodum ama yüzüm o kadar gergin hissediyodumki en ufak mimikde acıyodu burnum ağlayamıyodum bile ondan da sıkıyodum kendimi ruhsal olarak.Açıkçası insan o ilk 2 gün kendine 'neden' diye sormadan edemiyor,o günler şekli falan aklıma bile gelmıyordu zaten bakmıyodum kendime aynada çünkü oldukça mor ve şiştim.O günler asla geçmiycek gibi hissetsem de sayılı gün geçti elbet ve 4.gün oldu işte o gün uyandığımda bi önceki gece yatarken altı mosmor olan gözlerim artık mor değildi birden sarı olmuş ve gözlerimdeki şişlerde bulldog'a benziyceğim şekilde yanaklarıma inmişti :) İşte bu andan itibaren zaman daha çabuk geçmeye başladı çünkü vücudumu da dinçlik olarak daha rahatlamış hissetmeye başladığım gün 4.günden sonraydı.Belki anestezi etkisini de bu günler içinde atabildim anca,bilemiyorum.5.günde zaten burnumdaki splinti aldı hocam ve ufak bi bant taktı onu da 2 gün sonra evde çıkardım ve böylece 1 haftayı devirmiş oldum gün saya saya.Tabi 5.günden sonra artık ben yavaştan toparlanmaya başladım ve bu sefer olması gereken oldu ve ben artık şeklini merak etmeye başladım sonunda :) İlk çıplak şekilde burnumu gördüğümde bile eskisiyle hiç alakası olmayan,göze çok doğal görünen bi burnum olduğunu farkettim.Tabi bunun akabinde özellikle kaş arası bölgem oldukça şiş geldi gözüme ve de burnun 2 yanı olan kısım da şiş geldi ama bunların zamanla farkedilir şekilde iniceğini biliyodum o yüzden başında da telaş yapmadım pek.Ama şimdi bile ne yazıkki hala tam olara rahatça gülemiyorum,gülmek için ağzımı fazla yaydığımda burnumun gerildiğini hissediyorum,gülmüyorum o yüzden de.Bide üst dudağımı da henüz çok rahat hareket ettiremiyorum ama bunlar da en azından 1 ay olana kadar azalarak geçicektir diye umuyorum.Şimdi 15.günüm ve o ilk gördüğüm haline göre özellikle kaş aramda daha bi inme olduğunu farkediyorum kendim aynaya bakınca ve gerçekten beğeniyorum burnumu,bu 15 günlük şekil bile beni çok mutlu etmeye yetti ama duyduklarıma göre daha zaman geçtikçe oturup güzelleşiyomuş,eğer öyle olucaksa o zaman artık daha ne kadar mutlu olurum tahmin edemiyorum :) Tam anlamında yüzüme yakışan ve klasik estetik ameliyatlı görüntülü bi burun olmadı,gören insanlar da şu an için öyle diyor.o yüzden insan çevresinden de olumlu yorumlar alınca bu çektiğim sıkıntıyı değdi heralde diyor :) Ben de daha yeni bi zamanda olduğum için olmayı düşünenlere de fikir versin diye sürecimi paylaşmak istedim burdan.Çünkü bu sitede yazılanlar da ameliyat olmadan önce bana oldukça fikir vermişti.Şimdi de ben yapıyim dedim :) Tabi benim bu mutluluğumda asıl etken doktorumuzun,hocamızın mesleğindeki tecrübesi ve özverisi oldu :) Birşey sormak isteyeniniz olursa da yardımcı olurum,şimdilik benim yaşadıklarım bunlar :)

bir cirpida okudum yazdiklarini elif..evet bende ameliyat olmak isteyen ama cesaretini toplamakta zorlanan ve kafasinda acabalar dolu olan biriyim,sen benim su an gecirdigim asamayi gecirmis ve olmussun ameliyatini..gecmis olsun yeni burnunla sana mutlu bir hayat diliyorum..sana bir kac sorum olacak cevaplarsan cok sevinirim..ameliyatin nerede ve kim tarafindan yapildi?su anda rahat nefes alabiliyor musun?benimde nefes almamda sorun var ozellikle yattigim zaman tamamen tikaniyor sprey kullanmak zorunda kaliyorum..bide rica etsem resim eklermisin eski ve yeni halini..ben yurtdisindayim gorusme ve ameliyat ayni hafta icinde olmali zaman azligi nedeniyle,buda beni dusunduruyo,aceleye getirmek istemiyorum fakat baska secenegim yok..o yuzden karar verme asamasi uzun suruyo boyle...insallah tum ameliyat olmak isteyenlerin hersey gonullerince olur bende dahil :)

Ben Ankarada yaşıyorum,ameliyatımı da Gazide oldum.Aslında alıyorum nefes ama hala o akıntı olayım tamamen bitmedi yani o yüzden arada tıkanıyo tabi burnum sonra deniz suyu sıkıyorum nefesin açılmasına o yardımcı olucakmış,bi de dikişler varmış içerisinde burnumun ve de burnumun alt kısmında kesi var orda dikişler var,onlar yumuşasın diye sürmem için krem aldık bi de o kremi sürüyorum,yaptıklarım bu kadar.Fotoğraf ekliycem ya bende istiyorum eklemek burda,yakın zamanda eklerim muhtemelen :) Sen nerde yaşıyosun,ameliyatı Türkiye'de mi olmayı istiyosun?

