Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Yakup avşar demişsiniz.. Ben ilk ameliyatımı kendsne oldum. Mandal burun yapıp braktı. Rewizyon olacağım doktorlar kulaktan kıkırdak almaktan bahsediyorlar. Ben asla tawsiye etmiyorum.

Benim de burnumda nefes alma problemim, bitmeyen bas agrilarim ve tombik mi tombik bir burnum vardi. Doktorum Abdulkadir Göksel sagolsun, yeniden dogmus gibiyim, nefes almak birseyleri koklayabilmek ne güzel seymis. Agzim acik uyumuyorum, bas agrilarim gecti ve en onemlisi dinlenmis uyaniyorum. Resmen yasam kalitem artti. Estetik olarak da cok mutlu etti beni, cevremdeki herkesten güzel yorumlar aliyorum. Iyi ki tanimisim doktorumu, herkesin benim gibi mutlu ameliyatlar gecirmesi dilegiyle

Kızlar bişey sormak istiyorum bende ameliyat olalı 3gün oldu tamponlarım alındığından beri çok hapşurur oldum ama hapşururken ağzımı açıorum burnum etkilenmesin diye bi sıkıntı olur mu bide alçıyı kaç güne alıyorlar alçı olduğundan dolayı nefes alamıyorum ve burnumun içi kanla tıkalı sanki gece uyurken kendi horlama sesimden ve burnumun sesinden uyanıyorum. Nefes alma olarak henüz bişey hissedemedim ama görüntü olarak şiş hali bile çok hoş

Geçmiş olsun canım bende gecen hafta olmuştum, hapşururken ağzın açık olsun tabi burnunu zorlama. Alçını nezaman çıkaracağını doktorun söylemesi gerekiyordu, normalde birhafta kalıyor. Nefes almak için burun spreyi kullan yumuşatsın içindekileri pamuklu çubukta yardımcı olur.

Bu cumartesi tekrar gel dedi ama alçıyı çıkarıcam demedi bakıcam dedi ya ben korkumdan içini hiç ellemiyorum bile sadece spreyi sıkıorum ama hiç temizlemiyorum aksın diye bekliyorum

Bana doktorum hapsirigin geldigi zaman dilini damagina koy hafif nefesini tut ve burun ucuna dokun demisti ver gercekten cok ise yaradi

Bu cumartesi tekrar gel dedi ama alçıyı çıkarıcam demedi bakıcam dedi ya ben korkumdan içini hiç ellemiyorum bile sadece spreyi sıkıorum ama hiç temizlemiyorum aksın diye bekliyorum
Akmaz canım kulak çöpüyle temizlemen lazım, bende ilk birkaç gün korkuyordum beceremiyordum sonunda yaptım dikkatlı olursan birşey olmaz biraz bile temizlesen nefes alırsın, rahatlarsın

Akmaz canım kulak çöpüyle temizlemen lazım, bende ilk birkaç gün korkuyordum beceremiyordum sonunda yaptım dikkatlı olursan birşey olmaz biraz bile temizlesen nefes alırsın, rahatlarsın
Bende sen kulak çöpüyle temizliyorum deyince dün akşamdan beri temizliyorum gerçekten rahatladım ve ucunu temizledikçe burnum akmaya temizlenmeye başladı

Mrb..formda arayipta bulamadigim bir mesaj..rica etsem foto gonderebilirmisiniz..ozel mesaj yada..bi sekilde detaylara ulasabilirmiyim..reha bey e ameliyat olmak istiyorum..lutfen yardim.

arkadaşlar,ben narkozdan korkuyorum.Bide sonucun iyi olmamasından korkuyorum tabi.Bu ameliyatı özel bir hastanedemi yaptırmak gerekir?Sonuçtan memnun olmayıp 2-3 kere ameliyat olanlarda var.
Bende bundan çok korktuğum için dediğiniz gibi yaptım özelde oldum. Gerçekten 2 3 kez ameliyat olan insanlar var. Bunu bir kere yaşamak istedim ben sadece. riske atmak istemedim özele oldm. Ama bana kalırsa bu birazda şans işi en ünlü doktorlardan bile şikayetçi olan hastalar olabiliyor. Bide kişinin burnuyla da alakalı özellikle kalın derili ince derili olmak çok etkiliymiş doktorum öyle söyledi.

