1 haftalıkken bende nefes alamıyodum 2. haftam bitti 1 haftada nefes alışım baya farketti ilk bandajım çıktığında burnumun kemer kısmında şişlik yoktu ama şimdi çok az bi çıkıntı oldu çoğu kişi farketmediklerini söylüyor ama ben çok dikkatli baktığım için dikkatimi çekiyor ilk alçım çıktığında o kısımda bi ödem olmuştu bandaj çıktığında doktor ödemin gittiğini söyledi gerçektende öyleydi ama şimdi yine var geçici bişemidir bu ya çok canımı sıkıyor
umarım umarım...bugun uyandım burnumun içide şiş tıkanıyorum resmen okyanus suyu sıkıyorum ama bişeyde yaramıyor bakalım dediğiniz gibi zaman beklıycem ...
aynı durum bende de var , sanırım ilk bandaj çıktığında burnum ödemli olduğu için o çıkıntı belli olmadı şimdi ödemler indi sol tarafta azıcık bir çıkıntı var , bekleyelim dedi bana da. ama ben de çok üzülüyorum çünkü o kadar ameliyat oldum o ufacık çıkıntı niye kalsın ki..
aynen bnde üzüldüm ilk bandajım çıktığında burnum çok DAha küçüktü şimdi ucuda şiş gibi sabahları kalktığımda özellikle yüzüm çok fazla şişiyor doktor şişlik olmadığını söyledi ama gözle görülür fark var baya şiş burnum işlh zamanla küçülürokadar acı çektim en facık bişeyi bile insan kaldıramıo
Merhaba arkadaşlar.Ben de tam 15 gün önce burun ameliyatı oldum.Son 3 aydır özellikle bu ameliyatı olmayı kafama koymuştum.Aslına bakarsanız bugüne kadar ne bir ameliyat olmuştum ne başka bir şey.Canım tatlıdır bile diyebilirim açıkçası dişime bir dolgu yaptırmaya bile bir hafta korkuyla düşünerek gitmiştim :) Ama burnum benim için öncelikle şekil olarak çok kafama taktığım bir konu haline gelmişti son zamanlarda.Bir tomografi de çektirdikten ve doktorlara muayene olduktan sonra burnumun oldukça tıkalı ve dıştan görünen kemerle birlikte içteki eğriliğin de fazla olduğu ortaya çıktı.Artı konkalarımda büyüme ve burnumda bariz olarak bir tarafa eğiklik de vardı benim.Görüştüğümüz birkaç doktor muhtemelen çocukken falan burnuma bir darbe almış olduğumu söyledi ama böyle bir darbeyi de ne ben ne de ailem hatırlamıyor.Her neyse,böyle böyle ameliyat işi ciddiye binmeye başladı geçen ay.Ancak burnumun iç kısmındaki sorunum da fazla olduğu için ailem de ben de hangi doktora bu ameliyatı olmam gerektiğine karar verirken epey araştırdık.En sonunda ameliyat günüm kararlaştırıldı ve emin olun o günü beklerken başlarda daha var nasıl olsa diye çok panik yapmasam da son 3 4 güne girdiğimizde tahlilleri falanda yaptırmaya başlayınca beni epey bir heyecan sardı açıkçası.Ve ameliyat günü 11 gibi ameliyathaneye doğru odadan çıkışım oldu.Bana herhangi bir cesaret iğnesi vs.gibi birşey yapmadılar.Ki zaten bende kendimden beklemiyceğim derecede sakindim nedense.Anestezi uzmanıyla konuştuk biraz,bikaç soru sordu,gayet sıcak konuşuyordu öyle olunca ben iyice rahatladım.Sonrası ameliyat yatağına yattım,şimdi damar yolunu açıcam diyip elimi aldı aynı anestezi uzmanı,acımıyo değil acıyo ama öyle aşırı hissedilen bi acı da değildi.Zaten çok hızlı oldu herşey,o sırada birisi de ağzıma doğru bir maske tuttu,burda oksijen var 2 3 kere derin nefes al bakalım dedi,ben aldım,şimdi uykun gelıcek yavaş yavaş gelıyo dimi dedi ama ben o anda hiç uykumun geldiğini hissetmedim hatta kendi kendime ben uyuyamıycam heralde diye düşündüm.zaten en son aklımdaki şey de bu oldu sonrası bi anda hoop