Ameliyatinin oldugu ilk gun ertesi gun burnun tamamen tikalimiydi yoksa azda olsa burnundan nefes alabiliyormuydun,yoksa tamamen agzindanmi nefes aldin?silikonlu tamponlarla nefes alinabiliyor diye okumustum oyle oldumu sende de? ben belcikadayim temmuzda gelicem turkiyeye,istanbulda muhammet dilbere ameliyat olmayi dusunuyorum,bakalim kismet...

elifbelif ne kadar güzel anlatmışsın 5. günümdeyim ve alçım alınıp bant takıldı pazartesi dikişlerim alınıcak
ben burnumu tanıyamadım hiç hoşumada gtmedi yapay değil doğal ama şiş rahatsız etti beni
peki dikişlerin alındığında acıdı mı çok geçmiş olsun canım

her doktorun tekniği kullandığı tıbbi malzemeler farklıdır çok rahatsızsan bu konudan medicalden alabilirsin kendin canım
ben hastanede çalıştığım halde karışmadım gerçi ama rahat ol bi gün çekiyosun o tamponu sonrası daha kolay

Benim burnumda tampon yoktu tamponsuz yapmış ameliyatı o yüzden aslında hiç tamamen tıkalılık gibi birşey hissetmedim,bi de benim öncesinde tıkanıklıgım cok oldugundan ben hep ağzımdan nefes alırdım o yuzden burnumdan nefes alamamış olsam bile ağzımdan almaya da alışkın oldugumdan o beni çok rahatsız etmedi.Ama dediğim gibi hala arada tıkalı hissediyorum arada tamamen hava geçiyo gibi geliyo içinden,zaten doktorum hızlı şekilde havayı içine çekme yada dışına verme gibi hareketler yapma burnundan dedi ondan kuvvetle nefes almaya da çalışmıyorum şimdilik,bakalım deniz suyu sayesinde de heralde zaman geçtikçe iyice açılıcak içi :) İstanbulda dediğin ismi bende duydum açıkçası burda albüm ekleyenlerden gördüğüm kadarıyla da yaptığı burunlar cidden hoş duruyor,senin için de en güzeli olsun inşallah,ben yine burdayım,yardımcı olurum her konuda :)

Sen de mi açık teknikle oldun dikişlerim dediğin için soruyorum da canım?Benim dikişlerim hala duruyo doktorum onların kendi kendine düşüceğini almıycağını söyledi o yüzden dikiş alınması hakkında bi fikrim yok ne yazıkki.Ben de dediğim gibi ilk gördüğümde yüzümden çok ayrı bi organmış falan gibi gelmişti :) çünkü kaş arası bölgem burnumun ucu falan çok şiş ve kalın görünüyodu bide o sıkıntılı dönemden çıkmış yüz ifadesinin hala yorgunluğu da etkili oluyo bence.Ama inan gün geçtikçe daha güzel gelicek sana da,ben de bikaç gün biraz kafama takar gibi oldum ama herkes zamanla inicek daha oturucak dediğine göre vardır bi bildikleri diye düşünüyorum,en azından 1 ay falan geçmesi gerek heralde daha yüzünle bütünleşmiş gibi hissetmek için :) Albümün varmı senin henüz bakmadım profiline ama fotoğrafın falan?Ben de eklemek istiyorum yakın zamanda bakalım :)

evet canım albümüme bakabilirsin
ya benim açtı tüm doktorlar önünde hepsi harika mükemmel çok başarılı burun falan dedi
bana dedi sende bak gittim aynaya kocaman şiş bi burun gördüm ne şekil ne bişi benim et vardı onu aldı
birazda kaldırdı ama ucu top gibi hissiz bi burun vardı karşımda hiç beğenmedim ağlıcak gibi oldum
doktorum takma çok doğal minik bi burnun olucak hak vericeksin dedi bantladı daha hoş bile oldu

Ucu falan benim de hissiz gibi zaten cok dokunmuyorum acıkcası gerekmedikçe burnuma.En azından 15 gün olsun önce,sonra 3 hafta olsun sonrada 1 ay.böyle periyotlar koy kendine değişimi daha iyi farkedersin belki.ben de böyle diyorum ama işte ilk gördüğümde bana da büyük ve başlangıc yeri şiş gelmişti burnun,hala şiş mutlaka ama simdi daha gözüm alıştı gibi geliyo 10 gün önceki kadar yabancı gelmiyo en azından burnum yüzüme şu an :) şimdi bantlı mı senin,bide profilinden albümlerin kısmını göremedim canım ya fotoğraflarını yani?

evet belkide ama bi an önce geçsin canım ya çok rahatsız bu durum :S
ekledim seni görürsün canım
bi an önce insin burnumda daha güzel resimler koyayım
burnumda hala bant var dikişlerimde pazartesi alınıcak inş

Son düzenleme:

Umarım ikimiz için de en güzel sonuç hemen hemen gelir canım ya,anladımki biraz sabır gerektiren bi süreçmiş bu burunun iyileşme süreci ama yinede sen içini rahat tut,fotoğraflarını da gördüm açıkçası hiç öle şiş vs bişey belli diil gerçi bantlı hali ama ben bi gariplik farketmedim açılsın daha da hoş olur inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…