Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba,

Hayir herkesinki boyle olmuyor canim. Herkesin burnu ayni degil, ve herkes herkes degil.
Cok kalkik bir burun yapilmissa, ilk haftasinda kalkik durur. Ama ben daha cok duz bir burun istedim, o yuzden kalkik durmadigi icin mutluyum.

Resimlerdeki gordugun burun davul gibi zaten, odemlerim var... en az iki ay surecek onlarin gecmesi ve sisliklerin inmesi. En fazla calisma burun ucunda yapilmis, ve deri nakli de yapildi burun sirtina... Ve bu ikinci ameliyatim. Ilk ameliyatimda cok hasar gordu burnum. Yeni burnumun kendisini gostermesi bir 5 ay surermis en az, doktorum oyle soyledi.
O yuzden pek fazla takmiyorum kafaya burnumun su anki halini (cok begendigim halde!).

Eski resimlerim, yeni resimlerimin oldugu yerde: albumde

Son düzenleme:
uyeyim, bambam, qelebek
size sorum var.
acaba doktorunuzun size ''boyle olacak' diyip bilgisayarda degistirdigi buruna benziyormu, ameliyattan sonrasi?
yani o boyle olur diye yaptiklari photoshopa inanmalimiyiz? yoksa bole olur diyipte cok baska birsey mi cikiyor ortaya????

Üyeyim gerçekten çok güzel ve verdiğin bilgiler ve yardım için çok çok teşekkür......... Doktorun kim senin Lütefen Söyler misin?

memnun olman çok güzel qelebeq
güle güle, sağlıkla kullan inşallah burnunu. zamanla çok daha güzel ve çok daha doğal olacaktır. istediğin gibi bir burna kavuşmuş olmana sevindim. darısı biz olmak isteyenlerin başına :1hug:

:
şunuda belirteyim ameliyatım kapalı oldu bu yüzden hiçbir şekilde burnumda kesik ve dikiş izi yok tek sorun şuan burnumun ucunun şiş olması :sm_confused:

üyeyim yakup avşar benim korktuğum bir doktordu ama burnun harika görünüyor. gün gün aydınlatıcı bir şekilde fotoğraflayıp bizleri aydınlatman süper olmuş. şu an kaç gün oldu ameliyat olalı? herşey yolundadır umarım

cnm :) benm fotodakinden cok daha guzel oldu valla:)) fotodakinden farkıcok az. şöyle ki bana yaptığı resimde kavis vermemiştik başta kararsızdım kavis konusunda. sonraki görüşmemizde hafif de olsa kavis istediğimi söyledim o da eliyle burnama baktı ve çok hafif verebileceğini ama çok olamayacağını fotoda yaptığımızdan daha feminen olacağını söyledi.
özetle fotodakine cok benzior genel hatlarıyla ama oradakinden çok daha guzel ve doal oldu. foto 2 boyut sonuçta cnm. doktorla senin birbirinizi anlamanızı sağlayan birşey.
büyüklüğü, uzunluğu ve burnun ucunun açısı yaptığı foto ile aynı. kavis de az fark var :) a.s.

cnm çok geçmiş olsun öncelikle. endişelenme benm de aynıydı. gülmek hele en büyük sorundu :S kimse beni güldürmesin diip durdum konuşurken de zorlanıordum. geçicek merak etme. dudağının üstü şuan şiş ve sert ödem var o yüzden acı verir. benm 1 ay+ 1 hafta geçti şimdi iiyim. 1 ay sonunda baya farkedior rahatlarsın. a.s.

ameliyattan sonra benm de boazım fenaydı tahriş olmuştu hatta dudağımda da yara olmuştu. 3 gün sonra fln boğazın rahatlıcaktır benm en azından ööle olmuştu :) 1. gün şişlik olmuyor sonrasında şişme başlıyor normal yani bu da. bol su ve sıvı tüketmek faydalıdır tabiki. ama doktorun dediği zaman geçicek illa ki ödemler için.
uyurken de mutlaka sırt üstü ve yüksek yastıkla yatmanı tavsiye ederim. ne kdr dik durursan o kdr iyi. aksi takdirde sabah daha şiş olabilirsin. ben hala daha yüksek yatıorm. ilk zmnlar düz yatmayı denedim ama ağrı hissettim aynı şekilde sağ ve sola da dönük de ağrı hissettim.
çokkk geçmiş olsun cnm sanada :)) a.s.

Selam Uyuyim,

Burnun hayirli ugurlu olsun, gule gule kullan, cok guzel gorunuyor simdiden.

Yeni burnunu kapali teknik ile mi yapti doktorun? Burun kanatlarin kuculttulmedi sanirim (gerek yoktu gibi gorunuyor). Tam olarak neler yapti doktorun sorabilirmiyim?

Benim ilk ameliyatimda, 13 yil once (!), kapali teknik uygulanmisti, sadece kemerde degisiklikler uygulanabildi, burun ucunda pek fazla yapilamiyormus kapali teknik ile.

Aradan iki yil gectikten sonra eski burnum tekrar ortaya cikti. (arabanin kaputunu kaldirmadan motoru tamir edemezsin tabii, bunu doktorum bana soyledi).

Risikolari varmiymis hala?

