Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

tamam ben de dusa girmeyi deniim.

bana hiç ilaç vermedi doktorum. hatta çok şaşırdım çünkü forumdan okuduklarımdan antibiyotik falan bekliyordum. hastanede verdiler sadece, ağrı kesici ve antibiyotik ama sadece ilk gece. sonra zaten eve çıktım. işin ilginç yanı ağrım da olmadı.

alla alla ben de 10 gün kdr ilaç kullandım. antibiotik , ağrı kesici ve bir de antihistaminik bir ilaç vardı. bu da burunun içinin rahatlamasını kaşınmamasını sağlıyordu. kullandığım halde kaşındı benm. işte bir de deniz suyu vardı.
ilk gece hastanede eet veriolar . sonrası için senin doktorun neden vermedi bilmiyorum vardır bir bildiği hrhalde :) ama sen gene de kaşındığını söyle belki verir ilaç.
bir de ilk 1-2 gün narkozun etkisinden sanırım ağrı hissetmedim sonrası hafif hafif ağrı hissettiğim anlar olmuştu. bazen geceleri 5 dakka fln zonklama yapıordu sonra geçiordu.
güldükten sonra da bazen ağrıdığı oldu ama dayanılmaz bir ağrı deil tabiki hafif bir sızı veya zonklama şeklindeydi.

Son düzenleme:

Evet ben de anlamadim niye ilaç vermediğini. Ama gidişata bakılırsa pek de gerekmedi aslında. Ben sanırım burun içi dikişlerimi hissediyorum bazen gülerken, o kadar. zonklama bende de oluyo ama ağrı olmadığı için önemsemiyorum. Belki de dediğin gibi çok büyük şeyler olmadığı için bana ağrı gibi gelmiyor.
belki diğer şeyleri alçı çıkınca verecek doktorum. Deniz suyu ya da krem gibi şeyleri..Bakalım Cuma'yı bekliyorum sabırsızlıkla.

hangi dr.a ameliyat oldun ve hangi teknikle?açık mı kapalı mı?

evet gerek görmemiş demekki. kontrole gittiğinde zaten söylersin :) bana da krem vermedi mesela. ama ben nemlendirici olsun die bişeler sürdüm kulak pamuğuyla. bazen gerginlik oluyordu ben de o zmn rahatlasın die deniz suyu sıkıp bepanten fln sürdüm.
alçın çıkınca burnunu büyük ve yukarı doğru görürsen sakın endişelenme gayet normal a.s.
sevgiler...

ben eylülde olucam.senelik iznimi ancak o zamana alabildim. fotoğraflarını bekliyorum sabırsızlıkla. fethi orak hiç duymadığım biriydi. forumda pek bahsedilmedi sanırım ya da benim dikkatimden kaçmış. sen nasıl karar verdin ona ameliyat olmaya
bir de ne kadar ödedin acaba?

benim de ucu aşağı doğru. kemer yok ama büyük.
umarım bende sonuçtan memnun kalırım ve size bol bol fotoğraflarımı gösteririm ameliyattan sonra

evet, forumda arama yapmıştım ben de. sadece 2 kişi ona yaptırmıştı ama onlar da memnunlardı.
ben yengemden aldım ismini. o da 9 yıl önce başka bir şey yaptırmıştı ve o da başka birinden almıştı ismini. daha sonra yine yengemin bir arkadaşıyla tanıştım 10 yıl önce burun ameliyatı olan. sanırım yaklaşık 40 yıldır bu işi yapıyo olması bana çok güven verdi. yoksa öyle forumda adı geçen diğer doktorlar gibi değil, demek istediğim işin pazarlama yönüyle hiç ilgilenmiyo. bilen geliyo sadece, ağızdan ağıza. ben de bunu sonradan anladım.
3000 dolar kendisi aldı, 1500 dolar da hastane..

bambam cnm bişey daha soracam sana :) burnumun üstündeki deriler kavlıyoo duş alırken elimle biraz dokunsam yada duştan sonra tonikle falan silsem olurmu acaba sen nasıl yaptın :1hug:

Evet canim, burnun harika gorunuyor! Gule gule kullan.

Ve cok haklisin, ben 13 yil once (Hollanda'da, butun kotu doktorlarin calistigi ulkede) ameliyat oldum. Cok sey degisti o gunden bu gune..

Ben istesemde kapali ameliyat olamazdim. O kadar komplikeli bir burnum var di... Acip yeniden 'dusemesi' lazimde :)
Bastan yaratildim yani... Benimkisi birde revizyon du.
Bir 5 ay beklemem gerekiyo benim, heycanla belkiyorum.

Arkadaşlar,
size bir sorum olcaktı...ben tatilden bugun dondum bu haftasonunda da ameliyatım var.Şimdi aklıma takıldı tatilden dondugm için bronzlaştım tenim koyulaştı bunun herhangi bir kotu etkisi olur mu ameliyata?yada derimin eski rengine donmesinde bir sorun olur mu?

Bende bu yaz ameliyat olmayı planlıyorum ve bu yüzden bronzlaşmama kararı aldım... Herhangi birisi veya da bir uzman yapma demedi. Bu yalnızca benim düşüncem çünkü derin güneş ile gerginleşiyor... Sen bunu en iyisi Doktoruna sor canım doğru bilgiyi en iyi ondan alırsın.... Bu arada Dr'un kim? Haberlerini bekliyoruz...a.s.

bambam cnm bişey daha soracam sana :) burnumun üstündeki deriler kavlıyoo duş alırken elimle biraz dokunsam yada duştan sonra tonikle falan silsem olurmu acaba sen nasıl yaptın :1hug:

:) a.s. cnm benmde burnum komple soyulmuştu normal yani hrkeste oluyor. ben de su ve de tonikle sildim hep hafifce. ucuna daha dikkat ederek. cok zorlamıordum .kendi haline bırakmakta fayda var bir süre. olduğu kadar yani zaten cok deyince acıordur hala.
bir de alçıdan sonra da aşırı yağlanma ve minik sivilceler oluştu ben de. doktorum hepsinin normal olduğu söyledi. nedeninin ise ameliyat sırasında burnu açtıkları için üstteki deride dolaşım bozukluğu oluşmasıymış kılcal damarlarda fln. şimdi sivilceler geçti ama hala normalden daha yağlı zamanla daha ii oluyor. :smiley-cool:

arkadaslar ayni problemler bende de oldu ben scinoren surdum cok iyi geldi.

benim burun bölgem zaten yağlı. artık ameliyattan sonra ne hale gelirim tahmin bile edemiyorum.
üffff yaaaaa ((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…