boşluk,gitmişim yani birden :) Sonra gözümü açtığımı hatırlıyorum,ilk an bi ameliyat olduğum idrak edemedim ama bu bikaç saniye sürdü tabi,oldukça da yorgun hissediyodum o an zaten gözlerimi zar zor açıp kapatıyodum ve de burnumun içinde hissettiğim bir sızlama vardı.O sırada bir bayan geldi yanıma,uyandınmı uzun boylu hasta dedi güldü ben de uyandım dedim o kısımları hep hatırlıyorum,ne kadar ağır ve yorgun hissetsem de kendimi anesteziden sonrasına dair hatırlıyorum hep söylenenleri ve söylediklerimi.Odaya getirdiler,elimde damar yolu açıktı hala ve serum takılıydı.İlk gün sadece burnumun sızladığı hissi rahatsızdı,yani oda şöyle bir histi,hani denize girince burnuna tuzlu su kaçıp yakar ya genzini ve burnunu,işte burnumun içinde daimi o hissi hissediyodum ve bir de boğazdan boru sokulduğu için ameliyatta ilk gün boğazım acıyodu ama o da ertesi güne 0 dı yani çok çabuk geçti hatta o günün gece bile geçmiş olabilir.O gün hastanede kaldım ben,ağrı kesici yapılıyor ve düzenli olarak tansiyonum ölçülüyordu ama bi sorun olmadı çok şükür.Benim ameliyat sonrası burnumdan akan aşırı bir kanama da olmadı çok şükür,açık renkli sızıntı şeklinde rengi daha da açılarak devam etti ertesi gün de.Ameliyatı da açık teknikle oldum.O günün öğleni eve geldim ve işte asıl kötü ve sıkıntılı zamanlar o andan itibaren başladı.Ameliyatın ertesi günü ve ondan sonraki gün olmak üzere o 2 gün benim için cidden ağır geçti.Ama bu benim ameliyatımın estetik olmanın yanı sıra tıbbi olarak da kapsamlı olmasından ve kemiklerle çok işlem yapılmasından da kaynaklı olabilir muhtemelen.Sıkıntı derken de ben de o gün daima başımda bir ağırlık hissi vardı,başağrısı değil tam olarak ama yinede bir ağrıma ve ağırlık haliydi daima.Burun sızlamam da devam ediyordu ve daha 10 gün kadar azalarak sürecek olan burnumdan akıntının başlaması çok rahatsız ediyodu beni.Yemek yemek için ağzımı milimetrik oranda aralayabiliyodum,suyu kaşıkla içiyodum.Ama Allahtan uyumamda çok sıkıntı olmadı o günlerde de.Gece arada uyanıyodum ama yine rahat dalıyodum uykuya.Ağlamak istiyodum ama yüzüm o kadar gergin hissediyodumki en ufak mimikde acıyodu burnum ağlayamıyodum bile ondan da sıkıyodum kendimi ruhsal olarak.Açıkçası insan o ilk 2 gün kendine 'neden' diye sormadan edemiyor,o günler şekli falan aklıma bile gelmıyordu zaten bakmıyodum kendime aynada çünkü oldukça mor ve şiştim.O günler asla geçmiycek gibi hissetsem de sayılı gün geçti elbet ve 4.gün oldu işte o gün uyandığımda bi önceki gece yatarken altı mosmor olan gözlerim artık mor değildi birden sarı olmuş ve gözlerimdeki şişlerde bulldog'a benziyceğim şekilde yanaklarıma inmişti :) İşte bu andan itibaren zaman daha çabuk geçmeye başladı çünkü vücudumu da dinçlik olarak daha rahatlamış hissetmeye başladığım gün 4.günden sonraydı.Belki anestezi etkisini de bu günler içinde atabildim anca,bilemiyorum.5.günde zaten burnumdaki splinti aldı hocam ve ufak bi bant taktı onu da 2 gün sonra evde çıkardım ve böylece 1 haftayı devirmiş oldum gün saya saya.Tabi 5.günden sonra artık ben yavaştan toparlanmaya başladım ve bu sefer olması gereken oldu ve ben artık şeklini merak etmeye başladım sonunda :) İlk çıplak şekilde burnumu gördüğümde bile eskisiyle hiç alakası olmayan,göze çok doğal görünen bi burnum olduğunu farkettim.Tabi