Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

geçmiş olsun bende dr.savaş serele 7 martta ameliyat olucam çok korkuyorum

Tecrubeliiii arkdslarr :) 3.gunumdeyim septoplasti oldum ve acayippp ama acayippp kasiniyo. Acip yirtasm var brnumu normal midir bu. Yara iyilesirken kasinirmis derler buyuklerimiz

merhaba bende amelyat olacağım şişliklerden korkuyorum zaten kolayca güzüm şişer balon gibiolursam ne yaparım

geçmiş olsun bende dr.savaş serele 7 martta ameliyat olucam çok korkuyorum

Teşekkür ederim. Bende çok korkuyordum. Ama inan korkmayı gerektirecek bir durum olmuyor. Ameliyattan sonra ne midem bulandı ne de ağrım oldu. Sadece birkaç gün burnumdan nefes alamadım. Bir de yüzüm ve gözlerim şişti ve morardı onlar da ilk 3 gün sonra hafiflemeye başladı. Şuan göz kapaklarımda çok az bir morluk kaldı Tek zor yanı bu ayrıca Arnica'nın morluk giderici jelinden kullandım. Hemşirem tavsiye etmişti. Gerçekten çok faydasını gördüm.

kızlar bir sorum var bilenler cevaplarsa sevinirim. bugün ameliyatımın 31. günü sağ burun deliğimde ve içinde hiç bir sorun yok ama sol burun deliğimin içindeki kısım kapalı. içerde sol kanadın iç kısmındaki et burun deliğimi kapıyor nefes alamıyorum. alçı çıktığından beri bekliyorum ama düzelmedi yoksa burnum içten çöktü mü anlayamıyorum canım sıkılıyor bu duruma. cevap bekliyorum

acaba işe gidebilecek kadar ne kadar süre geçer, sizinşişkileriniz ne kadar sürdü

Bende burun ameliyatı oldum bugün 12. günümdeyim. Nefes almakla ilgili sorunum olduğundan gtmiştim doktora fakat doktorla konuşurken estetik olmaya da karar verdim. Ameliyata kadar gerçekten nefes alamamışım bunu farkettim. Şu an nefes almakta o kadar rahatım ki anlatamam. Estetik olarak bakarsakta ben doktora kesinlikle şurası böyle burası böyle olsun demedim. Kaç hastası olmuştur ve tecrübeleri vardır sonucun nasıl olabileceği hakkında. Burun ucunu kaldırıp ucunu incelticem kemerini alıcam dedi sadece ve doktora güvendiğimi söyledim. Ameliyattan sonra hiiiiç ama hiç ağrım olmadı. Morarma ve şişlik tabi ki olacak ama rahatsız eder derecede değildi benim (ilk 48 saat buz tutmaya özen gösterdim ve bol su tükettim sanırım bunlardan kaynaklı). Şimdi iyi ki olmuşum ameliyat diyorum. Alçıdan sonra burun ucu çok şişiyor diyenleri gördüm ama bende o da olmadı sanırm birazda doktoruma bağlı iyi olmam. :))

acaba işe gidebilecek kadar ne kadar süre geçer, sizinşişkileriniz ne kadar sürdü

Benim şişliklerim 10 gün de indi. Göz kapaklarımda çok az bir morarma kaldı sadece o da makyajla kolayca kapatılabilir. Ben 2 hafta rapor aldım. Raporum bu cuma bitiyor. Pazartesi Allah kısmet ederse iş başı yapacağım.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Burnun da çökme olsa dıştan bakınca belli olması gerekmez mi ? Sol burnunda hala ödem olabilir. Bunu en iyi doktorun bilir. Bence zaman geçirmeden bir muayene ol.

kızlar bugün ameliyatımın 3. haftasına girdim. Burun içi dikişlerim hala duruyor, eriyen dikişlerden var. Ne zaman spor yapmaya başlayabilirim bi fikriniz var mı? Evde yapabileceğim basit sporlar, bisiklet, mekik, vb gibi

