tamam ben de dusa girmeyi deniim.
bana hiç ilaç vermedi doktorum. hatta çok şaşırdım çünkü forumdan okuduklarımdan antibiyotik falan bekliyordum. hastanede verdiler sadece, ağrı kesici ve antibiyotik ama sadece ilk gece. sonra zaten eve çıktım. işin ilginç yanı ağrım da olmadı.
alla alla ben de 10 gün kdr ilaç kullandım. antibiotik , ağrı kesici ve bir de antihistaminik bir ilaç vardı. bu da burunun içinin rahatlamasını kaşınmamasını sağlıyordu. kullandığım halde kaşındı benm. işte bir de deniz suyu vardı.
ilk gece hastanede eet veriolar . sonrası için senin doktorun neden vermedi bilmiyorum vardır bir bildiği hrhalde :) ama sen gene de kaşındığını söyle belki verir ilaç.
bir de ilk 1-2 gün narkozun etkisinden sanırım ağrı hissetmedim sonrası hafif hafif ağrı hissettiğim anlar olmuştu. bazen geceleri 5 dakka fln zonklama yapıordu sonra geçiordu.
güldükten sonra da bazen ağrıdığı oldu ama dayanılmaz bir ağrı deil tabiki hafif bir sızı veya zonklama şeklindeydi.
Evet ben de anlamadim niye ilaç vermediğini. Ama gidişata bakılırsa pek de gerekmedi aslında. Ben sanırım burun içi dikişlerimi hissediyorum bazen gülerken, o kadar. zonklama bende de oluyo ama ağrı olmadığı için önemsemiyorum. Belki de dediğin gibi çok büyük şeyler olmadığı için bana ağrı gibi gelmiyor.
belki diğer şeyleri alçı çıkınca verecek doktorum. Deniz suyu ya da krem gibi şeyleri..Bakalım Cuma'yı bekliyorum sabırsızlıkla.
hangi dr.a ameliyat oldun ve hangi teknikle?açık mı kapalı mı?
Evet ben de anlamadim niye ilaç vermediğini. Ama gidişata bakılırsa pek de gerekmedi aslında. Ben sanırım burun içi dikişlerimi hissediyorum bazen gülerken, o kadar. zonklama bende de oluyo ama ağrı olmadığı için önemsemiyorum. Belki de dediğin gibi çok büyük şeyler olmadığı için bana ağrı gibi gelmiyor.
belki diğer şeyleri alçı çıkınca verecek doktorum. Deniz suyu ya da krem gibi şeyleri..Bakalım Cuma'yı bekliyorum sabırsızlıkla.
kapali oldum. prof. fethi orak'a.
selam,
çok geçmiş olsun. fethi orak ameliyatları hangi hastanede yapıyor acaba. bir de kendisine nasıl ulaşabilirim?
kapalı teknikle olduğunu söylemişsin, şikayetlerin nelerdi burnunla ilgili
çok soru sordum kusura bakma ama karar verme aşamasındayım. ameliyat olmuş birisi olarak anlıyorsundur sanırım beni :1hug:
:enbuyukkk:
kapali oldum. prof. fethi orak'a.
selam,
çok geçmiş olsun. fethi orak ameliyatları hangi hastanede yapıyor acaba. bir de kendisine nasıl ulaşabilirim?
kapalı teknikle olduğunu söylemişsin, şikayetlerin nelerdi burnunla ilgili
çok soru sordum kusura bakma ama karar verme aşamasındayım. ameliyat olmuş birisi olarak anlıyorsundur sanırım beni :1hug:
:enbuyukkk:
Elbette. Fethi Orak'in yeri Nisantasi'nda. Alman Hastanesi'nde yapiyor.
Burnum hem kemerli hem buyuktu, ucu da hafif aşağı dogruydu. Muayenede deviasyon görünmemişti ancak açtıklarında üst solda baya bi kemik varmış ve onu da temizlemişler.
Başka sorun olursa yanıtlayabilirim.
Sen ne zaman olucaksın? Benim alçım Cuma cikacak, eğer hemen resim koymayı becerirsem belki o zaman daha rahat karar verirsin doktorla ilgili. Yine de sorularin varsa yaz mutlaka.
ben eylülde olucam.senelik iznimi ancak o zamana alabildim. fotoğraflarını bekliyorum sabırsızlıkla. fethi orak hiç duymadığım biriydi. forumda pek bahsedilmedi sanırım ya da benim dikkatimden kaçmış. sen nasıl karar verdin ona ameliyat olmaya
bir de ne kadar ödedin acaba?
slm arkadaşım..yapılan işlem burnumdaki kemer alındı boyu kısaltıldı en çok merak ettiğim bu hiç kesmeden nasıl kısaltmış anlamıyorum burun deliklerim eskisine göre daha küçük gözüküyor ona bişey yaptımı bilmiyorum bende kapalı ameliyatta tereddüt ettim ve sordum yıllar sonra olumsuz bi sonuçla karşılaşırmıyım dedim. asla böyle bişey olmayacağını söyledi bu tamamen doktorun tecrübe ve yapılan ameliyatın başarısıyla alakalı bişeymiş ömür boyu garantisini verdi açık yada kapalı bence başarısız ameliyat her iki durumda da kötü sonuç doğurur...senin ilk ameliyatının üstünden çok zaman geçmiş ozamandan bu zamana çok şey değişti..kapalı ameliyat açık ameliyata göre bencede daha zor her doktorun başarılı olabileceğini sanmıyorum...doktorumun ameliyat yöntemi tamamen diğerlerinden farklı..ayrıca burun ucum gerçekten değişti eski burnum alttan bakınca yuvarlak top gibiydi şimdiki üçgen şeklinde çok güzel duruyor..
Arkadaşlar,
size bir sorum olcaktı...ben tatilden bugun dondum bu haftasonunda da ameliyatım var.Şimdi aklıma takıldı tatilden dondugm için bronzlaştım tenim koyulaştı bunun herhangi bir kotu etkisi olur mu ameliyata?yada derimin eski rengine donmesinde bir sorun olur mu?
bambam cnm bişey daha soracam sana :) burnumun üstündeki deriler kavlıyoo duş alırken elimle biraz dokunsam yada duştan sonra tonikle falan silsem olurmu acaba sen nasıl yaptın :1hug:
:) a.s. cnm benmde burnum komple soyulmuştunormal yani hrkeste oluyor. ben de su ve de tonikle sildim hep hafifce. ucuna daha dikkat ederek. cok zorlamıordum .kendi haline bırakmakta fayda var bir süre. olduğu kadar yani zaten cok deyince acıordur hala.
bir de alçıdan sonra da aşırı yağlanma ve minik sivilceler oluştu ben de. doktorum hepsinin normal olduğu söyledi. nedeninin ise ameliyat sırasında burnu açtıkları için üstteki deride dolaşım bozukluğu oluşmasıymış kılcal damarlarda fln. şimdi sivilceler geçti ama hala normalden daha yağlı zamanla daha ii oluyor. :smiley-cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?