Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

1 haftalıkken bende nefes alamıyodum 2. haftam bitti 1 haftada nefes alışım baya farketti ilk bandajım çıktığında burnumun kemer kısmında şişlik yoktu ama şimdi çok az bi çıkıntı oldu çoğu kişi farketmediklerini söylüyor ama ben çok dikkatli baktığım için dikkatimi çekiyor ilk alçım çıktığında o kısımda bi ödem olmuştu bandaj çıktığında doktor ödemin gittiğini söyledi gerçektende öyleydi ama şimdi yine var geçici bişemidir bu ya çok canımı sıkıyor

aynı durum bende de var , sanırım ilk bandaj çıktığında burnum ödemli olduğu için o çıkıntı belli olmadı şimdi ödemler indi sol tarafta azıcık bir çıkıntı var , bekleyelim dedi bana da. ama ben de çok üzülüyorum çünkü o kadar ameliyat oldum o ufacık çıkıntı niye kalsın ki..

Ameliyatimin 6. gunu bugun ilk gunler hic bisey yemedigim icin ameliyattan dolayi vucut direnci de dustugunden agzimin ici aft doldu kucuk dilimde ozellikle cok var yeni ameliyat olanlara tavsiyem olsun zor da olsa meyve tuketin olmadi suyunu icin vitaminsiz kalmayin ameliyatim cok iyi gecti burnumla ilgili hic bi sikintim yok bi tek yaralar mahfetti beni

umarım umarım...bugun uyandım burnumun içide şiş tıkanıyorum resmen okyanus suyu sıkıyorum ama bişeyde yaramıyor bakalım dediğiniz gibi zaman beklıycem ...

nasıl oldun sedadg daha iyimisin,şişlerinde dıştan farkediyomusun yavaş yavaş indiğini,bide senin kaçıncı günün canım?

aynen bnde üzüldüm ilk bandajım çıktığında burnum çok DAha küçüktü şimdi ucuda şiş gibi sabahları kalktığımda özellikle yüzüm çok fazla şişiyor doktor şişlik olmadığını söyledi ama gözle görülür fark var baya şiş burnum işlh zamanla küçülür okadar acı çektim en facık bişeyi bile insan kaldıramıo

şişlik iniyor ona üzülme sakın. benim çok farketti özellikle burun ucum incecik oldu.

canim baya zor anlatmissin ameliyati.. yani ben biraz korktum benim burnumda törpü islemi yapilacak sadece burnumdaki kemer alinacak cok hafif bir kemerim var.. ve o olmayinca yan profilim cok daha iyi duracagini düsünüyorum.. yani o sizlama nasil bir duygu o beni ürpertti bide 4 gün boyunca baya kötü olmussun :S serum da agriliymis.. yani bende pazartesi estetik olucam valla nasil olucak bilemiyorum (((

canım benim iç kısmındaki sorun da fazla olduğu için daha geniş kapsamlı olmuş olabilir ameliyatım o yüzden bu sıkıntıları yaşamış olabilirim,sen kendini bana göre düşünme yani bende tamamen tıkanıklık vs varmış çünkü.yinede bakarsan dediğim gibi 4 bile değil aslında 4.gün gayet iyiydim artık önceye göre,ameliyatın ertesi günü ve ondan sonraki günüm bu anlattığım sıkıntılarla geçti.Ben olmadan önce de mesela bana öyle aşırı bi sıkıntı çektiğini söyleyen tanıdığım olmamıştı pek ama kişiye ve yapılan müdahalelere göre değişiyo olsa gerek işte,o yüzden sen rahat tut bence içini,sonrasını düşün ve geçmez gibi gelsede bi süre sonra geçiyo,hiç panik yapma ama sen öyle çünkü dediğim gibi ameliyatın ağırlığına ve kişinin yapısına vs ye göre değişir çünkü bakarsan daha rahat geçiren insan sayısı daha fazla gibi geliyo bana,sen içini rahat tut :)

ay canim aciklaman icin cok tesekkür ederim :) benim iste törpü yapilacak belki tampon bile kullanmam dedi bana :) bakalim...
ben eskiden bi kaza sonucu 3 metre blogundan havuzda düstüm ve bir metre bloguna carptim karin bölgemle o zaman param parca olmustu vücudum cok estetik operasyon gecirdim karin bölgemden.. ama komada yattigim icin baya onlari hatirlamiyorum..
ama burun da yüzün ortasinda oldugu icin cok merak ettim :)
nasil bir aci olur diye.. ama herkes diyor sakin vazgecme yaptir hic öyle bi sancisi olmucak törpüde filan.. :) pazartesi artik görücem hayirlisiyla..

