Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

kızlar merhaba. bende 18 ekimde rinoplasti oluyorum .doktorum ameliyatın çok zor olacağını burnumun içinde ve dışında sorunlar olduğunu söyledi ve açık teknik uygulamak zorundayız dedi. ameliyat gunu yaklaştıkça çok korkuyorum .deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olucam

bana da gittiğim bütün doktorlar açık teknik olmak zorunda diyorlardı. ameliyatımı yapan doktor da dahil ameliyattan çıktım hiçbirşey söylenmedi sadece dişlerini fırçalarken çok dikkatli ol sıcak bişey yeme içme dedi alçıyı çıkarmak için on gün sonra gidince dikişleri göremiyorum onlar nerede diyince açık yapma gereği duymadım kapalı yaptım dedi sanırım ameliyatı olduğundan zor gösterip hem sonrasında oluşabilecek pürüzler için kendilerini korumaya alıyorlar hemde parasal açıdan zor ameliyat pahalı olur diyip sıvışıyorlar gibi geldi bana :) çok morarıp şişti benim yüzüm 15. günde morluklar yokolmuştu . ama burun ucum sızlıyor hala 15 gün kadar tıkanıklık vardı şimdi 21 . günüm rahat nefes alabiliyorum . ameliyattan sonraki 6, günümde anasınıfı öğretmeniyim 25 tane çocukla uğraşmaya başladım bile . ameliyat çok rahattı benim için 2 . günden itibaren sıkıntılar başladı bende . ameliyat günü aralıksız uyudum

merhaba medikal park ünal bayıza ameliyat olan varmı ? doktorla görüşmedim henüz.

Bende burun ameliyatı için doktor bakıyorum ikinci ameliyet olacak bu konuda iyi karar vermem lazım..burun sırtına kıkırdak konakacak ama kıkırdağın erime ihtimali varmış bu konuda nasıl bir yöntem izliyor doktorlar bilemedim

Merhaba bende ameliyat oldum herşey bitmiş uyandım ,burnumda acaip bir sızlama anne diye ağlıyorum,sanki ciğerlerim nefessiz kalmış gibi derin derin nefes alıyorum,orada ekip sakin ol gözetim altındasın dediler,bende burnum ağırıyor diyorum ağlıyorum,etrafa bakacağım gözlerime birşey sürmüşler açsamda göremiyorum,aceleyle yukarı çıkardılar,serum taktılar,ağrılarım dinsin diye iğne vurdular.o esnada miğdem acaip bulandı ikikere kan kustum miğdeme dolmuş ameliyat esnasında.ölü gibiydim,çok zor ya.Gecede dörde kadar uyuyamadım bir ara kapatmışım gene uyandım.Sabah annem az az kahvaltı yaptırdı,ben burnum sabaha kadar kanadı diye ağlamaya başladım,hastanede balıkesirli bir hemşire var sarıldı ban burnu kanıyor diye ağlanırmıymış dedi:))) Çok komikti.ne yapayım heryerim şiş burnum kanıyor moralim bozuldu.Bir haftaya toparlandım şu an iyiyim.Bende sağlık sorunu vardı mecbur oldum ameliyat.Necdet bey burun kanallarını açmak için çok uğraşmışlar dedi.üç saat sürdü ameliyat kapalı teknikle oldu.sorularınız olursa cevaplarım

Gecmis olsun insallah en kisa zamanda eski sagligina kavusursun

Barış Çakır a görüşmeye gittiğimde alnıma yağ enjekte edip şişireceğini söyledi ve böylelikle burnum daha küçük gözükecekmiş.Aynı işlemi yaptıran var mı ?

Aynı doktorun elinden çıkmış burunlara bakıyorum ,bazılarının burun ucu mükemmel bazılarının ise ,ucu top gibi tuhaf duruyor .

Kişiye göre mi farkılıklık gösteryor anlamıyorum ki .Ayrıca sadece ucu da değil ,simetri sorununda olabiliyor bazı hastalarda .

kızlar bır sey sorabılır mıyım benım amelıyatımın ustunden gecelı 1 yıl 4 ay olmak uzere ve ben hala burnumu kulak copuyle temızlıyorum bır ara kbb doktoruna gıttım burnumla ılgılı ve bunu soyledım sasırarak neden boyle yapıyorsun bız kulak copunu kulaga bıle onermezken...kızlar kusura bakmayın boyle de soru olur mu dıyenler olursa dıye..ama ben baska nasıl temızleyebılrım kı?sızler burnunuzu nasıl temızlıyor sunuz ve son soru:

burnumun ustunde amelıyattan bu yana acayıp yaglanma bununla beraber akneler ve hatta tuyler bıle cıkmaya basladı bu konuda da bır bılgım yok peelıng yapsam olmaz dıye bılıyorum bu durumda ne onerırsınız?

Son düzenleme:
alçı çıkıp bandajlanmadan önceki o kısacık anda aynaya bakma şansım oldu burnumu biraz daha görseydim aşık olabilirdim sanırım.. yıllardır boşuna beklemişim :)

Kızlar ben de yarın sabah ameliyat oluyorum. Düşündükçe karnıma ağrılar giriyor gülesim geliyor. Önlüğü giydirip sedyeye yatırdıklarında iki ihtimal var heyecandan ya gülme krizine girerim ya da ağlamaya başlarım bakalım büyük ihtimalle duygusallaşıcam Onun dışında evde koymak için minik buz torbalarım hazır,sonra anneme sölicem bana maydonoz kaynatsın vs yani hazırlıklarım tamam :)

Sedyeye yatınca bi güzel cesaret iğnesi yapıyolar ne gülmeye ne ağlamaya vaktin kalıyor emin ol :) Ben asansöre gidişimi bile hatırlamıyorum :))
İçini ferah tut, hiçbir şey anlamayacaksın. Ameliyattan sonra 1 kere ağrım sızım olmadı. Hep iyi düşün iyi olsun. Geçmiş olsun şimdiden güle güle kullan burnuşunu :)

ayy inşallah yaa ameliyathaneye gitmeden önce uyutsunlar mı artık naparlarsa yoksa iyice korkarım ben :) çook teşekkür ederim moral verdin bana canım aminn diyorum insaşşal güzel olsun sorunsuz atlatayım da başka birşey istemiyorum :)

Tam uyutma gibi olmuyor da hafif kendinden geçiyorsun :)
Ve rica ederim sorunsuz atlatacağına eminim sadece rahat ol ve olumlu düşün..

ben narkozu aldıktan sonra bayılmadan önce doktoruma "size güveniyorum" ameliyathanedekilere de "Allah yardımcınız olsun" dedim :))) Allah yardımcın olsun o kadar çabuk geçiyorki zaman bi bakmışsın alçın alınmış :) buz torbasından ziyade soğuk7sıcak kompres jel almanı tavsiye ederim.

Sonunda kadar verdim ve tarih alim Op. Dr. Emre Ilhan"dan ama korkuyorum ..Ya hic bir sey eskisi gibi olmazsa..Hatta daha kötü olursaaa:-( Ya esim begenmezse...Bekar olanlar icin bu dert yok sanirim ..Ama biz evliler icin sorun ve muammaaa...:-((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…