bunun akabinde özellikle kaş arası bölgem oldukça şiş geldi gözüme ve de burnun 2 yanı olan kısım da şiş geldi ama bunların zamanla farkedilir şekilde iniceğini biliyodum o yüzden başında da telaş yapmadım pek.Ama şimdi bile ne yazıkki hala tam olara rahatça gülemiyorum,gülmek için ağzımı fazla yaydığımda burnumun gerildiğini hissediyorum,gülmüyorum o yüzden de.Bide üst dudağımı da henüz çok rahat hareket ettiremiyorum ama bunlar da en azından 1 ay olana kadar azalarak geçicektir diye umuyorum.Şimdi 15.günüm ve o ilk gördüğüm haline göre özellikle kaş aramda daha bi inme olduğunu farkediyorum kendim aynaya bakınca ve gerçekten beğeniyorum burnumu,bu 15 günlük şekil bile beni çok mutlu etmeye yetti ama duyduklarıma göre daha zaman geçtikçe oturup güzelleşiyomuş,eğer öyle olucaksa o zaman artık daha ne kadar mutlu olurum tahmin edemiyorum :) Tam anlamında yüzüme yakışan ve klasik estetik ameliyatlı görüntülü bi burun olmadı,gören insanlar da şu an için öyle diyor.o yüzden insan çevresinden de olumlu yorumlar alınca bu çektiğim sıkıntıyı değdi heralde diyor :) Ben de daha yeni bi zamanda olduğum için olmayı düşünenlere de fikir versin diye sürecimi paylaşmak istedim burdan.Çünkü bu sitede yazılanlar da ameliyat olmadan önce bana oldukça fikir vermişti.Şimdi de ben yapıyim dedim :) Tabi benim bu mutluluğumda asıl etken doktorumuzun,hocamızın mesleğindeki tecrübesi ve özverisi oldu :) Birşey sormak isteyeniniz olursa da yardımcı olurum,şimdilik benim yaşadıklarım bunlar :)
canim baya zor anlatmissin ameliyati.. yani ben biraz korktumbenim burnumda törpü islemi yapilacak sadece burnumdaki kemer alinacak cok hafif bir kemerim var.. ve o olmayinca yan profilim cok daha iyi duracagini düsünüyorum.. yani o sizlama nasil bir duygu o beni ürpertti bide 4 gün boyunca baya kötü olmussun :S serum da agriliymis.. yani bende pazartesi estetik olucam valla nasil olucak bilemiyorum (((
canım benim iç kısmındaki sorun da fazla olduğu için daha geniş kapsamlı olmuş olabilir ameliyatım o yüzden bu sıkıntıları yaşamış olabilirim,sen kendini bana göre düşünme yani bende tamamen tıkanıklık vs varmış çünkü.yinede bakarsan dediğim gibi 4 bile değil aslında 4.gün gayet iyiydim artık önceye göre,ameliyatın ertesi günü ve ondan sonraki günüm bu anlattığım sıkıntılarla geçti.Ben olmadan önce de mesela bana öyle aşırı bi sıkıntı çektiğini söyleyen tanıdığım olmamıştı pek ama kişiye ve yapılan müdahalelere göre değişiyo olsa gerek işte,o yüzden sen rahat tut bence içini,sonrasını düşün ve geçmez gibi gelsede bi süre sonra geçiyo,hiç panik yapma ama sen öyle çünkü dediğim gibi ameliyatın ağırlığına ve kişinin yapısına vs ye göre değişir çünkü bakarsan daha rahat geçiren insan sayısı daha fazla gibi geliyo bana,sen içini rahat tut :)
10.ay ve burun ucu halen çok şiş ve top gibi((((((((((((((( normalmidir acaba?
nasıl oldun sedadg daha iyimisin,şişlerinde dıştan farkediyomusun yavaş yavaş indiğini,bide senin kaçıncı günün canım?
Kemik kirilmadigi sadece kikirdaklarla oynandığı icin 2 ayda hersey normale doner dedi Dr. Um. Bugun ameliyatımın 4. Gunu. Bir burun deliğim buyuk biri küçük bunuda bugun farkettim . Burun delikleri eskiden nasılsa oyle olurmuş, değişme olmazmış .oda zamanla düzelir ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?