kızlar benim ikinci haftam ilk günler bende çok tedirgindim öyle mi olcak böyle mi durcak v.s diye
ama inanın zamanla oturuyo benim şişliklerim indi şükürler olsun burnumda yavaş yavaş şeklini alıyo korkmayın ve olun derim

10.ay ve burun ucu halen çok şiş ve top gibi ((((((((((((((( normalmidir acaba?

bence bi doktorunuza gitmekte fayda var 15.günüm ve burnumun ucu şişlikten hergün biraz daha kurtuluyo
hala top gibi ama iniyo sizin bence doktorunuza danışmanızda fayda var..

bugün 20.günüm , cumartesi kontrolüm vardı. doktorum burnumdaki çıkıntının %50 daha ineceğini söyledi , burun içi temizliğimi yaptı ve sinüs bölgesine tampon koymuş onları çıkarttı hatta tampon koyduğunu çıkartırken söyledi bana. tampon çıkartılması zor bişi değil korkmayın derim. ilk günler çok sağlıklı yorum yapılamıyor aslında şimdi düşününce burun ameliyatı çok kolay bir ameliyat değil. ilk gün uyuşukluğun etkisiyle hiç ağrı sızı olmuyor ama 2. ve 3. günler tamamen tıkandığı için zor geçiyor. en zor dönem ilk 3-4 gün bence. bir de benim burun içi temizliği yapıyor doktorum sinüs ve konka ameliyatı da olduğum için o temizlik işte biraz sıkıntılı , elektrik süpürgesi gibi bişi sokup burnumun içini temizliyor. ama şimdi iyiki yaptırmışım diyorum hatta keşke tam bir estetik ameliyat yaptırsaymışım diye hayıflanıyorum çünkü benim ameliyatımda açık teknikle oldu ve kıkırdak düzeltildi burun ucum şekillendirildi. şu haliyle hoşuma gitti ama kemere dokunmadı. şimdi eski fotograflarıma bakıyorum bu haliyle bile eski halinden çok daha iyi. keşke daha önce yaptırsaymışım hem sadece görüntü değil nefes almamda daha 20 gün olmasına rağmen o kadar farketti ki. hiç nefes alamıyormuşum meğer.

Kemik kirilmadigi sadece kikirdaklarla oynandığı icin 2 ayda hersey normale doner dedi Dr. Um. Bugun ameliyatımın 4. Gunu. Bir burun deliğim buyuk biri küçük bunuda bugun farkettim . Burun delikleri eskiden nasılsa oyle olurmuş, değişme olmazmış .oda zamanla düzelir ins.

nasıl oldun sedadg daha iyimisin,şişlerinde dıştan farkediyomusun yavaş yavaş indiğini,bide senin kaçıncı günün canım?

merhaba bugun 16.günüm günden güne iniyor burnum ama hala dıkışlerım daha doğrusu dikiş ipliklerim burnumun içindeler:)ve burnum hala büyükkkk..

bence kesınlikle şiş oldugundan oyledır

bugün kontrole gittim alçıdan alındıktan sonra ilk kez ..17.gun olmasına ragmen şişliklerımın son derece azalmış oldugunu söyledı doktor ben bile şaşırdım dedi.ama burnum hala büyükkkk yabi krem verdi sadece yanlara sürmem için 1 ay sonra tekrar kontrol var...bakalım hayırlısı...

4,5 ay önce ameliyat olddum son 15 güne kadar herşey yolunda gibiydi ama şu sıra burnumun sol tarafının biraz içeri çoktüğünü farkediyorum, o taraftan kemik alınmıştı. şişlikler indikçe burun kanatlarının üst kısmındaki çukurluklar da derinleşti. şu an çok ciddi bir deformasyon söz konusu değil ama ilerleyen safhalarda kötü olur diye korkuyorum. henüz doktorumla görüşmedim. aranızda böyle bi sorun yaşayan var mı, 5 aydan sonra ciddi bi değişim olur mu? yorumlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…