Arkadaşlar meraba, benim ameliyatımın üzerinden 7 ay geçti ancak cildim çok yağlı olduğu için burnumun içi hala ödemli. Bu ödemden kurtulmak için ne yapabilirim bilgisi olan var mı???

canım bana yazabilirmisin rica etsemm

Merhaba, bu forumu çok okudum. Son bir aydır ameliyst sürecini beklerken, okudukça korkularım arttı. Uyuyamaz olmuştum artık. 5 gün önce ameliyst oldum Ankara'da Gazi hastanesinde. Açıkçası cok büyük bir beklentim yoktu. Kemerimden kurtulmak istiyordum. Aklınıza gelebilecek tüm sıkıntıları da yaşadım. Ameliyat sonrası tüp yüzünden tahriş oldu. Boğazım hala ağrıyor. Doktorum tamponla çalışmadığı için tampon koymadı. Bu yüzden memnunum ama fazla kanamam oldu. Atel çok rahat. Morluk ve şişlik bence tamamen ne kadar kırıldığıyla ve cilt yapınızla alakalı. Mesela benim tüm suratım şişti. Gözlerim mosmor. Zaten cildim hassas, bir de doktor tum burnumu kırmak zorunda kalmış. Açtığında içi çok kırık doluymuş. Damağımdan alnıma kadar yapmış. Yani şunu soylemek istiyorum. Eğer yaptiracaksanız burnunuzu, morlukmuş, şişlikmiş dusunmeyeceksiniz bence. Zamanla geçecek zsten hepsi. Benim kemiklerimi de burnumun ucunu da bastan yaptı. Doktorumdan da cok memnunum, cok guler yuzlu ve ilgiliydi Kemal Bey. Göz iltihabı oluyor. Gözyaşı yolunuz tıkandığı için. Burun ağrısından çok damak ve boğaz ağrısı cekiyorum ben. Damağımın oralarda içte dikiş var sanırım. Ondeki dikişleri aldırmaktan korkuyorum çok hassas çünkü burun. Ameliyat sonrası oyle ya da böyle geçiyor. Ben dış görünüş kaygısıyla gitmiştim fakat burnum bastan sona kırılmış, kendi sekli bu degildi bile dedi doktor. Bazen pisman olur gibi oluyorum özellikle uyku vakti çok zor oturur gibi uyumak. Yani geçiyor hepsi bir şekilde. :))

Kızlar yardımcı olur musunuz narkozun etkisiyle ameliyat yapıyorlar ya ameliyat sonrası direk eve gidebiliyor muyuz benim bunyem çok hassas şekerim çabuk düşüyor

Ben de kansız bir insanım. Ameliyattan sonraki süreçten çok korkuyorum kendime gelemezsem diye. kimi çok kolay atlatırsın 2-3 günde diyor, kimi gözümdeki morluklar 1 ay gitmedi diyor. ay valla kafayı yiyor insan bunları duydukça..

Kızlar yardımcı olur musunuz narkozun etkisiyle ameliyat yapıyorlar ya ameliyat sonrası direk eve gidebiliyor muyuz benim bunyem çok hassas şekerim çabuk düşüyor

ameliyattan sonra önce yoğunbakımda uyanıyorsun, seni odana alıyorlar. Bu süreçte pek bir şey hissetmiyosun. Narkozdan dolayı değişik bir psikoloji oluyo birçok insanda değişiyor. 3 saat bir şey yemene izin verilmiyo, yataktan kalkmana izin yok. 3 saat sonnda kusma gibi bir şey olmazsa ya da farklı bir komplikasyon; su içip, meyve suyu gibi kan şekerinizi yükselticek bir şey daha içip ayağa kaldırıyolar. Ben 4-5 saat sonra gayet iyiydim. Daha önce 2 kez daha genel anestezi aldım. Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız. Korkulacak bir şey yok. Doktorlar her şeyi kontrol ediyorlar. Serum oluyor tüm gün, kan şekeriniz düşmez. Bir şey olmaz. :) sürekli ölçüyorlar bir şeyleri zaten nabız, oksijen, tansiyon vs Eğer isterseniz o gece yatıyorsunuz, istemezseniz bazı doktorlar taburcu ediyor. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…