Ben o yuzden ikinci ameliyatimda illa ki acik teknik istedim, gerekiyordu da... zor ve komplike bir ameliyat olacagi icin (revizyon).

Burnun super gozukuyor 11. gununde! Mutlulukar dilerim!

şunuda belirteyim ameliyatım kapalı oldu bu yüzden hiçbir şekilde burnumda kesik ve dikiş izi yok tek sorun şuan burnumun ucunun şiş olması :sm_confused:

Arkadaşlar merhaba,
ben bu hafta sonu inşallah burun ameliyatı olacagım şimdi yoldan yeni geldim burnumun kemiği agrıyor sannki biri baskı yapıyormuş gibi sızlıyor,yol sırasında arabada da oldu şimdi de var,ağrı degil ama boyle biri baskı yapıyormuş gibi hissediyorum kafayı yemek uzereyim acaba psikolojik mi?

cnm geçmiş olsun sevindim ameliyat olacağına kemik sızısı bendede oluyordu sanki romatizma ağrıları gibi kemikler çekiliyor gibiydi şimdi olmuyor sebebini bilmiyorum ama:1hug:

Arkadaşlar bende temmuzda olmak istiyorum fakat annemin iddialarına göre temmuzda ameliyat falan olmazmış, doktorların yapmıycanı sölüyo..
Yeni olmuş yada olacak arkdşlr böle bişeyle karşılaştınız mı? Yani temmuzda olmak istesem doktor kabul eder mi??

arkadaşlar ben sadece burun ucumdaki kıkırdağı inceltmek istiyorum
normal bi burun ameliyatı gibi acılı,şişlikli,morarmalı olur mu
yoksa daha basit bi operasyon mu olur?? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

selam,

temmuzda ameliyat olabilir, hatta burun ameliyatlarinda sanirim butun yaz uygun, sadece direk gunese cikmaman lazim. ben de cuma gunu oldum.

arkadaslar benim de bir sorum var,

burun alciliyken biraz yukari dogru ve kalkik mi oluyor? ve alci acilinca burun biraz asagi mi dusuyor? soruyorum cunku benim su an alttan bakinca biraz fazla kalkik gibi geldi de..

bu arada ben cuma gunu oldum ve forumdaki herkese tesekkur etme firsati bulamamistim (biraz uzaktan takip ediyordum). Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim, siz boyle her seyi acik acik paylasmasaydiniz ben de asla cesaret edip yaptiramazdim sanirim.
Sevgiler.

evet cnm benım alçılıyken ,ilk aynaya baktığımda acaba dedim böle kalkık mı durucak hep kafamçokkarıştı çok yapay ben napıcam fln demiştim,ama meğer alçıdan öle duruomuş..şuan tam olması gerektiği yerde :roflol: endişelenme tatlım..

demothy,

cok sagol valla cok icimi rahatlattin.
once ameliyattan korkuyodum, sonra narkozun etkisinden, sonra sislik ve morluklardan, hepsini tek tek atlatirken simdi de cuma gunu alci acildiginda nasil bir burun cikicak diye endise ediyorum. artik hayirlisi..hepimiz icin..

bu arada ben de ameliyat tecrubemi anlatmak istiyorum kisa da olsa, belki bi yarari olur diye.

cuma sabahi oldum ben arkadaslar, deviasyon yok demisti doktorum fakat meger ust solda baya bi varmis buruna girince gormusler. kapali ameliyat oldu. ilk gece rahatsizdim tamponlardan dolayi ama su ana kadar hic agri sizim olmadi cok sukur. doktorum ertesi gun gelip tamponlarimi aldi. bu arada hic soylemedigi icin cok cabuk olup bitti. iyi ki soylememis diyorum cunku bilseydim bosuna onu beklerken korku yasayacaktim. tampon alinmasi cok hos bir tecrube degil ama bence kesinlikle de abartildigi kadar kotu de degil. sonucta 10 saniye derin nefes alip dayanmak gerekiyor.
tamponlar alindiktan sonra cok rahatladim zaten. sonra da sislik ve morluklar artti, ikinci gun ozellikle. ama bugun yani ucuncu gun morluklarim azalmaya basladi. sisliklerse ayni daha.

bunlar disinda sorusu olan varsa seve seve yanitlarim. belki benim de bir yardimim dokunur.

bir de ben narkoz sonrasi hic mide bulantisi veya kusma yasamadim. en buyuk korkum oydu ama bana olmadi neyse ki...

merhaba doktorunuz kimdi ve mümkünse burnunuzun eski ve yeni görüntüsünü görebilir miyiz?

merhaba,

doktorum prof. fethi orak, alman hastanesinde oldum.
bugun henuz 3. gunum oldugu icin resim koyamiyorum cunku zaten hala alcida burnum! ben de cok merak ediyorum. alcim cikinca koymaya calisirim. alcim cuma cikiyor.

temmuzda bende olmayi duusnuorum tr ye gidince. benimde bi kac ark temmuzda oldu
sen hangi doktoru dusunuosun???
ben hala karar veremedim googleda arayinca bile aklimdaki isimler hakkinda pek (kendi sitelerinden baska) bilgi bulamiyorum
cunku biliosunuz her cerrah bi alani daha cok yaptigi iicn orda daha iidir. simdi hangisi burunda cok basarili (izmirde) bilmiorum bulamiyorum kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…