arkadaşlar bişey sorucam tek tek yorumlarınızı okudum ama kaçırdığım varsa kusura bakmasın. göremediğim için burdan sormak istedim.
benim burun estetiği ameliyatım 17 gün önce gerçekleşti. sorum şu tek tarafın ödemi inmediği gibi -diğer taraf daha iyi- bugün kulak çöpü ile temizlerken birkaç gündür mini mini kan bulaşması olmuştu ama bugün baya kanlı çıktı çöp. hani geriye nefes yoluna doğru antibiyotikli pomadla temizlk yapılıyo ya işte pamuk baya kanlı geldi ...çok canım sıkldı böyle bişey yaşayan var mı normalde haftaya bu burun içi geriye doğru temizlik bitecek yani sadece yakın bölüm temizliğine dönecek iş. ancak rahattım birden özellikle bugün baya kanlı gelince kulak çöpü tedirgin oldum ..birde yine aynı taraf kulağımda çok hafif bir hassiyet ağrı gibi de değil nasıl desem gripken olurya kulak basınç altında gib öyle işte.sorun ne olabilir paylaşır mısınız? doktorum artık vırt zrt herşeye aradığım için adam sakinleşin bu kadar panik yapmyın diyo ama bugün bu konu önemli o kadar çok sık aradım ki arayamıyorum da ...eğer benzer bir problem yaşayan varsa bana bilgi verebilir mi ? lütfen

merhaba kızlar ben de burun ameliyatı geçirdim ve bugün 15. günüm. sorunsuz bir ameliyatım geçti ve yüzümün toparlanması da yaklaşık bir haftayı aldı (morluklar, alın ve yanaktaki belirgin şişlikler) burnumdaki sargılardan ve dikişlerden kurtulduktan sonra ilk aynaya bakışım biraz komik oldu tabi hem sargının altında kalan tenimle burnumun ucunun rengi farklıydı hem de burnumun ucunun şişliği baya belirgindi. sargıları çıkarınca burnumun ucundaki şişlik biraz indi ve doktor burnumun üztüne yani kemik kısmına masaj yapmamı söyledi. gün içinde masajımı yapıyorum bu burnumun üstündeki deriyi hareketlendirmek içinmiş sanırım böylece ödemden de kurtulmamız kolay oluyor. burnumun ucunun kalkıklığı tam istediğim gibi acaba şişlik indikçe düşer mi beni o düşündürüyor. ayrıca hergün doktorun önerdiği şekilde eczaneden aldığım burun yıkama aparatı ve tuzuyla burnumu yıkıyorum böylece hem içi gayet güzel temizleniyor hem de gün içinde akıntı korkum olmuyor. hepinize geçmiş olsun inş hepimiz uzun vadede güzel burunlarımıza kavuşuruz

kızlar sayfalara baktım ama hepsini okuyamadım.
çok kararsızım.benim burnumda kırık sonucu oluşan hafif bi eğrilik ve nefes problemi var.bir doktor kemiği kırmaya gerek yok törpüleriz dedi biri kemiği kırmadan olmaz kırar orta hatta oturturuz dedi.
hangisi tercih ediyim kime güveneyim bilmiyorum.tecrübesi olan arkadaşlar lütfen cevap verin.ona göre doktor seçimimi yapıcam.

Mrb.Ben de gecen p.tesi burun ameliyati oldum.bugun 10.gunum.burnumda et ve kemik vardi.geniz akintim vardi.bir de şeklinibbegenmiyordum.dr. um ameliyatta hepsini giderdi.cok memnunum.cok korkuyordum ameliyat olmaya.ameliyat olmak isteyen arkadaslar sakin korkmayin.korkucak hic birsey yokmus meger.bilseydim cok once ameliyat olurdum.dr.izmir ekol de hünkar batıkhan di.belki de dr.un eli hafifti.dr.umu da kesinlikle tavsiye ediyorum.alçim dun alindi.burnum biraz şiş.o da zamanla inicek.bu haliyle bile guzel aslinda.bazi arkadaslar yazmis cok agrili bi ameliyat olmadan once iyice dusunun diye.hatta korkmustum bunlari okudugumda.ama dedigim gibi hic korkmayin.

Ameliyat sonrası mimiklerden sakınmamız gerekiyor ya gülmek gibi.. Ameliyattan sonraki 13. günüm ama gülüncek çok şey oluyor ve kendimi zor tutuyorum yanağımdan tutuyorum pek gülmemek için. İlk haftada mimiklerden sakındım ama bir haftadan sonra kendime gelince gülmemi tutamıyorum bazen. Sıkıntı yaşar mıyım acaba bilgisi olan?? Şimdi burnumda bandaj var pazaretsi günü tamamen çıkarılacak.

Son düzenleme:

sanmıyorm canım :) kasların izin verdıgı surece gül ben de guluyordum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…